solid21 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα , Για να μην τα πολυλογώ βρηκα ενα σπιτι το οποια εχει πολλα προβληματα . Ο ιδιοκτητης δεν μπορει να τα φτιαξει οποτε ειπαμε να τα πληρωσω εγω και να μειωθει το νοικι τον πρωτο χρονο μεχρι να καλυφθουν τα εξοδα αυτα απο τα νοικια. Απο το δευτερο χρονο θα πληρωνω οτι εχουμε πει. Πως μπορω να το συνταξω αυτο στο συμφωνητικο μισθωσης κατοικιας για να ειμαι καλυμμενος ; Δυστυχως δεν εχω καμια αναλογη εμπειρια. Επισης μπορουμε να συμφωνισουμε στην μη αυξηση στο νοικι για καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα ; Ευχαριστω.
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Κάντε ένα συμβόλαιο με τα λεφτά που θα δίνεις τον πρώτο χρόνο και μετά κάντε τροποποίηση και βάλτε το αυξημένο ποσό.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, zio10 είπε Κάντε ένα συμβόλαιο με τα λεφτά που θα δίνεις τον πρώτο χρόνο και μετά κάντε τροποποίηση και βάλτε το αυξημένο ποσό. Αν κανει συμβολαιο για ενα χρονο με χ τιμη, αυτο ισχυει για τρια χρόνια αναγκαστικά, αρα αν ο ιδιοκτητης ειναι ενήμερος για την νομοθεσία δεν θα το δεχτεί.
alx301 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) στο συμφωνητικό (στο χαρτί) μπορείτε να γραψετε οτι θα γινει αυξηση πχ το 2024 σε 400ευρω τωρα για το πως θα διασφαλιστεί ο ιδιοκτήτης μεσω του συμφωνικου, οτι εσυ θα κανεις όντως τις εργασίες ωστε να "κερδίσεις" αυτη την μείωση, δεν το ξερω Για εμένα, ο ιδιοκτήτης ας παρει το " ρισκο" για αυτα τα 1-2 χρόνια μειωμένου ενοικίου, αφού νοίκιασε και αυτός το σπίτι με τοσα προβλήματα Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από alx301
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αν κανει συμβολαιο για ενα χρονο με χ τιμη, αυτο ισχυει για τρια χρόνια αναγκαστικά, αρα αν ο ιδιοκτητης ειναι ενήμερος για την νομοθεσία δεν θα το δεχτεί. Εννοώ να συμφωνήσουν ότι σε ένα χρόνο τροποποίηση.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 36 λεπτά πριν, solid21 είπε Καλησπερα , Για να μην τα πολυλογώ βρηκα ενα σπιτι το οποια εχει πολλα προβληματα . Ο ιδιοκτητης δεν μπορει να τα φτιαξει οποτε ειπαμε να τα πληρωσω εγω και να μειωθει το νοικι τον πρωτο χρονο μεχρι να καλυφθουν τα εξοδα αυτα απο τα νοικια. Απο το δευτερο χρονο θα πληρωνω οτι εχουμε πει. Πως μπορω να το συνταξω αυτο στο συμφωνητικο μισθωσης κατοικιας για να ειμαι καλυμμενος ; Δυστυχως δεν εχω καμια αναλογη εμπειρια. Επισης μπορουμε να συμφωνισουμε στην μη αυξηση στο νοικι για καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα ; Ευχαριστω. Ας σου κόψει απόδειξη ως ενοίκιο τα λεφτά για τις εργασίες που θα κάνεις. 1
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, zio10 είπε Εννοώ να συμφωνήσουν ότι σε ένα χρόνο τροποποίηση. Εσυ θα δεχωσουν μια συμφωνία για χ ποσο και να αφαιρεις τα έξοδα απο το ενοίκιο κάθε μηνα; Εγω αν ήμουν ιδιοκτήτης θα έκανα συμβόλαιο με τέτοιους όρους μόνο σε δικηγόρο
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Εσυ θα δεχωσουν μια συμφωνία για χ ποσο και να αφαιρεις τα έξοδα απο το ενοίκιο κάθε μηνα; Εγω αν ήμουν ιδιοκτήτης θα έκανα συμβόλαιο με τέτοιους όρους μόνο σε δικηγόρο Δεν ξέρω, ίσως. Αλλά μπορεί να είναι καλύτερο αυτό που λέει ο ukforthemoment, το συμβόλαιο να γράφει όλο το ποσό και να αφαιρούνται τα λεφτά από τις εργασίες που γίνονται.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, zio10 είπε Δεν ξέρω, ίσως. Αλλά μπορεί να είναι καλύτερο αυτό που λέει ο ukforthemoment, το συμβόλαιο να γράφει όλο το ποσό και να αφαιρούνται τα λεφτά από τις εργασίες που γίνονται. Και αν του πει μετα ποιος σου ειπε να τα κανεις;
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε Και αν του πει μετα ποιος σου ειπε να τα κανεις; Τι να σου πω αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν ας βρει ένα άλλο σπίτι έτοιμο, υποτίθεται ότι είναι και θέμα συνεννόησης αυτό. Εκτός αν κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ή κάποιο άλλο χαρτί μπορεί να τους καλύψει και τους δύο, οπότε ίσως χρειάζεται και δικηγόρος που λες . Γενικά πολύ φασαρία μου φαίνεται, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο και την διαδικασία.
Joshua21 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, solid21 είπε Καλησπερα , Για να μην τα πολυλογώ βρηκα ενα σπιτι το οποια εχει πολλα προβληματα . Ο ιδιοκτητης δεν μπορει να τα φτιαξει οποτε ειπαμε να τα πληρωσω εγω και να μειωθει το νοικι τον πρωτο χρονο μεχρι να καλυφθουν τα εξοδα αυτα απο τα νοικια. Απο το δευτερο χρονο θα πληρωνω οτι εχουμε πει. Πως μπορω να το συνταξω αυτο στο συμφωνητικο μισθωσης κατοικιας για να ειμαι καλυμμενος ; Δυστυχως δεν εχω καμια αναλογη εμπειρια. Επισης μπορουμε να συμφωνισουμε στην μη αυξηση στο νοικι για καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα ; Ευχαριστω. Όπως ακριβώς μας τα γράφεις εδώ έτσι ακριβώς θα τα γράψετε και στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, που το δύσκολο? Θα γράψετε ότι τον πρώτο χρόνο το ενοίκιο πχ θα είναι 100 (τυχαία νούμερα), από τον δεύτερο χρόνο έως και τότε (το "συγκεκριμενο χρονικο διαστημα" δλδ που ανέφερες) 400, και ότι εσύ αναλαμβάνεις την υποχρέωση να αποκαταστήσεις τα συγκεκριμένα προβλήματα (θα τα περιγράψετε όσο πιο αναλυτικά γίνεται). 1
solid21 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, zio10 είπε Κάντε ένα συμβόλαιο με τα λεφτά που θα δίνεις τον πρώτο χρόνο και μετά κάντε τροποποίηση και βάλτε το αυξημένο ποσό. Σε ευχαριστω , αναρωτιομουν μηπως μπορω να το κανω εξαρχης. 3 ώρες πριν, alx301 είπε στο συμφωνητικό (στο χαρτί) μπορείτε να γραψετε οτι θα γινει αυξηση πχ το 2024 σε 400ευρω τωρα για το πως θα διασφαλιστεί ο ιδιοκτήτης μεσω του συμφωνικου, οτι εσυ θα κανεις όντως τις εργασίες ωστε να "κερδίσεις" αυτη την μείωση, δεν το ξερω Για εμένα, ο ιδιοκτήτης ας παρει το " ρισκο" για αυτα τα 1-2 χρόνια μειωμένου ενοικίου, αφού νοίκιασε και αυτός το σπίτι με τοσα προβλήματα Καταλαβαινω τι λες , σε ευχαριστω. ( αν δεν γινουν οι επισκευες δεν ειναι και κατοικισιμο) 3 ώρες πριν, zio10 είπε Τι να σου πω αν δεν μπορούν να συνεννοηθούν ας βρει ένα άλλο σπίτι έτοιμο, υποτίθεται ότι είναι και θέμα συνεννόησης αυτό. Εκτός αν κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό ή κάποιο άλλο χαρτί μπορεί να τους καλύψει και τους δύο, οπότε ίσως χρειάζεται και δικηγόρος που λες . Γενικά πολύ φασαρία μου φαίνεται, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο και την διαδικασία. η συννενοηση υπαρχει απλα δεν ξερω τις διαδικασιες , λογικα ενα ιδιωτικό συμφωνητικό μας καλυπτει. 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όπως ακριβώς μας τα γράφεις εδώ έτσι ακριβώς θα τα γράψετε και στο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, που το δύσκολο? Θα γράψετε ότι τον πρώτο χρόνο το ενοίκιο πχ θα είναι 100 (τυχαία νούμερα), από τον δεύτερο χρόνο έως και τότε (το "συγκεκριμενο χρονικο διαστημα" δλδ που ανέφερες) 400, και ότι εσύ αναλαμβάνεις την υποχρέωση να αποκαταστήσεις τα συγκεκριμένα προβλήματα (θα τα περιγράψετε όσο πιο αναλυτικά γίνεται). Σε ευχαριστω και εγω σε κατι τετοιο υπολογιζα, το δυσκολο ειναι πως ειμαι απειρος με τετοιες διαδικασιες.
SilentVoice Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, solid21 είπε Απο το δευτερο χρονο θα πληρωνω οτι εχουμε πει. Θα πρέπει να γίνει τροποποιητική και να την κάνεις αποδοχή. Αν όχι, ισχύει η τριετία. 4 ώρες πριν, solid21 είπε Επισης μπορουμε να συμφωνισουμε στην μη αυξηση στο νοικι για καποιο συγκεκριμενο χρονικο διαστημα ; Μετά την τριετία, στην επόμενη τροποποιητική έχει δικαίωμα να σου κάνει αύξηση ένα μικρό ποσοστό. Αν δεν την κάνεις αποδοχή, αναγκαστικά φεύγεις. Προσωπικά, θα σου έλεγα να συμφωνήσεις στα 'έξοδα' επισκευής να δώσεις αποδείξεις και να αφαιρεθούν από το νοίκι. Έτσι θα επιβεβαιώσεις πως οι εργασίες θα γίνουν τις πρώτες ημέρες που θα μπεις και θα κάτσεις να απολαύσεις το σπιτάκι σου. Θα ζοριστεις περισσότερο νομίζω αν δίνεις τους πρώτους μήνες το νοίκι + τα έξοδα επισκευής, παρά αν δώσεις μόνο για έξοδά επισκευής στην αρχή και μετά πληρώνεις το νοίκι φυσιολογικά. Ούτως ή άλλως , θεωρητικά στα ίδια λεφτά θα είσαι. Απλά στην πρώτη περίπτωση 'σφίγγουν' τα πράγματα στην αρχή. Αυτό σημαίνει πως ίσως περιοριστεις και σε προσωπικά πράγματα που μπορεί να θέλεις να επενδύσεις (αγορές συσκευών ή μια έκτακτη ανάγκη για κάτι) 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, solid21 είπε Σε ευχαριστω και εγω σε κατι τετοιο υπολογιζα, το δυσκολο ειναι πως ειμαι απειρος με τετοιες διαδικασιες. Εγώ πάλι διαπιστώνω πως μια χαρά χειρίζεσαι τον γραπτό λόγο, κάθε άλλο παρά άπειρος είσαι σε αυτό. Εναλλακτικά μπορείς να ζητήσεις από ένα δικηγόρο να στο συντάξει, δεν νομίζω να σε χρεώσει πάνω από 50-100€. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα