flogerakos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα στην παρεα. Οταν σε εναν σταθερο κυρίως υπολογιστή γινεται αντικατάσταση του συμβατικού δίσκου με ssd, συνήθως ο πρώτος παραμένει ως δεύτερος για τα δεδομένα. Σε περίπτωση που θέλω να κρατήσω μόνο τα αρχεία του χρήστη τοτε ξεκινανε τα δύσκολα.. Σε περίπτωση που ειναι μικρα σε μέγεθος τα αρχεια του χρήστη τα μεταφέρω σε εναν δικο μου σκληρο, στην πορεία κανω ενα format στον προηγούμενο, επαναφέρω τα αρχεία πισω και ολα καλα. Σε περίπτωση ομως που μιλαμε για σκληρο 500 gb η 1 tb σχεδόν γεμάτο με αρχεία τοτε αυτο εκτως απο πολυ χρονοβόρο εχει και κινδύνους. Σε αυτή την περίπτωση ο πιο εύκολος τροπος ειναι να τα βαλω τα αρχεία σε εναν φάκελο μεσα στον σκληρο και εν συνεχεία να σβησω ολα τα υπόλοιπα. Εκει ξεκινάει η κόλαση κυριολεκτικά. Στις περιστέρες περιπτώσεις πρεπει να κανεις "take ownership" γιατι ο κάτοχος ειναι ο "trustedinstaller". Σε περίπτωση που προσπεράσουμε αυτο το σημειο, στην πορεια οι φάκελοι οπως windows, Program Files, program data κτλ κανουν αιώνες ολόκληρους να σβηστούν. Μπορεί να παρουν και 6-7 ωρες. Ποιος ο γρηγορότερος τροπος να λυσω το προβλημα αυτο που προκυπτει και να κανω γρηγορα την δουλειά μου? Ευχαριστω.
Kthulhou Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα αφού αλλάζεις δίσκο πλέον λόγω ΚΑΙ προβλήματος χωρητικότητας, αφού λες είναι σχεδόν γεμάτος.... τότε ο νέος -ασχέτως τεχνολογίας- θα είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας πάρε τότε λοιπόν κάτι τέτοιο https://www.e-shop.gr/natec-nsd-0955-kangaroo-dual-usb-30-docking-station-sata-hdd-p-PER.573753 κ κλώνος ο παλιός στον μεγαλύτερο νέο κ όλα οκ ή πας κ κλωνοποιείς μέσω software. καθαρές κ γρήγορες δουλειές. μετά αν όλα οκ, ο παλιός format ..... Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από Kthulhou
flogerakos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, Kthulhou είπε Καλησπέρα αφού αλλάζεις δίσκο πλέον λόγω ΚΑΙ προβλήματος χωρητικότητας, αφού λες είναι σχεδόν γεμάτος.... τότε ο νέος -ασχέτως τεχνολογίας- θα είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας πάρε τότε λοιπόν κάτι τέτοιο https://www.e-shop.gr/natec-nsd-0955-kangaroo-dual-usb-30-docking-station-sata-hdd-p-PER.573753 κ κλώνος ο παλιός στον μεγαλύτερο νέο κ όλα οκ ή πας κ κλωνοποιείς μέσω software. καθαρές κ γρήγορες δουλειές. μετά αν όλα οκ, ο παλιός format ..... Το συμπέρασμα αυτο πως το έβγαλες? Ο ssd συνήθως που βαζω κατα 99,9% ειναι 250 mb μονο για λειτουργικό και εφαρμογές...
Kthulhou Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, flogerakos είπε σκληρο 500 gb η 1 tb σχεδόν γεμάτο με αρχεία ...
Aris_ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 παρε ολο το partition με συμπίεση backup έτσι θα εχεις 1 αρχείο να σβήσεις μετα όταν κάνεις restore
vagelis2019 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δανειζεσαι αν γίνεται ενα hdd απο καποιον φίλο και κανεις copy/paste εκει (με προσοχή μην του κανείς delete τα αρχεία του) κανεις διαμόρφωση τον δικό σου παλιό hdd και τα περνας μεσα ..(μετα delete τα αρχεια σου απο το δισκο του φιλου σου) Μπορεις ακομα να πας σε καποιο κατάστημα της γειτονιάς σου και να τους πεις τι θες να κανεις back up με το αναλογο κόστος (δεν νομίζω να παρει πάνω απο 10ευρω) κοίτα και εδω
elio_1 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Boot με live linux Επιλογή όλων των φακέλων και διαγραφή. Θα πρέπει να έχεις κάνει κανονικό τερματισμό στα παράθυρα. (powercfg -h off σε Administrator τερματικό) 1 1
flogerakos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, elio_1 είπε Boot με live linux Επιλογή όλων των φακέλων και διαγραφή. Θα πρέπει να έχεις κάνει κανονικό τερματισμό στα παράθυρα. (powercfg -h off σε Administrator τερματικό) Αυτό δεν το σκέφτηκα.. Δηλαδή έτσι τα διαγράφει ολα άμεσα χωρις πολλά πολλά??? 9 ώρες πριν, vagelis2019 είπε Δανειζεσαι αν γίνεται ενα hdd απο καποιον φίλο και κανεις copy/paste εκει (με προσοχή μην του κανείς delete τα αρχεία του) κανεις διαμόρφωση τον δικό σου παλιό hdd και τα περνας μεσα ..(μετα delete τα αρχεια σου απο το δισκο του φιλου σου) Μπορεις ακομα να πας σε καποιο κατάστημα της γειτονιάς σου και να τους πεις τι θες να κανεις back up με το αναλογο κόστος (δεν νομίζω να παρει πάνω απο 10ευρω) κοίτα και εδω ετσι το κανω ως τωρα και σκληρούς εχω για αυτη την δουλειά. το θεμα ειναι ειναι να γλυτώσω αυτη την διαδικασία το γραψε σβησε...
elio_1 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, flogerakos είπε Αυτό δεν το σκέφτηκα.. Δηλαδή έτσι τα διαγράφει ολα άμεσα χωρις πολλά πολλά??? Μια δοκιμή θα σου δείξει. Πολύ προσοχή στο τι θα σβήσεις 1
Gogotsa Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Γιατι δε κανεις ενα clone να τελειωνεις?
elpenor Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 12/2/2022 στις 2:27 ΜΜ, flogerakos είπε τα αρχεια του χρήστη τα μεταφέρω σε εναν δικο μου σκληρο ..... πολυ χρονοβόρο εχει και κινδύνους. Τι κίνδυνος υπάρχει; Και είναι δυνατόν να είναι πιο χρονοβόρο από το να σβήσεις όλα τα άλλα αρχεία; Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2022 από elpenor
hp8 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Στις 13/2/2022 στις 12:33 ΠΜ, vagelis2019 είπε Μπορεις ακομα να πας σε καποιο κατάστημα της γειτονιάς σου και να τους πεις τι θες να κανεις back up με το αναλογο κόστος (δεν νομίζω να παρει πάνω απο 10ευρω) δηλαδη εσυ μοιραζεις τα δεδομενα σου με τα καταστηματα της γειτονιας σου ?
RTW4ever Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Στις 13/2/2022 στις 8:09 ΠΜ, elio_1 είπε Boot με live linux Επιλογή όλων των φακέλων και διαγραφή. Θα πρέπει να έχεις κάνει κανονικό τερματισμό στα παράθυρα. (powercfg -h off σε Administrator τερματικό) Αυτό ακριβώς. Όλα τα άλλα είναι μεσοβέζικες λύσεις. Στις 13/2/2022 στις 9:43 ΠΜ, flogerakos είπε Αυτό δεν το σκέφτηκα.. Δηλαδή έτσι τα διαγράφει ολα άμεσα χωρις πολλά πολλά?? Τα εξαφανίζει σε δευτερόλεπτα. Σε γραφικό περιβάλλον shift + del και για ακόμα πιο γρήγορα από terminal sudo rm ‐r foldername και απολαμβάνεις τη μαγική δύναμη του Linux.
Aris_ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 @RTW4ever το κάνει το linux του wsl 2 στους σκληρούς που έχεις στα win10 ?
vagelis2019 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, hp8 είπε δηλαδη εσυ μοιραζεις τα δεδομενα σου με τα καταστηματα της γειτονιας σου ? Εγω έχω 2-3 σκληρούς εφεδρεία.. Αν είναι το κατάστημα σωστό δεν θα έχεις θέμα.. Ζήτησε τους να είσαι παρόν όταν κάνουν το back up κάνουν σιγά..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα