Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βαριέμαι να κάνω έναν DIY αλλά απο την άλλη καταναλώνω αρκετά τενεκεδάκια σόδας μπύρας και αναψυκτικών (μιλάμε για σακούλες κάθε βδομάδα) και όταν τα πετάω στεναχωριέμαι που πάει χαμένο τόσο αλουμίνιο  γιαυτό αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που να πουλάει φούρνο/κλίβανο υψηλών θερμοκρασιών για τήξη μετάλλων;

Έχω βρει μερικές ελληνικές σελίδες αλλά ή πουλάνε μεγάλα βιομηχανικά εργαλεία ή κάτι πολύ μικρά σε τιμές στον θεό ενώ σε ebay κτλ βρίσκω με μερικά εκατοστάρικα 

ενδεικτικά του τι εννοώ: 

81B3K+1hz5L._AC_SL1500_.jpg

ή ηλεκτρικό 

61pGiFs32OL._AC_SL1500_.jpg

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Και μετά αυτό που θα λιώσεις τι θα το κάνεις; Το πάνω που έστειλες θέλει και φιάλη υγραερίου. Αν ρίχνεις τα κουτάκια στην ανακύκλωση πιο εύκολα δεν θα είναι;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, esertas είπε

Και μετά αυτό που θα λιώσεις τι θα το κάνεις; Το πάνω που έστειλες θέλει και φιάλη υγραερίου. Αν ρίχνεις τα κουτάκια στην ανακύκλωση πιο εύκολα δεν θα είναι;

Έχω 3D printer και θα μπορούσα να κάνω καλούπια με ψιλή άμμο και να χυτεύω εκει το αλουμίνιο, αλλα γενικά ειναι χρήσιμο να έχεις πχ στο τέλος του χρόνο θα έχει μαζευτεί ένα σοβαρό ποσό αν το πουλήσω. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Έχω 3D printer και θα μπορούσα να κάνω καλούπια με ψιλή άμμο και να χυτεύω εκει το αλουμίνιο, αλλα γενικά ειναι χρήσιμο να έχεις πχ στο τέλος του χρόνο θα έχει μαζευτεί ένα σοβαρό ποσό αν το πουλήσω. 

Αυτη τη στιγμη ο τονος αλουμινιου ειναι χοντρικα στα 3200 δολαρια. Το καθε τενεκεδακι ειναι 14 μολις γραμμαρια. Κανε τα μαθηματικα και θα δεις οτι δεν εχει νοημα ουτε να το σκεφτεσαι.

Δημοσ.

Τι σοβαρό ποσό να έχει μαζευτεί από κουτάκια αναψυκτικών που δεν θα έχεις δώσει τα πενταπλάσια μάλλον σε υγραέριο και υλικά για το χυτήριο;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Αυτη τη στιγμη ο τονος αλουμινιου ειναι χοντρικα στα 3200 δολαρια. Το καθε τενεκεδακι ειναι 14 μολις γραμμαρια. Κανε τα μαθηματικα και θα δεις οτι δεν εχει νοημα ουτε να το σκεφτεσαι.

5 την ημέρα (άνετα παραπάνω πίνω την ημέρα ice tea αναψυκτικά σόδες  και πολλά απο αυτά πχ μπύρες ή monster είναι τα πιο μεγάλα των 500ml )  οπότε στο τέλος του χρόνου (και χωρίς να λάβουμε υπόψιν ότι το αλουμίνιο έχει ανοδική τάση) θα βγάλω πχ τα έξοδα του φούρνου και τέλος δεν λιώνει μόνο αλουμίνιο ένας τέτοιος φούρνος πχ μπορώ να λιώνω χαλκό σίδερο κτλ 

Τέσπα ο σκοπός μου δεν ειναι να γίνω παλιατζής και να μαζεύω σίδερα κτλ και να τα χυτεύω για να πλουτίσω απλά το ανέφερα και αυτό σαν ένα θετικό. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα κατι πολυ προχειρους υπολογισμους, αν πινεις καθε μερα 5 τενεκεδακια το κοστος απο 1800 τενεκεδακια στο τελος του χρονου θα ειναι πολυ χοντρικα 50-60 ευρω. Οποτε καταλαβαινεις οτι δεν αξιζει.

Αν θες για το ψωνιο σου μαζι σου, νομιζω θα ειχε νοημα να δεις για εργαστηριακο εξοπλισμο γιατι αυτα τα φουρνακια ειναι πιο μικρα. Κοιταξε και σε βιοτεχνιες/βιομηχανιες που εξοπλιζουν κοσμηματοπωλεια, κι αυτοι μικρα φουρνακια χρησιμοποιουν. Τελος η πιο φτηνη και σιγουρη λυση ειναι η ιδιοκατασκευη.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
Δημοσ.

Το να θες να το κάνεις καθαρά σαν χόμπυ για να φτιάξεις κάτι τότε ναι.

Αλλά να σκέφτεσαι ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να βγάλεις έστω και 1€ από αυτή την ιστορία δεν έχει κανένα νόημα. Ακόμα και να βρεις κάποιον να του πουλήσεις το αλουμίνιο, ίσως θα ήταν πιο βολικό να του δώσεις κατευθείαν τα τενεκεδάκια γιατί έτσι και αλλιώς και αυτός θα τα λιώσει πάλι

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Εκανα κατι πολυ προχειρους υπολογισμους, αν πινεις καθε μερα 5 τενεκεδακια το κοστος απο 1800 τενεκεδακια στο τελος του χρονου θα ειναι πολυ χοντρικα 50-60 ευρω. Οποτε καταλαβαινεις οτι δεν αξιζει.

Αν θες για το ψωνιο σου μαζι σου, νομιζω θα ειχε νοημα να δεις για εργαστηριακο εξοπλισμο γιατι αυτα τα φουρνακια ειναι πιο μικρα. Τελος η πιο φτηνη και σιγουρη λυση ειναι η ιδιοκατασκευη.

Είπαμε δεν βασίζομαι στα κέρδη απο την πώληση μετάλλων

Αλλά έτσι για την κουβέντα πάλι είπα ότι αρκετά ειναι μεγάλα σε μέγεθος άρα παραπάνω απο 14g + τυχαίνει αρκετά συχνά να πίνω πάνω απο 5+ το καλοκαίρι παίζει να φτάνω τα 20 :P  + μπορεί να έχω άλλα διάφορα scrap 

Δημοσ.

Από άποψη κόστους δεν σε συμφέρει να λιώνεις μέταλλο και μετά να το πουλάς τώρα αν έχεις καλλιτεχνικές ανησυχίες και θες να χυτευεις σε καλούπια εκεί αλλάζει το πραμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, czarjuly είπε

Από άποψη κόστους δεν σε συμφέρει να λιώνεις μέταλλο και μετά να το πουλάς τώρα αν έχεις καλλιτεχνικές ανησυχίες και θες να χυτευεις σε καλούπια εκεί αλλάζει το πραμα

Μια χαρά συμφέρει ειδικά αν μαζεύεις αλλά είπαμε δεν ειναι ο κύριος σκοπός γενικά ειναι χρήσιμο να μπορείς να χυτεύσεις μέταλλο πχ να ανακυκλώνω ρινίσματα απο τον μικρο τόρνο μου.
Τέλος δεν ειναι απαραίτητο να ειναι μόνο καλλιτεχνικά τα καλούπια θέλω να κάνω κάτι πχ με γρανάζια ή να διορθώσω κάτι/αλλάξω ένα κομμάτι, το εκτυπώνω πρώτα με τον 3D εκτυπωτή μου κάνω έτσι το καλούπι ακριβώς όπως το χρειάζομαι και χυτεύω μετά μέσα το μέταλλο λιμάρω περιττές άκρες κτλ και ειναι έτοιμο ανταλλακτικό. 

1 λεπτό πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Θα βρεις πολυ υλικο στο alibaba, προσεχε ομως το ζητημα τελωνειο...

Μωρέ βρίσκω και απο ευρώπη ebay amazon κτλ απλά είπα για πιο γρήγορα και για να μείνουν τα λεφτά στην ελλάδα αλλά δεν το βλέπω :P 

• Like 1
Δημοσ.

Η χύτευση μετάλλου όπως ίσως γνωρίζεις δεν είναι απλή διαδικασία χρειάζεται προσμίξεις χημικών για την καθαρότητα του μετάλλου και αποφυγή ελλατωματικου μετάλλου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...