sphinxgr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Giwta97 είπε Καλησπέρα..ήθελα να ρωτήσω κάτι..σήμερα έδινα οδήγηση ..έκανα το λάθος να ξεχάσω στην αρχή την ζώνη ασφαλείας αλλά έπειτα από πολλά παρακάλια μου είπε η εξετάστρια να προχωρήσουμε..τελειώνοντας την οδήγηση και μη κάνοντας κανένα άλλο λάθος, κανονικά δεν θα έπρεπε να έρθει ο δάσκαλος να μου πει αν κόπηκα ή αν πέρασα ;; Αλλά άρχισε να μου τα μασάει και να λέει κάτι θα κάνουμε και να ετοιμάσω τα γλυκά και είμαι τυχερή γιατί θα πάει μετά για τσίπουρα με την εξετάστρια και τέτοια.. γελούσε..τον ρωτουσα αν πέρασα και δεν απαντούσε ..και μου είπε μετά που τον πήρα τηλέφωνο να περάσω από την σχολή αύριο και μες τις ακρες να αφήσω λεφτά για "λάδωμα".Και ρωτάω εγώ τώρα ...πως επιβεβαιώνω ότι όντως κόπηκα ώστε Οκ να λαδωσω ή έχω περάσει ήδη και ο δάσκαλος προσπαθεί να μου φάει τα λεφτά ενώ δεν έχω κοπεί ;;; Εγώ ξέρω ότι εκείνη την ώρα σου λένε το αποτέλεσμα.. Ή σε άφησαν και θα το κανονίσει ο δάσκαλος Ή πέρασες και θέλει να βγάλει χαρτζιλίκι. Έτσι όπως τα γράφεις, μάλλον το πρώτο ισχύει, χωρίς να είμαστε σίγουροι. Εγώ θα έδινα ένα 50αρικο για να ξεμπλέξω πάντως.
phanispal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, @11h είπε Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο ήταν. Τους έδωσε την ευκαιρία να της ζητήσουν λεφτά έτσι. Κανονικά έπρεπε να κοπεί. Είναι τόσο άκαμπτη και ξύλινη η εξέταση, κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί.
@11h Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 11 minutes ago, phanispal said: Είναι τόσο άκαμπτη και ξύλινη η εξέταση, κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί. Σίγουρα. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος πάντως.
Giwta97 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Ή σε άφησαν και θα το κανονίσει ο δάσκαλος Ή πέρασες και θέλει να βγάλει χαρτζιλίκι. Έτσι όπως τα γράφεις, μάλλον το πρώτο ισχύει, χωρίς να είμαστε σίγουροι. Εγώ θα έδινα ένα 50αρικο για να ξεμπλέξω πάντως. Μαλιστα.. μακάρι να ήταν 50 ..200 μου ζήτησε ο δάσκαλος .. Γι'αυτό λέω τι γίνεται εδώ 1
sphinxgr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, Giwta97 είπε Μαλιστα.. μακάρι να ήταν 50 ..200 μου ζήτησε ο δάσκαλος .. Γι'αυτό λέω τι γίνεται εδώ 200 και τα μοιράζονται στα 3...!!! Υπέθετα ότι έχουν τελειώσει αυτά το 2022.
phanispal Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Ξέρεις κανά φτωχό δάσκαλο οδήγησης/εξεταστή;
polog40 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Giwta97 είπε Μαλιστα.. μακάρι να ήταν 50 ..200 μου ζήτησε ο δάσκαλος .. Γι'αυτό λέω τι γίνεται εδώ Ή το καταγγέλεις και τους τσιμπάνε τους μάγκες με το αρνί στην πλάτη. Βέβαια δεν ξέρω αν θα πάρεις το δίπλωμα σου άμεσα ή θα ξαναδώσεις. Πάντως θα έχεις βάλει και εσύ ένα λιθαράκι μπας και σπάσει αυτό το απόστημα. Διαφορετικά τα δίνεις και ΟΚ Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από polog40
sphinxgr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 28 λεπτά πριν, polog40 είπε Ή το καταγγέλεις και τους τσιμπάνε τους μάγκες με το αρνί στην πλάτη. Βέβαια δεν ξέρω αν θα πάρεις το δίπλωμα σου άμεσα ή θα ξαναδώσεις. Πάντως θα έχεις βάλει και εσύ ένα λιθαράκι μπας και σπάσει αυτό το απόστημα. Διαφορετικά τα δίνεις και ΟΚ Και αν τα ζήτησε ο δάσκαλος για να τα βάλει τσέπη?
polog40 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τότε παίρνεις δίπλωμα άμεσα και αυτουνού του κλείνεις το μαγαζάκι και του στερείς τη δυνατότητα να το κάνει και σε άλλους. Όμορφα και παστρικα Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από polog40
Giwta97 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Και αν τα ζήτησε ο δάσκαλος για να τα βάλει τσέπη? Και εγώ αυτό πιστεύω ότι παίζεται εδώ...γι'αυτό ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να μάθω αν πέρασα ή αν κόπηκα ..γιατί τον δάσκαλο δεν τον εμπιστεύομαι ..
sphinxgr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, Giwta97 είπε Και εγώ αυτό πιστεύω ότι παίζεται εδώ...γι'αυτό ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να μάθω αν πέρασα ή αν κόπηκα ..γιατί τον δάσκαλο δεν τον εμπιστεύομαι .. Δοκίμασε να βγάλεις προσωρινή άδεια εδώ https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-upodomon-kai-metaphoron/upodomon-kai-metaphoron/prosorine-adeia-odegeses Αν δεν βγαίνει, κάνε ερώτηση στο υπουργείο αν έχεις περάσει, εδώ https://www.yme.gr/metafores/adeies-odigisis/prosorini-adeia-odigisis-epikoinonia
Giwta97 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 31 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Δοκίμασε να βγάλεις προσωρινή άδεια εδώ https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-upodomon-kai-metaphoron/upodomon-kai-metaphoron/prosorine-adeia-odegeses Αν δεν βγαίνει, κάνε ερώτηση στο υπουργείο αν έχεις περάσει, εδώ https://www.yme.gr/metafores/adeies-odigisis/prosorini-adeia-odigisis-epikoinonia Ευχαριστώ πολύ.. φοβάμαι λίγο βέβαια μην μπλέξω ..αλλά θα δοκιμάσω να βγάλω την προσωρινή άδεια και βλέπουμε ..ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με αυτό όμως
sphinxgr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Giwta97 είπε Ευχαριστώ πολύ.. φοβάμαι λίγο βέβαια μην μπλέξω ..αλλά θα δοκιμάσω να βγάλω την προσωρινή άδεια και βλέπουμε ..ελπίζω να μην έχω πρόβλημα με αυτό όμως Εχω δώσει 2 φορές εξετάσεις. 1 για δίπλωμα οδήγησης. Τα έκανα όλα τέλεια. Δεν γινόταν να κοπώ. Οπότε ο δάσκαλος μου ζήτησε να του δώσω ότι θέλω, ως ένδειξη καλής θέλησης γιατι οι εξεταστές ήταν φίλοι του. Του έδωσα 50€ "για το καλό" και του φάνηκαν λίγα.... 1 για δίπλωμα μηχανής, όπου κόπηκα (όπως όλοι εκείνη την ημέρα - ακόμα και τύποι που ήρθαν με μηχανή δική τους που οδηγούσαν χρόνια). 10 λεπτά πριν την εξέταση μου είπε φιλική τιμή (να πει ότι είμαι ξαδερφάκι του) να του δώσω 100-150€ για να μην έχω πιθανότητες αποτυχίας. Τα παραπάνω απλά για να επιβεβαιώσω, πως ο δάσκαλος πολλές φορές ζητάει για τους εξεταστές, αλλά τα βάζει τσέπη στο τέλος. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από sphinxgr
Giwta97 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Εχω δώσει 2 φορές εξετάσεις. 1 για δίπλωμα οδήγησης. Τα έκανα όλα τέλεια. Δεν γινόταν να κοπώ. Οπότε ο δάσκαλος μου ζήτησε να του δώσω ότι θέλω, ως ένδειξη καλής θέλησης γιατι οι εξεταστές ήταν φίλοι του. Του έδωσα 50€ "για το καλό" και του φάνηκαν λίγα.... 1 για δίπλωμα μηχανής, όπου κόπηκα (όπως όλοι εκείνη την ημέρα - ακόμα και τύποι που ήρθαν με μηχανή δική τους που οδηγούσαν χρόνια). 10 λεπτά πριν την εξέταση μου είπε φιλική τιμή (να πει ότι είμαι ξαδερφάκι του) να του δώσω 100-150€ για να μην έχω πιθανότητες αποτυχίας. Τα παραπάνω απλά για να επιβεβαιώσω, πως ο δάσκαλος πολλές φορές ζητάει για τους εξεταστές, αλλά τα βάζει τσέπη στο τέλος. Ευχαριστώ παρά πολύ με βοηθήσεις αρκετά μπορώ να πω...Γιατί και σε μένα μπορεί να ξέχασα την ζώνη ασφαλείας από το άγχος μου αλλά η εξετάστρια αφού την χιλιοπαρακαλεσα μου είπε ας προχωρήσουμε θα σου δώσω την ευκαιρία ...Οπότε έρχομαι και λέω αν ήταν και με είχε κόψει επιτόπου θα μου έλεγε να κατέβω από το αυτοκίνητο..Και στο τέλος της εξέτασης είπε και ότι ήμουν καλή στην οδήγηση..Γι'αυτό και δεν ξέρω τελικά τι ακριβωως έχει γίνει..Ο δάσκαλος μετά ήρθε και μου είπε ότι και καλά κάτι θα κάνουμε μην αγχώνεσαι είσαι τυχερή γιατί μετά θα πάω για ούζα μαζι της και τέτοια και να ετοιμάσω τα " γλυκά". Εγώ πιστεύω πως η εξετάστρια δεν με έκοψε και απλά αυτός τώρα βρήκε πάτημα στην ζώνη που ξέχασα για να τσεπωσει αυτός τα λεφτά που θα δώσω επιπλέον..Αν τα δώσω όμως γιατί ακόμα δεν ξέρω αν πρέπει.. Μόλις τώρα, Giwta97 είπε Ευχαριστώ παρά πολύ με βοηθήσεις αρκετά μπορώ να πω...Γιατί και σε μένα μπορεί να ξέχασα την ζώνη ασφαλείας από το άγχος μου αλλά η εξετάστρια αφού την χιλιοπαρακαλεσα μου είπε ας προχωρήσουμε θα σου δώσω την ευκαιρία ...Οπότε έρχομαι και λέω αν ήταν και με είχε κόψει επιτόπου θα μου έλεγε να κατέβω από το αυτοκίνητο..Και στο τέλος της εξέτασης είπε και ότι ήμουν καλή στην οδήγηση..Γι'αυτό και δεν ξέρω τελικά τι ακριβωως έχει γίνει..Ο δάσκαλος μετά ήρθε και μου είπε ότι και καλά κάτι θα κάνουμε μην αγχώνεσαι είσαι τυχερή γιατί μετά θα πάω για ούζα μαζι της και τέτοια και να ετοιμάσω τα " γλυκά". Εγώ πιστεύω πως η εξετάστρια δεν με έκοψε και απλά αυτός τώρα βρήκε πάτημα στην ζώνη που ξέχασα για να τσεπωσει αυτός τα λεφτά που θα δώσω επιπλέον..Αν τα δώσω όμως γιατί ακόμα δεν ξέρω αν πρέπει.. Επίσης αν κατάλαβα καλά πολλές φορές δεν λαδών 1 λεπτό πριν, Giwta97 είπε Ευχαριστώ παρά πολύ με βοηθήσεις αρκετά μπορώ να πω...Γιατί και σε μένα μπορεί να ξέχασα την ζώνη ασφαλείας από το άγχος μου αλλά η εξετάστρια αφού την χιλιοπαρακαλεσα μου είπε ας προχωρήσουμε θα σου δώσω την ευκαιρία ...Οπότε έρχομαι και λέω αν ήταν και με είχε κόψει επιτόπου θα μου έλεγε να κατέβω από το αυτοκίνητο..Και στο τέλος της εξέτασης είπε και ότι ήμουν καλή στην οδήγηση..Γι'αυτό και δεν ξέρω τελικά τι ακριβωως έχει γίνει..Ο δάσκαλος μετά ήρθε και μου είπε ότι και καλά κάτι θα κάνουμε μην αγχώνεσαι είσαι τυχερή γιατί μετά θα πάω για ούζα μαζι της και τέτοια και να ετοιμάσω τα " γλυκά". Εγώ πιστεύω πως η εξετάστρια δεν με έκοψε και απλά αυτός τώρα βρήκε πάτημα στην ζώνη που ξέχασα για να τσεπωσει αυτός τα λεφτά που θα δώσω επιπλέον..Αν τα δώσω όμως γιατί ακόμα δεν ξέρω αν πρέπει.. ονται οι εξεταστές ..αλλά οι δάσκαλοι προσπαθούν να βγάλουν έξτρα μισθό ;;
sphinxgr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Giwta97 είπε Επίσης αν κατάλαβα καλά πολλές φορές δεν λαδώνονται οι εξεταστές ..αλλά οι δάσκαλοι προσπαθούν να βγάλουν έξτρα μισθό ;; Ούτως ή αλλως το λάδωμα δεν πάει στους εξεταστές μόνο. Ένα μέρος το κρατάει ο δάσκαλος. Το πόσα κρατάει και το αν δώσει τελικά λεφτά στους εξεταστές, είναι θέμα του δασκάλου. Πάντως με αυτό το θέμα που διάβασα, κατέληξα σίγουρα πως όταν μου είχε ζητήσει, 100% μου τα ζήτησε για την πάρτι του. Τόσα χρόνια πίστευα ότι ίσως, είχε δωσει και στους εξεταστές. Τώρα απο κει και πέρα είναι ρίσκο. Κάνεις ότι καταλαβαίνεις. Μπορείς να "λαδώσεις" τα 200€ που σου ζήτησε και να ξεμπερδευεις, μπορείς να μην τα δώσεις και αν κοπείς να τα δώσεις για να εξεταστείς ξανά. Απο κει και πέρα μην ψάχνεις να καταλάβεις τι γίνεται βάσει ηθικής. Δεν υπάρχει ηθική στις σχολές οδηγών. Υπάρχει μόνο κέρδος με κάθε τρόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα