Dr_Pepper Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Στις 12/2/2022 στις 4:27 ΜΜ, flogerakos είπε Καλησπέρα στην παρεα. Οταν σε εναν σταθερο κυρίως υπολογιστή γινεται αντικατάσταση του συμβατικού δίσκου με ssd, συνήθως ο πρώτος παραμένει ως δεύτερος για τα δεδομένα. Σε περίπτωση που θέλω να κρατήσω μόνο τα αρχεία του χρήστη τοτε ξεκινανε τα δύσκολα.. Σε περίπτωση που ειναι μικρα σε μέγεθος τα αρχεια του χρήστη τα μεταφέρω σε εναν δικο μου σκληρο, στην πορεία κανω ενα format στον προηγούμενο, επαναφέρω τα αρχεία πισω και ολα καλα. Σε περίπτωση ομως που μιλαμε για σκληρο 500 gb η 1 tb σχεδόν γεμάτο με αρχεία τοτε αυτο εκτως απο πολυ χρονοβόρο εχει και κινδύνους. Σε αυτή την περίπτωση ο πιο εύκολος τροπος ειναι να τα βαλω τα αρχεία σε εναν φάκελο μεσα στον σκληρο και εν συνεχεία να σβησω ολα τα υπόλοιπα. Εκει ξεκινάει η κόλαση κυριολεκτικά. Στις περιστέρες περιπτώσεις πρεπει να κανεις "take ownership" γιατι ο κάτοχος ειναι ο "trustedinstaller". Σε περίπτωση που προσπεράσουμε αυτο το σημειο, στην πορεια οι φάκελοι οπως windows, Program Files, program data κτλ κανουν αιώνες ολόκληρους να σβηστούν. Μπορεί να παρουν και 6-7 ωρες. Ποιος ο γρηγορότερος τροπος να λυσω το προβλημα αυτο που προκυπτει και να κανω γρηγορα την δουλειά μου? Ευχαριστω. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα "χειροκίνητα" όπως το περιγράφεις εκτός αν έχει πρόβλημα η εγκατάσταση στον υπάρχουν HDD και θες να κάνεις έτσι και αλλιώς format... Αλλιώς συνήθως ο SDD έχει και ένα προγραμματάκι για να κλωνοποιήσεις τον κύριο δίσκο ή link στο manual για το κατεβάσεις. Κλωνοποιείς λοιπόν τον HDD στον SSD με μερικά click μετά απλά αφαιρείς τον HDD και έχεις μόνο τον SSD και κάνεις boot να δεις αν όλα δουλεύουν καλά (πέτυχε η κλωνοποίηση δηλαδή) και αν όλα ειναι καλά συνδέεις πάλι τον HDD (αντί να βάζεις και να βγάζεις καλώδια μπορείς απλά να τον απενεργοποιήσεις απο το bios ) και τον κάνεις format profit όλα τα αρχεία χρηστών και οι ρυθμίσεις σου κτλ όπως τις είχες θα ειναι στον SSD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα "χειροκίνητα" όπως το περιγράφεις εκτός αν έχει πρόβλημα η εγκατάσταση στον υπάρχουν HDD και θες να κάνεις έτσι και αλλιώς format... Αλλιώς συνήθως ο SDD έχει και ένα προγραμματάκι για να κλωνοποιήσεις τον κύριο δίσκο ή link στο manual για το κατεβάσεις. Κλωνοποιείς λοιπόν τον HDD στον SSD με μερικά click μετά απλά αφαιρείς τον HDD και έχεις μόνο τον SSD και κάνεις boot να δεις αν όλα δουλεύουν καλά (πέτυχε η κλωνοποίηση δηλαδή) και αν όλα ειναι καλά συνδέεις πάλι τον HDD (αντί να βάζεις και να βγάζεις καλώδια μπορείς απλά να τον απενεργοποιήσεις απο το bios ) και τον κάνεις format profit όλα τα αρχεία χρηστών και οι ρυθμίσεις σου κτλ όπως τις είχες θα ειναι στον SSD Διάβασε πιο προσεκτικά το νήμα. Λέει ότι ο HDD είναι πιο μεγάλος από τον SSD και γεμάτος, οπότε δεν μπορεί να κάνει κλωνοποίηση. Αυτά που προτείνεις δεν γίνονται στην προκειμένη περίπτωση. 13 ώρες πριν, Aris_ είπε @RTW4ever το κάνει το linux του wsl 2 στους σκληρούς που έχεις στα win10 ? Δεν πολυκατάλαβα την ερώτηση. Μιλάω για καθαρό Linux με boot από USB flash. Δεν έχω ασχοληθεί με το wsl. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Δεν πολυκατάλαβα την ερώτηση. Μιλάω για καθαρό Linux με boot από USB flash. Δεν έχω ασχοληθεί με το wsl. Οκ, είναι linux kernel που τρέχει μέσα στα win10 παράλληλα χωρίς να έχεις ξεχωριστό client πχ VMware, μόλις μου το επιτρέψει η έκδοση win10 θα το δοκιμάσω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα