Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα home cinema Samsung HT-E5530 το οποίο το κάνω χρήση όταν λείπει η οικογένεια (μια φορά τον μήνα) για να απολαύσω μια ταινία με καλύτερο ήχο από αυτό της τηλεόρασης.

Στο πίσω αριστερό ηχείο (Samsung PS-ES3-1) ακούγεται αυτή η παραμόρφωση που φαίνεται στο  αρχείο μετά το 12ο δευτερόλεπτο (στο δεξί δεν ακούγεται).

Το ηχείο το  έβαλα  στη θέση του πίσω δεξιού  και συνεχίζει να το κάνει  - οπότε δεν είναι θέμα γραμμής.

Τι πρόβλημα είναι; Επισκευάζεται το ηχείο ; 

Αν δεν επισκευάζεται  με τι ηχείο μπορώ να το αντικαταστήσω ; Σύμφωνα με το εγχειρίδιο ο ενισχυτής για τα πίσω ηχεία έχει έξοδο 165 W x 2 (3Ω) και τα ηχεία έχουν τα εξής χαρακτηρστικά : 3 Ω - 140 Ηz ~ 20 kHz87 db/W/M - Rated input 165 W - Maximum input 330 W  ;  

Μπορώ να πάρω ένα ζευγάρι άλλων ηχείων οποιασδήποτε άλλης εταιρείας από αγγελία ;

Με δεδομένο τη χρήση του Home cinema δεν θέλω να δώσω και κανά τρελλό ποσό.

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου. Το πιο πιθανό είναι να επισκευάζεται το ηχείο σου .

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις κατά τη γνώμη μου είναι να απευθυνθείς σε ένα τεχνικό.

Δε νομίζω το κόστος της επισκευής να είναι μεγαλύτερο από το κόστος απόκτησης δύο άλλων ηχείων έστω και μεταχειρισμένων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απευθύνθηκα σε 2 τεχνικούς και οι 2 μου είπαν ότι έχει "πάρει" το πηνίo του μεγάφωνου και δεν επισκευάζεται.

Ο ένας μου είπε ότι αν βρώ συμβατό μεγάφωνο που να ταιριάζει  απο πλευράς διαστάσεων και "ποδαρακίων" μέσα στο περίβλημα, ο άλλος που είναι γνωστό μαγαζί της πόλης που ασχολείται με τα ηλεκτρονικά πάσης φύσεως μου είπε ότι δεν θα βρώ συμβατό μεγάφωνο και μου πρότεινε να αλλάξω το ηχείο  με το audien bt-353 (https://www.dbmelectronics.gr/epaggelmatikos-ixos/epaggelmatika-pathitika-iheia/iheia-pathitika-3.5-6/audien-bt-353.html) που είχε στο κατάστημα , μου είπε ότι είναι 8 ohm αντί 3 Οhm που είναι τα δικά μου ηχεία και δεν υπάρχει πρόβλημα απλά θα ακούγονται λίγο χαμηλότερα. 

Οπότε επανέρχομαι στην αρχική ερώτηση : Αν δεν επισκευάζεται  το ηχείο με τι ηχείο μπορώ να το αντικαταστήσω ; Σύμφωνα με το εγχειρίδιο ο ενισχυτής για τα πίσω ηχεία έχει έξοδο 165 W x 2 (3Ω) και τα ηχεία έχουν τα εξής χαρακτηρστικά : 3 Ω - 140 Ηz ~ 20 kHz  87 db/W/M - Rated input 165 W - Maximum input 330 W  ;  

Παραθέτω την φώτο με τα χαρακτηριστικά του μεγάφωνου που έβγαλα από το περίβλημα του ηχείου (αν μπορεί κάποιος να μου υποδείξει και μεγάφωνο - δεκτό):

IMG_20220215_180750.jpg.17419ce34482a88595576f43d0cd08b0.jpg

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.

Μπες στην ιστοσελιδα της visaton και εκεί θα βρεις αρκετά κοντινό σε προδιαγραφές μεγάφωνο.
https://www.visaton.de/en/home
 Επίσης ρίξε μια ματιά και εδώ
 https://www.audiophonics.fr/en/loudspeakers-speakers-diy-c-6337.html
Για λόγους ομοιομορφίας (στον ήχο),θα πρέπει να αλλάξεις και μεγάφωνο και σε ένα ηχείο που παίζει καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...