dreamcast Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 me apla logia:chunk size !!! ti kanei?poia epilogh einai kalyterh gia na phgainei grhgora h virtual memory [thn exw balei se ena raid 0 me 2 160arides] thelw dhladh oso ginete grhgoroterh virtual memory!poso chunk size na valw?epiloges:4-8-16-32 prws to parwn exw balei 4 [milaw panta gia windows xp pro ]kai NTFS file system!alla san na blepw [tsimpimatakia sta games,pou prin den to kane]
Jaco Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Γνώμη μου είναι ότι για καλύτερη διαμεταγωγή των δεδομένων από τον δίσκο στην μνήμη το chunk size πρέπει να είναι ίσο με το cluster size του δίσκου... Αν δηλαδή έχεις cluster size ίσο με 32, τότε πρέπει και το chunk size να είναι 32... Με τον τρόπο αποφεύγεις το bottleneck όταν διαβάζεις τα data από ένα 32άρι cluster και τα γράφεις σε 4άρια chunks... ενώ όταν το μέγεθος τους είναι ίδιο τότε σε κάθε cluster που διαβάζει η κεφαλή το μεταφέρει σε ένα chunk και δεν το διαμοιράζει οπότε έχεις μικρότερη καθυστέρηση... Από την άλλη αν έχεις μεγαλύτερο chunk από cluster τότε δεν θα έχεις διαφορά στην ταχύτητα, αλλά θα δημιουργείς μεγαλύτερα chunks στην μνήμη απ'ότι χρειάζεται... Εγώ τα έχω και τα δυο 32άρια σε NTFS 3.1 και WINXP... Στα Win2000 πρέπει να είναι και τα δυο 4άρια για να μπορείς να κάνεις defrag...
invaider Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 kapou sto mamual tou raid diabasa oti an prokeite na xrhshmopoihsoume megala arxeia tote thelei megalo megethos eno an theloume mikra tote bazoume mikro megethos, den nomizo pos exei kamia megali diafora sthn taxitita. episeis paratirisa oti eno se win2003 to raid pigene sfentona, sta XP paei san xelona!!!??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.