Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χάρη σε βελτιωμένη τεχνολογία ηλιακής φόρτισης, απαιτείται έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Τη νέα της σειρά Instinct 2 αποκάλυψε η Garmin, με την υπόσχεση απεριόριστης αυτονομίαςς χάρη σε βελτιωμένη τεχνολογία ηλιακής φόρτισης, η οποία όμως έρχεται με κάποιες υποσημειώσεις. Αρχικά υπάρχει επιλογή μεταξύ δύο μεγεθών, το βασικό έχει διάμετρο 45 χιλ. και τα Instinct 2S έχουν διάμετρο 40 χιλ., αλλά αυτό δεν είναι όλη η ιστορία.

Πέρα από την επιλογή μεγέθους, υπάρχει και η επιλογή ηλιακού και μη-ηλιακού μοντέλου. Επιπλέον, υπάρχουν και υπο-μοντέλα που απευθύνονται τόσο σε απλούς χρήστες, όσο και σε επαγγελματίες. Όσον αφορά τα χρώματα, υπάρχουν 240 πιθανοί συνδυασμοί.

Instinct-2-series.jpg

Η Garmin Instinct 2 σειρά φέρνει βελτίωση στην ανάλυση οθόνης στα 176x176 px, σε σύγκριση με τα 128x128 px του προκατόχου του, διατηρώντας το ίδιο μέγεθος οθόνης σε όλα τα μοντέλα της. Η νέα σειρά διατηρεί την μονοχρωματική LCD οθόνη για αναγνωσιμότητα και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, με την μεγαλύτερη ανάλυση να βοηθάει σημαντικά στις διάφορες λειτουργίες του smartwatch.

garmin-connect-iq.jpg

Το Garmin Connect IQ store επιτρέπει τη λήψη εφαρμογών και widgets για εξατομίκευση της εμπειρίας, αναλόγως τις ανάγκες του χρήστη. Η εταιρεία χρησιμοποιεί υλικό και λογισμικό από άλλες σειρές προϊόντων της, που περιλαμβάνει τα νέα ηλιακά πάνελ και τον αισθητήρα καρδιακών παλμών.

Τα smartwatch έρχονται εξοπλισμένα με δορυφορικό εντοπισμό θέσης (GPS, GLONASS και Galileo), μαζί με αισθητήρες υψόμετρου, βαρόμετρου, πυξίδας και θερμοκρασίας, ενώ όπως είναι αναμενόμενο, υπάρχει και ένας οπτικός αισθητήρας καρδιακού ρυθμού και κορεσμού αίματος-οξυγόνου.

Επιπλέον, υπάρχει συνδεσιμότητα με Bluetooth και ANT+, επιτρέποντας την ανάγνωση δεδομένων από άλλους αισθητήρες και την αποστολή τους. Εφικτή είναι και η σύνδεση για λήψη ειδοποιήσεων από iOS και Android smartwatch.

Instinct-2-series-features.jpg

Όσον αφορά την πολυπόθητη «ατελείωτη αυτονομία», κάτι τέτοιο ισχύει στην αγορά του Garmin Instinct 2 Solar, που φορτίζει μέσω των ηλιακών πάνελ που ενσωματώνει. Για την φόρτιση βέβαια απαιτείται έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 3 ώρες σε συνθήκες 50,000 lux. Τα μοντέλα 45 χιλ. μπορούν να λειτουργούν ασταμάτητα στη smartwatch λειτουργία, ενώ τα μοντέλα 40 χιλ. στη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας. Άξιο αναφοράς είναι πως η λειτουργία Garmin Pay είναι διαθέσιμη μόνο στα Solar μοντέλα.

Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με την αυτονομία που προσφέρει κάθε μοντέλο.

garmin-solar-duration.PNG

Μαζί με τα βασικά μοντέλα, υπάρχουν και κάποια ιδιαίτερα, όπως το Tactical Edition που προορίζεται για προσωπικό στρατού και περιλαμβάνει Kill Switch λειτουργία (διαγράφοντας όλα τα δεδομένα), Stealth Mode, συμβατότητα με γυαλιά νυχτερινής όρασης και άλλες λειτουργίες. Άλλες ειδικές εκδόσεις είναι οι dēzl edition για επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών και η Surf Edition για φίλους των θαλάσσιων σπορ.

Τέλος, η τιμή της σειράς Garmin Instinct 2 ξεκινάει από $350.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Η citizen εχει τέτοιο ειδος μπαταριας με φιρτιση απο τον ήλιο εδω και παρα πολλα χρόνια και πραγματικά απορω γιατι δεν το εχουν εφαρμόσει σε smart watch ελπίζω να ισχύει και να γίνει σε όλους τους κατασκευαστές.

• Thanks 1
Δημοσ.

το τέλειο δώρο για ένα φιλαράκι μου στη Φραγκφούρτη που έχει ήλιο 3 ώρες το χρόνο!!! 😛

Αυτό το θεωρώ καλή εξέλιξη στη χρησιμότητα ενός τέτοιου ρολογιού στην εξοχή! 

Δημοσ.

Έχω το Instinct 1 από τις πρώτες μέρες που είχε βγει. 2,5 χρόνια μετά είναι ακόμη σαν καινούργιο και δεν έχει βγει ποτέ από το χέρι μου (μετράω παλμούς και φυσική κατάσταση 24/7/365) παρά μόνο για μπάνιο και καθάρισμα.

Άψογα μοντέλα, πανάλαφρα και σε καλές τιμές σε σχέση με τα Fenix.

Δημοσ.

Παντως το instict που πηρε συναδελφος ειναι πολυ δυσχρηστο ρολοι, παλευαμε μιση ωρα να το σεταρουμε και δεν το καταφεραμε, παταγαμε κουμπια στην τυχη!!

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mants118 είπε

το τέλειο δώρο για ένα φιλαράκι μου στη Φραγκφούρτη που έχει ήλιο 3 ώρες το χρόνο!!! 😛

Φαντάσου να είναι και προγραμματιστής. 0 ώρες ήλιο το χρόνο. :P

• Like 1
Δημοσ.
34 minutes ago, hyperspaced said:

Φαντάσου να είναι και προγραμματιστής. 0 ώρες ήλιο το χρόνο. :P

Φαντάσου να είναι κ Dark Elf στο Menzoberranzan! 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kinitos είπε

Η citizen εχει τέτοιο ειδος μπαταριας με φιρτιση απο τον ήλιο εδω και παρα πολλα χρόνια και πραγματικά απορω γιατι δεν το εχουν εφαρμόσει σε smart watch ελπίζω να ισχύει και να γίνει σε όλους τους κατασκευαστές.

και η CASIO έχει τέτοια ρολόγια χρόνια τώρα, και είμαι κάτοχος, το είχα μέχρι που φόρεσα το apple watch. Το ζήτημα είναι ότι η κατανάλωση σε ένα απλό ρολόι είναι ελάχιστη ενώ σε ένα smartwatch μεγάλη. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο να περάσουν οι ακτίνες του φωτός μέσα από ένα καντράν απλό είτε αναλογικό είτε lcd και το ίδιο μέσα από οθόνη smartwatch και να έχουν και αποτέλεσμα στον συλλέκτη. Προφανώς στο μέλλον η τεχνολογία θα βελτιωθεί και θα μειωθούν και οι καταναλώσεις οπότε κάποια στιγμή θα φτάσουμε να μη φορτίζουμε ρολόγια όπως τώρα .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλό! Σκέφτομαι να παρω μερικά τέτοια να κάνω εξόρυξη bitcoin η να τα συνδέσω με μια γεννήτρια τώρα που ανέβηκε η τιμή της ΔΕΗ για να έχω unlimited ρεύμα. Απόσβεση θα γίνουν πολύ γρήγορα αν σκεφτεί κανείς πόσο μας ήρθε ο λογαριασμός...

Επεξ/σία από neoxrated
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mants118 είπε

Ψεμματα σου ειπε. Παραπανω ηλιο εχει.

😅

Δημοσ.
28 minutes ago, cghera said:

και η CASIO έχει τέτοια ρολόγια χρόνια τώρα, και είμαι κάτοχος, το είχα μέχρι που φόρεσα το apple watch. Το ζήτημα είναι ότι η κατανάλωση σε ένα απλό ρολόι είναι ελάχιστη ενώ σε ένα smartwatch μεγάλη. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο να περάσουν οι ακτίνες του φωτός μέσα από ένα καντράν απλό είτε αναλογικό είτε lcd και το ίδιο μέσα από οθόνη smartwatch και να έχουν και αποτέλεσμα στον συλλέκτη. Προφανώς στο μέλλον η τεχνολογία θα βελτιωθεί και θα μειωθούν και οι καταναλώσεις οπότε κάποια στιγμή θα φτάσουμε να μη φορτίζουμε ρολόγια όπως τώρα .

εχεις δικιο εχω το casio protreck 240 και εδω και δεκα χρονια ξενοιασα απο θεμα μπαταριας, φανταστικα ρολογια

Δημοσ.

3 ώρες στον ήλιο την ημέρα. Μάλιστα. Δηλαδή να γίνουμε κάρβουνο κατράμι να πάθουμε εγκαύματα για να φορτίσουμε το ρολόι. Αλλάξτε τον επιβλητικό τίτλο ρε παιδιά. Μπερδεύει πάρα πολύ. Είπα και εγώ τι εφεύραν πάλι και έτρεξα να διαβάσω. Χαζομάρες. Μάρκετινγκ της πλάκας. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...