Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πάντως όλοι έχουν περιθώριο να κόψουν κάτι χωρίς να επηρεαστεί η ζωή τους, Το βλέπω κι από εμένα. Σε μερικά πράγματα το ψάχνω, σε μερικά ξοδεύω εις γνώσης μου παραπάνω απλά επειδή βαριέμαι να κάνω κάποιες κινήσεις. Προφανώς αν ζοριστώ θα αλλάξει αυτό.

Είναι απορίας άξιο όμως πότε πρόλαβαν να ζοριστούν κάποιοι πριν καν έρθουν οι πρώτοι λογαριασμοί. Μόνο και στο άκουσμα, με τηλεπάθεια. Τόσο καιρό στην καραντίνα που αράζαν και έπεφτε το 500αρι χωρίς έξοδα και γέμιζαν αποδεδειγμένα οι τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν καλά. Τώρα πριν προλάβουν καν να ανέβουν οι τιμές, κανεις δε βγαίνει. Τέσπα, ας μη χαλάμε το θέμα.

επίσης ποτέ δε κατάλαβα γιατί ο κάθε έλληνας πρέπει να είναι επι 24ωρου βάσεως με έναν καφέ (εννοείται delivery-take away) στο χέρι και με το τσιγάρο στο άλλο. Για υπολογίστε τα έξοδα γι αυτά.

• Like 3
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, filipN είπε

- Με τα χρήματα που λέει πριν μερικά χρόνια μπορούσες να καταναλώσεις πολύ περισσότερα φαγώσιμα από αυτά που υπολογίζεις εσύ. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Επίσης, αρκετές φορές οι τιμές κρεάτων στα σούπερ μάρκετ όπως τα Lidl, είναι φτηνότερες από μερικά είδη οσπρίων ή και ρυζιού ακόμα (Basmati και όχι μόνο).

- Στο εξωτερικό, στην Ολλανδία για παράδειγμα, στο Aldi μπορούσες να βρεις όλων των ειδών τα τρόφιμα ακόμα και στη μισή τιμή από αυτή των «ακριβών» σούπερ μάρκετ. Στα Lidl κρέατα, τυριά και γάλα σε τιμές που δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα ή στο UK. Στη «λαϊκή» φρούτα και λαχανικά, καλής ποιότητας, στη μισή τιμή ή σε μερικές περιπτώσεις στο 35-40% της τιμής μερικών σούπερ μάρκετ.

Έχω πλάκωνα Aldi σε κονσεβρες αρακά (15-20 cents), σνιτσελ (produced in UK), μπακαλιαρο, κοτοπουλο, κλπ, καμια 2-3 πιτσες (ναι αυτες των 2-3), και κανα Sainsbury's και ημουν στα 100 ευρω (80 λιρες) το μηνα, με φοβερη διατροφη. 3-4 μερες λαχανικα, κοτοπουλο, ψαρι (ακομα και φρεσκο απο Sainsbury's), φραουλες, βανιλιες, μηλα, μανιταρια, μια χαρα. Καμια σχεση με εδω. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Φίλε μου γίνεται άνετα. Στην πόλη που ζω εγώ τα περισσότερα μαγειρεία έχουν μηνιαία πακέτα με 100 ευρώ τον μήνα. 
Που σημαίνει δλδ 3,3 την μέρα. Ενα κουλουράκι το πρωι και το βράδυ τοστ-αυγοφετες-σπιτικι κρεπα κτλπ..
Εκεί βγαίνει δλδ στα 4 με 5 ευρώ την μέρα το φαί και δεν έχεις και ρεύμα για κουζίνα και χωρίς βενζίνες για σούπερ μάρκετ.

Το μαγειρειο θα ειναι ανοιχτο 7/7? Επισης δεν θελεις καποια επιπλεον πραγματα οπως φρουτα, σαλατες, ξηρους καρπους, καποιο ψαρι που πιθανον δεν θα το βρεις στο μαγειρειο? Δεν αμφιβαλλω οτι γινεται απλα οι περιορισμοι ειναι παρα πολλοι.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

πάντως όλοι έχουν περιθώριο να κόψουν κάτι χωρίς να επηρεαστεί η ζωή τους, Το βλέπω κι από εμένα. Σε μερικά πράγματα το ψάχνω, σε μερικά ξοδεύω εις γνώσης μου παραπάνω απλά επειδή βαριέμαι να κάνω κάποιες κινήσεις. Προφανώς αν ζοριστώ θα αλλάξει αυτό.

Είναι απορίας άξιο όμως πότε πρόλαβαν να ζοριστούν κάποιοι πριν καν έρθουν οι πρώτοι λογαριασμοί. Μόνο και στο άκουσμα, με τηλεπάθεια. Τόσο καιρό στην καραντίνα που αράζαν και έπεφτε το 500αρι χωρίς έξοδα και γέμιζαν αποδεδειγμένα οι τραπεζικοί λογαριασμοί ήταν καλά. Τώρα πριν προλάβουν καν να ανέβουν οι τιμές, κανεις δε βγαίνει. Τέσπα, ας μη χαλάμε το θέμα.

επίσης ποτέ δε κατάλαβα γιατί ο κάθε έλληνας πρέπει να είναι επι 24ωρου βάσεως με έναν καφέ (εννοείται delivery-take away) στο χέρι και με το τσιγάρο στο άλλο. Για υπολογίστε τα έξοδα γι αυτά.

Για δες τι έχει προωθήσει ο Κοστοπουλος και σια τις δεκαετίες 80-90 και θα βρεις την απάντηση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Χμ?

Για τι φαγητά μιλάμε και τι ποσότητα τη μέρα?

8 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Μάλλον Καλαμάτα είναι αυτό. 

Τι ποσότητα. Ένα πιάτο φαΐ μεσσαιου μεγέθους. Δηλαδή αν είναι γεμιστά, φαντάσου 2-3 γεμιστά μεσσαιου μεγέθους και 5-6 πατάτες. 

Στις Σέρρες μένω.
Μεγάλες μερίδες και διαλέγω ανάμμεσα σε 15 φαγητά την μέρα περίπου. Έχει από όλα κάθε μερα. Ποσα με κρεας...3-4 λαδερα...1 οσπρια..1-2 ψαρια...1-2 σουπες κτλπ.

Μαζι και ατομικη σαλατουλα-ψωμακι-γλυκο.

Δεν το κάνω λόγω οικονομικού προσωπικά αλλά λόγω ευκολίας. Σαν εργένης πολλα φαγητα δεν γινεται να τα μαγειρευω (εκτος αν τα βαζω καταψυξη και τα ξεπαγωνω μετα καθε τοσο) και λόγω απίστευτης εξοικονομησης χρονου. 
Γυριζω απ'τη δουλεια και τρωω κατευθειαν. 
Ούτε να παω μαρκετ...ούτε να μαγειρεψω...ουτε να πλυνω πιάτα ούτε τίποτα.

4-5 μαγειρεία κάνουν το ίδιο εδώ και έχουν καλή πελατεία. Για άτομα που μένουν μόνα τους είναι η τέλεια λύση.
Ακόμα και για ζευγάρι συμφέρει πιστεύω.  

3 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Το μαγειρειο θα ειναι ανοιχτο 7/7? Επισης δεν θελεις καποια επιπλεον πραγματα οπως φρουτα, σαλατες, ξηρους καρπους, καποιο ψαρι που πιθανον δεν θα το βρεις στο μαγειρειο? Δεν αμφιβαλλω οτι γινεται απλα οι περιορισμοι ειναι παρα πολλοι.

6/7 Το σάββατο παίρνεις και την μερίδα της κυριακής δλδ. 
Ε αυτά πόσο να βγουν μηνιαίως. 
Σαλάτα έχω το μεσημερι στο πακέτο. Αν παρω μερικα μηλα ή μπανανες για απογευματινο ή κανα 2 ευρώ ηλιοσπορους που θα μου κρατουσαν για ποσες μερες προσωπικά δεν ειναι κάνα σοβαρό έξοδο. 

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Χμ?

Για τι φαγητά μιλάμε και τι ποσότητα τη μέρα?

Exει και στην γειτονια μου δυο μαγειρεια αντιστοιχα με μενου,καπου στα 100€(αν θυμαμαι καλα΄120€).

Προσπαθείτε να βγάλετε ενα κοινο συμπερασμα,ανθρωποι διαφορετικής κοινωνικής τάξης και κοινωνικών υποχρεωσεων.Το ιδιο ειναι ο οικογενειάρχης με 2 παιδία ,φρονιστηρι,αγλλικα,ποδοσφαιρα και το ιδιο ο εργενης που ζει με την μαμα στα 35?

Περα βεβαια απ την ακριβεια,εχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις μας.Οταν πας για δουλεια και θελεις ,καφέ το πρωί,καφε στις 12:00 και ζαμπονοτυροπιτα και γυρνας σπίτι με 15€  έξοδα (με βενζίνες και τσιγάρα) καταλαβαινουμε οτι δεν θα φτάνουν ουτε 1500€.

• Like 2
Δημοσ.

Με αυτά που διαβάζω, απορώ. Είναι, τελικά, τόσο πιο σημαντικό να ζει ένας Έλληνας στην Ελλάδα από το να μπορεί να μην είναι σύγχρονος σκλάβος; Να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια, χωρίς να θεωρεί πολυτέλεια το να πάρει κάτι παραπάνω από το σουπερμάρκετ;

Γιατί κάθεστε ακόμα Ελλάδα;

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrKo είπε

Με αυτά που διαβάζω, απορώ. Είναι, τελικά, τόσο πιο σημαντικό να ζει ένας Έλληνας στην Ελλάδα από το να μπορεί να μην είναι σύγχρονος σκλάβος; Να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια, χωρίς να θεωρεί πολυτέλεια το να πάρει κάτι παραπάνω από το σουπερμάρκετ;

Νομίζεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό αν πάει στο εξωτερικό θα αλλάξει κάτι; Σε ποιους αναφέρεσαι; σε αυτούς που παλεύουν να μη χάσουν τη κάρτα ανεργείας και τα επιδόματα τους; Θα πεθάνουν από την πείνα και θα παρακαλάνε να γυρίσουν πίσω.

Το εξωτερικό δεν είναι παράδεισος, δε βρέχει χρήμα

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Ούτε να παω μαρκετ...ούτε να μαγειρεψω...ουτε να πλυνω πιάτα ούτε τίποτα.

Έτσι το σκεφτόμουν στις αρχές γιατί και εγώ εργένης είμαι αλλά οκ, δεν είναι και τόσο δύσκολα τα παραπάνω, 1 ώρα τη μέρα είναι και έχει βελτιωθεί αρκετά η μαγειρική μου οπότε πλέον χέρομαι τα φαγητά που τρώω.

Εγώ τρώω σαν τόφαλος πλέον. Πρωινό γιαούρτι με κουβερτούρα και κουλούρια, μεσημέρι / βράδυ κάτι παρόμοιο γαλακτομικό με φρούτα και γλυκό. Τουλάχιστον 3-4 μπιφτέκια τη μέρα σε συνδυασμό με κεφαλογραβιέρα μαζί με κάμποσο ζυμαρικό. Τρώω κάθε τόσο καμιά σπανακόπιτα ή ψάρι (τόνο η σωλομό). Φυσικά πλέον αγοράζω αρκετά λαχανικά, σάλτσες κτλ τα οποία συνδυάζω με το φαγητό.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Αρκετοί είπαν για τον καφέ στα 3.5-5€ που κάποτε καθόσουν και τον απολαμβανες.

Επειδή όντως έχω να κάτσω για καφέ από το καλοκαίρι, ισχύει ότι οι μαγαζάτορες δεν ανάβουν την θέρμανση για οικονομία;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, DrKo είπε

Επειδή έχω ζήσει και εξωτερικό και εκεί σκλάβος είσαι. Ακόμα και μεγαλογιατρός να είσαι στο LA, όταν εργάζεσαι 10-15 ώρες, αισθάνεσαι σκλάβος όσο χρήματα και αν παίρνεις. Είναι πολύ σχετικός το τι είναι σκλάβος και τι δεν είναι.

Τώρα το να έχεις 10 affiliates και να μαζευεις κανα 400 απο το καθενα και να ζεις σε καμια Ταιλανδυ, Φιλιππινες, Καραιβικη χωρις να κουνας το δακτυλακι σου για εργασια, ναι, εκει δεν εισαι. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SilentVoice είπε

Αρκετοί είπαν για τον καφέ στα 3.5-5€ που κάποτε καθόσουν και τον απολαμβανες.

Επειδή όντως έχω να κάτσω για καφέ από το καλοκαίρι, ισχύει ότι οι μαγαζάτορες δεν ανάβουν την θέρμανση για οικονομία;

δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Απλά υπάρχουν πχ 10 τραπεζάκια με 2-3 σόμπες. αν πιάσεις τραπεζάκι χωρίς σόμπα διπλα την έκατσες. μα αν δεν ανάψουν τη σόμπα δε θα καθίσει κανείς

Δημοσ.

Αυτη τη παπαρια που λενε οι υπουργοί οτι η αυξηση στο ρεύμα ειναι 2-3 ευρώ καλο θα ειναι να τη κόψουν πάντως πριν τους πάρουν με τις ντομάτες κ τα γιαούρτια . 
Οποιος πήρε λογαριασμό τις τελευταίες 2-3 εβδομαδες καταλαβαίνει .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, insomniac01 είπε

Και όμως ξέρω άτομα στην Κηφισιά και στον Διονύσου που είναι ακριβώς έτσι, ειδικά το τελευταίο. Ακόμα και αν ψιλοζοριζονται θα κάνουν 300-400 ευρώ καρότσι γιατί να μην τους βγει το όνομα ότι έχουν φτωχύνει. 

Καλύτερα θες να πεις:

ΟΧΙ διακοπες

ΟΧΙ βόλτες με το αυτοκίνητο, και το περπάτημα μια χαρά ειναι

ΠΑΣ μόνο στο Lidl

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ σταθερό τηλέφωνο

Το αφήνω όπως έχεις 

Το αφήνω όπως έχεις

ΔΕΝ ΦΩΝΙΖΕΙ ρούχα, φτιάχνεις/μαντάρεις αυτά που σου χάλασαν και αν λαχει πας και σε κάνα νεκροτραφειο και παρακαλείς καμία οικογένεια να σου δώσει τα ρούχα του νεκρού

Μη σου πω οτι σκαβς και τον βγαζεις εξω να τονε ψαξεις δεις αν εχει τσέπες το σαβανο και τα πηρε μαζι του...

• Like 1
Δημοσ.

Σε όποιον ήρθε ο λογαριασμός Ρεύματος με τις καινούριες χρεώσεις γιατί το κάνουνε σταδιακά ανάλογα τι πακέτο / συμφωνία.... πολύ απλά τα κόβει όλα, ακόμα και να του περισσεύουν.

3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Μια βόλτα Κυριακή μεσημέρι από τα εστιατόρια θα σας δείξει ότι είστε μειονότητα …….

Το να δουλεύουν μόνο μία Κυριακή δεν λέει και πολλά για ένα εστιατόριο τις άλλες μέρες απλά συντήρηση να μην μπούνε μέσα / κλείσουν...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...