Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, adi32 είπε

Αν ψάχνεις τις προσφορές που βάζουν όλοι δε χρειάζεται να πας στα lidl 

Εκτός αν βάλει προσφορές και το λιδλ. Εκεί άντε γεια οι υπόλοιποι....

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, archer100 είπε

Τελικα πως το μαγειρευεις το κρεας; Θυμαμαι ειχες ανοιξει μια σχετικη συζητηση 

¨Ετοιμα μπιφτέκια, προψημένα ή μη με μπαχαρικά. Μπορεί και κανά μικρό ρολό.

Έχω βρει 1 κιλό μπιφτέκια στα 6 ευρώ. Νομίζω είναι καλά αν σκεφτεί κανείς ότι ο βασιλόπουλος τα χει στα 12.

Κάποιες αγορές είναι κάκιστες στην επαρχία ειδικά αυτές που αφορούν συσκευές και τεχνολογία αλλά για να πω την αλήθεια ίσως υπάρχουν ευκαιρίες σε άλλα πράγματα. Δεν έχω αξιοποιήσει στο ελάχιστο τους πόρους της επαρχίας ως προς τη σίτιση μου.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ρε φιλε με σεβασμο παντα στις επιλογες σου και στη ζωη σου, λυσε μου μια απορια. Με 4 ευρω τη μερα φαγητο πως την εβγαζες? Καθε μερα μεσημερι βραδυ μακαρονια η οσπρια και κρεας μονο Κυριακη?

- Με τα χρήματα που λέει πριν μερικά χρόνια μπορούσες να καταναλώσεις πολύ περισσότερα φαγώσιμα από αυτά που υπολογίζεις εσύ. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Επίσης, αρκετές φορές οι τιμές κρεάτων στα σούπερ μάρκετ όπως τα Lidl, είναι φτηνότερες από μερικά είδη οσπρίων ή και ρυζιού ακόμα (Basmati και όχι μόνο).

- Στο εξωτερικό, στην Ολλανδία για παράδειγμα, στο Aldi μπορούσες να βρεις όλων των ειδών τα τρόφιμα ακόμα και στη μισή τιμή από αυτή των «ακριβών» σούπερ μάρκετ. Στα Lidl κρέατα, τυριά και γάλα σε τιμές που δεν είδαμε ποτέ στην Ελλάδα ή στο UK. Στη «λαϊκή» φρούτα και λαχανικά, καλής ποιότητας, στη μισή τιμή ή σε μερικές περιπτώσεις στο 35-40% της τιμής μερικών σούπερ μάρκετ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

Καλά εδώ η ιστορία με τον καφέ είναι διαφορετική. Στην ουσία κανεις δε πάει να καθίσει στην καφετέρια για να πιεί τον καφέ. Η ουσία δεν είναι ο καφές. Είναι να βγούμε έξω, να δούμε κανα κώλο.... Γι αυτό πληρώνουμε τα 3.5€

Λαρισα 4,50€ ο μακιατο, 5€ ο καπουτσινο αν κατσεις. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, adi32 είπε

Κοφτε τον καφέ. 

Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία 

4 λεπτά πριν, adi32 είπε

Κοφτε τον καφέ. 

Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία 

Δεν ειναι ο καφες, ειναι η κοινωνικοτητα. Σε καμια περιπτωση δε πρεπει καποιος να μειωσει την κοινωνικη του ζωη. Πολυ πιο σοφο ειναι να βρει τροπους να αμοιβεται περισσοτερο. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, xgol είπε

Δεν ειναι ο καφες, ειναι η κοινωνικοτητα. Σε καμια περιπτωση δε πρεπει καποιος να μειωσει την κοινωνικη του ζωη. Πολυ πιο σοφο ειναι να βρει τροπους να αμοιβεται περισσοτερο. 

Μπορούν να μαζεύονται σε σπίτια, να πηγαίνουν έξω βόλτα για περπατημα, άθληση κλπ από το να αράζουν με τις ώρες στις καφετέριες κοιτώντας ένα κινητό 

• Like 12
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, adi32 είπε

Μπορούν να μαζεύονται σε σπίτια, να πηγαίνουν έξω βόλτα για περπατημα, άθληση κλπ από το να αράζουν με τις ώρες στις καφετέριες κοιτώντας ένα κινητό 

Όλα πρεπει να τα κανει καποιος. Για το κινητο γιατι γενικευεις; Μου θυμιζει τον μυθο του Αισωπου με την αλεπου. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε

Απλά ακούω από πολλούς ότι το Lidl είναι γενικά πιο φθηνό από όλα τα σούπερ και μου κάνει εντύπωση.

Εγω νόμιζα ότι πάνω κάτω όλα ίδια είναι, όποτε έμεινα να ψωνίζω από ΑΒ

Ο Βασιλόπουλος είναι από τις ακριβές αλυσίδες πάντως.

Σκλαβενίτης και Mymarket φθηνότερα.

• Like 2
Δημοσ.

Όντας φοιτητής μπορώ να πω ότι δεν άλλαξε κάτι για εμένα. Αυτοκίνητο δεν έχω ούτως ή άλλως και δεν συνηθίζω να παραγγέλνω φαγητό από έξω. Άντε να παραγγείλω μια δυο φορές την εβδομάδα, όχι παραπάνω. Όσο για τα supermarket, πρώτα κάνω μια μικρή έρευνα για να δω αν υπάρχουν προσφορές στα προϊόντα που θέλω. Προτιμώ να περπατήσω λίγο παραπάνω, παρά να μεταβώ στο κοντινότερο κατάστημα και να αγοράσω το ίδιο προϊόν σε υψηλότερη τιμή. 

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ρε φιλε με σεβασμο παντα στις επιλογες σου και στη ζωη σου, λυσε μου μια απορια. Με 4 ευρω τη μερα φαγητο πως την εβγαζες? Καθε μερα μεσημερι βραδυ μακαρονια η οσπρια και κρεας μονο Κυριακη?

Φίλε μου γίνεται άνετα. Στην πόλη που ζω εγώ τα περισσότερα μαγειρεία έχουν μηνιαία πακέτα με 100 ευρώ τον μήνα. 
Που σημαίνει δλδ 3,3 την μέρα. Ενα κουλουράκι το πρωι και το βράδυ τοστ-αυγοφετες-σπιτικι κρεπα κτλπ..
Εκεί βγαίνει δλδ στα 4 με 5 ευρώ την μέρα το φαί και δεν έχεις και ρεύμα για κουζίνα και χωρίς βενζίνες για σούπερ μάρκετ.

Εγώ αυτό κάνω σαν εργένης. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, vasilk είπε

Έχω παραδώσει πινακίδες για τη Ferrari και τη McLaren και κυκλοφορώ μόνο τη Bentley τις καθημερινές και τη Porsche τα ΣΚ. Και το καλοκαίρι που θα βγάλω τη Ferrari θα παραδώσω τις πινακίδες της Porsche. Οπότε θα έχω να πληρώσω πάντα μόνο για 2 αυτοκίνητα. Τη McLaren δεν βλέπω να την βγάζω φέτος. Τη κάνω μόνο ένα γύρο μέσα στο κτήμα (2-3χλμ) μια φορά την εβδομάδα ίσα ίσα μην πάθει τίποτα από την ακινησία.

Για τα υπερατλαντικά ταξίδια χρησιμοποιώ κανονικές πτήσεις και το jet το χρησιμοποιώ μόνο για τα ταξίδια ίσα ίσα στην Ευρώπη οπότε έχω βγάλει στο ταμείο ανεργίας έναν από τους πιλότους και έχω πια μόνο τον έναν πιλότο και για το jet και για το ελικόπτερο.

Το σκι κοντεύουμαι να το ξεχάσουμε (αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την πανδημία και λιγότερο με την κρίση και την ακρίβεια). Πήγαμε βέβαια 2 φορές σε κάτι τεχνίτες πίστες στο Dubai αλλά τι να σου κάνει τώρα το τεχνητό χιόνι στο Dubai. Καμία σχέση με το φυσικό χιόνι στις Άλπεις ή στο Aspen. Και δεν είναι μόνο το χιόνι και η πίστα. Το κυριότερο είναι ο κόσμος που μαζεύει και που βλέπεις. Όποιος έχει πάει Dubai καταλαβαίνει τι θέλω να πω. 

Το μεγάλο κότερο το έχω βγάλει έξω και επί της ευκαιρίας του κάνω μια μικρή ανακαίνιση (ελπίζω να είναι έτοιμο μέχρι τον Αύγουστο) οπότε προς το παρόν έχω μόνο το μικρό κότερο να συντηρήσω που θέλει και μικρότερο πλήρωμα. Οκ, δεν είναι για πολλά πολλά γιατί χωράει μόνο εμάς, το πλήρωμα, λίγους από το υπηρετικό προσκοπικό και άλλους 7-8 καλεσμένους αλλά δε βαριέσαι, για λίγους μήνες είναι. Εδώ μέσα για μέσα στο Αιγαίο, άντε μέχρι Κύπρο.

Τη θέρμανση στην εσωτερική πισίνα την ανάβω μόνο ΠΣΚ και τη κλείνω τις άλλες μέρες οπότε κάτι γλυτώνω και από εκεί.

Το καλό είναι ότι με το πολύ χιόνι έχει γεμίσει η τεχνίτη λίμνη που έχω στο κτήμα και θα παίρνω από εκεί νερό να ποτίσω τους κήπους οπότε τη γεώτρηση θα την έχω μόνο για το γκαζόν του golf.

Αυτά προς το παρόν αλλά αν σφίξουν πολύ τα πράγματα έχω σκεφτεί να πω στη κυρία που κάνει τη τροφοδοσία να παίρνει σακούλες από το σπίτι για να γλιτώσω τα 10c που χρεώνουν τις σακούλες. Σαν έσχατη λύση βέβαια γιατί τόσο θέλουν να σε βγάλουν τσιγκούνη. Στη χειρότερη θα πω ότι το κάνω για οικολογικός λόγους.

Και όμως ξέρω άτομα στην Κηφισιά και στον Διονύσου που είναι ακριβώς έτσι, ειδικά το τελευταίο. Ακόμα και αν ψιλοζοριζονται θα κάνουν 300-400 ευρώ καρότσι γιατί να μην τους βγει το όνομα ότι έχουν φτωχύνει. 

4 ώρες πριν, adi32 είπε

Περικοπή ακριβών διακοπών. 

Μείωση περιττών μετακινήσεων και βόλτας με το αυτοκίνητο 

Ψάχνεις τις καθημερινές προσφορές σε όλα τα σούπερ μάρκετ. 

Αλλάζεις εταιρίες σε ρεύμα τηλεφωνία ανάλογα με το ποια είναι πιο φθηνή 

Παίρνεις καρτοκινητο αντί συμβόλαιο. 

Μαγειρεύεις σπίτι αντί για ντελιβερι ταβέρνες 

Δεν ψωνίζεις ακριβά ρούχα 

Γενικά με την ακρίβεια που υπάρχει ο βασικός μισθός έπρεπε να είναι στο χιλιάρικο. 

Καλύτερα θες να πεις:

ΟΧΙ διακοπες

ΟΧΙ βόλτες με το αυτοκίνητο, και το περπάτημα μια χαρά ειναι

ΠΑΣ μόνο στο Lidl

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ σταθερό τηλέφωνο

Το αφήνω όπως έχεις 

Το αφήνω όπως έχεις

ΔΕΝ ΦΩΝΙΖΕΙ ρούχα, φτιάχνεις/μαντάρεις αυτά που σου χάλασαν και αν λαχει πας και σε κάνα νεκροτραφειο και παρακαλείς καμία οικογένεια να σου δώσει τα ρούχα του νεκρού

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Backpacker είπε

Φίλε μου γίνεται άνετα. Στην πόλη που ζω εγώ τα περισσότερα μαγειρεία έχουν μηνιαία πακέτα με 100 ευρώ τον μήνα. 
Που σημαίνει δλδ 3,3 την μέρα. Ενα κουλουράκι το πρωι και το βράδυ τοστ-αυγοφετες-σπιτικι κρεπα κτλπ..
Εκεί βγαίνει δλδ στα 4 με 5 ευρώ την μέρα το φαί και δεν έχεις και ρεύμα για κουζίνα και χωρίς βενζίνες για σούπερ μάρκετ.

Εγώ αυτό κάνω σαν εργένης. 

Χμ?

Για τι φαγητά μιλάμε και τι ποσότητα τη μέρα?

3 ευρώ σίγουρα δεν είναι λίγα, είναι 500 γραμμάρια κρέας (μοσχάρι). Τώρα κανά ζυμαρικό ή κανά τυροκομικό, δε πάνε πολύ για να συμπληρώσουν.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Χμ?

Για τι φαγητά μιλάμε και τι ποσότητα τη μέρα?

Μάλλον Καλαμάτα είναι αυτό. 

Τι ποσότητα. Ένα πιάτο φαΐ μεσσαιου μεγέθους. Δηλαδή αν είναι γεμιστά, φαντάσου 2-3 γεμιστά μεσσαιου μεγέθους και 5-6 πατάτες. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...