PROZACTv Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Έψαξα λίγο να δω εάν γίνεται να αγοράσω ένα αυτοκίνητο χωρίς να έχω δίπλωμα και ασφάλεια και άκρη δεν βρήκα. Θα ήθελα να μάθω εάν μπορώ να κάνω μεταβίβαση ένα αυτοκίνητο στο όνομα μου χωρίς να έχω δίπλωμα και να είναι ανασφάλιστο. Θέλω να το έχω σαν "PROJECT CAR" και μετά την έκδοση του διπλώματος να το δηλώσω κανονικά στο όνομα μου με ασφάλεια.
NikosKallithea Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μολις το παρεις κανε κατάθεση πινακίδων 2
visualizer Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Χωρίς δίπλωμα σίγουρα γίνεται . Για να γίνει μεταβίβαση λογικά θα πρέπει να έχει ασφάλεια αλλά δεν είμαι και σίγουρος . Όπως και να έχει αν γίνει η μεταβίβαση και έχεις πινακίδες κανονικά πρέπει να έχεις και ασφάλεια αλλιώς παίζει να τσιμπήσεις αυτόματα πρόστιμο για ανασφαλιστο ..ασχέτως αν δεν το χρησιμοποιείς . Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από visualizer 1
@11h Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, PROZACTv said: Έψαξα λίγο να δω εάν γίνεται να αγοράσω ένα αυτοκίνητο χωρίς να έχω δίπλωμα και ασφάλεια και άκρη δεν βρήκα. Θα ήθελα να μάθω εάν μπορώ να κάνω μεταβίβαση ένα αυτοκίνητο στο όνομα μου χωρίς να έχω δίπλωμα και να είναι ανασφάλιστο. Θέλω να το έχω σαν "PROJECT CAR" και μετά την έκδοση του διπλώματος να το δηλώσω κανονικά στο όνομα μου με ασφάλεια. Απο έμπορο χωρίς δίπλωμα γίνεται, έχω παραλάβει με εξουσιοδότηση αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί απο συνταξιούχο συγγενή του οποίου το δίπλωμα είχε λήξει προ πολλού και δεν ζητήθηκε ποτέ απο τον έμπορο. Ασφάλεια του έκανε η κόρη του που θα το οδηγούσε (σε αυτές τις on-line που δεν ζητάνε πολλά δικαιολογητικά). Δεν θυμάμαι αν ζητήθηκε ασφαλιστήριο κατά την παραλαβή, εχει περάσει καιρός. Μπορείς πάντως να κάνεις μια φθηνή τρίμηνη μόνο για να το παραλάβει καποιος αν απαιτείται. Δεν θα το οδηγησεις εσύ σε δημόσιο δρόμο χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια εννοείται. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από @11h 1
xsterg Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Φυσικα και μπορεις να αγορασεις αυτοκινητο η μηχανακι χωρις διπλωμα. δεν απαγορευεται η κατοχη. η οδηγηση απαγορευεται. εγω το αυτοκινητο που οδηγω ειναι στο ονομα του πατερα μου που λογω ηλικιας δεν του επιτρεπεται να οδηγει. το κατεχει, αλλα δεν μπορει να το οδηγησει αυτος. και φυσικα μπορει να αγορασει νεο αυτοκινητο. αυτο που δεν μπορει να κανει ειναι η οδηγηση του. η ιδια λογικη υπαρχει και στα αεροπλανα και στα σκαφη θαλασσης. μπορεις να τα αγορασεις αλλα εαν δεν εχεις το καταλληλο διπλωμα η αδεια δεν μπορεις να τα κυκλοφορησεις. 4 1
PROZACTv Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, @11h είπε Απο έμπορο χωρίς δίπλωμα γίνεται, έχω παραλάβει με εξουσιοδότηση αυτοκίνητο που είχε αγοραστεί απο συνταξιούχο συγγενή του οποίου το δίπλωμα είχε λήξει προ πολλού και δεν ζητήθηκε ποτέ απο τον έμπορο. Ασφάλεια του έκανε η κόρη του που θα το οδηγούσε (σε αυτές τις on-line που δεν ζητάνε πολλά δικαιολογητικά). Δεν θυμάμαι αν ζητήθηκε ασφαλιστήριο κατά την παραλαβή, εχει περάσει καιρός. Μπορείς πάντως να κάνεις μια φθηνή τρίμηνη πάντως μόνο για να το παραλάβει καποιος αν απαιτείται. Δεν θα το οδηγησεις εσύ σε δημόσιο δρόμο χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια εννοείται. Το αυτοκίνητο που θέλω το έχει ιδιώτης και είναι σε πολύ καλή τιμή δεν θα μπορέσω να το πάρω από αυτόν;;; Θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε από έμπορο;;;
snakegaminggr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μπορεις , το μονο που χρειαζεται να εχεις ως αγοραστης ειναι ταυτοτητα και ΑΦΜ. 1
@11h Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 35 minutes ago, PROZACTv said: Το αυτοκίνητο που θέλω το έχει ιδιώτης και είναι σε πολύ καλή τιμή δεν θα μπορέσω να το πάρω από αυτόν;;; Θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε από έμπορο;;; Απλά ζήτα απο τον πωλητή να το αφήσει σπίτι σου πρίν ακυρώσει την ασφάλεια 1
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μπορείς να το πάρεις. Ακόμα κι ο πωλητής ακυρώσει την ασφάλεια έχεις νομίζω μια βδομάδα να κάνεις νέα και αν θυμάμαι σωστά για να κάνεις ασφάλεια δεν σου ζητάνε το δίπλωμα. Αλλά τι έχεις σκοπό να κάνεις δεν κατάλαβα, να το πάρεις επειδή είναι ευκαιρία και να βγάλεις μετά δίπλωμα; 1
PROZACTv Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 12/2/2022 στις 6:53 ΜΜ, zio10 είπε Μπορείς να το πάρεις. Ακόμα κι ο πωλητής ακυρώσει την ασφάλεια έχεις νομίζω μια βδομάδα να κάνεις νέα και αν θυμάμαι σωστά για να κάνεις ασφάλεια δεν σου ζητάνε το δίπλωμα. Αλλά τι έχεις σκοπό να κάνεις δεν κατάλαβα, να το πάρεις επειδή είναι ευκαιρία και να βγάλεις μετά δίπλωμα; Ακριβός συν θέλω να το σουλουπώσω το αμάξι να το φτιάξω στα γούστα μου! Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2022 από PROZACTv 1
Nabuko Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 37 λεπτά πριν, PROZACTv είπε Ακριβός συν θέλω να το καλουπώσω το αμάξι να το φτιάξω στα γούστα μου! Και? Θα το έχεις σε κάποιο πάρκινγκ και θα το βλέπεις? Θα το δίνεις να το οδηγεί άλλος?
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 41 λεπτά πριν, PROZACTv είπε Ακριβός συν θέλω να το καλουπώσω το αμάξι να το φτιάξω στα γούστα μου! σουλουπώσεις.Γιατί καλουπώσεις δεν.........εκτός αν θες να το κάνεις γλάστρα. Χωρίς ασφάλεια πρέπει να παραδώσεις πινακίδες.
JohnnypR Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Λογικά αν καταθέσεις προσωρινά τις πινακίδες και έχεις χώρο να το δηλώσεις ότι θα βρίσκεται ακίνητο, μπορείς 1
Liverpool89 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Ασφαλεια κανείς για να σαι καλλυμενος με το που μπεις στο αμαξι. Αν το αγοράσεις και παραδωσεις πινακιδες μπορεις με μια οδικη αλλα θα την πληρωσεις να το πας στο χωρο σου, να το παρκαρεις, χωρις να μπορεις να το βγαλεις στο δρομο. Κανεις δεν σου ζηταει διπλωμα ή να κανεις ασφαλεια επιτοπου. Γιατι ο εμπορος στο δινει εφοσον γινουν ολα τα χαρτια και βγει η αδεια στο ονομα σου και ο ιδιώτης κανονικά πρέπει να σου δωσει τα κλειδια, εφοσον βγει η αδεια στο ονομα σου. Αλλιώς μπορει να βρεθει μπλεγμένος. Κατι που δεν κανουμε οι πιο πολλοι. 1
zio10 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Το θέμα είναι να το πας μέχρι το χώρο σου; Ας το πάει κάποιος με δίπλωμα. Η ασφάλεια κρατάει μια βδομάδα αλλά στη χειρότερη μπορείς να κάνεις και μία για ένα μήνα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα