Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
34 minutes ago, gasantony said:

Αδικαιολόγητα ακριβο ....επίσης λάθος εποχή....

για την ελλαδα μπορει.δεν ειναι ολη ο κοσμος η ελλαδα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν αμφιβάλω καθόλου για αυτό που προσφέρουν. Επίσης δεν με ενδιαφέρει η τιμή τους γιατί προφανώς για να είναι τόσο ακριβά υπάρχει λόγος. Σίγουρα είναι και μάρκετινγκ και ίσως υπερκοστολογημένα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό που πραγματικά δεν μπορώ να χωνέψω είναι πως κάποιος βαπτίζεται οντιοφιλ. Από μόνος του? Επειδή έχει πανάκριβο εξοπλισμό? Επειδή έχει γνώσεις? 

Και για να το κάνω ποιο λιανά. Ο ήχος που λαμβάνουμε ως αίσθηση, έχει να κάνει με την ηλικία (κυρίως), με την υγεία την ακουστική, τον εγκέφαλο (συναισθήματα, υγεία, λειτουργία) αλλά και άλλοι παράγοντες όπως το περιβάλον η χρονική στιγμή η ψυχολογία μας την χρονική στιγμή και και και και και (μπορώ να γράφω ατέλειωτες ώρες). 

ΠΩΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ όλοι αυτοί που θέλουν να λέγονται οντιοφιλ και πληρώνουν 1000 ευρώ το μισό μέτρο για καλώδιο (ως παράδειγμα το λέω) μπορούν και τηρούν όλες αυτές τις προδιαγραφές ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. Ποτέ όμως όσο και αν προσπάθησα. Έχω φίλους συνομίληκους που έχουν πληρώσει κοντά ένα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ για ηχο στο σπίτι και όταν μου δίνει τα ακουστικά (καποια που κοστίζουν 2000άρικα αν θ υμάμαι καλά) να ακούσω, το ΙΔΙΟ ακριβώς κομμάτι από το κινητό μου με τα wireless ακουστικά των 200ων ευρώ ακούγονται καλύτερα!

Και όταν λέω καλύτερα εννοώ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.. με βαθύτερο μπάσο, με ποιο τρισδιάστατο ήχο, νομίζεις ότι τα όργανα είναι δίπλα σου αν κλείσεις τα μάτια σου, ενώ ο ήχος από τον απίστευτα πανάκριβο εξοπλισμό του είναι ΜΑΠΑ (στα δικά μου αυτιά και το τονίζω γιατί είμαι 51 ετών και έχω κάνει ακοώγραμμα εξέταση προ 2ετίας και είμαι σε τέλεια κατάσταση) σαν να ακούς ένα εντελώς φλατ ήχο δίχως κανένα εντυπωσιασμό σαν να έρχονται όλα μαζί τα όργανα από μια κατεύθυνση. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν. Και αν κάποιος γνωρίζει να μας πει. Τι καθορίζει τον όρο οντιοφιλ. Τι είναι δηλαδή αυτό που κάνει τον ήχο ξεχωριστό. Ο ρεαλισμός? Η ποιότητα? Η ανάλυση? Το χρατσ χρατσ του βινίλιου? Προσοχή  μην μου πείτε περί συχνοτήτων θορύβου και άλλες τέτοιες κουταμάρες γιατί οι περισσότερες συχνότητες που πιάνουν αυτά τα πανάκριβα μηχανήματα το ανθρώπινο αυτί ΔΕΝ τα πιάνει. Όταν είσαι 20 χρονών ίσως ναι κάποιες συχνότητες και αντίληψη θορύβου (άκουσων κύριε) να μπορούν να κάνουν την διαφορά, αλλά από εκεί και πέρα απλά είναι ΦΥΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη γελοιότητα μακράν εδώ και πάρα πολλά χρόνια το συγκεκριμένο χόμπι παιδιά. Και για να εξηγούμε. ΝΑΙ πριν χρόνια η ποιότητα ήταν πολύ διαφορετική ανάμεσα σε ακριβό και φτηνό εξοπλισμό. Τώρα όμως που η τεχνολογία έχει φτάσει σε πολύ ψηλό επίπεδο πραγματικά είμαι κατά 99% σίγουρος ότι αυτό το πραγματάκι με ένα καλό κομμάτι και blind test μερικά κομμάτια δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανείς οσο οντιοφιλ και αν είναι όσο επαγγελματίας και αν είναι κλπ κλπ ποιο θα είναι το πανάκριβο walkman των 4000 ευρώ η ένα καλό κινητό με καλό ντακ των 1000... Για να μην πω ένα κινητό της πλάκας των 200ων ευρώ και με κυνηγήσουν οι οντιοφιλ του φόρουμ :)

• Like 12
  • Thanks 7
  • Confused 4
Δημοσ.

Έχουν λαλήσει εκεί στη Σόνι και το χουν χάσει τελείως

36 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Πριν αρχίσετε να λέτε ό,τι σας κατέβει στο κεφάλι, είναι σαφές ότι αυτές οι συσκευές δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό, αλλά σε ανθρώπους που θέλουν να δείξουν ότι έχουν φορτωμένο πορτοφόλι. 

Ε ναι άμα έχει 100μ γιοτ ο άλλος, για παράδειγμα, απαραίτητο είναι να βάλει κι ένα γουοκμαν τις Σόνι με 4 χιλιάρικα δίπλα, αλλιώς δύσκολα καταλαβαίνει κανείς πως είναι ματσό ο τύπος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nzeppos είπε

- Πως καταλαβαίνεις αν κάποιος είναι "audiophile";

- Θα στο πει ο ίδιος. 

Πάμε. 

Σαν τους vegans ένα πράμα.

Δεν μας νοιάζει.

• Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gasantony είπε

Αδικαιολόγητα ακριβο ....επίσης λάθος εποχή....

Μια χαρα εποχή είναι.

Απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, KnightRider είπε

Κοροιδία απλά !!!!

Μεγάλη ντροπή που το λένε αυτό εν έτη 2022 !!! Εχώ έχω εφαρμογή το Neutron Music Player που μπορώ να έχω μέχρι 60-band full παραμετροποιήσημo Equalizer και ρύθμιση ξεχωριστά για το κάθε κανάλι.
Όλα τα νέα Android με Snapdragon chip έχουν 192KHz/32bit - το μόνο που χρειάζεται είναι καλή εφαρμογή music player (neutron),,καλά ακουστικά (όχι bluetooth) και τα αρχεία να είναι FLAC 96KHz/24bit

Κατα την γνωμη μου τα 192/32 δεν λενε τιποτα απο μονα τους , οτι ποιο σημαντικο ειναι η ποιοτητα του Dac /amp και σαφος τα ακουστικα .  Ολα τα κινητα που εχω ακουσει μεχρι σημερα  δυστηχως δεν προσφερουν κατι περισσοτερο απο το βασικο, τα LG V ( ακομα εχω κρατησει 2 απο αυτα ) με τους Sabre ηταν αρκετα καλα για φορητη λυση . Πλεον ομως υπαρχουν πολυ ανωτερες επιλογες σαν External usb dac/amp πχ ο THX για ειναι εκπληκτικος για το μεγεθος του. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, tsarouc είπε

Όταν είσαι 20 χρονών ίσως ναι κάποιες συχνότητες και αντίληψη θορύβου (άκουσων κύριε) να μπορούν να κάνουν την διαφορά, αλλά από εκεί και πέρα απλά είναι ΦΥΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Μπορείς όμως μέσω bone conduction (όχι bluetooth) ή με πιεζοηλεκτρικη καψα (να το κάνεις έξοδο) να αντιλαμβάνεσαι τον ήχο μέσω δονήσεων αντί του αέρα και να ξανακούσεις τις υψηλές συχνότητες που άκουγες όταν ήσουν 20 και ίσως και παραπάνω (εγώ 30 χρονών με πιεζοηλεκτρική κάψα έφτασα να αντιληφθώ μέχρι 50KHz) αλλά θέλει φυσικά πολύ ενίσχυση και στην αρχή σε πονάνε τα αυτιά 

Επεξ/σία από KnightRider
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vadergr είπε

Μια χαρα εποχή είναι.

Απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό. 

Ποιο σωστο ειναι το λαθος Site ....  Οπως σωστα λετε εχει να κανει με το που απευθυνονται .  Για εμενα 1.000 ευρο για κινητο ειναι πεταμενα οταν μπορω να κανω την δουλεια μου με 200 ευρο κινητο ( καποιος που ασχολειται με κινητα θα μου πει πας καλα ? και θα εχει δικιο)  το ιδιο ειναι και για εμας που αγαπαμε την μουσικη , υπαρχουν καλες επιλογες που πρεπει να πληρωσουμε ακριβα και κακες επιλογες που στοιχίζουν επισης ακριβα .

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.

Walkman > μια ονομασία - κατηγορία από μόνο του, που σφράγισε μια ολόκληρη δεκαετία. Προφανώς και ξεχωριστά κομμάτια , έξω από τη μάζα, και φυσικά απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, οπότε τα σχόλια περί ακριβού νομίζω εδώ δεν έχουν θέση. Επίσης θα το θεωρήσω και πανέμορφο....

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το αρθρο λέει ποσο έχει, λέει τι κάνει με τον ήχο, λεει τι κολλήσεις εχει και άλλα πολλά, αλλα δεν λέει το βασικότερο. Ποσο μνήμη έχει.

36 λεπτά πριν, stefstefan είπε

Έχουν λαλήσει εκεί στη Σόνι και το χουν χάσει τελείως

Ε ναι άμα έχει 100μ γιοτ ο άλλος, για παράδειγμα, απαραίτητο είναι να βάλει κι ένα γουοκμαν τις Σόνι με 4 χιλιάρικα δίπλα, αλλιώς δύσκολα καταλαβαίνει κανείς πως είναι ματσό ο τύπος.

Κοίτα, αν κερδίσεις 6Μ στο τζόκερ δεν νομίζω να σε πειράξει αν δώσεις 4200€ για ένα τετοιο walkman......

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Εγώ είχα στα νεανικά μου χρόνια αυτό! Walkman, τι θυμήθηκα τώρα!!!!!!! Ενταξει τα σημερινά είναι για άλλα βαλάντια, προσωπικά δεν βρίσκω λόγο αλλά οκ δικαίωμα του καθενος πως θα ξοδέψει τα χρήματα του.

Sony Walkman TPS-L2, the first commercially available personal portable cassette player

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...