murcielago580 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους, δυστυχως στα παραπανω ηχεια υπηρξε ενα ατυχημα και ο μικρος τα εβαλε στο τερμα με αποτελεσμα να σκασουν και οι 2 δορυφοροι... Το woofer-ενισχυτης δουλευει κανονικα οποτε βλεποντας καποια βιντεο μπορω να ανοιξω τους δορυφορους και να αλλαξω το ηχειακι που εχουν μεσα. Ειναι 2.5" και αυτα που εχω βρει ειναι αυτα: https://www.soundimports.eu/en/dayton-audio-dma70-8.html Βγαινουν γυρω στα 35€. Εχει καποιος να προτεινει καποιο μοντελο να το παρω εδω απο Ελλαδα? Ευχαριστω. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από murcielago580
micand Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα φίλε μου ! Εχω τα ίδια τα οποια μου κοπηκαν τα λαστιχα ...τα πήγα στον πανταζόπουλο στο κέντρο αθηνα . Μου πηγαν και τα δυο 30 ευρω. Τα μεγάφωνα που λες δε ξερω τι παίζει γιατι εχει σημασια τι crossover θελουν και τι ευασθησια έχουν εκτος της διαστασης και της ωμικής αντιστάσεως. Εγω μεταχειρισμένο ολο το z2300 το πηρα 50 ευρω . Δεν ξερω αν αξίζει .... Το αρχίζει και την ακούει κ το woofer λίγο... 1
murcielago580 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2022 στις 2:48 ΜΜ, micand είπε Καλησπέρα φίλε μου ! Εχω τα ίδια τα οποια μου κοπηκαν τα λαστιχα ...τα πήγα στον πανταζόπουλο στο κέντρο αθηνα . Μου πηγαν και τα δυο 30 ευρω. Τα μεγάφωνα που λες δε ξερω τι παίζει γιατι εχει σημασια τι crossover θελουν και τι ευασθησια έχουν εκτος της διαστασης και της ωμικής αντιστάσεως. Εγω μεταχειρισμένο ολο το z2300 το πηρα 50 ευρω . Δεν ξερω αν αξίζει .... Το αρχίζει και την ακούει κ το woofer λίγο... Ευχαριστω για την απαντηση! 30 ευρω για να φτιαξεις τα καλωδια εννοεις? Μωρε εμενα ητνα πληρως λειτουργικα, τα πειραξε ο μικρος μισο λεπτο που τον αφησα, τα εβαλε τερμα, και εσκασαν και οι 2 δορυφοροι... Περιεργο αλλα οκ. Αυτα που εβαλα απο youtube που τα εβαλε αυτος ειναι αυτα που εχω στο λινκ και ελεγε οτι παιζουν και καλυτερα. Ειναι παλια ηχεια το γνωριζω αλλα ειναι πολυ δυνατα για αυτο που κανουν για 2.1 δλδ σε υπολογιστη. Ο πανταζοπουλος ειναι αυτος? Εχει και ηχεια για να μου τα αλλαξει? https://www.pantazopoulosspeakers.gr/ Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από murcielago580
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Στις 13/2/2022 στις 10:56 ΜΜ, murcielago580 είπε Καλησπερα σε ολους, δυστυχως στα παραπανω ηχεια υπηρξε ενα ατυχημα και ο μικρος τα εβαλε στο τερμα με αποτελεσμα να σκασουν και οι 2 δορυφοροι... Στις 13/2/2022 στις 10:56 ΜΜ, murcielago580 είπε Το woofer-ενισχυτης δουλευει κανονικα Ο ενισχυτής του woofer δουλεύει κανονικά, ο ενισχυτής τον δορυφόρων είσαι σίγουρος ότι δουλεύει κανονικά; Τα δορυφόρια σου είναι και τα δύο νεκρά τελείως; Τι εννοείς έσκασαν. Θα μπορούσε είναι ο ενισχυτής τους καμμένος... Πολύ συμπαθητικά αυτά τα dayton που έβαλες, αλλά εκτός του ότι είναι αμερικάνικα και βγαίνουν ακριβά ευρώπη, η διαγώνιος τους, κέντρο με κέντρο για να βιδώσουν οι βίδες, είναι 84mm και όχι 78mm όπως αυτών που έχεις τώρα. Βιδώνει τις βίδες 45 μοίρες γωνία ο youtuber στο 4:45 και αυτό προφανώς είναι λάθος. Σιγούρεψε αν θες το ότι είναι όντως τα μεγαφωνάκια σου καμμένα και θα σου διαλέξω εγώ ανταλλακτικά μεγάφωνα από Ελλάδα ή ΕΕ. Μέτρα αν θες και την απόσταση από δύο βίδες διαγώνια, όπως π.χ. φαίνεται και στο προσπέκτους του dayton. Αν μετρήσεις και την εξωτερική και την εσωτερική διαγώνιο απόσταση, προκύπτει και η απόσταση των κέντρων. Αν δεν είναι 78mm όπως λέει το link που έβαλα από aliexpress παραπάνω και είναι 75-76mm, έχεις ακόμα περισσότερες επιλογές. Αλλά και στα 78mm έχω κάποια ήδη υπ'οψιν. 1
murcielago580 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Ο ενισχυτής του woofer δουλεύει κανονικά, ο ενισχυτής τον δορυφόρων είσαι σίγουρος ότι δουλεύει κανονικά; Τα δορυφόρια σου είναι και τα δύο νεκρά τελείως; Τι εννοείς έσκασαν. Θα μπορούσε είναι ο ενισχυτής τους καμμένος... Πολύ συμπαθητικά αυτά τα dayton που έβαλες, αλλά εκτός του ότι είναι αμερικάνικα και βγαίνουν ακριβά ευρώπη, η διαγώνιος τους, κέντρο με κέντρο για να βιδώσουν οι βίδες, είναι 84mm και όχι 78mm όπως αυτών που έχεις τώρα. Βιδώνει τις βίδες 45 μοίρες γωνία ο youtuber στο 4:45 και αυτό προφανώς είναι λάθος. Σιγούρεψε αν θες το ότι είναι όντως τα μεγαφωνάκια σου καμμένα και θα σου διαλέξω εγώ ανταλλακτικά μεγάφωνα από Ελλάδα ή ΕΕ. Μέτρα αν θες και την απόσταση από δύο βίδες διαγώνια, όπως π.χ. φαίνεται και στο προσπέκτους του dayton. Αν μετρήσεις και την εξωτερική και την εσωτερική διαγώνιο απόσταση, προκύπτει και η απόσταση των κέντρων. Αν δεν είναι 78mm όπως λέει το link που έβαλα από aliexpress παραπάνω και είναι 75-76mm, έχεις ακόμα περισσότερες επιλογές. Αλλά και στα 78mm έχω κάποια ήδη υπ'οψιν. Ευχαριστω για την βοηθεια! Λοιπον επειδη θελω 2 ζευγαρια απο αυτα, απο εδω ευρωπη εχουν 19,95 το σετ, οποτε παμε 39.90 για 2 συν 18 περιπου μεταφορικα παμε στα 58 ευρω. Δεν ειναι ασχημα για 2 σετ που θελω. Τα βρηκα απο εδω https://www.soundimports.eu/en/dayton-audio-dma70-8.html Τωρα οσο για τα ηχεια, λεγοντας εσκασαν εννοω, οτι κοπηκε το λαστιχακι γυρω γυρω, εχω βαλει και φωτο για να καταλαβεις. Και στα 2 ταυτοχρονα. Τωρα αυτο εγινε απο την ενταση η ξεραθηκε το υλικο απο τον καιρο(περιεργο βεβαια αλλα οκ) καθως τα εχω σιγουρα πανω απο 15χρονια. Ναι ομως δουλευουν κανονικα γτ συνδεδεμενα βγαζουν ηχο κανονικα αλλα ακους το τριξιμο που κανει το υλικο που εχει κοπει και κουνιεται οταν παιζουν, οποτε ναι δεν εχουν καποιο αλλο θεμα. Να μετρησω δεν ξερω, δεν καταλαβαινω τι μου λες να μετρησω, σορρυ αλλα δεν εχω ιδεα. Ειδα οτι τα βιδωνει διαγωνια αλλα νομιζα οτι δεν παιζει καποιο ρολο... Εννοειται να μου προτεινεις, επιλογες θελω να δω και εννοειται αν βρω κατι εδω ελλαδα να τα παρω να τελειωνω! ΥΓ. η logitech λεει πως οι δορυφοροι ειναι 2*40. Τα dayton γραφουν 2*20. Τι ψαχνω σε αυτα? παιζει καποιο ρολο αυτο? Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2022 από murcielago580 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, murcielago580 είπε Να μετρησω δεν ξερω, δεν καταλαβαινω τι μου λες να μετρησω, σορρυ αλλα δεν εχω ιδεα. Δεν πειράζει, έβγαλα άκρη με τις διαστάσεις από τις φωτογραφίες. 1 ώρα πριν, murcielago580 είπε Λοιπον επειδη θελω 2 ζευγαρια απο αυτα, απο εδω ευρωπη εχουν 19,95 το σετ, οποτε παμε 39.90 για 2 συν 18 περιπου μεταφορικα παμε στα 58 ευρω. Δεν ειναι ασχημα για 2 σετ που θελω. Τα βρηκα απο εδω https://www.soundimports.eu/en/dayton-audio-dma70-8.html Τις τιμές τις έχεις βγάλει σωστά αλλά τα είκοσι ευρώ είναι για ένα τεμάχιο. Ένα ζευγάρι μεγάφωνα θες. Όπως σου είπα τα dayton δε βιδώνουν σωστά και παρόλο που θα ήταν καλύτερα από αυτά που θα σου προτείνω αν βίδωναν σωστά, θα ακούγονται χειρότερα. Αυτό γιατί το μεγάφωνο πρέπει να κουμπώνει αεροστεγώς πάνω στη μπάφλα (έτσι λέγεται η πρόσοψη του ηχείου), αλλιώς η ενίσχυση που προσφέρει το ηχείο χάνεται. Αυτό είναι το πιο βασικό από όλα. Θες να βάλεις ότι ο αμερικάνος youtuber που αγνοεί το παραπάνω, τα βάζεις. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να βάλεις 2 από ετούτα: https://en.toutlehautparleur.com/fullrange-speaker-visaton-frs-7-s-8-ohm-2-62-x-2-62-inch.html. Toutlehautparleur ("όλα τα μεγάφωνα" στα γαλλικά), το μεγαλύτερο μαγαζί με μεγάφωνα στην Ευρώπη. Έχει δύο σε στοκ. Τα μεταφορικά τους ξεκινάνε από €7.53, 4-9 εργάσιμες: Με 28.72€ καθάρισες, μισά λεφτά από τα dayton. Δεν αξίζει να πας σε ακριβότερα (50 ευρώ+). Νομίζω έχουν κάνει γυφτιά στη logitech και τα έχουν χωρίς crossover, για αυτό σκίστηκαν τα λάστιχα και σκίζονται και σε άλλους. Λόγω υπερβολικής μετατόπισης, από υπερβολικής έντασης μπάσα, όχι από υπερβολικά watt συνολικά παντού και στα μεσαία και στα πρίμα. Τα πιο ακριβά παρόλο που δεν θα με πιστέψεις, σε τέτοια ηχεία σαν τα Logitech είναι πιο πιθανό να πάθουν το ίδιο με τα προηγούμενα και γι αυτό δε θα σου προτείνω κάποιο άλλο σαν εναλλακτική. Τα συγκεκριμμένα Visaton που σου προτείνω, τα FRS 7 S (όχι τα FRS 7 ή τα FRS 7 W), θα παίζουν πιο γεμάτα και καθαρά από αυτά που έσκισε ο μικρός, αλλά πιθανότατα λίγο σιγανότερα. Του λες ότι αν τα χαλάσει και αυτά, ο Άγιος Βασίλης θα στενοχωρηθεί και δε θα του φέρει τίποτα του χρόνου και ελπίζουμε να σε ακούσει. Σε αυτή την περίπτωση θα σου βγάλουν άλλα δεκαπέντε χρόνια αν όχι παραπάνω. 2
murcielago580 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 6/3/2022 στις 12:56 ΠΜ, PC_Science_Lefkada είπε Δεν πειράζει, έβγαλα άκρη με τις διαστάσεις από τις φωτογραφίες. Τις τιμές τις έχεις βγάλει σωστά αλλά τα είκοσι ευρώ είναι για ένα τεμάχιο. Ένα ζευγάρι μεγάφωνα θες. Όπως σου είπα τα dayton δε βιδώνουν σωστά και παρόλο που θα ήταν καλύτερα από αυτά που θα σου προτείνω αν βίδωναν σωστά, θα ακούγονται χειρότερα. Αυτό γιατί το μεγάφωνο πρέπει να κουμπώνει αεροστεγώς πάνω στη μπάφλα (έτσι λέγεται η πρόσοψη του ηχείου), αλλιώς η ενίσχυση που προσφέρει το ηχείο χάνεται. Αυτό είναι το πιο βασικό από όλα. Θες να βάλεις ότι ο αμερικάνος youtuber που αγνοεί το παραπάνω, τα βάζεις. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα να βάλεις 2 από ετούτα: https://en.toutlehautparleur.com/fullrange-speaker-visaton-frs-7-s-8-ohm-2-62-x-2-62-inch.html. Toutlehautparleur ("όλα τα μεγάφωνα" στα γαλλικά), το μεγαλύτερο μαγαζί με μεγάφωνα στην Ευρώπη. Έχει δύο σε στοκ. Τα μεταφορικά τους ξεκινάνε από €7.53, 4-9 εργάσιμες: Με 28.72€ καθάρισες, μισά λεφτά από τα dayton. Δεν αξίζει να πας σε ακριβότερα (50 ευρώ+). Νομίζω έχουν κάνει γυφτιά στη logitech και τα έχουν χωρίς crossover, για αυτό σκίστηκαν τα λάστιχα και σκίζονται και σε άλλους. Λόγω υπερβολικής μετατόπισης, από υπερβολικής έντασης μπάσα, όχι από υπερβολικά watt συνολικά παντού και στα μεσαία και στα πρίμα. Τα πιο ακριβά παρόλο που δεν θα με πιστέψεις, σε τέτοια ηχεία σαν τα Logitech είναι πιο πιθανό να πάθουν το ίδιο με τα προηγούμενα και γι αυτό δε θα σου προτείνω κάποιο άλλο σαν εναλλακτική. Τα συγκεκριμμένα Visaton που σου προτείνω, τα FRS 7 S (όχι τα FRS 7 ή τα FRS 7 W), θα παίζουν πιο γεμάτα και καθαρά από αυτά που έσκισε ο μικρός, αλλά πιθανότατα λίγο σιγανότερα. Του λες ότι αν τα χαλάσει και αυτά, ο Άγιος Βασίλης θα στενοχωρηθεί και δε θα του φέρει τίποτα του χρόνου και ελπίζουμε να σε ακούσει. Σε αυτή την περίπτωση θα σου βγάλουν άλλα δεκαπέντε χρόνια αν όχι παραπάνω. Λοιπον... Πριν λιγο καιρο ειχα βρει τα ιδια ηχεια παλι με καμμενους δορυφορους και τα ειχα παρει για ανταλλακτικα. Βεβαια κοιτα που κ τα δικα μου παλι στους δορυφορους ειχαν θεμα... Γιαυτο ειπα παραπανω οτι θα ηθελα 2 ζευγαρια αφου θα ασχοληθω που θα ασχοληθω ας τα φτιαξω κ τα 2. Οποτε αυτα που προτεινα εγω βγαινουν 38 το 1 ζευγαρι η 58 τα 2 ζευγαρια με μεταφορικα παντα συνολο. Δλδ τα μεταφορικα ειναι ιδια 18ευρω ειτε 1 ζευγαρι παρεις ειτε 2. Ενω αυτα που εβαλες ειναι 1 ζευγαρι 30 ευρω περιπου με μεταφορικα. Υπαρχει λοιπον ηχειο καποιο αλλο που θα μπορουσα να παρω? Σε ταλαιπωρω συγνωμη. Καταλαβα τι λες οτι αυτα που εβαλε αυτος στο youtube δεν θα πατησει ακριβως επανω στο ηχειο και θα εχει κενο, και η μπαφλα κατι μου θυμισε που το ειπες σαν λεξη! Θα βγαινει αερας δλδ και απο εκει κ δεν πρεπει σωστα? Α νομιζα οτι το crossover ειναι απαραιτητο παντου! Οχι δεν εχουν βαλει κατι, αλλα νομιζα οτι ισως ειχαν βαλει κατι μεσα στο κουτι του sub πριν φυγουν τα καλωδια για τους δορυφορους αλλα οχι ε? Για τον αγιο βασιλη δεν νομιζω να πιασει και καθολου... Αλλα ναι θα μπορουσα να δοκιμασω χαχαχαχα Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από murcielago580 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 6/3/2022 στις 10:29 ΜΜ, murcielago580 είπε Λοιπον... Πριν λιγο καιρο ειχα βρει τα ιδια ηχεια παλι με καμμενους δορυφορους, 12 ευρω και τα ειχα παρει για ανταλλακτικα. Βεβαια κοιτα που κ τα δικα μου παλι στους δορυφορους ειχαν θεμα... Γιαυτο ειπα παραπανω οτι θα ηθελα 2 ζευγαρια αφου θα ασχοληθω που θα ασχοληθω ας τα φτιαξω κ τα 2. Μάλιστα. Έχεις δύο ζευγάρια. Κατάλαβα λάθος. Στις 6/3/2022 στις 10:29 ΜΜ, murcielago580 είπε Θα βγαινει αερας δλδ και απο εκει κ δεν πρεπει σωστα? Σωστά. Επίσης μπορεί να ακούγονται τριξίματα και άλλες ασχήμιες. Δεν παίρνουν 3ίντσο τα logitech σου. Πάιρνουν κάποια από τα δυομισόιντσα (όχι όλα), τα οποία ταιριάζουν να βιδώσουν. Στις 6/3/2022 στις 10:29 ΜΜ, murcielago580 είπε Α νομιζα οτι το crossover ειναι απαραιτητο παντου! Οχι δεν εχουν βαλει κατι, αλλα νομιζα οτι ισως ειχαν βαλει κατι μεσα στο κουτι του sub πριν φυγουν τα καλωδια για τους δορυφορους αλλα οχι ε? Αν υπάρχει θα είναι όντως μέσα στο sub. Νομίζω ότι θα το έχουν παρακάμψει για λόγους κόστους. Μην ασχοληθείς, θα πρέπει να αναλύσεις το κύκλωμα για να βγάλεις άκρη. Στις 6/3/2022 στις 10:29 ΜΜ, murcielago580 είπε Υπαρχει λοιπον ηχειο καποιο αλλο που θα μπορουσα να παρω? Σε ταλαιπωρω συγνωμη. Δε με ταλαιπωρείς. Απλά αν νομίζεις ότι θα ανοίξω το autocad για να σου δείξω με σχήμα πως ακριβώς να μετρήσεις την απόσταση των κεντρών δύο τρυπών, απατάσαι. Γιατί από αυτό εξαρτάται αν μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο μεγάφωνο. Σου πρότεινα το Visaton FRS 7 S, ως το πιο κατάλληλο από αυτά που έχουν κάποιο περιθώριο ανοχής στο πως βιδώνουν. Αν δεις το σχεδιάγραμμά του, τα ανοίγματα για τις βίδες που έχει είναι σχήματος οβάλ: Την απόσταση των κεντρών διαγώνια από δύο τρύπες για βίδες την δίνει 75.1mm ο σχεδιαστής του FRS 7 S. Έχει και άλλο 1mm περιθώριο ανοχής εκατέρωθεν του κέντρου της τρύπας αν βιδώσεις βίδες των 4mm (1.5mm εκατέρωθεν του κέντρου για βίδες των 3mm). Υπάρχουν άλλα μεγάφωνα που μάλλον μπορείς να βάλεις και θα παίξουν ακόμα καλύτερα από το Visaton, όπως π.χ. το Peerless PLS-65F25AL02-08, αλλά διστάζω να το προτίνω γιατί είμαι 99% και όχι 100% τα σίγουρος ότι θα βιδώσει σωστά όπως το Visaton FRS 7 S. Την απόσταση των κεντρών για βίδωμα σε αυτά που σκίστηκαν την έχω υπολογίσει τελείως μπακαλίστικα μέσω φωτο ως 75-76mm, ενώ το aliexpress που τα πούλαγε ως ανταλλακτικά μέχρι να του τελειώσουν την δίνει 78mm. Είμαι σίγουρος ότι κάνουν λάθος. Δεν αναλλαμβάνω την ευθύνη όμως, αφού και εσύ βαριέσαι να πάρεις ένα χαρακάκι να μετρήσεις. Αν το αποφασίσεις, αφαιρείς την πρόσοψη ενός ηχείου και μετράς ένα από τα σκισμένα μεγάφωνα σου διαγώνια. Πρώτα τις εξωτερικές άκρες από τις τρύπες (ας πούμε ότι την βγάζεις 80mm). Έπειτα την απόσταση ανάμεσα στις εσωτερικές, τις πιο κοντινές στο κέντρο άκρες (ας πούμε ότι την βγάζεις 72mm). H απόσταση των κεντρών των τρυπών σε αυτό το παράδειγμα θα ήταν: 72mm + (80mm-72mm)/2 = 72mm + 8mm/2 = 72mm + 4mm = 76mm Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από PC_Science_Lefkada 1
micand Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/3/2022 στις 9:11 ΜΜ, murcielago580 είπε Ευχαριστω για την απαντηση! 30 ευρω για να φτιαξεις τα καλωδια εννοεις? Μωρε εμενα ητνα πληρως λειτουργικα, τα πειραξε ο μικρος μισο λεπτο που τον αφησα, τα εβαλε τερμα, και εσκασαν και οι 2 δορυφοροι... Περιεργο αλλα οκ. Αυτα που εβαλα απο youtube που τα εβαλε αυτος ειναι αυτα που εχω στο λινκ και ελεγε οτι παιζουν και καλυτερα. Ειναι παλια ηχεια το γνωριζω αλλα ειναι πολυ δυνατα για αυτο που κανουν για 2.1 δλδ σε υπολογιστη. Ο πανταζοπουλος ειναι αυτος? Εχει και ηχεια για να μου τα αλλαξει? https://www.pantazopoulosspeakers.gr/ Ναι αυτος ειναι ....ακριβος λιγο αλλα ειναι καλος. ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΟΛΑ ! Εμενα κοπηκαν οι αναρτησεις των ηχειων, αυτο που εχεις ανεβασει και εσυ στη φωτο το ιδιο. Το πανω λαστιχο που κραταει τον κωνο στο σασι του μεγαφωνου.... ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . Αυτο το επαθαν και απο την πολυκαιρια. Πας και στα φτιαχνει και καλυτερα εγιναν λιγο μπορω να σου πω ...δε χτυπανε. (15 ευρω το ενα η επισκευη). Αν δεν τα φτιαξεις στειλε μου Pm με ενδιαφερει το sub γιατι βγαζει κ εμενα θεμα τωρα. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από micand 2
murcielago580 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 19 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Μάλιστα. Έχεις δύο ζευγάρια. Κατάλαβα λάθος. Σωστά. Επίσης μπορεί να ακούγονται τριξίματα και άλλες ασχήμιες. Δεν παίρνουν 3ίντσο τα logitech σου. Πάιρνουν κάποια από τα δυομισόιντσα (όχι όλα), τα οποία ταιριάζουν να βιδώσουν. Αν υπάρχει θα είναι όντως μέσα στο sub. Νομίζω ότι θα το έχουν παρακάμψει για λόγους κόστους. Μην ασχοληθείς, θα πρέπει να αναλύσεις το κύκλωμα για να βγάλεις άκρη. Δε με ταλαιπωρείς. Απλά αν νομίζεις ότι θα ανοίξω το autocad για να σου δείξω με σχήμα πως ακριβώς να μετρήσεις την απόσταση των κεντρών δύο τρυπών, απατάσαι. Γιατί από αυτό εξαρτάται αν μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο μεγάφωνο. Σου πρότεινα το Visaton FRS 7 S, ως το πιο κατάλληλο από αυτά που έχουν κάποιο περιθώριο ανοχής στο πως βιδώνουν. Αν δεις το σχεδιάγραμμά του, τα ανοίγματα για τις βίδες που έχει είναι σχήματος οβάλ: Την απόσταση των κεντρών διαγώνια από δύο τρύπες για βίδες την δίνει 75.1mm ο σχεδιαστής του FRS 7 S. Έχει και άλλο 1mm περιθώριο ανοχής εκατέρωθεν του κέντρου της τρύπας αν βιδώσεις βίδες των 4mm (1.5mm εκατέρωθεν του κέντρου για βίδες των 3mm). Υπάρχουν άλλα μεγάφωνα που μάλλον μπορείς να βάλεις και θα παίξουν ακόμα καλύτερα από το Visaton, όπως π.χ. το Peerless PLS-65F25AL02-08, αλλά διστάζω να το προτίνω γιατί είμαι 99% και όχι 100% τα σίγουρος ότι θα βιδώσει σωστά όπως το Visaton FRS 7 S. Την απόσταση των κεντρών για βίδωμα σε αυτά που σκίστηκαν την έχω υπολογίσει τελείως μπακαλίστικα μέσω φωτο ως 75-76mm, ενώ το aliexpress που τα πούλαγε ως ανταλλακτικά μέχρι να του τελειώσουν την δίνει 78mm. Είμαι σίγουρος ότι κάνουν λάθος. Δεν αναλλαμβάνω την ευθύνη όμως, αφού και εσύ βαριέσαι να πάρεις ένα χαρακάκι να μετρήσεις. Αν το αποφασίσεις, αφαιρείς την πρόσοψη ενός ηχείου και μετράς ένα από τα σκισμένα μεγάφωνα σου διαγώνια. Πρώτα τις εξωτερικές άκρες από τις τρύπες (ας πούμε ότι την βγάζεις 80mm). Έπειτα την απόσταση ανάμεσα στις εσωτερικές, τις πιο κοντινές στο κέντρο άκρες (ας πούμε ότι την βγάζεις 72mm). H απόσταση των κεντρών των τρυπών σε αυτό το παράδειγμα θα ήταν: 72mm + (80mm-72mm)/2 = 72mm + 8mm/2 = 72mm + 4mm = 76mm Βρε μη βαρας! Δεν βαριεμαι, αυτα που μου λες εγω δεν τα ξερω. Πχ δεν ηξερα οτι επρεπε να μετρησω εσωτερικες κ εξωτερικες ακρες της τρυπας. Που θυμηθηκες το autocad τωρα, εχω να το ακουσω απο το 1ο και 2ο ετος στη σχολη χαχαχα! Μολις ανοιξα τα ηχεια ξανα, γτ το εκανα εχτες αλλα οπως σου ειπα δεν ηξερα τι να μετρησω γτ δεν εχω ξανα ασχοληθει, και η αποσταση μεταξυ των 2 διαγωνιων τρυπων ειναι αναμεσα στο 77 και 78, μιλαω παντα για το κεντρο τους σαν μεσο ορο που μου ειπες δλδ. Οποτε 77.5 αρα το aliexpress ηταν οκ? 3 ώρες πριν, micand είπε Ναι αυτος ειναι ....ακριβος λιγο αλλα ειναι καλος. ΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕΙ ΟΛΑ ! Εμενα κοπηκαν οι αναρτησεις των ηχειων, αυτο που εχεις ανεβασει και εσυ στη φωτο το ιδιο. Το πανω λαστιχο που κραταει τον κωνο στο σασι του μεγαφωνου.... ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . Αυτο το επαθαν και απο την πολυκαιρια. Πας και στα φτιαχνει και καλυτερα εγιναν λιγο μπορω να σου πω ...δε χτυπανε. (15 ευρω το ενα η επισκευη). Αν δεν τα φτιαξεις στειλε μου Pm με ενδιαφερει το sub γιατι βγαζει κ εμενα θεμα τωρα. Οκ θα τον παρω και αυτον ενα τηλ να δω τι θα μου πει. Ειναι οκ εσενα τωρα? παιζουν οντως καλυτερα απο πριν? Του ζητησες απλα αν το φτιαξει η του ειπες αν μπορει να βαλει κ καποιο πιο δυνατο? Αν υπαρχει βεβαια... Για το sub σου στελνω μηνυμα μην μπερδευομαστε απο εδω. 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, murcielago580 είπε Μολις ανοιξα τα ηχεια ξανα, γτ το εκανα εχτες αλλα οπως σου ειπα δεν ηξερα τι να μετρησω γτ δεν εχω ξανα ασχοληθει, και η αποσταση μεταξυ των 2 διαγωνιων τρυπων ειναι αναμεσα στο 77 και 78, μιλαω παντα για το κεντρο τους σαν μεσο ορο που μου ειπες δλδ. Οποτε 77.5 αρα το aliexpress ηταν οκ? Ναι, το δίνει σωστά επομένως το aliexpress. Μόνο 5 μεγάφωνα βλέπω που μπορούν να βιδώσουν σωστά με απόσταση 77.5mm. Είναι τα τρία Visaton: FRS7, FRS7S και FRS7W. Το FaitalPro 2FE24 και το Sica 2,5H 0,8SL (η προηγούμενη version του είναι με οβάλ τρύπες στη σωστή απόσταση, η τελευταία όχι). 7 ώρες πριν, micand είπε Πας και στα φτιαχνει και καλυτερα εγιναν λιγο μπορω να σου πω ...δε χτυπανε. (15 ευρω το ενα η επισκευη). Ο Πανταζόπουλος είναι εγγύηση. Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι παίζουν λίγο ή αρκετά καλύτερα. 15 ευρώ είναι τιμή σκοτωμένη, τελείως μα τελείως, για recone. 7 ώρες πριν, micand είπε Εμενα κοπηκαν οι αναρτησεις των ηχειων, αυτο που εχεις ανεβασει και εσυ στη φωτο το ιδιο. Το πανω λαστιχο που κραταει τον κωνο στο σασι του μεγαφωνου.... ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . Αυτο το επαθαν και απο την πολυκαιρια. Τα λάστιχα πάντως δεν σας κόπηκαν από την πολυκαιρία. Είναι η κλασσική μέθοδος αστοχίας των woofer λόγω υπερβολικής παλινδρόμισης (overxcursion). Συνδέεται με τις εντάσεις που δέχεται στις χαμηλές συχνότητες το κάθε woofer και είναι αποτέλεσμα λάθος σχεδιασμού ή λάθος χρήσης. Το πρώτο στην περίπτωσή σας σίγουρα, για να έχουν χαλάσει τόσα πολλά. Άμα ήταν δικά μου θα τα πήγαινα στον Πανταζόπουλο, και μόνο για να πιάσουμε την κουβέντα. Το recone πάντως γενικά προτιμάται σε μεγαλύτερα woofer. Σε τόσο μικρά δεν αξίζει τον κόπο νομίζω. Τα Visaton FRS 7 S που έχω προτείνει λόγω του κορυφαίου για την κατηγορία τους Xmax (περιοχή γραμμικής παλινδρόμισης), θα παίξουν και κυρίως θα αντέξουν καλύτερα και από τα αναβαθμισμένα με recone. Έχεις δύο ζευγάρια, @murcielago, μπορείς να τα κάνεις και συγκριτικό αν θες. 1
murcielago580 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Μολις κανω την επισκευη θα ενημερωσω! Καλη συνεχεια! 1
spyros.s Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Ξέρω ότι ανοίγω νεκρό θέμα απλά έπαθα ακριβώς το ίδιο στα πολυαγαπημένα μου z2300! Τελικά όποιος τα έφτιαξε έχει να μας πει εντυπώσεις; Να δω αν αξιζει να παραγγειλω μόνος μου ή να τα φτιαξω στον πανταζόπουλο που λετε! Στο δικό μου σετ χάλασε μονο το ενα ηχείο το λάστιχο...δεν ξέρω αν αξίζει να του πάω και τα δύο ή μόνο το ένα αφού το άλλο δουλεύει!
murcielago580 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Στις 24/5/2023 στις 10:14 ΠΜ, spyros.s είπε Ξέρω ότι ανοίγω νεκρό θέμα απλά έπαθα ακριβώς το ίδιο στα πολυαγαπημένα μου z2300! Τελικά όποιος τα έφτιαξε έχει να μας πει εντυπώσεις; Να δω αν αξιζει να παραγγειλω μόνος μου ή να τα φτιαξω στον πανταζόπουλο που λετε! Στο δικό μου σετ χάλασε μονο το ενα ηχείο το λάστιχο...δεν ξέρω αν αξίζει να του πάω και τα δύο ή μόνο το ένα αφού το άλλο δουλεύει! Ελα καλημερα. Τυχαια ειδα το θεμα παλι :P! Ο πανταζοπουλος δεν σου αλλαζει το ηχειο απλα το κολλαει. Νομιζω 30 ευρω μου ειχε παρει. Παντως παιζουν οπως πρεπει μετα την επισκευη. Απλα αν ηξερα και εγω οτι στο κολλαει και δεν το αλλαζει ισως να εψαχνα να βρω καποιο αλλο κ το εβαζα εγω.
spyros.s Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 Δημοσ. 26 Μαΐου 2023 καλησπέρα...ευχαριστω για την απάντηση...ειχες φτιαξει και τα 2 με 30 ευρω ή μονο το ενα; Θυμάσαι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα