Levs Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπεριζω! Φουλ αγχώμενος και προβληματισμένος εχω κάποιες απορίες να κάνω.. Λοιπον, ας το πάρουμε από την αρχή. Το 16 μπήκα μεσω πανελληνιων σε ΑΕΙ .. φετος, τον Οκτώβρη του 21 έκανα εγγραφή σε ένα ΔΙΕΚ στην Αθήνα.. με πήραν στην 3η φάση με τα πολλα..όλα καλά.. φτάνει λοιπόν σήμερα η στιγμή που πρέπει να κάνω τη δήλωση για να συνεχίσω στο διεκ στο επόμενο εξάμηνο αφού πέρασα όλα τα μαθήματα στο πρωτο..και σε ένα μέρος της δήλωσης λέει "δηλώνω πως γνωρίζω ότι δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη φοίτηση σε ΑΕΙ και ΔΙΕΚ.. εγώ αυτό δεν το γνωριζα, ούτε κάποιος με ενημέρωσε μετα την υποβολή της αίτησης μου τον Οκτώβρη.. ούτε ειδοποιήθηκα από το ΑΕΙ η καποιο τμήμα του υπουργείου τεσπά.. Τώρα τι πρέπει να κάνω.. το τσεκαρω και απλά συνεχίζω; Διότι δε θέλω με τίποτα να σταματήσω το διεκ.. έχετε απόψεις;
Dark_panel Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Mην αγχωνεσαι, βλακειες του υπουργειου, απλα τσεκαρεις οτι δε φοιτεις κ τελος. Κανείς δε θα κανει ΠΟΤΕ εξακριβωση στοιχειων..εχω γραφτει 2 φορες σε ιεκ, ώντας και σε αει. Κανείς ποτέ δεν εκατσε να ψαξει το παραμικρο. Ακομα και οι διοικουντες του ιεκ που τους το ειπα, δεν εκαναν απολυτως τιποτα, απλα μου ευχηθηκαν καλη επιτυχια 😂
Levs Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Τελείωσες κάποιο από τα ΙΕΚ? Ή το ΑΕΙ? Και πότε εγγράφηκες;
Dark_panel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Levs είπε Τελείωσες κάποιο από τα ΙΕΚ? Ή το ΑΕΙ? Και πότε εγγράφηκες; Tη μια σχολη ΙΕΚ την τελειωσα, την αλλη την κανω τωρα. Ταυτόχρονα σπουδαζω στο ΕΑΠ. Οταν ξεκινησα την προηγουμενη ειδικοτητα, ημουν ακομα εγγεγραμενη σε μαστερ, σε άλλο πανεπιστημιο.
Levs Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Ααα μαλιστα.. Αν καταλαβα καλα ειναι να μην σε παρουν χαμπαρι.. Ισχύει από πάντα γενικά αυτός ο κανονισμός;
Dark_panel Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Levs είπε Ααα μαλιστα.. Αν καταλαβα καλα ειναι να μην σε παρουν χαμπαρι.. Ισχύει από πάντα γενικά αυτός ο κανονισμός; Να μη σε παρουν χαμπαρι απ το Υπουργειο..δηλαδή ποτέ 🤣 Θυμαμαι οτι ισχυε απο την πρωτη φορα που πηγα ΙΕΚ, το 2011, μονο που τοτε δε σποθδαζα κατι αλλο οπότε δε με απασχολησε. Αλλά θυμαμαι οτι και τοτε στο τμημα ειχαμε ατομο που ηταν επισημα εγγεγραμενο σε σχολη ΤΕΙ. Ποτέ κανεις δεν τον ενοχλησε, τελειωσε το ΙΕΚ, εκανε και πρακτικη. 1
pcmasterrace123 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 13/2/2022 στις 11:11 ΜΜ, Levs είπε Καλησπεριζω! Φουλ αγχώμενος και προβληματισμένος εχω κάποιες απορίες να κάνω.. Λοιπον, ας το πάρουμε από την αρχή. Το 16 μπήκα μεσω πανελληνιων σε ΑΕΙ .. φετος, τον Οκτώβρη του 21 έκανα εγγραφή σε ένα ΔΙΕΚ στην Αθήνα.. με πήραν στην 3η φάση με τα πολλα..όλα καλά.. φτάνει λοιπόν σήμερα η στιγμή που πρέπει να κάνω τη δήλωση για να συνεχίσω στο διεκ στο επόμενο εξάμηνο αφού πέρασα όλα τα μαθήματα στο πρωτο..και σε ένα μέρος της δήλωσης λέει "δηλώνω πως γνωρίζω ότι δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη φοίτηση σε ΑΕΙ και ΔΙΕΚ.. εγώ αυτό δεν το γνωριζα, ούτε κάποιος με ενημέρωσε μετα την υποβολή της αίτησης μου τον Οκτώβρη.. ούτε ειδοποιήθηκα από το ΑΕΙ η καποιο τμήμα του υπουργείου τεσπά.. Τώρα τι πρέπει να κάνω.. το τσεκαρω και απλά συνεχίζω; Διότι δε θέλω με τίποτα να σταματήσω το διεκ.. έχετε απόψεις; Πέρα από το ότι είναι ανήθικο αν σε πιάσουν παίζει να έχεις θέμα πχ μπορεί να σε διαγράψουν και από τις δύο σχολές και να πληρώσεις πρόστιμο όπως λέει εδώ Edit : https://www.ischool.gr/threads/Ταυτόχρονη-φοίτηση-σε-δύο-σχολές.52839/page-7 Αυτό το λένε για τα ΑΕΙ αλλά δεν νομίζω να έχει διαφορά για τα ΔΙΕΚ. Επίσης είσαι άτυχος γιατί όπως διάβασα εδώ https://www.ischool.gr/threads/Παράλληλη-φοίτηση-σε-ΑΕΙ-και-ιδιωτική-σχολή.16356/page-4 Αυτό ξεκίνησε πέρσι όταν η εισαγωγή στα ΔΙΕΚ γινόταν με μηχανογραφικό ,αν είχες μπει το 20 παίζει να μην είχες θέμα. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από pcmasterrace123
MarikaPiou Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, pcmasterrace123 είπε Πέρα από το ότι είναι ανήθικο αν σε πιάσουν παίζει να σε διαγράψουν και από τις δύο σχολές και να πληρώσεις πρόστιμο. Επίσης δεν θα μου έκανε εντύπωση αν σε πιάνανε στο μέλλον να σου ακυρώνανε και τα δύο πτυχία. Σιγά δεν κάνουν διασταύρωση ποτέ. Και σιγά το έγκλημα δηλαδή! Εδώ κάναμε πολύ χειρότερες κομπίνες όταν ήμασταν φοιτητές και δεν μας πιάσανε..
Dark_panel Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, pcmasterrace123 είπε Πέρα από το ότι είναι ανήθικο αν σε πιάσουν παίζει να σε διαγράψουν και από τις δύο σχολές και να πληρώσεις πρόστιμο. Επίσης δεν θα μου έκανε εντύπωση αν σε πιάνανε στο μέλλον να σου ακυρώνανε και τα δύο πτυχία. Δεν εχει γινει ΠΟΤΕ αυτο σε κανεναν και για κανενα λογο! Μεχρι και στον ΟΑΕΔ ειχα παει εγω, λεγοντας οτι φοιτουσα ταυτοχρονα και σε πανεπιστημιο και σε ΙΕΚ και δεν ιδρωσε καν τ αυτι τους. Μην τον φοβηζεις για κατι που δε θα γινει ποτέ, ειδικα αν ειναι εστω λιγο προσεκτικος. 1
Sibyl Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 13/2/2022 στις 11:11 ΜΜ, Levs είπε Καλησπεριζω! Φουλ αγχώμενος και προβληματισμένος εχω κάποιες απορίες να κάνω.. Λοιπον, ας το πάρουμε από την αρχή. Το 16 μπήκα μεσω πανελληνιων σε ΑΕΙ .. φετος, τον Οκτώβρη του 21 έκανα εγγραφή σε ένα ΔΙΕΚ στην Αθήνα.. με πήραν στην 3η φάση με τα πολλα..όλα καλά.. φτάνει λοιπόν σήμερα η στιγμή που πρέπει να κάνω τη δήλωση για να συνεχίσω στο διεκ στο επόμενο εξάμηνο αφού πέρασα όλα τα μαθήματα στο πρωτο..και σε ένα μέρος της δήλωσης λέει "δηλώνω πως γνωρίζω ότι δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη φοίτηση σε ΑΕΙ και ΔΙΕΚ.. εγώ αυτό δεν το γνωριζα, ούτε κάποιος με ενημέρωσε μετα την υποβολή της αίτησης μου τον Οκτώβρη.. ούτε ειδοποιήθηκα από το ΑΕΙ η καποιο τμήμα του υπουργείου τεσπά.. Τώρα τι πρέπει να κάνω.. το τσεκαρω και απλά συνεχίζω; Διότι δε θέλω με τίποτα να σταματήσω το διεκ.. έχετε απόψεις; Μέχρι την δημοσίευση του Νόμου 4763/2020 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 254 τ.Α/21-12-2020, τα ΙΕΚ ανήκαν στην "μη τυπική εκπαίδευση" δηλαδή στην εκπαίδευση που παρέχεται σε οργανωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο εκτός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος. Γι΄αυτόν τον λόγο, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην παράλληλη φοίτηση σε ΙΕΚ και ΑΕΙ. ΄Ομως με τον παραπάνω Νόμο άλλαξαν τα πάντα και πλέον απαγορεύεται κατηγορηματικά η παράλληλη αυτή φοίτηση. Εσύ γράφτηκες στο ΙΕΚ τον Οκτώβριο του 2021 που ίσχυε κανονικά ο Νόμος και όπως ξέρεις ""άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται". Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πώς δεν σε έβαλαν να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση κατά την αρχική εγγραφή σου. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2022 από Sibyl 2
pcmasterrace123 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 15/2/2022 στις 2:00 ΜΜ, Dark_panel είπε Δεν εχει γινει ΠΟΤΕ αυτο σε κανεναν και για κανενα λογο! Μεχρι και στον ΟΑΕΔ ειχα παει εγω, λεγοντας οτι φοιτουσα ταυτοχρονα και σε πανεπιστημιο και σε ΙΕΚ και δεν ιδρωσε καν τ αυτι τους. Μην τον φοβηζεις για κατι που δε θα γινει ποτέ, ειδικα αν ειναι εστω λιγο προσεκτικος. Δεν θέλω να τον φοβήσω ,να το βοηθήσω ήθελα γιατί κανείς δεν του ανέφερε ότι αν το πιάσουν μπορεί να έχει θέμα. Τώρα όπως είπες και εσύ και εγώ δεν έχω ακούσει να έχουν πιάσει κάποιον. Αν και παλιό thread ,νομίζω ότι δεν έχει αλλάξει κάτι. https://www.ischool.gr/threads/Ταυτόχρονη-φοίτηση-σε-δύο-σχολές.52839/page-7 https://www.ischool.gr/threads/Παράλληλη-φοίτηση-σε-ΑΕΙ-και-ιδιωτική-σχολή.16356/page-4 Αν κατάλαβα καλά από αυτά που λένε μέχρι πρόσφατα μπορούσες να είσαι και σε ΑΕΙ και σε ΔΙΕΚ ,τώρα που την έκαναν με μηχανογραφικό την εισαγωγή στα ΔΙΕΚ υπήρξε το θέμα. Επίσης αν πηγαίνεις σε ιδιωτικό ΙΕΚ μπορείς να είσαι παράλληλα σε ΑΕΙ από ότι κατάλαβα. Edit : Εφόσον δεν έχει υπογράψει στην αρχή του έτους ,μπορεί να επιλέξει ένα από τα δύο και να μην το ρισκάρει ,εκτός αν λέω βλακείες. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από pcmasterrace123
Dark_panel Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, pcmasterrace123 είπε Δεν θέλω να τον φοβήσω ,να το βοηθήσω ήθελα γιατί κανείς δεν του ανέφερε ότι αν το πιάσουν μπορεί να έχει θέμα. Τώρα όπως είπες και εσύ και εγώ δεν έχω ακούσει να έχουν πιάσει κάποιον. Αν και παλιό thread ,νομίζω ότι δεν έχει αλλάξει κάτι. https://www.ischool.gr/threads/Ταυτόχρονη-φοίτηση-σε-δύο-σχολές.52839/page-7 https://www.ischool.gr/threads/Παράλληλη-φοίτηση-σε-ΑΕΙ-και-ιδιωτική-σχολή.16356/page-4 Αν κατάλαβα καλά από αυτά που λένε μέχρι πρόσφατα μπορούσες να είσαι και σε ΑΕΙ και σε ΔΙΕΚ ,τώρα που την έκαναν με μηχανογραφικό την εισαγωγή στα ΔΙΕΚ υπήρξε το θέμα. Επίσης αν πηγαίνεις σε ιδιωτικό ΙΕΚ μπορείς να είσαι παράλληλα σε ΑΕΙ από ότι κατάλαβα. Edit : Εφόσον δεν έχει υπογράψει στην αρχή του έτους ,μπορεί να επιλέξει ένα από τα δύο και να μην το ρισκάρει ,εκτός αν λέω βλακείες. Ο νομος ισχυε και πιο παλια, περιοδο 2011-2013, που πηγα σε δημοσιο ΙΕΚ πρωτη φορα. Τοτε ελαχιστοι φοιτητες ΑΕΙ/ΤΕΙ πηγαιναν και ΙΕΚ αλλά συνεβαινε και ηξερα 2-3 ατομα..κανεις δεν ειχε ασχοληθει με το αν σπουδαζαν αλλου ή οχι, ισα ισα που οι διοικουντες το ΙΕΚ χαιρονταν να εχουν εκει μεσα σπουδαστες που εχουν περασει και σε ανωτατη σχολη Προφανως κανεις δεν διατυμπανιζε στο Υπουργειο οτι οι ταδε σπουδαστες φοιτουν παραλληλα και αλλου. Δεν εχουν να κερδισουν και κατι με το να τους διωξουν οι αλλοι τους σπουδαστες τους, οπότε κανείς ποτέ δεν εχει "πιαστει" και εκδιωχθεί απο σχολη. Κι εγω τωρα σπουδαζω ταυτοχρονα σε ΙΕΚ και ΑΕΙ και το ξερουν και οι καθηγητες μου. Το εχω ξανακανει φυσικα, δεν ειναι η 1η φορα. Δεν υπαρχει κανενας ελεγχος απο πουθενα. Εκτος αν πεσει φυτευτή μπινια και ψαξουν καποιον στοχευμενα..Αλλά αυτο μόνο απο κανα βλαμμενο συνσπουδαστη μπορει να γινει, που ενδεχομενως θα εχει 1000 κομπλεξ. Πολυ δυσκολο εως ακατορθωτο να το ανακαλυψουν. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2022 από Dark_panel 1
Theo1903 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Πάντως για την ιστορία του πράγματος, θυμάμαι πολύ καθαρά όταν έκανα την εγγραφή στο τμήμα (πληροφορική ΑΠΘ) εν έτη 2012, υπήρχε checkbox "δηλώνω υπεύθυνα πως δεν φοιτώ σε άλλο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευση", οπότε σίγουρα δεν είναι κάτι καινούριο. 1
Sibyl Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Συχνές ερωτήσεις για φοίτηση σε ΔΙΕΚ - Σεπτέμβριος 2020 (πριν την δημοσίευση του Ν.4763/2020) https://www.foititikanea.gr/ιεκ/δημόσια-ιεκ/20691-πώς-εγγράφομαι-σε-δημόσιο-ιεκ-για-δωρεάν-σπουδές 5. Έχω πτυχίο ή φοιτώ σε τμήμα Γ’/βάθμιας εκπαίδευσης. Μπορώ να παρακολουθήσω τμήματα ΙΕΚ; Ναι. Μέσα από το σύστημα μπορείτε να κάνετε αίτηση για φοίτηση σε ειδικότητες Α’ εξαμήνου. Θα συμμετέχετε όμως στη διαδικασία επιλογής με το Απολυτήριο Λυκείου σας. Δεν μπορείτε να κάνετε χρήση τίτλου υψηλότερου επιπέδου για την εισαγωγή σας σε ΔΙΕΚ. Συχνές ερωτήσεις για φοίτηση σε ΔΙΕΚ - Σεπτέμβριος 2021 (μετά την δημοσίευση του Ν.4763/2020) https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/docs/FAQ.pdf 27. Έχω κάνει ταυτόχρονα μηχανογραφικό για ΑΕΙ και παράλληλο μηχανογραφικό για ΙΕΚ. Προτιμώ να φοιτήσω σε ΑΕΙ, αν περάσω και σε ΑΕΙ και σε ΙΕΚ. Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να υποβάλετε και παράλληλο μηχανογραφικό και να περιμένετε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα επιλογής στα ΑΕΙ. Τότε πρέπει να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα και να πάρετε τις οριστικές σας αποφάσεις, καθώς δεν μπορείτε να εγγραφείτε ταυτόχρονα σε ΔΙΕΚ και σε ΑΕΙ, αν είστε επιτυχών/ούσα και στα δύο. Επίσης: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/enrollment2.pdf Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται η παράλληλη εγγραφή και φοίτηση σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης (ν.4763/2020) Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2022 από Sibyl 2
DrKo Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Sibyl είπε Συχνές ερωτήσεις για φοίτηση σε ΔΙΕΚ - Σεπτέμβριος 2020 (πριν την δημοσίευση του Ν.4763/2020) https://www.foititikanea.gr/ιεκ/δημόσια-ιεκ/20691-πώς-εγγράφομαι-σε-δημόσιο-ιεκ-για-δωρεάν-σπουδές 5. Έχω πτυχίο ή φοιτώ σε τμήμα Γ’/βάθμιας εκπαίδευσης. Μπορώ να παρακολουθήσω τμήματα ΙΕΚ; Ναι. Μέσα από το σύστημα μπορείτε να κάνετε αίτηση για φοίτηση σε ειδικότητες Α’ εξαμήνου. Θα συμμετέχετε όμως στη διαδικασία επιλογής με το Απολυτήριο Λυκείου σας. Δεν μπορείτε να κάνετε χρήση τίτλου υψηλότερου επιπέδου για την εισαγωγή σας σε ΔΙΕΚ. Συχνές ερωτήσεις για φοίτηση σε ΔΙΕΚ - Σεπτέμβριος 2021 (μετά την δημοσίευση του Ν.4763/2020) https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/docs/FAQ.pdf 27. Έχω κάνει ταυτόχρονα μηχανογραφικό για ΑΕΙ και παράλληλο μηχανογραφικό για ΙΕΚ. Προτιμώ να φοιτήσω σε ΑΕΙ, αν περάσω και σε ΑΕΙ και σε ΙΕΚ. Κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να υποβάλετε και παράλληλο μηχανογραφικό και να περιμένετε να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα επιλογής στα ΑΕΙ. Τότε πρέπει να ενημερωθείτε για όλα τα αποτελέσματα και να πάρετε τις οριστικές σας αποφάσεις, καθώς δεν μπορείτε να εγγραφείτε ταυτόχρονα σε ΔΙΕΚ και σε ΑΕΙ, αν είστε επιτυχών/ούσα και στα δύο. Επίσης: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/enrollment2.pdf Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται η παράλληλη εγγραφή και φοίτηση σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης (ν.4763/2020) Ακριβώς! Και είναι εντυπωσιακό πως μερικοί-ες λένε ευθαρσώς "μην το λες στους άλλους για να μην τους τρομάξεις". Τι να πω...; Εφόσον ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν λειτουργεί στην Ελλάδα, είναι πάνω στην ηθική του κάθε πολίτη να ακολουθεί τους κανόνες ή να εκμεταλλευτεί την μη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα