Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σταδιακά Κόψαμε delivery, εξόδους, εντελώς τα ταξίδια με το αυτοκίνητο και μόνο για τις απαραίτητητες μετακινήσεις. .εναν καφέ που πίναμε στη δουλειά πάει και αυτος γιατί πέρασαν τον δίφραγκο 5 παγάκια που έβαζαν μέσα. Δεν είναι θέμα προσαρμογής πλέον αλλά επιβίωσης. Δεν φτάνουν πλεον ώστε να ζήσουμε αξιοπρεπώς δύο άτομα.Κλιματιστικό δεν ανάβουμε, πετρελαιο χρόνια τώρα δεν βάζουμε καθόμαστε μέσα στο κρυο σαν εσκιμωοι.δεν πιστεύω οτι υπάρχουν άτομα που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν αλλάξει συνήθειες πχ σουπερμάρκετ. 

• Like 3
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 hours ago, G.TH. said:

Με αυτό που κάνεις, χάνεις χρήματα. Ακόμα και τόσα λίγα χιλιόμετρα παραπάνω στο οδόμετρο μπορούν να ρίξουν πολύ την αξία της. Απλά βάζε την μπρος.

Έχει βγάλει την ντίζα από το κοντέρ και δεν γράφει :P

Δημοσ.

Για να πω την αλήθεια, ξοδεύω περισσότερα από ότι πριν. Το φαγητό μού κοντεύει να ξεπεράσει τα 200-250 ευρώ το μήνα ενώ πριν ήταν στα 120-130. Δίνω πολύ περισσότερα στη ΔΕΗ για θέρμανση ενώ πριν μπορούσα να αντέξω αρκετούς μήνες το κρύο για να μη χρεωθώ κάμποσα. Κάνω περισσότερες σπατάλες σε τεχνολογία ή άλλα πράγματα. Φυσικά πληρώνω και ένα ενοίκιο που κάποτε δε το πλήρωνα.

Βέβαια δεν έχω την ανάγκη να ξοδέψω πολλά, δε βγαίνω, δε καπνίζω, δε πίνω, δε τρώω από ντελίβερι επειδή δεν τα έχω ανάγκη, οπότε όλη μου η ζωή είναι προσαρμοσμένη σε ένα πολύ χαμηλού κόστους lifestyle. Ωστόσο πλέον άμα ήθελα θα μπορούσα να κάνω πολλά από τα παραπάνω όπου στη κρίση δε μπορούσα να τα κάνω πριν κάμποσα χρόνια.

Εγώ δεν έχω δει καμία αύξηση σε τίποτα, η δεη μη πω ότι είναι καλύτερη από πριν χάρις τη ρήτρα και την επιδότηση. 

Πλέον σκέφτομαι να τρώω κρέας κάθε ημέρα καθώς έχω βρει κάποιες καλές προσφορές. Πριν δε μπορούσα με τίποτα να το κάνω αυτό.

Γενικά η ζωή δεν είναι και τόσο κακή, άντε να βγει και το metaverse και μετά αντίο πραγματική ζωή.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Για να πω την αλήθεια, ξοδεύω περισσότερα από ότι πριν. Το φαγητό μού κοντεύει να ξεπεράσει τα 200-250 ευρώ το μήνα ενώ πριν ήταν στα 120-130.

Ρε φιλε με σεβασμο παντα στις επιλογες σου και στη ζωη σου, λυσε μου μια απορια. Με 4 ευρω τη μερα φαγητο πως την εβγαζες? Καθε μερα μεσημερι βραδυ μακαρονια η οσπρια και κρεας μονο Κυριακη?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ρε φιλε με σεβασμο παντα στις επιλογες σου και στη ζωη σου, λυσε μου μια απορια. Με 4 ευρω τη μερα φαγητο πως την εβγαζες? Καθε μερα μεσημερι βραδυ μακαρονια η οσπρια και κρεας μονο Κυριακη?

Δεν θα έλεγα πως έτρωγα άσχημα αλλά σίγουρα όπως λες δεν έτρωγα πολύ κρέας και δεν έτρωγα περιττά. Αντί για κρέας έτρωγα πολύ παγκάσιο. Όταν το έκανα αυτό εστίαζα πολύ στο βασικό μου φαγητό και δε συμπλήρωνα με πολλά άλλα, θα έτρωγα κανά πορτοκάλι ή καμιά κρέμα ή κανά τόστ. Το βασικό μου φαγητό ήταν είτε όσπρια, είτε μακαρόνια, είτε ρύζι, είτε πίτες με λαχανικά ή ψάρι ή τυρί και πιο σπάνια κοτόπουλο, δεν έτρωγα φαγητά πολυτελείας τίποτα μουσακάδες, παστίτσιο ή τίποτα τέτοιο, μπορεί να έτρωγα σπάνια κανά σουβλάκι. Κυρίως απλά και βραστά έτρωγα.

Τώρα έχω αυξήσει πολύ τη κατανάλωση μου σε γιαούρτια, κουλούρια, τυριά, φρούτα, κρέατα, σάλτσες, γλυκά και έχω πάρει κάποια κιλά. Θα μπορούσα να ζήσω χωρίς όλα αυτά. Τις προηγούμενες μέρες έφαγα 6 μπιφτέκια σε μία μέρα και 3 μεγάλα πακέτα κουλούρια σε τρεις ημέρες. Προφανώς αυτό δεν το έκανα πριν.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Πλέον σκέφτομαι να τρώω κρέας κάθε ημέρα καθώς έχω βρει κάποιες καλές προσφορές. Πριν δε μπορούσα με τίποτα να το κάνω αυτό.

Τελικα πως το μαγειρευεις το κρεας; Θυμαμαι ειχες ανοιξει μια σχετικη συζητηση 

Δημοσ.

πέραν του χιούμορ που γράφουν πολλοί, η κατάσταση έχει ξεφύγει πολύ, πάρα πολύ με τις τιμές. 

Η επιλογή "βγάλε περισσότερα" δεν υπάρχει για τους περισσότερους επίσης, οπότε είναι μονόδρομος ο περιορισμός εξόδων. 

Ειδικά για μια κοινωνία που έχει σφιγμένο το ζωνάρι εδώ και χρόνια κ έχει κόψει εξόδους, περιττά καφεδάκια απέξω, ντελιβερι, πολλές γιορτές και μαζώξεις, έξοδα παιδιών (αυτό πονάει πολύ) και κυνηγάει τις προσφορές στο σούπερ μάρκετ για να επιβιώσει, η κατάσταση είναι δράμα μαύρο. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι μακρινό από κανένα μας, αν κοιτάξουμε φίλους κ συγγενείς μας θα δούμε τέτοια φαινόμενα επιβίωσης μέρα με τη μέρα, αν δεν τα βιώνουμε μέσα στο σπίτι μας ήδη. 

Κόβουμε ότι κόβεται κ υποβαθμιζουμε και κάποιες φορές κ την υγεία μας αναπόφευκτα (παίζουμε το γιατρό μέσω Google search ή παμε πισω μια επίσκεψη με μερικά παυσίπονα, καθιστική ζωή παραπάνω κλπ). 

Θεωρώ τέλος ότι θέλει μεγάλη αυτοπειθαρχια για να κρατήσει κανείς τον έλεγχο σε οικονομικα κ στη ζωή του ταυτόχρονα, δεν το έχουν όλοι και ειλικρινά μπράβο στο φίλο που μαγειρεύει κ τρώει υγιεινά, είναι μια καλή λύση εξοικονόμησης. 

Επίσης το κόψιμο τσιγάρου είναι πολλαπλό καλό, αξίζει όσο δεν πάει. 

• Like 4
Δημοσ.

Περικοπή ακριβών διακοπών. 

Μείωση περιττών μετακινήσεων και βόλτας με το αυτοκίνητο 

Ψάχνεις τις καθημερινές προσφορές σε όλα τα σούπερ μάρκετ. 

Αλλάζεις εταιρίες σε ρεύμα τηλεφωνία ανάλογα με το ποια είναι πιο φθηνή 

Παίρνεις καρτοκινητο αντί συμβόλαιο. 

Μαγειρεύεις σπίτι αντί για ντελιβερι ταβέρνες 

Δεν ψωνίζεις ακριβά ρούχα 

Γενικά με την ακρίβεια που υπάρχει ο βασικός μισθός έπρεπε να είναι στο χιλιάρικο. 

• Like 2
Δημοσ.

Μερικά μπόνους στην τσέπη μου αλλά και στη διατροφή μου κυρίως μου έδωσε το ότι έκοψα το ντελίβερι. Μαχαίρι... Μόνο κανά σουβλάκι όταν βρεθούμε όλοι οικογενειακά για να γουστάρει και ο πατέρας. Αλλά γενικώς όσπρια και ζυμαρικά 4-5 φορές την εβδομάδα σίγουρα και μία κοτόπουλο μία μοσχάρι (δεν υπάρχει χοιρινό, είναι το χειρότερο κρέας, όπως και το κανιβαλοκοτόπουλο αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

Επίσης, όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω για Λάρισα, καφέ στο χέρι 2+€. Προσωπικά τον έχω κόψει εδώ και πάνω από χρόνο. Είναι ακραίο να δίνεις 3,5€ αν κάτσεις εκεί για μία κούπα καφέ που τον φτιάχνεις και σπίτι. Νομίζω αυτά τα δύο, σε συνδυασμό με το κυνήγι των προσφορών στο σούπερμαρκετ και την έξοδο μίας παρασκευής με 1-2 ποτά, βγαίνουμε. 

Δυστυχώς παίδες πολλοί από εμάς απλά επιβιώνουμε. Μιλάμε οι 26ες μεταξύ μας και είμαστε με ένα άγχος στο λαιμό αν θα βγει ο μήνας ή αν θα έχω δουλειά. Και λέμε με τα 7-8 κατοστάρικα ότι καλά είναι...

Γενικά επειδή συγκατοικώ με τον αδερφό μου, δεν έχω μεγάλη εικόνα για το πόσο έχει πάει το ρεύμα. Αλλά νομίζω ότι έχει ζορίσει πολύ η κατάσταση. Και για επαρχία που μιλάω (Λάρισα), που εδώ είναι εφικτό να βρεις σπίτι με 250€ νοίκι αξιοπρεπέστατο. Αθήνα κυρίως και Θεσσαλονίκη είναι πιο δύσκολα.

Κόβουμε, κόβουμε και τα πράγματα δεν βλέπω να βελτιώνονται. Έχει λίπος ακόμα ο Έλληνας, αλλά η ΔΕΗ και η Βενζίνη δεν θα πέσουν μαγικά σε ένα βράδυ. Δεν θα πέσουν γενικά... Και τα νοίκια, δεν νομίζω να έρθουν σε νορμάλ επιπεδα. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, filidonas είπε

μην αρχίσουμε τη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση και το τι προβλέπεται. Δε θα βγει άκρη.

η συζήτηση αφορά απλά αν έχετε αλλάξει κάποιες συνήθειες λόγω της ακρίβειας σε καύσιμα αλλά και σε πολλά είδη.

Κάποιοι πχ λένε ότι προς το παρόν δεν έχω αλλάξει κάτι. (Σε αυτούς είμαι κι εγώ )

άλλοι λένε ότι έχουν μειώσει τη χρήση αυτοκινήτου, άλλοι κόβουν το φαγητό απ έξω....

εσείς έχετε κάνει κάποια κίνηση;

Εγώ περιμένω τις εκλογές . Αυτό έχει αλλάξει μέσα μου.

• Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε

Επίσης, όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω για Λάρισα, καφέ στο χέρι 2+€. Προσωπικά τον έχω κόψει εδώ και πάνω από χρόνο. Είναι ακραίο να δίνεις 3,5€ αν κάτσεις εκεί για μία κούπα καφέ που τον φτιάχνεις και σπίτι.

Καλά εδώ η ιστορία με τον καφέ είναι διαφορετική. Στην ουσία κανεις δε πάει να καθίσει στην καφετέρια για να πιεί τον καφέ. Η ουσία δεν είναι ο καφές. Είναι να βγούμε έξω, να δούμε κανα κώλο.... Γι αυτό πληρώνουμε τα 3.5€

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ειχα διπλα στο σπιτι μου ενα ακριβο σουπερ μαρκετ επισης και επειδη ηταν βολικο το πρωτιμουσα. Αν ψωνιζα πιο πολυ απο τα φτηνα γερμανικα σιγουρα θα εκανα οικονομια.

Έχει όντως διαφορά ρε ‘σείς το LIDL από τα αλλά σούπερ μάρκετ; Είναι οντως πιο φθηνό 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Έχει όντως διαφορά ρε ‘σείς το LIDL από τα αλλά σούπερ μάρκετ; Είναι οντως πιο φθηνό 

Αν ψάχνεις τις προσφορές που βάζουν όλοι δε χρειάζεται να πας στα lidl 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adi32 είπε

Αν ψάχνεις τις προσφορές που βάζουν όλοι δε χρειάζεται να πας στα lidl 

Απλά ακούω από πολλούς ότι το Lidl είναι γενικά πιο φθηνό από όλα τα σούπερ και μου κάνει εντύπωση.

Εγω νόμιζα ότι πάνω κάτω όλα ίδια είναι, όποτε έμεινα να ψωνίζω από ΑΒ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, leonidas_fs είπε

Απλά ακούω από πολλούς ότι το Lidl είναι γενικά πιο φθηνό από όλα τα σούπερ και μου κάνει εντύπωση.

Εγω νόμιζα ότι πάνω κάτω όλα ίδια είναι, όποτε έμεινα να ψωνίζω από ΑΒ

Φθηνά είναι στις μάρκες που έχουν. Στα άλλα είναι και πιο ακριβά πολλές φορές 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...