sculper Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα μας, Θα ήθελα την βοήθεια σας για αγορά γεννήτριας 3φασικής. Το φορτίο που θέλω να σηκώνει θα το βρω με τον ηλεκτρολόγο. Όπως και αν έχει δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 2500 ευρώ συν πλην. Διότι την θέλω για μία ώρα ανάγκης και όχι διότι έχω πρόβλημα. Αν έχει κάποιος πρόταση…..ας με βοηθήσει. Ουσιαστικά: 1) Αν θα είναι βενζίνης ή πετρελαίου. Μου έχουν πει βενζίνη καλύτερα…διότι το πετρέλαιο πρέπει να το αλλάζεις κάθε 6 μήνες. 2) ΑΝ θα έχει μπαταρία για να παίρνει αυτόματα μπρος. Αν και εδώ πιστεύω δεν χρειάζεται…διότι αν έχει μπαταρία για να παίρνει μπρος…θα πρέπει να αλλάξω και μπαταρία …άρα αυξάνω το κόστος. 3) Να έχει το δυνατότερο λιγότερη συντήρηση. 4) Σύνδεση με σπίτι πως θα γίνει? Ρωτάω διότι δεν ξέρω…μπορώ να την συνδέσω στον πίνακα του σπιτιού ή συνδέεται με πρίζα? Και καλά πρίζα σε μονοφασική…σε τριφασική…τι γίνεται? 5) Αξιόπιστη μάρκα? 6) Μαγαζί που να έχει ποικιλία…και βασικά να έχει και service αξιόπιστο. Αν σε κάποια πράγματα…υπάρχει θέμα ας μου στείλετε pm. Ευχαριστώ πολύ.
Stefanos683 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 τριφασικη σε ενωση με οικιακο; αν ηταν νομιμο κ κατι ευκολο ο καθενας θα μπορουσε να συνδεσει ο,τι του κανει κεφι, ακομη κ το φορτηγο ή τρακτερ θα συνεδεε για ωρα αναγκης. ειναι πολλες οι παραμετροι, ειδικα με ασφαλεια, το κοστος συντηρησης κ μπαταριας ειναι πολυ μικροτερο θεμα. για ωρα αναγκης εχεις πχ μια μικρη γεννητρια κ μια μπαλαντεζα για καποια καταναλωση κλπ ειναι σαν να αγοραζεις μοτοσυκλετα θελει σερβις αλλιως θα βγει αχρηστη
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, sculper είπε Καλησπέρα μας, Θα ήθελα την βοήθεια σας για αγορά γεννήτριας 3φασικής. Το φορτίο που θέλω να σηκώνει θα το βρω με τον ηλεκτρολόγο. Όπως και αν έχει δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 2500 ευρώ συν πλην. Διότι την θέλω για μία ώρα ανάγκης και όχι διότι έχω πρόβλημα. Αν έχει κάποιος πρόταση…..ας με βοηθήσει. Ουσιαστικά: 1) Αν θα είναι βενζίνης ή πετρελαίου. Μου έχουν πει βενζίνη καλύτερα…διότι το πετρέλαιο πρέπει να το αλλάζεις κάθε 6 μήνες. 2) ΑΝ θα έχει μπαταρία για να παίρνει αυτόματα μπρος. Αν και εδώ πιστεύω δεν χρειάζεται…διότι αν έχει μπαταρία για να παίρνει μπρος…θα πρέπει να αλλάξω και μπαταρία …άρα αυξάνω το κόστος. 3) Να έχει το δυνατότερο λιγότερη συντήρηση. 4) Σύνδεση με σπίτι πως θα γίνει? Ρωτάω διότι δεν ξέρω…μπορώ να την συνδέσω στον πίνακα του σπιτιού ή συνδέεται με πρίζα? Και καλά πρίζα σε μονοφασική…σε τριφασική…τι γίνεται? 5) Αξιόπιστη μάρκα? 6) Μαγαζί που να έχει ποικιλία…και βασικά να έχει και service αξιόπιστο. Αν σε κάποια πράγματα…υπάρχει θέμα ας μου στείλετε pm. Ευχαριστώ πολύ. Πόσο συχνα ΔΕΝ έχεις ρευμα και για πόσες ωρες; Αν την θες για κάμποσες ώρες το ντίζελ είναι μονόδρομος.Ο θόρυβος είναι στάνταρ ότι και να πάρεις.Η σύνδεση θα πρέπει να γίνει απο ηλεκτρολόγο.Κινητήρα εσωτερικής καυσης έχει οπότε θελει και την συντηρηση του.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Τι ακριβως την χρειάζεσαι δεν μας ειπες. Για την θέρμανση στο σπίτι σε περίπτωση διακοπής;
Stefanos683 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τι ακριβως την χρειάζεσαι δεν μας ειπες. Για την θέρμανση στο σπίτι σε περίπτωση διακοπής; σκαλπερ για μαινιγκ χαχα αμα βαλεις μανιβελα σε τριφασικη θα θες το ραμπο για να την ξεκινησει για φτηνη λυση ξεκινα απο κοντινα παλιατζιδικα κ θα σου βρουν κ ηλεκτρολογο . τριφασικη κοστιζει κ δε συνδεεεις καθολου ευκολα, θες εγκριση απο δεη. κ μαλλον δεν προβλεπεται, θα ζητησουν κλιμακοστασιο με συντηρητη κλπ κλπ
sculper Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 την γεννήτρια την θέλω για σπίτι...που έχει 3φασικό. δεν έχω θέμα με ρεύμα κτλ....απλά επειδή οι γονείς μου είναι μεγάλοι...λέω να έχω για να ανοίξω πχ πόρτα γκαράζ, να έχω μερικά φώτα, ψυγείο. Δεν θέλω να σηκώσω μεγάλα φορτία...απλά να κάνω 5 πράγματα βασικά και να μην χαλάσουν τα πάντα στο ψυγείο. ο "φόβος" προήλθε από αυτά που έγιναν από 1 ημέρα χιονιά!
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δεν αξίζει αυτο που σκέφτηκες, ουτε σαν επένδυση ουτε τίποτα. Για πολλούς λογους, ενας ειναι οτι μια φορα στα 2-3 χρόνια που θα την χρειαστείς απλα θα ειναι άχρηστη και δεν θα παίρνει μπρος. Μετα δε θες τριφασική και μονοφασική κανει δουλεια, ο ηλεκτρολογος μπορεί να κανει ανακατανομή των φορτίων και να δουλεύουν μονο τα απαραίτητα απο την γεννήτρια, το κοστος βέβαια ειναι μεγάλο αλλαγές στον πίνακα, αυτοματισμοί, νέες παροχές μέχρι την γεννήτρια κλπ κλπ
G.TH. Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Αν έχεις διακοπές 1 στις 365 το χρόνο δεν αξίζει. Αν έχει συχνά διακοπές σε βροχές, καταιγίδες, και ανέμους τότε προχώρα το
korakios Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 44 λεπτά πριν, sculper είπε Δεν θέλω να σηκώσω μεγάλα φορτία...απλά να κάνω 5 πράγματα βασικά και να μην χαλάσουν τα πάντα στο ψυγείο. ο "φόβος" προήλθε από αυτά που έγιναν από 1 ημέρα χιονιά! ψυγείο, σόμπα , μαγείρεμα , γίνεται με υγραέριο , η πόρτα του γκαραζ σίγουρα ανοιγοκλείνει χειροκίνητα αλλά για την περίπτωση που λες , μια μικρή γεννήτρια ωστε να έχεις τα βασικά ,δε χρειάζεται όλο το σπίτι σε ώρα ανάγκης
bkran Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δεν ξέρω αν έχει νόημα, αλλά θα μπορούσες να πάρεις μια μικρή τύπου φορητή και να συνδέσεις επάνω της κατευθείαν τις συσκευές. Έτσι είχα δει παλιότερα μια σε μικρό computer room, καθαρά για περίπτωση έκτακτης ανάγκης
sculper Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Δεν αξίζει αυτο που σκέφτηκες, ουτε σαν επένδυση ουτε τίποτα. Για πολλούς λογους, ενας ειναι οτι μια φορα στα 2-3 χρόνια που θα την χρειαστείς απλα θα ειναι άχρηστη και δεν θα παίρνει μπρος. Μετα δε θες τριφασική και μονοφασική κανει δουλεια, ο ηλεκτρολογος μπορεί να κανει ανακατανομή των φορτίων και να δουλεύουν μονο τα απαραίτητα απο την γεννήτρια, το κοστος βέβαια ειναι μεγάλο αλλαγές στον πίνακα, αυτοματισμοί, νέες παροχές μέχρι την γεννήτρια κλπ κλπ μου φαίνεται θα ακολουθήσω την συμβουλή σου! σας ευχαριστώ όλους.
alkarosgr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Όπως ανέφερες έχεις ηλεκτρολόγο. Να συμβουλευτείς κατευθίαν τον ηλεκτρολόγο για να σε κατευθύνει εκείνος και να έχεις αντικειμενική άποψη ενός ανθρώπου που ασχολείται και ξέρει το αντικείμενο. Εδώ λοιπόν στο φόρουμ για να σου πω την δική μου προσωπική αποψη αγόρασα την προηγούμενη εβδομάδα KRAFT 9KVA μονοφασική βενζίνης 750€ για τις ανάγκες τις εγκατάστασης μου. Και να είναι μονοφασική δε σε ενοχλεί, ο ηλεκτρολόγος θα κάνει τις απαραίτητες συνδέσεις εκτός και αν έχεις τριφασικα φορτία που τότε είναι επιτακτική η ανάγκη τριφασικής. Επίσης πρέπει να εκπαιδευτείς στο χειρισμό της. Πχ! Αν εσύ βάλεις μπροστά τη γεννήτρια και τη συνδέσεις σε μια διακοπή με το γενικό διακόπτη πάνω (εφόσον δεν είναι σε μεταγωγικό 1-0-2)....όταν έρθει το ρεύμα απτή ΔΕΗ στο σπίτι.....κλάφτα... Θα πρέπει να είσαι και ενήμερος και πια φορτία μπορείς να δουλέψεις και πια όχι. Οι γεννήτριες δεν έχουν καθαρό ημίτονο αλλά τροποποιημένο (εκτός των πανάκριβων γεννητριών inverter) Να κοιτάξεις επίσης και την υποστήριξη μετά την πώληση. Υπάρχουν ανταλλακτικά άμεσα διαθέσιμα?Αν πάρεις με μπαταρία θες και συντηρητή μπαταρίας Φιλικά, Αλέξανδρος
LouCi4er Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Στις 12/2/2022 στις 5:47 ΜΜ, sculper είπε Καλησπέρα μας, Θα ήθελα την βοήθεια σας για αγορά γεννήτριας 3φασικής. Το φορτίο που θέλω να σηκώνει θα το βρω με τον ηλεκτρολόγο. Όπως και αν έχει δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 2500 ευρώ συν πλην. Διότι την θέλω για μία ώρα ανάγκης και όχι διότι έχω πρόβλημα. Αν έχει κάποιος πρόταση…..ας με βοηθήσει. Ουσιαστικά: 1) Αν θα είναι βενζίνης ή πετρελαίου. Μου έχουν πει βενζίνη καλύτερα…διότι το πετρέλαιο πρέπει να το αλλάζεις κάθε 6 μήνες. 2) ΑΝ θα έχει μπαταρία για να παίρνει αυτόματα μπρος. Αν και εδώ πιστεύω δεν χρειάζεται…διότι αν έχει μπαταρία για να παίρνει μπρος…θα πρέπει να αλλάξω και μπαταρία …άρα αυξάνω το κόστος. 3) Να έχει το δυνατότερο λιγότερη συντήρηση. 4) Σύνδεση με σπίτι πως θα γίνει? Ρωτάω διότι δεν ξέρω…μπορώ να την συνδέσω στον πίνακα του σπιτιού ή συνδέεται με πρίζα? Και καλά πρίζα σε μονοφασική…σε τριφασική…τι γίνεται? 5) Αξιόπιστη μάρκα? 6) Μαγαζί που να έχει ποικιλία…και βασικά να έχει και service αξιόπιστο. Αν σε κάποια πράγματα…υπάρχει θέμα ας μου στείλετε pm. Ευχαριστώ πολύ. Τι παροχη εχεις στο σπιτι,μονοφασικη ή τριφασικη?
NikosKallithea Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 34 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Τι παροχη εχεις στο σπιτι,μονοφασικη ή τριφασικη? Λες να εχει μονοφασικη και να θέλει τριφασική γεννήτρια😋 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα