Dinos1973 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, Klausx είπε Σε όποιον ήρθε ο λογαριασμός Ρεύματος με τις καινούριες χρεώσεις γιατί το κάνουνε σταδιακά ανάλογα τι πακέτο / συμφωνία.... πολύ απλά τα κόβει όλα, ακόμα και να του περισσεύουν. Το να δουλεύουν μόνο μία Κυριακή δεν λέει και πολλά για ένα εστιατόριο τις άλλες μέρες απλά συντήρηση να μην μπούνε μέσα / κλείσουν... Μια 4μελη οικογένεια θέλει 100€ Χ πόσες φορές τον μήνα …… μια χαρά είναι. Για να μην επαναλαμβανόμαστε, αυτοί που ήταν «καμένοι» παραμένουν καμένοι, όλοι οι άλλοι μια χαρά είναι!!!!
NikosKallithea Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 35 λεπτά πριν, Klausx είπε Σε όποιον ήρθε ο λογαριασμός Ρεύματος με τις καινούριες χρεώσεις Ψάξε εδω στο φορουμ έχουν αναφερθεί περιπτώσεις
qwertyuiop2 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω αυξήσει τις βόλτες με το αυτοκίνητο, γιατί πλέον η κίνηση είναι λιγότερη, τώρα που με αυτές τις τιμές δεν παίρνει ο κάθε πικραμένος ένα hyundai atos να πήζει τους δρόμους για ψύλλου πήδημα. Έχω μειώσει το αλκοόλ, εκεί που έπινα 4-5 ποτήρια κρασί την εβδομάδα και 3-4 μπύρες, πλέον είμαι στο μισό. Τα λοιπά δε με έχουν αγγίξει τόσο πολύ. Ούτως ή άλλως το σπίτι έχει συσκευές καλής ενεργειακής απόδοσης, αυστηρά και μόνο led λάμπες, ενώ κάπως φωτίστηκε ο πατέρας πέρσι και έκλεισε φιξ τιμή στη ΔΕΗ με 12 λεπτά/ ΚΒ αντί 11, οπότε η αύξηση θα είναι πολύ μικρή. Θέρμανση βάζουμε κανονικά πετρέλαιο μόνοι μας πλέον (οι άλλοι 2 ένοικοι έβαλαν Φ.Α.), εκεί που πέρσι δώσαμε 1500 ευρώ, φέτος δώσαμε 1800 (γεμίσαμε Οκτώβρη δεξαμενή). Ο Σκλαβενίτης, που είναι ο πιο κοντινός, παραμένει φθηνός, για πιο γκουρμεδιάρικα πάμε Θανόπουλο 1-2 φορές το μήνα και ακουμπάμε κάνα 100άρι συνολικά. Καφέ, τσάι, φαγητό, φτιάχνουμε έτσι κι αλλιώς σπίτι. Το delivery καφέ είναι για μένα τελείως άχρηστο, από τη στιγμή που στους περισσότερους μη χειρωνακτικούς χώρους εργασίας κανείς δε θα σου πει όχι αν πας μία εσπρεσιέρα του 50ρικου, ή μία γαλλικού του 15ρικου. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από qwertyuiop2
manolis115 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Πρακτικά αυτό που ξέρω είναι πόσο χρήσιμη είναι αυτή η ιστοσελίδα για εξοικονόμηση χρημάτων. https://e-katanalotis.gov.gr/ Είναι τεράστιες οι διαφορές τιμής από σουπερ μάρκετ σε σουπερμάρκετ. Για παράδειγμα το Pummarο στο ένα σουπερ μάρκετ έχει 1.11 και στο αμέσως επόμενο 1.46. Αρακάς κατεψυγμένος 3 ευρώ στο ένα σουπερμάρκετ, 4 ευρώ στο επόμενο. Αξίζει να κάνεις μία έρευνα πριν ψωνίσεις. 1
pirmen56 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 20 ώρες πριν, filidonas είπε μην αρχίσουμε τη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση και το τι προβλέπεται. Δε θα βγει άκρη. η συζήτηση αφορά απλά αν έχετε αλλάξει κάποιες συνήθειες λόγω της ακρίβειας σε καύσιμα αλλά και σε πολλά είδη. Κάποιοι πχ λένε ότι προς το παρόν δεν έχω αλλάξει κάτι. (Σε αυτούς είμαι κι εγώ ) άλλοι λένε ότι έχουν μειώσει τη χρήση αυτοκινήτου, άλλοι κόβουν το φαγητό απ έξω.... εσείς έχετε κάνει κάποια κίνηση; Αν κόψεις από τα έξοδά σου θα στερήσεις λεφτά από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι οποίες ήδη πλήττονται και αυτές από τις υψηλές τιμές και αναγκάζονται να προβούν σε αυξήσεις. Παράλληλα, τεχνολογικά προηγμένες βιομηχανικές/βιοτεχνικές επιχειρήσεις ΔΕΝ θα προτιμήσουν χώρες με πανάκριβη ενέργεια. Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι και αν πεταχτούν στον Καιάδα όπως διατείνονται ορισμένοι δημαγωγοί. Η λύση είναι να ενημερωθείς για το πώς έφτασε μια φτωχή χώρα με δική της ενέργεια να εξαρτάται από εισαγωγές φυσικού αερίου(από χρηματιστήριο) που είναι η πηγή του προβλήματος. Από εκεί και πέρα πράττεις τα δέοντα ως πολίτης. 4 1
iwnas28 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Αν κόψεις από τα έξοδά σου θα στερήσεις λεφτά από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Οι οποίες ήδη πλήττονται και αυτές από τις υψηλές τιμές και αναγκάζονται να προβούν σε αυξήσεις. Παράλληλα, τεχνολογικά προηγμένες βιομηχανικές/βιοτεχνικές επιχειρήσεις ΔΕΝ θα προτιμήσουν χώρες με πανάκριβη ενέργεια. Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι και αν πεταχτούν στον Καιάδα όπως διατείνονται ορισμένοι δημαγωγοί. Η λύση είναι να ενημερωθείς για το πώς έφτασε μια φτωχή χώρα με δική της ενέργεια να εξαρτάται από εισαγωγές φυσικού αερίου(από χρηματιστήριο) που είναι η πηγή του προβλήματος. Από εκεί και πέρα πράττεις τα δέοντα ως πολίτης. Τι τους λες τωρα ρε φιλε; Αυτα για καποιους ειναι πυρινικη φυσικη... 1
pirmen56 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 21 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Τι να κάνουν δηλαδη; Μονο οτι υπάρχουν εκατονταδες πολυκατοικίες και σπιτια στην Ελλάδα που έχουν να ανάψουν καλοριφέρ απο την πρώτη κρίση εδω και 10 15 χρόνια φτάνει Είμαι σε περιοχή των ΒΠ. Δεν φαντάζεσαι τις προηγούμενες-ψυχρές-εβδομάδες πόση κάπνα υπήρχε στην ατμόσφαιρα από τα ξύλα που έκαιγε ο κόσμος. Έβγαζες να απλώσεις ρούχα και με την υγρασία που κράταγε το νέφος χαμηλά, έζεχναν τζακίλα. 1
iwnas28 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Διαβασα σχεδον ολα τα σχολια στο νημα. Απο τη μια χαιρομαι που αρκετοι μειωνουν ως ενα βαθμο τα περιττα εξοδα τυπου delivery, καφεδες απ΄εξω ολη την ωρα κτλ. γιατι εκτος απο οικονομια, βελτιωνουν συνηθως κ τη διατροφη τους. Απο την αλλη ομως με λυπει το γεγονος οτι απλα ολοι συνεχιζουμε να κοβουμε για να επιβιωσουμε...αλλα μεχρι που θα παει αυτο...ποσο γινεται να κοψει κανει εν τελει;;; Κατα τη γνωμη μου, ζουμε μια παρανοια σε αυτη τη χωρα. Οι υψηλες τιμες δεν περιοριζονται στα τροφιμα αλλα εκτεινονται σε παρα πολλους τομεις πχ. σπιτι, καυσιμα, τηλεφωνια, λογαρισμοι. Ισως, εαν αντι να συνεχισουμε να κοβουμε απο δω και απο κει, αρχισουμε να διαμαρτυρομαστε μαζικα για την κατασταση που επικρατει, η κατασταση να βελτιωθει σε καποιο βαθμο. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από iwnas28 4
Bitbit Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, iwnas28 είπε Ισως, εαν αντι να συνεχισουμε να κοβουμε απο δω και απο κει, αρχισουμε να διαμαρτομαστε μαζικα για την κατασταση που επικρατει, η κατασταση να βελτιωθει σε καποιο βαθμο. μισό, τώρα κάνω log in στο fb και στο twitter, θα τους δείξω εγώ, θα δούνε τι θα πάθουν 1
DrKo Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Bitbit είπε Νομίζεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό αν πάει στο εξωτερικό θα αλλάξει κάτι; Σε ποιους αναφέρεσαι; σε αυτούς που παλεύουν να μη χάσουν τη κάρτα ανεργείας και τα επιδόματα τους; Θα πεθάνουν από την πείνα και θα παρακαλάνε να γυρίσουν πίσω. Το εξωτερικό δεν είναι παράδεισος, δε βρέχει χρήμα Έχεις δίκιο, αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Αλλά, από την άλλη, υπάρχουν αρκετές ανάγκες σε blue collar workers στην βόρεια Ευρώπη, αρκεί κανείς να θέλει να δουλέψει. 3 ώρες πριν, insomniac01 είπε Επειδή έχω ζήσει και εξωτερικό και εκεί σκλάβος είσαι. Ακόμα και μεγαλογιατρός να είσαι στο LA, όταν εργάζεσαι 10-15 ώρες, αισθάνεσαι σκλάβος όσο χρήματα και αν παίρνεις. Είναι πολύ σχετικός το τι είναι σκλάβος και τι δεν είναι. Τώρα το να έχεις 10 affiliates και να μαζευεις κανα 400 απο το καθενα και να ζεις σε καμια Ταιλανδυ, Φιλιππινες, Καραιβικη χωρις να κουνας το δακτυλακι σου για εργασια, ναι, εκει δεν εισαι. Δεν ισχύει αυτό. Η περίπτωση των ΗΠΑ είναι πολύ ειδική. Στην Β. Ευρώπη μόνο αυτό που έγραψες δεν ισχύει. Στην Αυστραλία και Ν. Ζηλανδία, επίσης.
SilentVoice Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, manolis115 είπε Πρακτικά αυτό που ξέρω είναι πόσο χρήσιμη είναι αυτή η ιστοσελίδα για εξοικονόμηση χρημάτων. https://e-katanalotis.gov.gr/ Είναι τεράστιες οι διαφορές τιμής από σουπερ μάρκετ σε σουπερμάρκετ. Για παράδειγμα το Pummarο στο ένα σουπερ μάρκετ έχει 1.11 και στο αμέσως επόμενο 1.46. Αρακάς κατεψυγμένος 3 ευρώ στο ένα σουπερμάρκετ, 4 ευρώ στο επόμενο. Αξίζει να κάνεις μία έρευνα πριν ψωνίσεις. Μάλλον δεν είσαι από αυτούς που κράζουν τον Άδωνι στα reviews. Η εφαρμογή αυτή είναι απαράδεκτη και παραπλανητική. Δεν είναι αξιόπιστη. Αλλά σε ευχαριστώ που την έδειξες, ίσως κάποια μέρα να βελτιωθεί. 3
NickTG Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 7 hours ago, Dinos1973 said: Μια βόλτα Κυριακή μεσημέρι από τα εστιατόρια θα σας δείξει ότι είστε μειονότητα ……. Πες και για τα καφέ. Γιατί έτσι βγάζεις συμπέρασμα αν υπάρχει πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις