Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους, έπειτα απο εγκατάσταση οπτικής 100/10 με τον ΟΤΕ μου δώσανε to speedport plus. Το ρούτερ θέλει 1-2 φορές τη μέρα reboot καθότι freezarei η οπτική δεν έχει θέμα κανένα. Η σύνδεση αυτή βρισκεται σε μαγαζι με καμια 10αρια συσκευές και 3-4 ασύρματες χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Έχει κανείς ιδέα αν φταίει κάποια ρύθμιση ή είναι τελείως μάπα το plus και θα πρέπει να βάλω άλλο router να κάνει το networking και να αφήσω το plus μόνο για internet?

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, poihths είπε

καλησπέρα σε όλους, έπειτα απο εγκατάσταση οπτικής 100/10 με τον ΟΤΕ μου δώσανε to speedport plus. Το ρούτερ θέλει 1-2 φορές τη μέρα reboot καθότι freezarei η οπτική δεν έχει θέμα κανένα. Η σύνδεση αυτή βρισκεται σε μαγαζι με καμια 10αρια συσκευές και 3-4 ασύρματες χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Έχει κανείς ιδέα αν φταίει κάποια ρύθμιση ή είναι τελείως μάπα το plus και θα πρέπει να βάλω άλλο router να κάνει το networking και να αφήσω το plus μόνο για internet?

Για αρχη τι εννοεις οπτικη; ftth ή vdsl που την εχουν ονομασει για λογους μαρκετινγκ, fiber;
Δευτερον, πρεπει να στειλεις το status της συνδεσης σου για να δουμε οτι οντως δεν εχει θεμα και φταιει το ρουτερ. χωρις τα στατς να δουμε ποσα σφαλματα εχει η γραμμη σου, και χωρις να μας πεις για την δομη της καλωδιωσης στο μαγαζι, δεν μπορουμε να σου εικασουμε αν φταιει το ρουτερ σου ή οχι.

Δημοσ.

ffth ειναι η γραμμή η καλωδίωση είναι μέχρι το ρούτερ fiber to the home.  Errors δεν έχει η γραμμή το μονο που συμβαίνει ειναι να παγώνει το speedport εντελώς. Το status της οπτικής ειναι up και δεν έχει πέσει μεχρι στιγμής!

Δημοσ.

μιλα μαζι τους παιζει και να επεσες σε ελατωματικο κοματι. Μηπως το εχεις διπλα σε κανενα καλοριφερ και ζεστενεται λεω εγω ?

Δημοσ.

ρωτα τους αν μπορεις να παιξεις με fritzbox και παρε ενα να βρεις την ηρεμια σου. σε καποιο αλλο θεμα καποιος επαιζε καλυτερα με plus παρα με smart που και εκεινος νομιζω κατι ελεγε για κολληματα,αποσυνδεσεις αλλα σε vdsl.

9 hours ago, poihths said:

• Like 2
Δημοσ.

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Δυστυχώς το μαγαζί δεν είναι δικό μου θα είχα κάνει ήδη  την αλλαγή σε fritz. Αλλά επειδή γκρινιάζουν με οποιαδήποτε αλλαγή τώρα έχω γκρίνια του τύπου "τι την θέλαμε την οπτική" καταλαβαίνετε τι θα ακούσω αν ζητηθεί να γίνει αλλαγή και στο ρουτερ που μεχρι πριν λίγες μέρες έπαιζε μια χαρα με την απλή adsl. Προς το παρόν έκανα disable εντελώς το wifi και έβαλα mikrotik σαν ΑΡ μήπως και έφταιγε αυτό γιατί κάτι τέτοιο διάβασα σε γειτονικό φορουμ. 

Θα σας κρατάω ενήμερους

Δημοσ.

Είχα το ίδιο ρούτερ σαν VDSL και το κράτησα και με την οπτική. Δεν μπορώ να πω πως μου έχει κάνει κάτι και μου φαίνεται περίεργο που ξεκίνησε το πρόβλημα με την αλλαγή ενώ πριν δεν σου έκανε τίποτα. Δεν ξέρω μήπως υπάρχει περίπτωση να έπεσες σε ελαττωματικό ONT αν τα προβλήματα ξεκίνησαν αμέσως μετά την αλλαγή σε fiber.

Δημοσ.

πριν ειχα το speedport entry όχι το plus. Με το που περαστηκε η οπτική αναγκαστικά με πήγαν στο plus αν και το φοβόμουνα από πριν γαιτί είχα και παλαιότερη κακή εμπειρία. Δυστυχώς μετά απο δοκιμή με το mikrotik σαν ΑΡ δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Θα δηλώσω βλάβη και βλέπουμε. Ερώτηση αν ξέρει κανεις to fritz 7530 ο ΟΤΕ το υποστηρίζει για fiber to the home?

Δημοσ.
7 minutes ago, poihths said:

Ερώτηση αν ξέρει κανεις to fritz 7530 ο ΟΤΕ το υποστηρίζει για fiber to the home?

Ναι, δεν έχει κάποια διαφορά με το VDSL σε αυτό το κομμάτι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ta speedport που δίνει η cosmote μήπως είναι refurbished από παλιό υλικό της Deutsche Telekom; Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν καποιο συγκεκριμένο speedpοrt δεν δουλεύει άψογα -- πρόκειται για μηχανάκια που έχουνε αρκετά χρονάκια στην πλάτη τους.

Επεξ/σία από vagelis2020
Δημοσ.
On 14/02/2022 at 18:09, poihths said:

πριν ειχα το speedport entry όχι το plus. Με το που περαστηκε η οπτική αναγκαστικά με πήγαν στο plus αν και το φοβόμουνα από πριν γαιτί είχα και παλαιότερη κακή εμπειρία. Δυστυχώς μετά απο δοκιμή με το mikrotik σαν ΑΡ δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι. Θα δηλώσω βλάβη και βλέπουμε. Ερώτηση αν ξέρει κανεις to fritz 7530 ο ΟΤΕ το υποστηρίζει για fiber to the home?

εκανα review σε γειτονικο Forum το 4060 και υπαρχει κανονικα profile cosmote μεσα .και ενας συναδελφος οσο θυμαμαι εχει Ftth ote με fritz!box.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, poihths said:

σας ευχαριστώ ολους τελικα έφταιγε ενα switch το οποίο ηταν κουμπομενο πανω στο speedport. Το κουφό ηταν οτι δεν είχε χαλασει αλλά λόγω του οτι ακουμπούσαν πάνω του καλώδια ρεύματος (μπαλαντεζα) υπηρχαν παρεμβολές και κολλαγε. Έπειτα από μετακίνηση του δεν υπήρξε ξανά πρόβλημα. Ίσως είναι το πιο κουφό πρόβλημα που έχω αντιμετωπίσει. 

πολυ κουφο αλλα τελος καλα ολα καλα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...