Dr_Pepper Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Παρόλο που δεν είναι εντελώς εντός θέματος, εφόσον μιλάμε για κέρδος υπάρχει και η ανταποδοτική ανακύκλωση. Έχω δει τέτοια σημεία στον Πειραιά, φαντάζομαι θα υπάρχουν και σε άλλους δήμους ανά την Ελλάδα. 0.03 λεπτά ανά κουτάκι, με τόσα που μαζεύεις, ίσως βγάλεις τα χρήματα για να φτιάξεις το δικό σου καμίνι. Πήγαινε έλα με σακούλες μπαα άσε που νομίζω (αν και έχει χρόνια που τσέκαρα απο κοντα τέτοια μηχανήματα στην ελλάδα) δεν σου δίνουν χρήματα μερικά δεν δίνουν τίποτα άλλα έκπτωση στο σουπερμαρκετ που τα στεγάζει... Στο εξωτερικό τουλάχιστον σου δίνουν κέρματα Αλλά όπως είπα δεν με αφορά η αγορά φούρνου με σκοπό το κερδος απο scrap γενικά θα μου χρησίμευε αλλά αφορμή στάθηκε η σκέψη που ανέφερα (να πετάω σακούλες μεγάλες με τενεκεδάκια στον κάδο τόσο υλικό χαμένο)
peet Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Τα φουρνάκια αυτού του είδους είτε ηλεκτρικά ,είτε με προπάνιο χρειάζονται υπαίθριο ή πολύ μεγάλο εσωτερικό χώρο για να δουλέψουν γιατί αφενός βγάζουν ζέστη και αφ ετέρου βγάζουν ντουμάνια . Βέβαια μπορεί να μην τα θέλεις για τα κουτάκια του αλουμινίου ,αλλά για να λιώσεις χαλκό [π.χ] γιατί το κόστος της δαπάνης κτήσεως και του φουρνου προπανίου ή και του ηλεκτρικού είναι πολύ μεγαλύτερο . Επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι οι χυτεύσεις δεν είναι κάτι το απλό ,ούτε ακίνδυνο ,αν δεν έχεις εκπαιδευθεί .Αν νομίζεις ότι όσοι εργάζονται σε χυτήρια και πληρώνονται αδρα ,είναι χωρίς λόγο ,μάλλον κάνεις λάθος Αν μένεις σε αστική περιοχή πολύ πιθανόν θα βρεθείς μπλεγμένος με τη δικαιοσύνη για ρύπανση του περιβάλλοντος ,γιατί τα κουτάκια και οι χαλκοί και γενικώς τα χυτήρια βγάζουν ντουμάνια .
_Biohazard_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Σκεφτόμουν να άνοιγα και εγώ ένα τέτοιο thread αλλά το απέφυγα γιατί δεν είχε νόημα ακριβώς λόγω των αρνητικών που αναφέρθηκαν και πολλών άλλων. Εγώ έχω γεμίσει στο σπίτι πολλά μονόλεπτα και διλεπτα και σκεφτόμουν να βρω τρόπο να τα λιώσω με κατι φορητά καμίνια που τα βλέπεις σε άπειρα άτομα στο youtube και να τα μετατρεψω σε μια πλάκα μεταλλου, όχι να τα πουλήσω να το έχω για εμένα. Αξίζει να το κάνεις μόνο για χομπυ και όχι για να πουλήσεις και υπό πολλές προϋποθέσεις. Στην περίπτωση του χομπυ πρέπει να παρακολουθήσεις είτε σεμινάρια είτε να ενημερωθείς για τα μέτρα ασφαλείας. Η εγκατάσταση πρέπει να βρίσκεται σε ανοιχτό μέρος και σε χωμάτινο η άλλο έδαφος μακριά από εμπόδια και στοιχεία που είναι εφικτό να πάρουν φωτιά στην παραμικρή σταγόνα λιωμένου μετελλου που μπορεί να στάξει. Τυχόν ατύχημα μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες είτε προς άνθρωπο είτε προς περιουσιακό στοιχείο που δύναται να πάρει φωτιά. Το λιωμένο μέταλλο έχει μια τέτοια θερμική αδράνεια, έχει τόσο υψηλή θερμική ενεργεια που όπου και να πέσει κατά λάθος σε υλικό που δύναται να κάνει αυτό θα καίγεται συνέχεια, εκτός αν έχεις πυροσβεστήρα με άζωτο. Θέλεις ειδικά γάντια. Το εργαλείο για να πιάσεις το πυρακτωμενο καλούπι χωρίς αυτό να σου πέσει. Αν σου πέσει έστω και μακριά να είσαι κλαφτα Χαράλαμπε. Πρέπει να βρεις καλούπια και το ίδιο το καμίνι φυσικά. Η φιάλη μπορεί να είναι υγραερίου με βουτάνιο για το αλουμίνιο αλλά θα αργήσει. Καλύτερα προπανιο. Αγόρασε ανιχνευτή διαρροής για να είσαι σίγουρος μην γίνει καμία έκρηξη από διαρροή. Επίσης παράγονται έντονες αναθυμιάσεις. Σε μπαλκόνια απαγορεύεται αυτό και από τον νόμο αλλά και για λόγους ατυχήματος. Σε ταράτσα είναι καλύτερα αλλά εκεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος φθοράς και καταστροφής της μόνωσης άμα στάξει λίγο μέταλλο στο δάπεδο η αν ακουμπισεις κατά λάθος το πυρακτωμενο καλούπι. Σε αυλή το πιο ασφαλές αν δεν έχει δεντρα φυτά και καυσίμη ύλη, μόνο χώμα αντε και λίγο γκαζόν. Για κλειστό χώρο ξέχνα το εκτός αν είναι από πριν διαμορφωμένος και προορισμενος με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Στα διαδικαστικά τώρα. Θα χρειαστείς βόρακα και κάποια χημικά για να μπορέσεις να φτιάξεις εμφανισιακά ένα καθαρό μέταλλο. Αφαιρέση σε ότι στέρεο έχει επάνω να μην είναι οξειδωμενο. Θέλεις πολύ καλά καλούπια αν δεν γουστάρεις ατέλειες στην επιφάνεια. Μετα το πάγωμα θες σβουρακια και εργαλεία στυλβωσης τκυ μετελλου. Πριν την τήξη, αφήνεις το καμίνι να πυρακτωθει, μετά ακουμπάς λίγα λίγα στην επάνω επιφάνεια τα αντικείμενα ώστε να πάρουν θερμοκρασία και μετά τα ρίχνεις μέσα λίγα λίγα να μην πέσει η θερμοκρασία του θαλάμου καύσης. Πρώτα σκέψου τι μέταλλα θες να λιώσεις και μετά αποφασίζεις τι θα πάρεις βάσει θερμοκρασιών. Φούρνοι τήξης μεταλλου για οικιακη χρήση δεν νομίζω να βρεις, μόνο για βιομηχανική με τριφασικό. Μετά υπάρχουν συστήματσ επαγωγικής τήξης αλλά εντελώς εκτός budget και πάλι για βιομηχανική χρήση. Το πιο συμφέρον είναι η αγορά μεταφερομενου καμινιου με χρήση φιάλης αερίου από προπανιο η βουτάνιου. Τέλος υπάρχουν κάτι πατέντες που θα τις βρεις στο yt με πειραγμενους φούρνους μικροκυμάτων στους οποίους κάνουν μια τροποποίηση στο κύκλωμα από το μαγνητρο ηλεκτρικών και μετά το επενδύουν με εσωτερική μόνωση παντού, δύναται να λιώσει αλουμίνιο με δυσκολία αλλά έχει δύο αρνητικά, κινδυνος πυρκαγιάς καθώς η διάταξη δεν είναι κατασκευασμένη για να έχει αντικείμενα σε τέτοιες θερμοκρασίες και μη επαρκής χώρος για να λιώσεις το υλικό από πολλά αντικείμενα, μόλις ανοίξεις την πορτα να βάλεις κάτι χάνεται η θερμότητα και καθυστερεί η διαδικασία. Πιστεύω ότι είναι κάποιου είδους αδίκημα η καταστροφή του χρήματος που αναφέρεις.
NT1G Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Είπαμε δεν βασίζομαι στα κέρδη απο την πώληση μετάλλων Αλλά έτσι για την κουβέντα πάλι είπα ότι αρκετά ειναι μεγάλα σε μέγεθος άρα παραπάνω απο 14g + τυχαίνει αρκετά συχνά να πίνω πάνω απο 5+ το καλοκαίρι παίζει να φτάνω τα 20 + μπορεί να έχω άλλα διάφορα scrap 20 κουτάκια αναψυκτικά σε μια μέρα το καλοκαίρι; 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Δεν τα πιστεύω αυτά η ζάχαρη ειναι που κάνει κακό και εγώ πίνω zero/χωρίς + η μπύρα έχει σύμπλεγμα Β Δεν είναι μονο η ζάχαρη,και τα υπόλοιπα συστατικά τους είναι επιζήμια.Ασε που θα κάνεις και οικονομία,δεν θα χρειαστεί να κάνεις το σπίτι σου Χαλυβουργική .
Jason15 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 14 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Βαριέμαι να κάνω έναν DIY αλλά απο την άλλη καταναλώνω αρκετά τενεκεδάκια σόδας μπύρας και αναψυκτικών (μιλάμε για σακούλες κάθε βδομάδα) και όταν τα πετάω στεναχωριέμαι που πάει χαμένο τόσο αλουμίνιο γιαυτό αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να πουλάει φούρνο/κλίβανο υψηλών θερμοκρασιών για τήξη μετάλλων; Έχω βρει μερικές ελληνικές σελίδες αλλά ή πουλάνε μεγάλα βιομηχανικά εργαλεία ή κάτι πολύ μικρά σε τιμές στον θεό ενώ σε ebay κτλ βρίσκω με μερικά εκατοστάρικα ενδεικτικά του τι εννοώ: ή ηλεκτρικό Κάνε μια ερώτηση στο Μπόνη www.bonis.gr , δε νομίζω βέβαια να είναι κοντά σε τιμές εξωτερικού αλλά τα κατασκευάζει Ελλάδα
filip123go Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Spoiler Επόμενο θέμα του Dr_pepper: "Πως να λιώσω κόκαλλα σε φούρνο που είναι για μέταλλα;" troll mode off. Αν τελικά ασχοληθεις, πόσταρε εδώ τα αποτελέσματα. Φαίνεται ενδιαφέρον σαν χόμπι. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από filip123go
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 14 hours ago, Dr_Pepper said: Βαριέμαι να κάνω έναν DIY αλλά απο την άλλη καταναλώνω αρκετά τενεκεδάκια σόδας μπύρας και αναψυκτικών (μιλάμε για σακούλες κάθε βδομάδα) και όταν τα πετάω στεναχωριέμαι που πάει χαμένο τόσο αλουμίνιο γιαυτό αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να πουλάει φούρνο/κλίβανο υψηλών θερμοκρασιών για τήξη μετάλλων; Έχω βρει μερικές ελληνικές σελίδες αλλά ή πουλάνε μεγάλα βιομηχανικά εργαλεία ή κάτι πολύ μικρά σε τιμές στον θεό ενώ σε ebay κτλ βρίσκω με μερικά εκατοστάρικα ενδεικτικά του τι εννοώ: ή ηλεκτρικό δεν ξερω αν το ανεφεραν αλλα υπαρχουν σημεια που δινεις πχ 40 κουτακια για 1 ευρω ή μηχανηματα στο δρομο που τα ριχβρις και σου βγαζει αποδειξη για καποια supermarket ή δωρεα καπου
makis269 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 12 ώρες πριν, czarjuly είπε Η χύτευση μετάλλου όπως ίσως γνωρίζεις δεν είναι απλή διαδικασία χρειάζεται προσμίξεις χημικών για την καθαρότητα του μετάλλου και αποφυγή ελλατωματικου μετάλλου Και θεωρώ ότι μάλλον θέλει άδεια και ελεγχόμενο χώρο , δεν μπορεί να το κάνει κάποιος σε ένα υπνοδωμάτιο χωρίς καμία ασφάλεια. 1
vasilllis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Ti άδεια να θέλει αυτο...Αυτα που δειχνουν έχει εξωτερικες διαστάσεις το δοχείο 4" * 5" .Οχι κουτακι πατημενο χωραει ,αλλα ουτε σετ σκουλαρικια.
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Πιστεύω ότι είναι κάποιου είδους αδίκημα η καταστροφή του χρήματος που αναφέρεις. Ναι το φαντάζομαι αυτό. Προτιμώ αυτή την μέθοδο από το να τα μαζεύω σε δεκάδες μασουρια για να τα πάω στην ΤτΕ, τζάμπα ταλαιπωρία για 2-3 ευρώ περίπου. Από την άλλη η αγορά καμινιου και παρελκόμενων συν η εκμάθηση της τεχνικής συν το ρισκο της ασφάλειας με αποτρεπει σχεδόν πλήρως να επιχειρήσω κάτι. Συνεπώς θα αφήσω τα πράγματα έτσι όπως έχουν.
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, filip123go είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Επόμενο θέμα του Dr_pepper: "Πως να λιώσω κόκαλλα σε φούρνο που είναι για μέταλλα;" troll mode off. Αν τελικά ασχοληθεις, πόσταρε εδώ τα αποτελέσματα. Φαίνεται ενδιαφέρον σαν χόμπι. Έχει ένα σωρό στο youtube εμένα περιμένεις; 27 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ναι το φαντάζομαι αυτό. Προτιμώ αυτή την μέθοδο από το να τα μαζεύω σε δεκάδες μασουρια για να τα πάω στην ΤτΕ, τζάμπα ταλαιπωρία για 2-3 ευρώ περίπου. Από την άλλη η αγορά καμινιου και παρελκόμενων συν η εκμάθηση της τεχνικής συν το ρισκο της ασφάλειας με αποτρεπει σχεδόν πλήρως να επιχειρήσω κάτι. Συνεπώς θα αφήσω τα πράγματα έτσι όπως έχουν. Ναι αλλά κανένας δεν θα σε καταλάβει επίσης τα μονόλεπτα έως πεντάλεπτα έχουν μεγαλύτερη αξία σαν μέταλλο παρά σαν νόμισμα οπότε συμφέρει να τα λιώσεις. 1 ώρα πριν, Jason15 είπε Κάνε μια ερώτηση στο Μπόνη www.bonis.gr , δε νομίζω βέβαια να είναι κοντά σε τιμές εξωτερικού αλλά τα κατασκευάζει Ελλάδα ευχαριστώ !! Ο μόνος (μαζί με 1,2 άλλους που είπαν ενδιαφέροντα πράματα γύρο απο το θέμα και δεν τρολλιασαν ή άρχισαν το κήρυγμα) που απάντησε ακριβώς αυτό που ρώτησα 1 ώρα πριν, makis269 είπε Και θεωρώ ότι μάλλον θέλει άδεια και ελεγχόμενο χώρο , δεν μπορεί να το κάνει κάποιος σε ένα υπνοδωμάτιο χωρίς καμία ασφάλεια. Ψυχολογία του ραγιά να μας πει το ναι ο εφέντης πρώτα Δικό σου ειναι το μέταλλο αν θες το πετάς αν θες το λιώνεις και το κάνεις αεροπλάνα 1 ώρα πριν, vasilllis είπε Ti άδεια να θέλει αυτο...Αυτα που δειχνουν έχει εξωτερικες διαστάσεις το δοχείο 4" * 5" .Οχι κουτακι πατημενο χωραει ,αλλα ουτε σετ σκουλαρικια. και σε εσωτερικό χώρο (πχ γκαράζ ή κάποιο δωμάτιο του σπιτιού που έχεις σαν εργαστήριο) μπορείς να βάλεις ηλεκτρικό φουρνάκι αρκει να μήν είσαι μπάζο και να ξέρεις τι κάνεις αλλά λέμε "μην το κάνετε αυτό σπίτι" γιατι δεν ξέρεις ποιο μπάζο θα το διαβάσει και μετά θα κάψει το σπίτι του. 1
vorlon68 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Σε λίγο καιρό νέο θέμα απο τον TS.... "Πηρα φουρνο για λιώσιμο μετάλλων και πηρε φωτία το σπίτι μου, τι να κάνω;"
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, stefanos_th είπε αγαπημενο βιντεο . Πολύ ωραίο! Γενικά ειναι δύναμη/Ελευθερία το να μπορείς να πλάσεις πρώτες ύλες όπως το μέταλλο δεν υπάρχει κανένα όριο εκτός απο την φαντασία σου! εγώ κάποια στιγμή θέλω να κάνω αυτό (βασικά με κάποιες παραμετροποιήσεις γιατί δεν χρειάζομαι όλες τις δυνατότητες του) Για μια εξωτερική κεραία ubiquiti που έχω (στέλνω απο το σπίτι στο χωριό internet σε ένα γκαράζ που είναι 300 μέτρα πιο πέρα) με μια κεραία ubiquiti To πρόβλημα ειναι ότι κάποιες φορές σε extreme καταστάσεις πχ δυνατούς ανέμους κτλ θα πρέπει να τσεκάρω που κοιτάει γιατί αλλάζει η θέση της λίγο και πέφτει η ταχύτητα... Έχω 3D printer αλλά επειδή μιλάμε για εξω θέλω να κάνω μεταλλική κατασκευή για να αντέξει πχ τα γρανάζια κτλ θα τα κάνω με μεθοδολογία παρόμοια με αυτή: Για να μπορεί να ευθυγραμμίζεται μόνο της η κεραία χωρίς να χρειάζεται εγώ να ανεβαίνω στην ταράτσα. 5 ώρες πριν, NT1G είπε 20 κουτάκια αναψυκτικά σε μια μέρα το καλοκαίρι; μαζί με τις μπύρες και τις σόδες
Προτεινόμενες αναρτήσεις