Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vasileios-gr είπε

Δεν περνάει ουδέτερος από τον διακόπτη. Έχουμε μόνο φάση η οποία διακόπτεται

με συγχωρείς για την άγνοια , αλλά πως γίνεται ?

πάει η φάση απο τον πίνακα στον διακόπτη , οκ , μέχρι εκεί το έχω . Πατάς το διακόπτη , δεν πρέπει να υπάρχει κύκλωμα (επιστροφή)?

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, korakios είπε

με συγχωρείς για την άγνοια , αλλά πως γίνεται ?

πάει η φάση απο τον πίνακα στον διακόπτη , οκ , μέχρι εκεί το έχω . Πατάς το διακόπτη , δεν πρέπει να υπάρχει κύκλωμα (επιστροφή)?

Έχει στο φωτιστικό ουδέτερο η και γείωση. Επίσης τα καλώδια και οι ασφάλειες για φώτα είναι συνήθως μικρότερης διατομής και θεωρητικά μπορεί να μη κάνουν για καταψύκτη.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια από αυτά που μου λέτε είναι ότι δεν γίνεται να μπει κάτι εκεί εκτός και εάν περάσει ο ηλεκτρολόγος γείωση και ουδέτερο σωστά; Και εγώ είχα την εντύπωση ότι στους διακοπές έχει φάση και ουδέτερο. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, xristos999999 είπε

Με λίγα λόγια από αυτά που μου λέτε είναι ότι δεν γίνεται να μπει κάτι εκεί εκτός και εάν περάσει ο ηλεκτρολόγος γείωση και ουδέτερο σωστά;

ο καθένας σου λέει άλλα πράγματα , εγω συνεχίζω να πιστεύω οτι γίνεται , αλλά ηλεκτρολόγος δεν είμαι

το σίγουρο είναι και όλοι συμφωνούν πιστεύω ,οτι πρέπει να περάσει ηλεκτρολόγος και μην κάνεις τίποτα μόνος σου

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%84%CE% Όπως βλέπεται στον διακόπτη πάει μόνο η φάση. 

Ο ουδέτερος συνδέετε κατευθείαν στο φωτιστικό.

http://greekelectrician.blogspot.com/2011/05/commitateur.html

Επεξ/σία από Vasileios-gr
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Vasileios-gr είπε

Όπως βλέπεται στον διακόπτη πάει μόνο η φάση.

ναι αλλά βλέπω οτι υπάρχει επιστροφή

στη φωτό κάποια έχουν άλλο χρώμα άρα υποθέτω είναι η επιστροφή , αλλά μόνο ηλεκτρολόγος επιτόπου θα το δει

• Confused 1
Δημοσ.

το ένα χρώμα είναι η φάση που φτάνει στο διακόπτη και το άλλο είναι η διακοπτόμενη φάση που φεύγει από διακόπτη προς το φωτιστικό, ουδέτερος και γείωση δεν υπάρχει γιατί δεν χρειάζεται να υπάρχει.Άμα βάλεις ρευματοδότη σε αυτή στην θέση θα έχεις ένα φορτίο σε σειρά με ένα φωτιστικό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην δίνεται οδηγίες σε ανθρώπους που αγνοούν βασικές αρχές φυσικής θα κάνουν ζημιά ή θα αυτοτραυματιστούν. Φίλε xristos999999 φώναξε αδειούχο ηλεκτρολόγο

Επεξ/σία από dkstopo
  • Like 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, korakios είπε

γιατί ? με μη τήρηση των χρωμάτων πιστεύω οτι γίνεται

Ο ηλεκτρισμός δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία δεν είναι θέμα πίστεως.

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση κάποιος από τους διακόπτες που έχει πάνω και κάτω να έχουν γείωση και ουδέτερο ή όλοι είναι μόνο με φάση; Να φωνάξω ηλεκτρολόγο αλλά άμα δεν γίνεται δουλειά μην τον φωνάξω τσάμπα. Λίγο δύσκολο να τραβήξει γραμμή γιατί τα κουτιά είναι βαμμένα μέσα στον τοίχο και το σπίτι το έβαψα πριν λίγους μήνες. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xristos999999 είπε

Υπάρχει περίπτωση κάποιος από τους διακόπτες που έχει πάνω και κάτω να έχουν γείωση και ουδέτερο ή όλοι είναι μόνο με φάση; Να φωνάξω ηλεκτρολόγο αλλά άμα δεν γίνεται δουλειά μην τον φωνάξω τσάμπα. Λίγο δύσκολο να τραβήξει γραμμή γιατί τα κουτιά είναι βαμμένα μέσα στον τοίχο και το σπίτι το έβαψα πριν λίγους μήνες. 

Αφου ειναι οπως την εικονα τοτε ΟΧΙ. Δεν εχει φερει ουδετερο και γειωση οποτε μετα οπως τα λες- δεν γινεται τπτ plug and play...

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, xristos999999 είπε

Πρεπει να ανοιξει κουτια και να επεμβει εκει. Αν δε μπορεις να αντεξεις τα μερεμετια, απλα το ξεχνας.

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, xristos999999 είπε

βαλε αλλού τον καταψύκτη ή πάρε μπαλαντέζα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...