neoxrated Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, έχω 50άρα σύνδεση OTE και απο ότι έχω μιλήσει μαζί τους να δω για 100άρα αν υπάρχει διαθεσιμότητα, μου έχουν πεί ότι δεν υποστηρίζεται. Η Vodafone απο μετρήσεις που έκαναν, μου εγγυόνται ότι υποστηρίζεται 100άρα και εγγυούνται 93 mbs με συνήθης ταχύτητα 95 και μέγιστη 103 (και ελάχιστη 59 σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών κτλ κτλ). Και εγώ αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν η vodafone να πιάνει 100άρα όταν δανίζεται γραμμές από τον ΟΤΕ; Επίσης μιάς και έληξαν τα 2 χρόνια πληρώνω 34 ευρώ στον ΟΤΕ για 50άρα ενώ η 100άρα στην VODAFONE κοστίζει λιγότερο από 30 ευρώ/μήνα. Έτσι μου έχουν στείλει συμβόλαιο και το σκέφτομαι... Γενικότερα είμαι καλά με ΟΤΕ χωρίς αποσυνδέσεις αλλά και η αναβάθμιση σε 100άρα και μάλιστα με μικρότερο κόστος είναι δελεαστική. Τι να κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, neoxrated είπε είναι δυνατόν η vodafone να πιάνει 100άρα όταν δανίζεται γραμμές από τον ΟΤΕ; Μήπως η voda σου προσφέρει ftth?? Αυτό θέλει εγκατάσταση. Αλλιως δεν γίνεται. Αν θέλεις τη γνώμη μου, μείνε σε ΟΤΕ από τη στιγμή που δεν έχεις θέματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neoxrated Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, filip123go είπε Μήπως η voda σου προσφέρει ftth?? Αυτό θέλει εγκατάσταση. Αλλιως δεν γίνεται. Αν θέλεις τη γνώμη μου, μείνε σε ΟΤΕ από τη στιγμή που δεν έχεις θέματα. στο συμβόλαιο είναι επιλεγμένο αυτό: Αρ. (υπο)βρόχου ή ίνας αλλά και πάλι, γίνεται λοιπόν η vodafone να προσφέρει ftth ενώ ο ΟΤΕ όχι; αυτό με παραξενεύει, ο κάθε πάροχος έχει τις δικές του γραμμές σε αυτήν την υπηρεσία; η απλά οι υπάλληλοι του ΟΤΕ μου δίνουν λάθος πληροφορία; Αν υπάρχουν θέματα αποσυνδέσεων σίγουρα προτιμώ τον ΟΤΕ και ας είναι 50άρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Μήπως η voda σου προσφέρει ftth?? Αυτό θέλει εγκατάσταση. Αλλιως δεν γίνεται. Αν θέλεις τη γνώμη μου, μείνε σε ΟΤΕ από τη στιγμή που δεν έχεις θέματα. Για να δινουν ορια με διαφορετικες ταχυτητες , μιλαμε για vdsl 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neoxrated Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Για να δινουν ορια με διαφορετικες ταχυτητες , μιλαμε για vdsl οπότε το ερώτημα μου παραμένει, γίνεται ο ΟΤΕ να μην υποστηρίζει 100 ενώ η VODAFONE να υποσρηρίζει; μου φαινεται παράξενο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, neoxrated είπε οπότε το ερώτημα μου παραμένει, γίνεται ο ΟΤΕ να μην υποστηρίζει 100 ενώ η VODAFONE να υποσρηρίζει; μου φαινεται παράξενο... Η καθε εταιρια εχει διαφορετικα ορια αποστασης στα οποια δινει την καθε ταχυτητα , πχ μπορει ο οτε να δινει μεχρι 100 μετρα απο καμπινα ενω η vodafone να δινει και στα 150 μετρα το κανει η καθε εταιρια για να μην εχει προβληματα και παιζουν με υποβαθμισεις ταχυτητας και να μην δινουν περιθοριο στους πελατες να φευγουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sudowoodo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, filip123go είπε Αν θέλεις τη γνώμη μου, μείνε σε ΟΤΕ από τη στιγμή που δεν έχεις θέματα. +1, παρολα αυτά, πιστεύω τα πιθανά σενάρια είναι: Έχεις καμπίνα Vodafone στην περιοχή σου, και για κάποιο περίεργο λόγο ο ΟΤΕ δεν βλέπει ότι μπορεί να σου προσφέρει 100ρα από αυτή (πολύ χλομό). Είσαι πολύ κοντά στο αστικό, και η Vodafone θα σου δώσει VDSL από εκεί. (Αν και λογικά δεν γινεται να έχεις 100ρα έτσι, οπότε πάλι χλομό) Σου πουλάνε ένα πακέτο που δεν μπορούν να σου προσφέρουν, και αφου έρθει τεχνικός και όλα τα καλά, θα σου πουν ότι δεν μπορεί να πιάσεις την ταχύτητα που σου εγγυήθηκαν, και θα σου προτείνουν έκπτωση στον λογαριασμό ή υποβάθμιση σε πακέτο με χαμηλότερη ταχύτητα (προσωπικά θα έλεγα το πιο πιθανό σενάριο). Προσωπική άποψη τα παραπάνω βέβαια, μετά από προσωπική εμπειρία, τεχνικός δεν είμαι. Το ftth το αποκλείω αφου από όσο κατάλαβα μιλάμε για VDSL. Edit: τώρα ειδα το post του Inuyasha, παίζει και αυτό με τα όρια, αλλά πολύ πιθανό πάλι να μην πιάνεις όσο σου εγγυούνται. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2022 από Sudowoodo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neoxrated Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Sudowoodo είπε +1, παρολα αυτά, πιστεύω τα πιθανά σενάρια είναι: Έχεις καμπίνα Vodafone στην περιοχή σου, και για κάποιο περίεργο λόγο ο ΟΤΕ δεν βλέπει ότι μπορεί να σου προσφέρει 100ρα από αυτή (πολύ χλομό). Είσαι πολύ κοντά στο αστικό, και η Vodafone θα σου δώσει VDSL από εκεί. (Αν και λογικά δεν γινεται να έχεις 100ρα έτσι, οπότε πάλι χλομό) Σου πουλάνε ένα πακέτο που δεν μπορούν να σου προσφέρουν, και αφου έρθει τεχνικός και όλα τα καλά, θα σου πουν ότι δεν μπορεί να πιάσεις την ταχύτητα που σου εγγυήθηκαν, και θα σου προτείνουν έκπτωση στον λογαριασμό ή υποβάθμιση σε πακέτο με χαμηλότερη ταχύτητα (προσωπικά θα έλεγα το πιο πιθανό σενάριο). Προσωπική άποψη τα παραπάνω βέβαια, μετά από προσωπική εμπειρία, τεχνικός δεν είμαι. Το ftth το αποκλείω αφου από όσο κατάλαβα μιλάμε για VDSL. Edit: τώρα ειδα το post του Inuyasha, παίζει και αυτό με τα όρια, αλλά πολύ πιθανό πάλι να μην πιάνεις όσο σου εγγυούνται. απο οτι κοιταξα στον χάρτη ολες οι καμπίνες τριγύρω είναι του ΟΤΕ, αυτό με την απόσταση και τα όρια δεν το έχω ξαναακούσει οπότε μπορει και να είναι κάτι τέτοιο, έστειλα μήνυμα και στον ΟΤΕ μήπως και το ξανακοιτάξουν, αλλά VODAFON δεν πηγαίνω με φοβίσατε. ευχαριστώ παιδία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sudowoodo Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Πάντος αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε την 100ρα για δουλειά ή κάποιον τέτοιο λόγο δες και την εναλλακτική του cosmote speed booster. Βέβαια το αν θα πιάνεις 100mpbs ή κάτι λιγότερο εξαρτάται από το ποσό πιάνεις τώρα με την 50ρα και ποσό καλό σήμα 4G έχεις μέσα στο σπίτι σου, ούτε ο ΟΤΕ ειναι τέλειος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δεν έχεις κανένα γείτονα που να έχει voda να τον ρωτήσεις πόσα πιάνει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Baggos91 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Τα όρια είναι μόνο σε Vdsl . Το Ftth είναι οι αντίστοιχες ταχύτητες που προσφέρει ο κάθε πάροχος. Εάν έχεις το speedport plus βάλε στο chrome/firefox http://192.168.1.1/data/Status.json (address bar). Εάν έχεις αλλάξει το 192.168.1.1 βάλε το αντίστοιχο και στο κείμενο που θα σου βγάλει ψάχνεις το dsl_max_downstream και βλέπεις την τιμή που σου γράφει . Θα σου λυθεί η απορία για το μέγιστο που μπορεί να φτάσει η γραμμή. Από εκεί και πέρα αποφασίζεις άμα θα το προχωρήσεις. Να τονίσω επίσης ότι τα όρια αυτά είναι ένας μέσος όρος της περιοχής και όχι της σύνδεσης σου και εκεί είναι που την έχουν πατήσει πολλοί. Είναι ονομαστικές τιμές και όχι οι πραγματικές, που θα τις δεις μόνο εάν συνδεθείς ή άμα έχεις το 50αρι και κοιτάξεις το max στο ρούτερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Εγω που εχω vdsl 50 και με την αναβαθμιση σε 100 ανεβηκε μονο το upload ( 9.9 ) μπορω να κανω κατι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 13 ώρες πριν, StamTheMan είπε Εγω που εχω vdsl 50 και με την αναβαθμιση σε 100 ανεβηκε μονο το upload ( 9.9 ) μπορω να κανω κατι; εσένα προφανώς δεν σου έχουν αλλάξει την κάρτα στην καμπίνα γι'αυτό μόνο το upload ανέβηκε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StamTheMan Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, ICE-T είπε εσένα προφανώς δεν σου έχουν αλλάξει την κάρτα στην καμπίνα γι'αυτό μόνο το upload ανέβηκε Και τι γινεται τωρα;Αλλαζει αν κανω αιτηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ICE-T Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Και τι γινεται τωρα;Αλλαζει αν κανω αιτηση; ρώτησε τους γιατί θυμάμαι πριν μου βάλουν κάρτα μου είχε ανέβει το upload μόνο και πήρα τηλέφωνο και πήγαν και έβαλαν κάρτα μετά από 3 ημέρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα