Ghjiklmnop Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, efib είπε Έχεις πάρει σβαρνα όλα τα νήματα και γράφεις ο,τι να'ναι. Έχεις βγάλει κάτι μισθούς που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Ξέρω πανω-κατω πόσα παίρνουν και σου είπα ότι είναι λίγα, μετά κάποιος σου έβαλε και το μισθολόγιο. Εσύ επιμένεις να λες τα δικά σου "μα πως παίρνουν τόσα; Αν παίρνουν τόσα λίγα τότε γιατί θέλουν όλοι να μπουν στο δημόσιο; Άρα παίρνουν περισσότερα και δεν το λένε". Μια χαρά σου έχω απαντήσει. Α και καμία σχέση δεν έχω με το δημόσιο, και ούτε πρόκειται να αποκτήσω. Έβγαλες εσύ συμπέρασμα ότι θέλω να γίνω εκπαιδευτικός γιατί πώς αλλιώς θα ήξερα για το μισθολόγιο; Άρα ψαχνομαι και εγώ. Κουτοπονηρια φουλ. Περνιεσαι και για έξυπνος εσύ. Καλα άντε καλό μεσημέρι άνθρωπε μου άντε γιατί ακρη δεν θα βγάλουμε δεν μπορω και να ασχοληθώ 1
efib Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Ναι, είσαι πολύ απασχολημένος με το να σπαμαρεις τα νήματα!
archer100 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, efib είπε Μπες και δες το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών για να δεις τι χρήματα παίρνουν. Δεν είναι κρατικό μυστικό, όλα αναρτημένα είναι και προσβάσιμα στο κοινό. Τα χρήματα είναι λίγα και θέλουν να μπουν για την σιγουριά του δημοσίου και τον σταθερό μισθό βρέξει-χιονισει. Ζεις μια χαρά με 1400€.. Μάλιστα.. Το λιγα ειναι σχετικο. Ακομα και τα 1000 καθαρα ειναι 12000 το χρονο για 750 ωρες δουλειας περιπου, δηλαδη 16 ευρω την ωρα, σε κρατος που ο ανειδικευτος παιρνει 3 ευρω την ωρα. Δεν τα λες και λιγα 2
efib Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ωρα ταξης δεν ειναι 1 ωρα δουλειας, οποτε δεν μπορει να γινει ευθεια συγκριση. Επισης, τα διαγωνισματα τα διορθωνουν εκτος ωραριου, το ιδιο ισχυει και για την προετοιμασια για το μαθημα. Τα χρηματα που παιρνουν οι εκπαιδευτικοι ειναι τραγικα λιγα, και παντα ηταν κακοπληρωμενοι σε σχεση με αλλους τους δημοσιου (για δεκο ουτε λογος-και με απολυτηριο 6ταξιου γυμνασιου, οχι αποφοιτοι πανεπιστημιων) , απλως τωρα ειναι τραγικα τα πραγματα. edit. Στον ελευθερο τους χρονο δεν μπορουν να εργαστουν για εξτρα εισοδημα, οποτε πχ τα 1000 ειναι 1000 ο,τι και να γινει, ενω ενας αποφοιτος πανεπιστημιου θα παρει πολυ περισσοτερα απο 1000. Παλια εκαναν ιδιαιτερα καποιες ειδικοτητες (Φιλολογοι, μαθηματικοι, φυσικοι), αλλα τωρα εχουν περιοριστει και αυτα. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από efib
filip123go Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, efib είπε Τα χρηματα που παιρνουν οι εκπαιδευτικοι ειναι τραγικα λιγα, και παντα ηταν κακοπληρωμενοι σε σχεση με αλλους τους δημοσιου (για δεκο ουτε λογος-και με απολυτηριο 6ταξιου γυμνασιου, οχι αποφοιτοι πανεπιστημιων) , απλως τωρα ειναι τραγικα τα πραγματα. Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό, και γενικώς για εμένα δεν αξίζει πλέον να ασχοληθείς καν. Έχω φίλους και φίλες που τελείωσαν μαθηματικό, φυσικό κλπ κλπ και ακόμα μετά από 10 χρόνια αναπληρωτές τους στέλνουν όπου να ναι... Ενώ εγώ με 10 χρόνια προ-υπηρεσίας πλεον στην πλάτη μου, είμαι σε θέση να επιλέξω εγώ σε ποια εταιρεία θα πάω και από ποια τοποθεσία θα δουλέψω. Για μισθό δεν θα το συζητήσω καν... 55 λεπτά πριν, efib είπε Παλια εκαναν ιδιαιτερα καποιες ειδικοτητες (Φιλολογοι, μαθηματικοι, φυσικοι), αλλα τωρα εχουν περιοριστει και αυτα. Καλά, δεν πάνε, απλά έχουν πέσει πολύ οι τιμές. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από filip123go 1
pgoum Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, Ghjiklmnop είπε γιατί θεωρείς ομως πως δεν φτάνει κανεις τα 38 χρόνια προϋπηρεσίας? Πλέον δεν φτάνει σχεδόν κανείς διότι ένας ΠΕ/ΤΕ που μπορεί θεωρητικά να φτάσει αυτά τα χρήματα θα φύγει αυτοδικαίως από την υπηρεσία του μόλις κλείσει τα 67 του χρόνια κι έχει θεμελιώσει σύνταξη. Και συνήθως οι πτυχιούχοι δεν διορίζονται από τα 22 χωρίς προϋπηρεσία/μεταπτυχιακά/γλώσσες κτλπ για να κλείσουν την 35ετια τουλάχιστον.
Ghjiklmnop Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, pgoum είπε Πλέον δεν φτάνει σχεδόν κανείς διότι ένας ΠΕ/ΤΕ που μπορεί θεωρητικά να φτάσει αυτά τα χρήματα θα φύγει αυτοδικαίως από την υπηρεσία του μόλις κλείσει τα 67 του χρόνια κι έχει θεμελιώσει σύνταξη. Και συνήθως οι πτυχιούχοι δεν διορίζονται από τα 22 χωρίς προϋπηρεσία/μεταπτυχιακά/γλώσσες κτλπ για να κλείσουν την 35ετια τουλάχιστον. Δεν κλείνουν 35ετια αλλά σίγουρα κλείνουν πάνω από 20 χρόνια
thunder7child Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες πάντως όσον αφορά τον μισθό χωρίς επιδόματα (που είναι ελάχιστα πλέον) μπορεί κάποιος να ανατρέξει εδώ http://elke.eap.gr/?page_id=2676 Στο καθαρό εισόδημα αναγράφεται το ακριβές πόσο ανάλογα με κατηγορία, προυπηρεσία και επιπρόσθετους τίτλους σπουδών. 1
insomniac01 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, Ghjiklmnop είπε Καλα άντε καλό μεσημέρι άνθρωπε μου άντε γιατί ακρη δεν θα βγάλουμε δεν μπορω και να ασχοληθώ Δεν ξέρω τι έχεις γράψει αλλά ο μισθός καθηγητη στο ΕΚΠΑ είναι 1300 καθαρά με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Εδώ δει το μισθολόγιο του. Μικτά είναι στα 1600-1650. Τίποτα δεν παίρνουν περνούν στο δημόσιο. Περίπου όσα και ένας σερβιτόρος εποχικός. Έχουν αλλάξει οι μισθοί.
rodosf1 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Τη στιγμή που η μισθοδοσία των ΔΕ είναι νόμος του κράτους και με αυτόν υπολογίζεται, φράσεις "δεν τα λένε, μας τα κρύβουν" κλπ είναι εντελώς άτοπες κ είναι εύλογο να εγείρονται απορίες στο φόρουμ. Οπως και αναγωγή τύπου 2100μικτα ισον 1700-1800 καθαρά είναι απλά δείγμα έλλειψης επαφής. Οι κρατήσεις σε τέτοιο μισθό για Φόρο, συνταξιμα, εισφορά αλληλεγγύης, περίθαλψη, ΙΚΑ, σικα κλπ φτάνουν στα μισά για πλάκα. Νόμιμες κ κρατημένες στην πηγή. Τέλος οφείλει κάθε αναγωγή σύγκρισης να γίνεται στον ετήσιο μισθό επειδή οι ΔΕ παίρνουν 12 μισθούς ενώ στον υπόλοιπο εργασιακό χώρο 14, οπότε σε μηνιαία βάση συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. Αυτά απλά για να μην υπάρχουν παρερμηνειες σκοπίμως ή ασκόπως και κοινωνικός κανιβαλισμος στο φόρουμ. Αυτά είναι τα ποσά έχει κ μεγαλύτερα κ μικρότερα στον ιδιωτικό τομέα, με ή χωρίς αντίστοιχα προσόντα (αναφέρομαι χωρίς να κατηγορώ σε παράδειγμα σερβιτόρου σαιζόν που χτυπάει άνετα ίδιο ετήσιο μισθό μέσα σε εξάμηνο συν ταμείο ανεργίας και σε παράδειγμα μηχανικού σε εταιρία με μισθό βασικό 650€*14=9100€/έτος ). on topic, η απόσταση από την είσοδο στο δημόσιο μέχρι το ταβάνι στα 40 ετη εργασίας (κάνεις με 2 πτυχία/μεταπτυχιακά δεν θα φτάσει τα 40 by the way, δεν προλαβαίνει) είναι πολύ μικρή κ αυτό οφείλεται σε πενιχρες αυξήσεις στα κλιμάκια οι οποίες εξανεμιζονται απο αυξημένη φορολογία κ κρατήσεις όσο ανεβαίνει κάνεις κλίμακες, συν την πλέον μηδενική τιμαριθμικη προσαρμογή στο δημόσιο η οποία δεν αντανακλά την κατεύθυνση που κινείται ο βασικός τουλάχιστον στον Ιδιωτικό Τομέα ή στις συλλογικές συμβάσεις κλπ. Άρα αν κάνεις επιθυμεί να βγάλει παρά με ουρά στην Ελλάδα, ας κρατά μικρό καλάθι κ το δεύτερο πτυχίο ή μεταπτυχιακό ας το κάνει για τον ίδιο κ την ηθική ικανοποίηση κ μόνο. 2
Macosj Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Τι μιζέρια είναι αυτή, τσακώνονται για το αν παίρνουν 1000 ή 1200. Κατάντια, μάθετε ξένη γλώσσα και φύγετε από αυτό το πράγμα Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2022 από Macosj 2 1
Ghjiklmnop Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, Macosj είπε Τι μιζέρια είναι αυτή, τσακώνονται για το αν παίρνουν 1000 ή 1200. Κατάντια, μάθετε ξένη γλώσσα και φύγετε από αυτό το πράγμα Σε αυτό θα συμφωνήσω!!!
filip123go Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, Macosj είπε Τι μιζέρια είναι αυτή, τσακώνονται για το αν παίρνουν 1000 ή 1200. Κατάντια, μάθετε ξένη γλώσσα και φύγετε από αυτό το πράγμα 4 σελίδες τώρα αυτό λέμε. Ότι δεν αξίζει πλέον το δημόσιο. Αυτή η καραμέλα "να μπεις σε μια θεσούλα να εξασφαλίσεις τη ζωή σου" ήταν των γονιών - παππούδων μας. Που να ζήσεις τώρα οικογένεια με αυτά τα λεφτά.... Εδώ καλά-καλά για εσένα δεν φτάνουν, ειδικά αν έχεις ενοίκιο και ζεις Αθήνα. Τώρα αν έχεις δικό σου σπίτι, μένεις επαρχία και βοηθάνε και λίγο οι γονείς, τότε εκεί είναι λίγο καλύτερα τα πραγματα... 2
7nikos7 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Καλησπέρα Θέλω να κάνω μία παρόμοια ερώτηση για το εν λόγω θέμα. Το δεύτερο μεταπτυχιακό στους δημοσίους υπαλλήλους αναγνωρίζεται βαθμολογικά και κερδίζεις ένα χρόνο για την βαθμολογική σου εξέλιξη (όχι την μισθολογική). Γνωρίζει κανείς αν ισχύει κάποια βαθμολογική εξέλιξη αντίστοιχα για δημόσιο υπάλληλο με δεύτερο πτυχίο (προπτυχιακό) συναφές με το αντικείμενο της εργασίας? Ευχαριστώ
zape Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, 7nikos7 είπε Καλησπέρα Θέλω να κάνω μία παρόμοια ερώτηση για το εν λόγω θέμα. Το δεύτερο μεταπτυχιακό στους δημοσίους υπαλλήλους αναγνωρίζεται βαθμολογικά και κερδίζεις ένα χρόνο για την βαθμολογική σου εξέλιξη (όχι την μισθολογική). Γνωρίζει κανείς αν ισχύει κάποια βαθμολογική εξέλιξη αντίστοιχα για δημόσιο υπάλληλο με δεύτερο πτυχίο (προπτυχιακό) συναφές με το αντικείμενο της εργασίας? Ευχαριστώ Εάν το πρώτο πτυχίο είναι ΤΕ και το δεύτερο πάλι ΤΕ, όχι Εάν το πρώτο πτυχίο είναι ΠΕ και το δεύτερο πάλι ΠΕ (ή ΤΕ), όχι Εάν το πρώτο πτυχίο είναι ΤΕ και το δεύτερο πτυχίο ΠΕ, τότε ναι. Υπο την προϋπόθεση ότι θα αιτηθείς μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία και το αίτημά σου θα έχει θετική έκβαση. Σημείωση 1: όπως πολύ σωστά έγραψε κάποιος παραπάνω, ούτε το δεύτερο μεταπτυχιακό δεν έχει κάποια μισθολογική προσαύξηση Σημείωση 2: επειδή διάβασα το νήμα και είδα ανακρίβειες, για να βοηθήσω, να θυμήσω ότι οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους γίνονται ανά τριετία, όταν και αλλάζουν μισθολογικό κλιμάκιο. Επίσης, κατά την περίοδο των μνημονίων οι τριετίες ήταν "παγωμένες" Edit για διόρθωση της απάντησης, αναφέρεσαι σε βαθμολογική εξέλιξη και εγώ έγραφα για μισθολογική εξέλιξη όχι καμία βαθμολιγική εξέλιξη το δεύτερο πτυχίο ίδιας κατηγορίας. Το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι κάποια μόρια σε περίπτωση κρίσεων για θέση προϊσταμένου ή διευθυντή Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από zape Edit για διόρθωση της απάντησης, αναφέρεσαι σε βαθμολογική εξέλιξη και εγώ έγραφα για μισθολογική εξέλιξη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα