Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, προσπαθω να ξαναχτισω εναν υπολογιστη απο το 1996 με κουτι της Altec αλλα δεν εχω τα απαραιτητα drive rails με αποτελεσμα τα drives να ειναι στον αερα.

Ηθελα να ρωτησω αν εχει καποιος τουλαχιστον φωτογραφιες απο τα συγκεκριμενα rails μηπως και καταφερω να τα κανω 3d εκτυπωση.

Δυστυχως να τα κανω reverse engineering χωρις εστω ενα δειγμα για να ξερω τι προσπαθω να φτιαξω ειναι περα απο τις δυνατοτητες μου. Δοκιμασα να φτιαξω κατι αυτοσχεδιο απο ενα κομματι πλαστικο αλλα ειναι πολυ στριμωχτη η θεση των drives στο κουτι και δεν δειχνει να χωραει τιποτα που να μην εχει ακριβως το σωστο σχημα και μεγεθος.

Βρηκα μερικες φωτογραφιες ενος ιδιου κουτιου σε μια αγγελια σε αλλο forum (πρωτο -και μοναδικο σχετικο- αποτελεσμα αν ψαξει καποιος "Altec 586" στο google), αλλα δεν φαινονται αρκετα καλα τα rails. Ζητησα και απο εκει αν μπορουν να μου δωσουν περισσοτερες πληροφοριες αλλα δεν δειχνει να ειναι πολυ active οποτε ειπα να δοκιμασω και εδω.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

IMG_20220212_131510.jpg

Δημοσ.

καλησπέρα

δεν έχει άλλη εσωτερική θέση για 3,5" δίσκο ? μέσα, κάτω από το floppy disk ?

πάνω λογικά είναι για οπτικά, δε στέκονται με απλές βίδες όπως όλα τα νορμάλ κουτιά?

και αν βάλεις ssd 2.5" σε bay 3.5, έχει προσθήκες

https://www.e-shop.gr/lanberg-metal-mounting-frame-for-25-ssd-hdd-to-35-bay-p-PER.758171?gclid=Cj0KCQiA0p2QBhDvARIsAACSOON4V8M7iWUoi0WPkQQQ3i0drGh_jaHCKtaaCSyIl8B4Hza4_zGUlrMaAkNTEALw_wcB

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει τις 3 θεσεις για 3.5" drives που φαινονται στη φωτογραφια για δισκετες και σκληρους, αλλα δεν στεκονται με βιδες επειδη το μεταλλο του κουτιου το εμποδιζει. Εχω τυχει και συγχρονα κουτια να απαιτουν rails για τα drives χωρις την επιλογη για απλο βιδωμα.

Δοκιμασα καποια συγχρονα rails που εχω αλλα δεν ταιριαζει κανενα, αυτο το κουτι δειχνει να χρειαζεται κατι πολυ συγκεκριμενο.

Ο οδηγος δισκετας στη φωτογραφια απλα καθεται στον πατο της θηκης χωρις να ειναι στερεωμενος πουθενα, και οποτε βαζω/βγαζω δισκετα πρεπει να τον κραταω με το χερι για να μην πηγαινει μπρος πισω.

Επεξ/σία από KwstasOriginal
Δημοσ.
4 ώρες πριν, KwstasOriginal είπε

αλλα δεν εχω τα απαραιτητα drive rails με αποτελεσμα τα drives να ειναι στον αερα.

Αν είναι για δική σου χρήση και δεν θέλεις ακριβώς της μάνας του βάλε τα drives στη θέση τους και δες αν οι τρύπες που μπαίνουν οι βίδες είναι στα κενά Πάρε ένα χάρακα η ένα κομμάτι plexiglass 2-3 mm κανε τις τρύπες βίδωσε και τελείωσες Η φωτο από το site που ανέφερες Τα κενά μπροστά πρέπει να σε απασχολούν πως θα τα καλύψεις γιατί δεν ταιριάζουν όλα

Spoiler

940330409__2022-02-12_17-56-39.png.ecb660b368f21490df4904546a00004a.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για την προταση αλλα δυστυχως το δοκιμασα ηδη. Η θηκη ειναι πολυ στενη και βαζοντας ενα κομματι πλαστικο στο καταλληλο μεγεθος για να μπορω να το βιδωσω δεν χωραει να μπει το drive στη θηκη. Οι θεσεις για τις βιδες στο drive καλυπτονται απο το μεταλλο της θηκης οποτε δεν με αφηνει με καποιον τροπο να το βιδωσω.

IMG_20220212_184814.jpg

Επεξ/σία από KwstasOriginal
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, KwstasOriginal είπε

Η θηκη ειναι πολυ στενη και βαζοντας ενα κομματι πλαστικο στο καταλληλο μεγεθος για να μπορω να το βιδωσω δεν χωραει να μπει το drive στη θηκη. Οι θεσεις για τις βιδες στο drive καλυπτονται απο το μεταλλο της θηκης οποτε δεν με αφηνει με καποιον τροπο να το βιδωσω.

δεν εννοουσα απο μεσα αλλα απ εξω Αφου καλυπτονται απο το μεταλλο της θηκης βγαλε πατρον και τρυπα το μεταλλο με λιγο μεγαλυτερη διαμετρο για ευκολια στο κεντραρισμα

Δημοσ.

Δυστυχως και παλι δεν θα λειτουργησει. Απο μεσα η θηκη εχει κατι "αυτακια" οποτε υπαρχει και απο τις δυο πλευρες μια αποσταση αναμεσα στα κενα και στο drive. Αυτο ακριβως ειναι που εμποδιζει και το πλαστικο κομματι που δοκιμασα και που στριμωχνει τοσο το drive στη θηκη.

Επισης δεν εχω ουτε τον εξοπλισμο ουτε τη γνωση για να τρυπησω μεταλλο. 😅 Και το πλαστικο με το ζορι το καταφερα.

Περα απο αυτα, θα προτιμουσα να μη μονταρω το κουτι αλλα να το κρατησω στην αρχικη του κατασταση.

Ειναι σκετη σπαζοκεφαλια αυτο το κουτι!

IMG_20220212_192403.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...