Dimmis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα από Καναδά, Ζω μόνιμα στον Καναδά τα τελευταία 8 χρόνια και επειδή θέλω να έχω την δυνατότητα να εργαστώ από Ελλάδα για κάποιο διάστημα κάθε σχεδόν χρόνο, ψάχνω να βρω τις γρηγορότερες ταχύτητες και έχω κάπως χαθεί. Καταρχήν δεν βρίσκω τις εταιρείες που γνώριζα, δεν έχω έρθει Ελλάδα από το 2013, Forthnet, Otenet κλπ εκτός από την Cyta. Που μπορώ να δω για Fiber ; Εδώ στον Καναδά έχω Gigabit με περίπου 65€ τον μήνα. Έχει κάτι ανάλογο στη Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη ; Με την τιμή δεν έχω θέμα αλλά λόγω του είδους της εργασίας αυτό που είναι ιδιαίτερα σοβαρο είναι η αξιοπιστία. Δεν έχουμε σχεδόν καθόλου downtime. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από Dimmis
Moderators Inuyasha Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, Dimmis είπε Καλημέρα από Καναδά, Ζω μόνιμα στον Καναδά τα τελευταία 8 χρόνια και επειδή θέλω να έχω την δυνατότητα να εργαστώ από Ελλάδα για κάποιο διάστημα κάθε σχεδόν χρόνο, ψάχνω να βρω τις γρηγορότερες ταχύτητες και έχω κάπως χαθεί. Καταρχήν δεν βρίσκω τις εταιρείες που γνώριζα, δεν έχω έρθει Ελλάδα από το 2013, Forthnet, Otenet κλπ εκτός από την Cyta. Που μπορώ να δω για Fiber ; Εδώ στον Καναδά έχω Gigabit με περίπου 65€ τον μήνα. Έχει κάτι ανάλογο στη Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη ; Με την τιμή δεν έχω θέμα αλλά λόγω του είδους της εργασίας αυτό που είναι ιδιαίτερα σοβαρο είναι η αξιοπιστία. Δεν έχουμε σχεδόν καθόλου downtime. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ. Ηcn / Inalan , μικροτερες εταιριες με ftth συνδεσεις διαφορα πακετα χωρις δεσμευση (αλλα πρεπει να δεις αν υπαρχει διαθεσιμοτητα στην περιοχη σου καθως και αν στην οικοδομη υπαρχει ηδη κουτι τους αλλιως οι εργασιες για να ερθουν απαιτουν μεγαλο χρονικο διαστημα) forthnet - εγινε Nova Otenet - εγινε cosmote Aν δεις απο της βασικες εταιριες με δευσμεση κοιτα αν στην περιοχη σου υπαρχει ftth απο αυτους στη σελιδα https://www.sfbb.gr/(αφορα ταχυτητες 50/5 , 100/10 , 200/20 προς το παρων τουλαχιστον) βεβαια παει με 2 χρονια δεσμευση και αυτη την στιγμη δινουν cosmote , wind , vodafone και τελος ειτε κλασικο adsl εως 24/1 , ειτε vdsl εως 50/5 , 100/10
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Το θεμα δεν ειναι τι παρέχουν οι εταιρείες αλλα που ακριβώς θα μείνεις, και οταν λέμε ΑΚΡΙΒΏΣ το εννοούμε κυριολεκτικά 1
Dimmis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Ευχαριστώ! Θα μείνω σε οποιαδήποτε περιοχή υπάρχουν καλές υποδομές. Θα το πληρώνω ετήσια οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα δέσμευσης. Αυτό που πραγματικά ψάχνω, και όσο διαβάζω φαίνεται πώς αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα στην χώρα, είναι να είναι πραγματική η ταχύτητα που αγοράζεις. Δυστυχώς μας έχουν κακομαθημένους εδώ και ότι πληρώνεις αυτό παίρνεις και σε κάποιες περιπτώσεις παραπάνω :)
mphxths Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Eπειδη αναφερθηκε η ιναλαν , να σημειωσουμε οτι εχει περιορισμο στην διακινηση δεδομενων. Ειναι περιπου 7-8ΤΒ down/ 7-8ΤΒ up , τον μηνα. Αρα αμα θες γρηγορη συνδεση με μεγαλη ταχυτητα με σκοπο να διακινεις μεγαλο ογκο δεδομενων , ισως να μην σε βολεψει. Απο την αλλη , φιλος μου που εχει ιναλαν και ηταν στο 100/100 , τους κανανε upgrade σε 200/200 με τα ιδια λεφτα και στο speedtest πιανει .... 240/240 Επισης ναι , αυτο που αναφερθηκε ειναι σωστο. Αν δεν υπαρχουν ηδη υποδομες , ισως παρει καιρο να σου τραβηξουν την οπτικη μεχρι το κτιριο. Αν βεβαια πας στοχευμενα σε περιοχες που ηδη καλυπτει η ιναλαν , πολυ πιθανο την οπτικη να στην τραβηξουν πιο αμεσα. Ολα αυτα εφοσον δεν σε καλυπτουν upload ταχυτητες της ταξεως των 5/10/20 mbps και θες sychronous ή οπως διαολο λεγεται , συνδεση. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από mphxths
Pokemon640 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ts. Με τα κριτήρια που ζητάς, εφόσον το αντέχει η τσέπη σου, πας σε μισθωμένη γραμμή. 0 downtime, συμβόλαιο SLA, και ταχύτητα όσο ζητήσεις, είτε συμμετρική 200άρα η και 1Gbps (up/down). Το μόνο μείον όπως είπα είναι η τιμή. Ξεκινάνε από το 500άρικο αυτές οι γραμμές και πρέπει να επικοινωνήσεις και να συστηθείς ως εταιρικός πελάτης με επαγγελματικό ΑΦΜ. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από Pokemon640
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Επειδή φιλε ts μάλλον μιλαμε για εξωπραγματικά θέματα για την Ελλάδα, ελα εσυ και θα συνηθίσεις. Εμεις πως την παλεύουμε τοσα χρόνια😃
nyne Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Μη σκας ενα μεγαλο μερος των προαστιων καλυπτεται απο vdsl απο το καφαο (ταχυτητες 50/5,100/10,200/20) οπου συνηθως κλειδωνεις στην ονομαστικη ταχυτητα .Το κεντρο της Αθηνας το αποφευγεις διοτι εκει οι υποδομες εχουν μεινει πισω . Τωρα περαν αυτου υπαρχει και η οπτικη στο σπιτι οπου καλο θα ειναι να ελεγξεις στο site www.sfbb.gr διοτι ειναι διαθεσιμη σε λιγοτερες περιοχες(αν κ πλεον βαζουν με γοργους ρυθμους).Επισης η Inalan που σου ειπαν ειναι η μονη που δινει συμμετρικες ταχυτητες 100/100& 200&200 .Ενδεικτικα μπορω να σου πω για το Χαλανδρι που μενω οτι εχουμε παντου καλυψη vdsl απο καφαο(εδω και χρονια) και πλεον μεγαλο κομματι καλυπτεται και απο οπτικη στο σπιτι .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα