7nisiotis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μετά απ'ένα μήνα, το πρόβλημα παραμένει. Συνήθως 7 στα 10 boot/restart/shutdown&reboot δε θα εμφανιστεί ο δίσκος. -Δοκίμασα και άλλη θέση SATA στη μητρική ( και τις 4 ) -Άλλο καλώδιο SATA ξανά * καινούριο * -Το 2ο καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος του τροφοδοτικού όπως και διαφορετική απόληξη Κάπου διάβασα ότι ίσως χρειάζεται να δοκιμάσω να βγάλω τις ραμ και να τις ξανατοποθετήσω στο σύστημα ή να τσεκάρω για errors. Δε μου φάνηκε όπως να είναι αυτή η πηγή του προβλήματος. Είναι ο μοναδικός δίσκος που έχει αυτή τη συμπεριφορά στο σύστημα μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Όταν κάνεις αυτά τα συνεχόμενα reboot για (7 στα 10) αφήνεις να μπει win ή BIOS? Κάντο πάλι αλλά να μπαίνεις BIOS. Αν εκεί δεν τον βλέπεις τότε το πρόβλημα είναι ο δίσκος ή μητρική και δεν είναι το λειτουργικό. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2022 από BlueBlood7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Όταν κάνεις αυτά τα συνεχόμενα reboot για (7 στα 10) αφήνεις να μπει win ή BIOS? Κάντο πάλι αλλά να μπαίνεις BIOS. Αν εκεί δεν τον βλέπεις τότε το πρόβλημα είναι ο δίσκος ή μητρική και δεν είναι το λειτουργικό. Το έχω δοκιμάσει σαφώς και να μπαίνω bios, πρωτού μπει windows*. Πάντα φαίνεται εκεί ( BIOS ). Στα Windows παραπάνω από τις μισές πλέον φορές είναι άφαντος. *Φυσικά AHCI enabled ( fast boot disabled ) Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2022 από 7nisiotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Εάν φαίνεται πάντα στο BIOS ε΄το πιο πιθανό είναι να μην φταίει ο ssd. Εαν μπορούσες να βάλεις τον ssd σε κάποιο άλλο μηχάνημα, τότε κάποιο συμπαίρασμα θα βγάζαμε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 14 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε τότε το πρόβλημα είναι ο δίσκος ή μητρική Λίγο απίθανο, καθώς: Στις 11/2/2022 στις 9:45 ΜΜ, 7nisiotis είπε το ίδιο είχε γίνει άλλες 2 φορές μες το καλοκαίρι που μας πέρασε και στο προηγούμενο μου σύστημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 10 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Λίγο απίθανο, καθώς: Δεν γράφει αυτό, αλλά ότι "υπάρχει υποψία ότι τι ίδιο..." Συνεπώς δεν είναι 100% σίγουρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Λίγο απίθανο, καθώς: Ίδιο λειτουργικο έχω. Αυτό από το παλιό σύστημα έχω απλά έκανα απεγκατασταση με revo unistaller ή απο device manager και πέρασα τους νέους. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2022 από 7nisiotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Στις 28/3/2022 στις 4:08 ΜΜ, BlueBlood7 είπε Δεν γράφει αυτό, αλλά ότι "υπάρχει υποψία ότι τι ίδιο..." Συνεπώς δεν είναι 100% σίγουρος. Update μετά από φορμάτ σε Windows 11. Το έκανε ξανά 3 φορές με το νέο λειτουργικό σε καθαρή εγκατάσταση. Πάλι τον χρησιμοποιώ ως δεύτερο γιατί περίμενα ενδεχόμενο πρόβλημα. Μάλιστα για να σιγουρέψω το γεγονός ότι ευθύνεται ο δίσκος τον τοποθέτησα με το ιδιο καλώδιο/θέση SATA στη μητρική/ρεύμα που είχα τον 840 Pro που δεν είχε κάποια ένδειξη με αποσυνδέσεις κλπ. Μάλλον φταίει ο δίσκος. Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Μπας και έχει καμία σημασία που είναι GPT του λειτουργικού και MBR ο 850? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Όχι δεν έχει καμία σημασία τι θα επιλέξεις σε δευτερεύων δίσκο/ssd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
boombastik Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Στο bios sata configuration βρες το SATA Aggressive Link Power Management και άλλαξε το σε disable. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα