Προς το περιεχόμενο

Windows 10 Enterprise - Πρόβλημα ήχου

Teo101

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

μια βοήθεια αν είναι εύκολο..

Αρχικά αναβόσβηνε η οθόνη. Μετά απο αρκετές δοκιμές κατέληξα οτι φταεί η HDMI θυρα της κάρτας γραφικών οπότε προς το παρόν είμαι χωρίς HDMI καλώδιο. Πέρα από αυτό που εκκρεμεί για το μέλλον πάμε στην ουσία...

Μέσα στον πανικό τι να φταίει κάνω επαναφορά του υπολογιστή σε προηγούμενη έκδοση. 'Εκτοτε μετά απο μία μερα προσπάθεια δεν μπορώ με τίποτα να αναβαθμισω τους drivers. Δεν έχω ήχο ούτε λειτουργεί η κάμερα. Κατέβασα διάφορα προγράμματα που ανιχνεύουν αυτόματα ποιοι drivers θελουν update , κατέβασα ένα ενα τα ' διαχείρηση ήχου της Realtek' από εδώ...

https://realtek-download.com/download-hd/

τίποτα.

Άλλες απόπειρες

1)Ρυθμίσεις--> Διαχείρηση συσκευών--> Ελεγκτές ήχου -->Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης ............  το καλύτερο πρόγραμμα οδήγησης είναι εγκατεστημένο λέει. 

2) Driver booster και σχεδόν όλα τα παρόμοια προγράμματα. Μετά από λίγο ενημερώνουν ότι έκανα αναβάθμιση όποιον driver χρειαζόταν. 

Ειλικρινά μετά απο format ήταν θέμα λεπτών να αναβαθμιστούν οι drivers και τώρα μετά την επαναφορά συστήματος έχω βαλτώσει πρώτη φορά. 

Τι άλλο να κάνω πριν το πάρω επ ωμου? 

το σύστημα

Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750  @ 2.67GHz   2.66 GHz

Λειτουργικό σύστημα 64 bit, επεξεργαστής τεχνολογίας x64

Windows 10 Enterprise

21H2

555.jpg

444.jpg

222.jpg

δριωερ βοοστερ.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά πρέπει να βρεις και να μας πεις το ακριβές μοντέλο της μητρικής σου. Θα το γράφει πάνω στην πλακέτα.

Κατά τ' άλλα, αυτά τα drivers booster και drivers vooster εγώ τα αποφεύγω, ιδίως για παλαιότερο hardware και 10άρια. Αν θέλεις διέγραψε τις συσκευές ήχου και πες του να διαγράψει και το πρόγραμμα οδήγησης. Διέγραψε και ότι άλλο δεν δουλεύει, σβήσε ότι έχεις κατεβάσει και κάνε επανεκκίνηση.

• Like 1

Στις 13/2/2022 στις 4:45 ΜΜ, micos000 είπε

Βασικά πρέπει να βρεις και να μας πεις το ακριβές μοντέλο της μητρικής σου. Θα το γράφει πάνω στην πλακέτα.

Κατά τ' άλλα, αυτά τα drivers booster και drivers vooster εγώ τα αποφεύγω, ιδίως για παλαιότερο hardware και 10άρια. Αν θέλεις διέγραψε τις συσκευές ήχου και πες του να διαγράψει και το πρόγραμμα οδήγησης. Διέγραψε και ότι άλλο δεν δουλεύει, σβήσε ότι έχεις κατεβάσει και κάνε επανεκκίνηση.

Αυτό ακριβώς.  Διαγράφεις τα πάντα και μετά χειροκίνητη εγκατάσταση drivers που θα κατεβάσεις από το site  της μητρικής σου. 

Το έκανα. Διέγραψα τα πάντα και τα κατέβασα όλα απο εδώ 

https://www.driverscape.com/manufacturers/gigabyte/laptops-desktops/p55a-ud3/2226

μεχρι και ηχεία άλλαξα. 

Τα ίδια..ήχος δεν..

yyy.jpg

Κατ' αρχάς γιατί ψάχνεις drivers σε άλλα site και όχι στην gigabyte. Στο λινκ σου έχει γενικούς drivers της realtek αλλά δεν είναι πάντα σίγουρο ότι οι generic θα δουλέψουν. Επίσης η μητρική σου δεν υποστηρίζεται επίσημα για τα 10άρια, χωρίς βέβαια να σημαίνει κάτι αυτό. Πήγαινε στο παρακάτω λινκ και κατέβασε τους drivers για 7 64bit και δοκίμασε μήπως σου δουλέψει με αυτούς.

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-p55a-ud3_10/#support-dl

Αν δεν βγάλεις πάλι άκρη θα έλεγα να κάνεις φορμάτ ή να ψάξεις καμιά φθηνή κάρτα ήχου.

• Like 1

Αν θυμάμαι καλά, τα Windows σε εκδοχή enterprise όπως και κάποιοι Windows Server, ΔΕΝ έχουν ενεργοποιημένες "by default" τις υπηρεσίες themes και Windows Sound. Ρίξε μια ματιά στην διαχείριση υπηρεσιών.

• Like 1

- Τα κατέβασα και απο το site της realtek. Τα ίδια...

- Διαχείρηση εργασιών . Το audiosrv είναι σε διακοπή και αν πατήσω έναρξη δεν αλλάζει. Δεν ξέρω αν ψάχναμε αυτό. 

Θέλω να αποφύγω το φορματ αλλά εκεί καταλήγω. Το χρείαζομαι άμεσα για εργασία και αύριο είναι η τελευταία μέρα προσπαθειών. 

Με βλέπω να επιστρέφω στα windows 8.  Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! 

889.jpg

9 λεπτά πριν, Teo101 είπε

Τα κατέβασα και απο το site της realtek. Τα ίδια...

Αυτό από την gigabyte το κατέβασες που σου είπα πριν; Το συγκεκριμένο αρχείο είναι αυτό.

https://download.gigabyte.com/FileList/Driver/mb_driver_audio_realtek_azalia.exe

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να απορρίψεις την περίπτωση hardware fault θα έλεγα να κατεβάσεις ένα live linux, να το μεταφέρεις σε usb και να μπουτάρεις από εκεί για να δεις αν εκεί δουλεύουν η κάμερα και ο ήχος.

Να ρωτήσω γιατί επέλεξες την enterprize έκδοση των 10;

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...