HALF EVIL Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Το φαι και ο καφές απ' έξω κοστίζουν αρκετά έως πολλά. Μαγείρεμα και καφές στο σπίτι. Σιγά μην δίνω 3 ευρώ για ένα φρέντο που πολλές φορές δεν μου αρέσει κιόλας. 7
G.TH. Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Πετάω τα κομμένα κλαδιά με καρότσι αντί για φόρτωμα στο αυτοκίνητο. Κάνει και για γυμναστική.
momotis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, filidonas είπε εσείς έχετε κάνει κάποια κίνηση; Έχω δυστυχώς πλέον σταματήσει να δίνω στους εράνους της Εκκλησίας. Επίσης το προσωνύμιο "εξτραδάκιας" κινδυνεύω να το χάσω. Κάτι που δε θα ήθελα να συμβεί.
basilis_k6 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 έκοψα καφε στο χέρι γιατι έφτασε 2+ ευρω και το delivery όσο γίνετε. τι κατάφερα? τίποτα γιατι η βενζίνη μου έχει σκίσει τον....
SilentVoice Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, filidonas είπε εσείς έχετε κάνει κάποια κίνηση; Κυριολεκτικά ότι μπορούμε. Με 2 παιδιά, ίσα ίσα βγαίνουμε. Αλλά το πρόβλημα δεν θα είναι μόνο φέτος. Όλη αυτή η ακρίβεια που εμφανίστηκε σε όλον τον κόσμο, με ραγδαία αύξηση των τιμών από το συνηθισμένο, θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα τα επόμενα χρόνια. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα χρειαστεί μια δεκαετία ακόμα, εκτός απροόπτου πάλι και αν καταφέρουν και επιβιώσουν οι οικογένειες ανθρώπινα. Οι αυξήσεις των τιμών τότε ίσως επανέλθουν στα συνηθισμένα του χθες. Οι μισθοί δε, δεν θα αλλάξουν. Τα δύσκολα έρχονται... (like 'Winter is coming') 4
vasilk Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Έχω παραδώσει πινακίδες για τη Ferrari και τη McLaren και κυκλοφορώ μόνο τη Bentley τις καθημερινές και τη Porsche τα ΣΚ. Και το καλοκαίρι που θα βγάλω τη Ferrari θα παραδώσω τις πινακίδες της Porsche. Οπότε θα έχω να πληρώσω πάντα μόνο για 2 αυτοκίνητα. Τη McLaren δεν βλέπω να την βγάζω φέτος. Τη κάνω μόνο ένα γύρο μέσα στο κτήμα (2-3χλμ) μια φορά την εβδομάδα ίσα ίσα μην πάθει τίποτα από την ακινησία. Για τα υπερατλαντικά ταξίδια χρησιμοποιώ κανονικές πτήσεις και το jet το χρησιμοποιώ μόνο για τα ταξίδια ίσα ίσα στην Ευρώπη οπότε έχω βγάλει στο ταμείο ανεργίας έναν από τους πιλότους και έχω πια μόνο τον έναν πιλότο και για το jet και για το ελικόπτερο. Το σκι κοντεύουμαι να το ξεχάσουμε (αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την πανδημία και λιγότερο με την κρίση και την ακρίβεια). Πήγαμε βέβαια 2 φορές σε κάτι τεχνίτες πίστες στο Dubai αλλά τι να σου κάνει τώρα το τεχνητό χιόνι στο Dubai. Καμία σχέση με το φυσικό χιόνι στις Άλπεις ή στο Aspen. Και δεν είναι μόνο το χιόνι και η πίστα. Το κυριότερο είναι ο κόσμος που μαζεύει και που βλέπεις. Όποιος έχει πάει Dubai καταλαβαίνει τι θέλω να πω. Το μεγάλο κότερο το έχω βγάλει έξω και επί της ευκαιρίας του κάνω μια μικρή ανακαίνιση (ελπίζω να είναι έτοιμο μέχρι τον Αύγουστο) οπότε προς το παρόν έχω μόνο το μικρό κότερο να συντηρήσω που θέλει και μικρότερο πλήρωμα. Οκ, δεν είναι για πολλά πολλά γιατί χωράει μόνο εμάς, το πλήρωμα, λίγους από το υπηρετικό προσκοπικό και άλλους 7-8 καλεσμένους αλλά δε βαριέσαι, για λίγους μήνες είναι. Εδώ μέσα για μέσα στο Αιγαίο, άντε μέχρι Κύπρο. Τη θέρμανση στην εσωτερική πισίνα την ανάβω μόνο ΠΣΚ και τη κλείνω τις άλλες μέρες οπότε κάτι γλυτώνω και από εκεί. Το καλό είναι ότι με το πολύ χιόνι έχει γεμίσει η τεχνίτη λίμνη που έχω στο κτήμα και θα παίρνω από εκεί νερό να ποτίσω τους κήπους οπότε τη γεώτρηση θα την έχω μόνο για το γκαζόν του golf. Αυτά προς το παρόν αλλά αν σφίξουν πολύ τα πράγματα έχω σκεφτεί να πω στη κυρία που κάνει τη τροφοδοσία να παίρνει σακούλες από το σπίτι για να γλιτώσω τα 10c που χρεώνουν τις σακούλες. Σαν έσχατη λύση βέβαια γιατί τόσο θέλουν να σε βγάλουν τσιγκούνη. Στη χειρότερη θα πω ότι το κάνω για οικολογικός λόγους. 3 1 2
Nabuko Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, vasilk είπε και τη Porsche τα ΣΚ. Ποια έχεις? είσαι και στο club? μήπως έχουμε γνωριστεί σε καμιά συγκέντρωση?
petrakiskap Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, vasilk είπε Έχω παραδώσει πινακίδες για τη Ferrari και τη McLaren και κυκλοφορώ μόνο τη Bentley τις καθημερινές και τη Porsche τα ΣΚ. Και το καλοκαίρι που θα βγάλω τη Ferrari θα παραδώσω τις πινακίδες της Porsche. Οπότε θα έχω να πληρώσω πάντα μόνο για 2 αυτοκίνητα. Τη McLaren δεν βλέπω να την βγάζω φέτος. Τη κάνω μόνο ένα γύρο μέσα στο κτήμα (2-3χλμ) μια φορά την εβδομάδα ίσα ίσα μην πάθει τίποτα από την ακινησία. Για τα υπερατλαντικά ταξίδια χρησιμοποιώ κανονικές πτήσεις και το jet το χρησιμοποιώ μόνο για τα ταξίδια ίσα ίσα στην Ευρώπη οπότε έχω βγάλει στο ταμείο ανεργίας έναν από τους πιλότους και έχω πια μόνο τον έναν πιλότο και για το jet και για το ελικόπτερο. Αυτά προς το παρόν αλλά αν σφίξουν πολύ τα πράγματα έχω σκεφτεί να πω στη κυρία που κάνει τη τροφοδοσία να παίρνει σακούλες από το σπίτι για να γλιτώσω τα 10c που χρεώνουν τις σακούλες. Σαν έσχατη λύση βέβαια γιατί τόσο θέλουν να σε βγάλουν τσιγκούνη. Στη χειρότερη θα πω ότι το κάνω για οικολογικός λόγους. Συμπάσχουμε με το δράμα σου καλέ μου άνθρωπε . Κάνε κουράγιο. Πρέπει να φανείς δυνατός. Θα ρθουν και καλύτερες μέρες και θα μπορέσεις να ανανεώσεις τον εξοπλισμό σου και εσύ και να ζεις αξιοπρεπώς .. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από petrakiskap
G.TH. Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 36 λεπτά πριν, vasilk είπε Τη McLaren δεν βλέπω να την βγάζω φέτος. Τη κάνω μόνο ένα γύρο μέσα στο κτήμα (2-3χλμ) μια φορά την εβδομάδα ίσα ίσα μην πάθει τίποτα από την ακινησία. Με αυτό που κάνεις, χάνεις χρήματα. Ακόμα και τόσα λίγα χιλιόμετρα παραπάνω στο οδόμετρο μπορούν να ρίξουν πολύ την αξία της. Απλά βάζε την μπρος.
iml Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, G.TH. είπε Με αυτό που κάνεις, χάνεις χρήματα. Ακόμα και τόσα λίγα χιλιόμετρα παραπάνω στο οδόμετρο μπορούν να ρίξουν πολύ την αξία της. Απλά βάζε την μπρος. Μπορεί να πηγαίνει λίγο και με όπισθεν, αλλά όχι πάνω από 2-3 χλμ για να μην βγει στο ΚΤΕΟ ότι έχει γυρισμένα χιλιόμετρα 🤨 Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από iml 1
volman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Αν κόψεις τα έξω όπως καφέ, σάντουιτς και ντιλίβερι θα δεις μεγάλη αλλαγή στην τσέπη σου και στο σώμα σου. Φτιάχνε καφέ και σάντουιτς από το σπίτι. Είναι ποιο υγιεινό και κοστίζει αρκετά λιγότερο. Πες και στην κυρά να εγκαινιάσει την κουζίνα. Δεν δαγκώνει. Όταν θέλετε νυχτερινές εξόδους, η επίσκεψη στο εστιατόριο θα το δεις με διαφορετικό μάτι όταν έχεις να φας από ντελίβερι κάνα δίμηνο. 1
lasithi12 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, volman είπε Αν κόψεις τα έξω όπως καφέ, σάντουιτς και ντιλίβερι θα δεις μεγάλη αλλαγή στην τσέπη σου και στο σώμα σου. Φτιάχνε καφέ και σάντουιτς από το σπίτι. Είναι ποιο υγιεινό και κοστίζει αρκετά λιγότερο. Πες και στην κυρά να εγκαινιάσει την κουζίνα. Δεν δαγκώνει. Όταν θέλετε νυχτερινές εξόδους, η επίσκεψη στο εστιατόριο θα το δεις με διαφορετικό μάτι όταν έχεις να φας από ντελίβερι κάνα δίμηνο. φοβερη τοποθετηση χααχαχαχαχα φαντάζομαι οσοι ειναι σε αυτη τη θεση είδη τα εχουν κωμένα, και η κουζινα οχι απλα δεν δαγκώνει εχει πήξει στο φασόλι και το ρεβύθι.
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν μενω πλεον Ελλαδα αλλα θυμαμαι οτι τα πιο πολλα "χαζα" εξοδα μου ηταν οι καφεδες στο χερι που πολλες φορες συνδιαζονταν με καμια μπουγατσα τυροπιτα. Πολλες φορες χρειζοταν και δευτερος καφες στο χερι σε μια ζορικη μερα. Εφευγε το 10ευρω ετσι. Ειχα διπλα στο σπιτι μου ενα ακριβο σουπερ μαρκετ επισης και επειδη ηταν βολικο το πρωτιμουσα. Αν ψωνιζα πιο πολυ απο τα φτηνα γερμανικα σιγουρα θα εκανα οικονομια. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από OxiGiannisGiannakis
csontheline Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Το φαι και ο καφές απ' έξω κοστίζουν αρκετά έως πολλά. Μαγείρεμα και καφές στο σπίτι. Σιγά μην δίνω 3 ευρώ για ένα φρέντο που πολλές φορές δεν μου αρέσει κιόλας. Αυτά έπρεπε να είναι κομμένα (στο μεγαλύτερο ποσοστό τους) από πριν αρχίσει η κρίση, όχι μόλις αυγοκωλιαστήκαμε. 2 1
skiabox Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Bitbit είπε Στη δουλειά μειώθηκαν οι παραγγελίες απ έξω όσον αφορά τους καφέδες. Φτιάχνουμε μόνοι μας μιας και έχουμε καφετέριες, μίξερ, απ όλα. Φαγητό, ανάλογα το ωράριο παραγγέλνουμε. προσωπικά δεν έχω αλλάξει κάτι άλλο. Ό,τι ακριβώς έκανα και πριν. ελπίζω να μη βρέχει μόνο να μπορώ να μετακινούμαι με το μηχανάκι αν και αυτό δεν αφορά τόσο την οικονομία αλλά κυρίως το παρκινγ, Βοηθάει όμως και στην οικονομία. Αν συνεχιστεί η κατάσταση βλέπουμε. προς το παρόν είμαστε οκ. Εδώ στη Λάρισα όσοι κρατήσανε την τιμή του καφέ σε φυσιολογικά επίπεδα έχουν ξεσκιστεί στη δουλειά. Αυτοί που πήγαν τον καφέ στα 3+ ευρώ βαράνε μύγες. Είναι και ένα detox εδώ στην τρίγωνη πλατεία που εκτός του ότι άυξησε την τιμή του καφέ χρεώνει άλλη τιμή μετρητά και άλλη τιμή για πληρωμή με κάρτα. Υπάρχει και πιο κορυφαία παρανομία στην πόλη βέβαια. Στην πλατεία του μεγάλου Προφήτη Ηλία, το περίπτερο δεν έχει καν μηχανάκι για να δέχεται πληρωμές με κάρτα. Και δεν είναι κανένα μικρό. Ισως είναι το μεγαλύτερο περίπτερο της πόλης. 2 ώρες πριν, basilis_k6 είπε έκοψα καφε στο χέρι γιατι έφτασε 2+ ευρω και το delivery όσο γίνετε. τι κατάφερα? τίποτα γιατι η βενζίνη μου έχει σκίσει τον.... 2+ είναι ο πιο φθηνός στη Λάρισα. 5 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Εντάξει νομίζω μια υπερβολή. Οκ σίγουρα υπάρχουν κάποιες αυξήσεις αλλά μέχρι ένα ψιλό νορμαλ όριο. Παντως φιλε να ξέρεις ότι μέχρι ενα σημείο μπορείς να κόβεις, ώστε να κρατήσεις ενα επίπεδο στην καθημερινότητα σου. Μετά θα πρέπει να αρχίσεις να βγάζεις πιο πολλά λεφτά. ΑΕΠ θα δεις αύξηση μόνο με σύγχρονες εταιρίες (πχ πληροφορική) και επαγγέλματα. Με δικηγόρους, γιατρούς και πιλότους μαχητικών πάντα στα ίδια χαμηλά επίπεδα θα είσαι. Είχε σήμερα συνέντευξη σε ένα κανάλι που μπαίνουμε xbox gamers, μια κοπέλα που δουλεύει ubisoft. Τέτοιες εταιρείες gaming για παράδειγμα είναι ο μόνος τρόπος να αυξήσεις το ΑΕΠ γρήγορα και πολύ. Μην ξεχνάμε ότι η Αγγλία προ Θάτσερ ήταν μια χώρα ανθρακορύχων, πριν γίνει μετά world it center. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από skiabox 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις