Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pavlitakis είπε

Αντιγραφή και επικόλληση είναι όλα αυτά. Όχι γνώση. Μία αναζήτηση τα βρίσκεις όλα.

φυσικά και με μια αναζήτηση τα βρίσκεις πια όλα, για αυτούς που διαθέτουν την ικανότητα αναζήτησης και φιλτραρίσματος πληροφοριών και όχι για αυτούς που δεν διαθέτουν ούτε γνώσεις δημοτικού

• Thanks 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντιγραφή και επικόλληση είναι όλα αυτά. Όχι γνώση. Μία αναζήτηση τα βρίσκεις όλα. Την πραγματική προσέγγιση στην αναγκαία πληροφορία που θα καθορίσει την συμπεριφορά μας, την ξεχάσατε. Με λίγα λόγια αέρας κοπανιστός για όλους μας αυτή η συζήτηση.

Κοίτα. Προσπάθησα να κάνω σοβαρή συζήτηση και να σου εξηγήσω κάποια πράγματα που εμφανώς αγνοείς. Αλλά επειδή για άλλη μια φορά, αντί να παραδεχθείς ότι έχεις έλλειψη γνώσεων πάνω σε ένα θέμα, αυτό που κάνεις είναι να προσπαθείς να μειώσεις τις γνώσεις των υπολοίπων, θα απαντήσω στο ίδιο ύφος. Και το κάνω μόνο, γιατί σου έχω ξαναπεί σε άλλη κουβέντα ότι η περιβαλλοντική επιστήμη είναι ο κλάδος μου, έσπασα το κεφάλι μου και εγώ και χιλιάδες άλλοι να μάθουμε πέντε πράγματα και είναι τουλάχιστον ενοχλητικό (για να μην πω "προσβολή") να έρχεται κάποιος ο οποίος δεν έχει ιδέα από το αντικείμενο και να προσπαθεί να σε ακυρώσει λέγοντας ανυπόστατα.

Αλήθεια; Αντιγραφή και επικόλληση; Πάμε λοιπόν να σου αναλύσουμε τι θεωρείς εσύ "αντιγραφή και επικόλληση".

1. Δεν ήξερες καν τα στρώματα της ατμόσφαιρας. Νόμιζες ότι η ατμόσφαιρα είναι διαφορετικό πράγμα από τη στρατόσφαιρα, την ιονόσφαιρα κλπ. Και παρ'όλα αυτά ήθελες και να ακυρώσεις τον άλλον λέγοντας

19 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Γγράφει για αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας? Ναι. Μιλάει για στρατόσφαιρα ιονόσφαιρα ή οτιδήποτε άλλο? Όχι.

2. Δεν ήξερες ότι, με βάση τους νόμους της φυσικής, τίποτα δεν μπορεί να τρέξει στο κενό γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός (όπως η μαγνητική καταιγίδα που είπες ότι μπορεί να έτρεχε γρηγορότερα της ταχύτητας του φωτός). ΒΑΣΙΚΗ αρχή. Και παρ'όλα αυτά προσπαθείς να μας ακυρώσεις.

3. Δεν ήξερες ότι ο μηχανισμός που δημιούργησε το drag των δορυφόρων δεν ήταν η αραίωση λόγω αύξησης της θερμοκρασίας (και επέκτασης της ατμόσφαιρας) όπως ειρωνικά είπες στο πρώτο σχόλιο, αλλά η μετατόπιση ενός αραιού στρώματος προς μεγαλύτερο υψόμετρο και η αντικατάστασή του με ένα άλλο υψηλότερης πυκνότητας, λόγω της ηλιακής καταιγίδας. 
Σου εξηγώ το μηχανισμό περιεκτικά και κατανοητά, σου ποστάρω αγγλική εξήγηση σε "απλή γλώσσα", σου ποστάρω ολόκληρο paper που ασχολείται με αυτό το θέμα και εσύ ούτε καν είπες "ναι, έχεις δίκιο, έκανα λάθος, δεν ήξερα το φαινόμενο".

Το μόνο που σου ήρθε να πεις είναι ότι "ήταν αντιγραφή-επικόλληση". Που, και στο κάτω κάτω, και άσχετος με το θέμα να ήμουν, και αντιγραφή-επικόλληση να το έκανα, ήξερα τι είναι η ατμόσφαιρα, μπορούσα να καταλάβω το φαινόμενο και να διαβάσω το paper για να επιβεβαιώσω αυτά που έλεγε το άλλο άρθρο. Τι απ'όλα αυτά έκανες;

Μάθε να παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις πράγματα και σταμάτα να επιβεβαιώνεις τη μελέτη των Dunning-Kruger. Κανένας μας δεν ξέρει τα πάντα σε αυτό τον κόσμο. Και εγώ δεν ξέρω χιλιάδες άλλους τομείς. Ξέρω όμως να ακούω όταν μου εξηγούν, χωρίς να τους ακυρώνω.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, MikeKata είπε

Μάθε να παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις πράγματα και σταμάτα να επιβεβαιώνεις τη μελέτη των Dunning-Kruger. Κανένας μας δεν ξέρει τα πάντα σε αυτό τον κόσμο. Και εγώ δεν ξέρω χιλιάδες άλλους τομείς. Ξέρω όμως να ακούω όταν μου εξηγούν, χωρίς να τους ακυρώνω.

Μα δεν με ακούς και προσπαθείς να με νουθετήσεις και να με βάλεις στον ίσιο δρόμο. Μήπως να με αφήσεις στην άγνοια μου γιατί δίνοντας λινκς που όλοι μπορούμε να τα βρούμε, δεν λες κάτι. Δεν έχεις ακόμα καταλάβει ότι έκανα κριτική σε ένα σχόλιο που κι εσείς βλέπετε ότι είναι αρλουμπα, αλλά δεν μπορείτε να το παραδεχτείτε.

8 ώρες πριν, Herald είπε

Γενικά μαρεσει να επιχειρηματολογω ακατάπαυστα οπως γνωρίζουν και αλλα μέλη του insomnia. Με εσενα όμως το αποφεύγω συστηματικα σε ολα τα θεματα, είναι τόσο offside τα οσα γραφεις που μονο να τα χλευασω μπορω. 

Μα αυτό κάνεις συστηματικά. Αφού βλέπεις ότι δεν γίνεται να καταλάβεις τι σχολιάζω

8 ώρες πριν, AtiX είπε

αντί να κάτσεις και να δεις τι σου λένε αυτοί οι άνθρωποι και να αποκομίσεις γνώση, εσύ το βλέπεις εγωιστικά και τα χαρακτηρίζεις αέρα κοπανιστό… 

για αυτό και θα ξανακάνεις το ίδιο λάθος και την επόμενη και την μεθεπόμενη φορά που θα τύχει κάτι παρόμοιο… 

για αυτό και το ευχάριστο από μεριά μου και σε εσένα και σε αυτούς…

εγώ έμαθα πέντε πράγματα, εσύ?

Ακυρώνεις εμένα γιατί πιστεύεις ότι δεν έχω γνώσεις. Επομένως δεν ακούς κανέναν όταν από πρίν δεν λέει αυτά που ξέρεις. Όλοι κάτι ξέρουμε και από την κριτική που έκανα για μία ανακοίνωση βρέθηκα να απολογούμαι αν ξέρω ή αν δεν ξέρω και ότι εσείς ξέρετε περισσότερο από μένα. Προς τι λοιπόν τέτοια κουβέντα από τους καθηγητές του πανεπιστημίου ινσομνια? Τι χάνετε και τι κερδίζετε από αυτήν την συζήτηση?

8 ώρες πριν, nvel είπε

φυσικά και με μια αναζήτηση τα βρίσκεις πια όλα, για αυτούς που διαθέτουν την ικανότητα αναζήτησης και φιλτραρίσματος πληροφοριών και όχι για αυτούς που δεν διαθέτουν ούτε γνώσεις δημοτικού

Επομένως αφού έχω γνώσεις Δημοτικού τι προσπαθείτε να μου εξηγήσετε? Εσωτερική αυτοικανοποίηση? Καλάμι γνώσης? Δεν ξέρω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pavlitakis είπε

Μήπως να με αφήσεις στην άγνοια μου γιατί δίνοντας λινκς που όλοι μπορούμε να τα βρούμε, δεν λες κάτι

"Όλοι μπορούμε να βρούμε" αλλά δε σε βλέπω ούτε να τα βρίσκεις, ούτε να τα καταλαβαίνεις. Αντιθέτως, λες συνεχώς πράγματα που δεν ισχύουν, γεγονός που αποδεικνύει πάλι ότι δεν ψάχνεις καν αυτά που λες.

2 λεπτά πριν, pavlitakis είπε

Ακυρώνεις εμένα γιατί πιστεύεις ότι δεν έχω γνώσεις

Δε σε ακύρωσε κάνεις εξαρχής. Μόνος σου το έκανες, λέγοντας ανυπόστατα πράγματα που πάνε κόντρα στους νόμους της φυσικής. Κυριολεκτικά σου έγραψα ποια ήταν, αριθμημένα. 

Αντιθέτως, εσύ ακυρώνεις αυτά που λέμε, αποκαλώντας τα "αντιγραφή και επικόλληση", και τη συζήτηση "αέρα κοπανιστο", χωρίς καν να προσφέρεις αντεπιχείρημα (που να στηρίζεται στη φυσική, ε;)

Βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ και αλληλεπιδρας με άλλους χρήστες. Όλοι γράφουμε και τα σχόλια μας κρίνονται από τους υπόλοιπους. Το ότι εσύ δε θες να σου λένε ότι είσαι λάθος, δε σημαίνει ότι έχουμε καβαλήσει το "καλάμι γνώσης". Αντίθετα, αν δεν απαντήσουμε στα ανυπόστατα που γράφεις ώρες ώρες, ένας τρίτος που τα διαβάζει και δεν έχει γνώση του αντικειμένου, μπορεί να νομίζει ότι είναι και σωστά. Και να βγάλει λάθος συμπεράσματα. Για αυτό και σου απαντάμε τόσα άτομα. Αλλά δε θες να το καταλάβεις.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Ακυρώνεις εμένα γιατί πιστεύεις ότι δεν έχω γνώσεις. Επομένως δεν ακούς κανέναν όταν από πρίν δεν λέει αυτά που ξέρεις. Όλοι κάτι ξέρουμε και από την κριτική που έκανα για μία ανακοίνωση βρέθηκα να απολογούμαι αν ξέρω ή αν δεν ξέρω και ότι εσείς ξέρετε περισσότερο από μένα. Προς τι λοιπόν τέτοια κουβέντα από τους καθηγητές του πανεπιστημίου ινσομνια? Τι χάνετε και τι κερδίζετε από αυτήν την συζήτηση?

Να το ξεκινήσουμε λίγο από την αρχή?

Αποδείχτηκε ότι αυτό που υποστήριζες ήταν λάθος?

Αποδείχθηκε ότι και αυτοί που σε “υποστήριζαν” στην αρχή, διαβάζοντας δυο - τρία ποστ, κατάλαβαν και την “έκαναν”?

Αποδείχθηκε ότι βλέποντας το λάθος σου προσπάθησες να το γυρίσεις λέγοντας ότι είναι λάθος το άρθρο και ότι μετά είναι στο πόδι η ανακοίνωση?

Αποδείχθηκε ότι βλέποντας τα συνεχόμενα λάθη σου πέρασες σε επιθετική στάση προκαλώντας τους συνομιλητές σου?

Αποδείχθηκε ότι εντέλει αντί να πεις ένα απλό, sorry παίδες λάθος κατάλαβα,  καθόμαστε και ασχολούμαστε με έναν άνθρωπο που όχι απλά θέλει μείνει στην ημιμάθεια αλλά επικρίνει και αυτούς που μπορούν να του προσφέρουν γνώση?

Δεν σου φταίμε εμείς, εσύ το συνεχίζεις να προκαλείς και μάλιστα με υφάκι που δεν αρμόζει στην θέση που βρίσκεσαι…

• Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Επομένως αφού έχω γνώσεις Δημοτικού τι προσπαθείτε να μου εξηγήσετε? Εσωτερική αυτοικανοποίηση? Καλάμι γνώσης? Δεν ξέρω.

δεν διαθέτεις την ικανότητα να καταλάβεις γιατί σου απαντάμε, δεν ξέρεις και δεν πρόκειται να μάθεις

Δημοσ.

Πολλοι δεν αντιλαμβανονται ποσο κοντα στη γη βρισκεται η τροχια των δορυφορων. Νομιζουν οτι ειναι καπου στο αχανες διαστημα κοντα στο φεγγαρι..

Η τροχια ειναι κατω απο 500km, μια αποσταση θεσσαλονικη-Αθηνα και σχεδον γλειφουν την γη. Το φεγγαρι ειναι 300.000km για συγκριση.

Το εντυπωσιακο ειναι οτι o falcon9 δεν ειχε αρκετο ΔV να δωσει εστω αυτο το λιγο εξτρα που θελανε οι δορυφοροι για να αντιμετωπισουν την οπισθελκουσα απο την σχεδον ανυπαρκτη αυτη ατμοσφαιρα. 

Ηταν τσιμα τσιμα δλδ για 500km και το τυπακι θελει να παει και στον Αρη... Ακομη και o Falcon heavy χανει αποδοτικοτητα για ανωτερες τροχιες σε σχεση με αλλους πυραυλους.

Τα 100εκατ χασουρα τον πονεσαν παντως.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, AtiX είπε

Να το ξεκινήσουμε λίγο από την αρχή?

Αποδείχτηκε ότι αυτό που υποστήριζες ήταν λάθος?

Αποδείχθηκε ότι και αυτοί που σε “υποστήριζαν” στην αρχή, διαβάζοντας δυο - τρία ποστ, κατάλαβαν και την “έκαναν”?

Αποδείχθηκε ότι βλέποντας το λάθος σου προσπάθησες να το γυρίσεις λέγοντας ότι είναι λάθος το άρθρο και ότι μετά είναι στο πόδι η ανακοίνωση?

Αποδείχθηκε ότι βλέποντας τα συνεχόμενα λάθη σου πέρασες σε επιθετική στάση προκαλώντας τους συνομιλητές σου?

Αποδείχθηκε ότι εντέλει αντί να πεις ένα απλό, sorry παίδες λάθος κατάλαβα,  καθόμαστε και ασχολούμαστε με έναν άνθρωπο που όχι απλά θέλει μείνει στην ημιμάθεια αλλά επικρίνει και αυτούς που μπορούν να του προσφέρουν γνώση?

Δεν σου φταίμε εμείς, εσύ το συνεχίζεις να προκαλείς και μάλιστα με υφάκι που δεν αρμόζει στην θέση που βρίσκεσαι…

5 ώρες πριν, nvel είπε

δεν διαθέτεις την ικανότητα να καταλάβεις γιατί σου απαντάμε, δεν ξέρεις και δεν πρόκειται να μάθεις

Αυτές οι προσωπικές επιθέσεις είναι επιχειρήματα? Αφού λοιπόν εγώ είμαι ένας άσχετος, γιατί προσπαθείτε να με πείσετε, κάνοντας μπουλινγκ, ότι το άρθρο είναι επιστημονικό αλλά μόνο εσείς το καταλαβαίνετε? Χαλαρώστε και μην κάνετε σαν να είστε οι παντογνώστες της γης. Δεν είστε. Τέλος από εμένα σε αυτόν τον άχρηστο διάλογο. Μπορείτε να έχετε την τελευταία λέξη για την αυτοικανοποίηση σας. 

Όσο για τους χαρακτηρισμούς, δεν με αγγίζουν όταν προέρχονται από αλαζονικές συμπεριφορές.

Η συλλογική επίθεση εξηγείταιΕδώ

Ὁ συνασπισμὸς ἐνταῦθα εἶναι μηχανικὴ ὀργάνωσις βάσει τῆς ἀρχῆς τῆς «ἐλαχίστης προσπαθείας» πρὸς ἀντιμετώπισιν ἰσχυροτέρας δυνάμεως εἰς τὸ πρόσωπον τῶν ὀλίγων ἢ τοῦ ἑνός.

Επεξ/σία από pavlitakis
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, pavlitakis είπε

Αυτές οι προσωπικές επιθέσεις είναι επιχειρήματα? Αφού λοιπόν εγώ είμαι ένας άσχετος, γιατί προσπαθείτε να με πείσετε, κάνοντας μπουλινγκ, ότι το άρθρο είναι επιστημονικό αλλά μόνο εσείς το καταλαβαίνετε? Χαλαρώστε και μην κάνετε σαν να είστε οι παντογνώστες της γης. Δεν είστε. Τέλος από εμένα σε αυτόν τον άχρηστο διάλογο. Μπορείτε να έχετε την τελευταία λέξη για την αυτοικανοποίηση σας. 

Όσο για τους χαρακτηρισμούς, δεν με αγγίζουν όταν προέρχονται από αλαζονικές συμπεριφορές.

Η συλλογική επίθεση εξηγείταιΕδώ

Ὁ συνασπισμὸς ἐνταῦθα εἶναι μηχανικὴ ὀργάνωσις βάσει τῆς ἀρχῆς τῆς «ἐλαχίστης προσπαθείας» πρὸς ἀντιμετώπισιν ἰσχυροτέρας δυνάμεως εἰς τὸ πρόσωπον τῶν ὀλίγων ἢ τοῦ ἑνός.

Χαλάρωσε …δεν σε είπανε και καμπούρη. Απλά κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχει ελπίδα. Θα το καταλάβουν ότι είναι μάταιο και θα πάψουν να ασχολούνται σοβαρά με το τι γράφεις . Κάνε υπομονή…

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτές οι προσωπικές επιθέσεις είναι επιχειρήματα?

κάνοντας μπουλινγκ

Όσο για τους χαρακτηρισμούς

Μιας και μιλάς στον πληθυντικό, επομένως με περιλαμβάνεις, περιμένω να κάνεις quote ΕΝΑΝ χαρακτηρισμό που σου έκανα και στοιχειοθετεί τα όσα λες. Σου είπα επανειλημμένως ότι κάνεις λάθος και σου το απέδειξα. Αντιθέτως, εσύ χρησιμοποιείς πλαγίως κεκαλυμμένους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τα όσα σου λέμε ("καλάμι γνώσης", ποστάρισμα του έργου του "Εὐαγγέλου Λεμπέση - Ἡ Τεραστία Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ" κλπ).

Ο συνασπισμός ("των βλακών" λέει το κείμενο, αλλά προσπάθησες να κρύψεις την προσβολή) είναι μηχανική οργάνωσης βάσει της ελαχίστης προσπαθείας ελλείψει επιχειρημάτων εκ μέρους των συνασπισθέντων για να αντιμετωπίσουν επιχειρήματα των "ολίγων ή του ενός". 

Εμείς και επιχειρήματα σου ποστάραμε, και σου αποδείξαμε επανειλειμμένα ότι κάνεις λάθος και ΓΙΑΤΙ κάνεις λάθος και αυτός που δεν μπορούσε να εκφέρει επιχειρήματα ήσουν εσύ. Την ίδια στιγμή επαναλάμβανες ξανά και ξανά εμφανώς λανθασμένες θέσεις που ούτε εσύ δε γνώριζες ότι είναι. 

Επομένως, δεν κατάλαβες ούτε τι εννοεί ο συγγραφέας στη φράση που έκανες quote.

Το γεγονός ότι εσύ αποκαλείς "bullying" την παροχή επιχειρημάτων επί συγκεκριμένου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ θέματος (που δεν άπτεται απόψεων, αλλά στοιχείων) απλά και μόνο επειδή δεν έχεις δεδομένα για να στηρίξεις τους (ανυπόστατους από άποψη φυσικής) ισχυρισμούς που κάνεις, δεν το καθιστά bullying.

Ούτε κανείς σε φίμωσε, ούτε κανείς σε έβρισε, ούτε τίποτα. Σου είπαμε ότι είσαι λάθος. Σταμάτα να ακολουθείς την τακτική της αυτοθυματοποίησης μέσα στην κουβέντα όταν δεν έχεις επιχείρημα. Το κάνεις απλά για να αποπροσανατολίσεις τη συζήτηση από το γεγονός πως ισχυρίστηκες λάθος πράγματα και σου το αποδείξαμε.

https://en.wikipedia.org/wiki/Victim_playing

"Justification to others as a strategy of evading or deflecting harsh judgment or condemnation they may fear from others"

To bullying είναι σημαντικό πρόβλημα στην εποχή μας και με τον τρόπο που χρησιμοποιείς την έννοια, την ευτελίζεις. Δεν μπήκε κανένας εδώ για να προσβάλει. Είμαστε σε ένα τεχνολογικό site για να ανταλλάξουμε απόψεις και να μάθουμε από άλλους που γνωρίζουν το εκάστοτε θέμα. Όταν κάποιος δε θέλει να παραδεχθεί ότι κάτι που πιστεύει είναι λάθος (επιστημονικά), δε θα μπουν και σε θέση απολογούμενου αυτοί που προσπαθούν να του εξηγήσουν το σωστό (επιστημονικά).

Επεξ/σία από MikeKata
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pavlitakis είπε

Από που και ως που είναι προσωπική επίθεση και bullying να υπενθυμίζεις στον άλλον τα επαναλαμβανόμενα λάθη του?

Αναρωτιέμαι, αν τολμάς να έχεις την ίδια συμπεριφορά ή αν λες τα ίδια, σε όποιον τυχαίνει να σε διορθώσει…

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάλι να ευχαριστήσω και τον @pavlitakisγια τις κατατοπιστικότατες αλλά και πλούσιες σε πληροφορίες απαντήσεις που έδωσαν οι @MikeKata, @manos08 & @nvel …

thanks παίδες… 🙂

.

.

.

Θεός! Από αυτή την οπτική, έχεις απόλυτο δίκιο. Χίλια ευχαριστώ στο φίλο!!

Επεξ/σία από kostaspota

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...