lyda94 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Παιδιά καλησπέρα! Έχω ερώτηση... Είμαι σε εταιρεία με αρκετά αυτοκίνητα και μας βγαίνει η πίστη με τις αποδειξουλες κάθε μέρα από το βενζινάδικο. Δεν μπορώ να κάνω συμφωνία με τον βενζινα να μας κόβει τιμολόγιο στο τέλος του μήνα για όλα τα αυτοκίνητα? Αντί να μας δίνει μια μια τις αποδείξεις κάθε φορά? Υπόψιν, ότι κάποια οχήματα είναι με βενζίνη, κάποια με αέριο και 1 με πετρέλαιο. Όσο έψαξα ίντερνετ, βρήκα μόνο να λένε διάφορα για 100 ευρώ ή 300 ευρώ κλπ, οπότε απάντηση δεν πήρα στο ερώτημα. Ο λογιστής είναι λίγο πέρα βρέχει και καθαρή απάντηση δεν δίνει... Ο βενζινας λογιστικά και νομικά μπορεί να το κάνει? Εμείς σαν γενικά έξοδα με το τιμολόγιο εντάξει δεν θα είμαστε? Έχει λόγο ο βενζινας να μην το κάνει?
SilentVoice Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, lyda94 είπε Παιδιά καλησπέρα! Έχω ερώτηση... Είμαι σε εταιρεία με αρκετά αυτοκίνητα και μας βγαίνει η πίστη με τις αποδειξουλες κάθε μέρα από το βενζινάδικο. Δεν μπορώ να κάνω συμφωνία με τον βενζινα να μας κόβει τιμολόγιο στο τέλος του μήνα για όλα τα αυτοκίνητα? Αντί να μας δίνει μια μια τις αποδείξεις κάθε φορά? Υπόψιν, ότι κάποια οχήματα είναι με βενζίνη, κάποια με αέριο και 1 με πετρέλαιο. Όσο έψαξα ίντερνετ, βρήκα μόνο να λένε διάφορα για 100 ευρώ ή 300 ευρώ κλπ, οπότε απάντηση δεν πήρα στο ερώτημα. Ο λογιστής είναι λίγο πέρα βρέχει και καθαρή απάντηση δεν δίνει... Ο βενζινας λογιστικά και νομικά μπορεί να το κάνει? Εμείς σαν γενικά έξοδα με το τιμολόγιο εντάξει δεν θα είμαστε? Έχει λόγο ο βενζινας να μην το κάνει? Όχι, γιατί δεν μπορείς 1. Να φύγεις χωρίς απόδειξη για πολλούς λόγους 2. Πρέπει να κλείσει ταμείο ο βενζινας 3. Η απόδειξη πρέπει να κοπεί επί τόπου και όχι σε άλλον χρόνο 4. Γιατί έτσι θα δικαιολογηθεί σωστά στο λογιστήριο της εταιρείας. Δεν μπορείς να πας ένα τιμολόγιο 1000€ για ένα αυτοκίνητο. Το καλύτερο είναι να κάνει συνεργασία η εταιρεία, με συγκεκριμένα πρατήρια, να σου δώσουν χρωστική κάρτα και το τιμολόγιο να πηγαίνει απευθείας στην εταιρεία. Αλλά μόνο ελάχιστες και μεγάλες εταιρείες με μεγάλο στόλο αυτοκινήτων το κάνουν. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από SilentVoice 1
lyda94 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Α μάλιστα! Καμία ελπίδα! Αποδειξουλες για πάντα! Ευχαριστώ πολύ!
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, lyda94 είπε Α μάλιστα! Καμία ελπίδα! Αποδειξουλες για πάντα! Ευχαριστώ πολύ! Το τιμολόγιο κόβεται άμεσα βάση της απόδιεξης. Αν ο βενζινάς δεν σας εξυπηρετεί να πατε σε άλλο βενζινάδικο.Αυτό είναι απο τα πιο βασικά που πρέπει να κάνει.Προσέξτε μην σας χρεώνει ανύπαρκτα φουλαρίσματα.Και πάντα μπορείτε να βγάλετε καρτες στόλου.
NikosKallithea Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Τα πρατήρια εχουν υποχρέωση σε ημερήσιες εισροές εκροές οπότε οτι κόβει είναι εντός της ημέρα Με τον μήνα ουτε μια στο εκατομμύριο. 1
panagiotis54 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) ειμαι αρκετα σιγουρος πως μπορεις να παιρνεις τα ΑΛΠ και να τα δινεις πισω με "ανταλλαγμα" ενα τιμολογιο στο τελος του μηνα. ρωτα τον ιδιο τον βενζινα. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από panagiotis54 2
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε ειμαι αρκετα σιγουρος πως μπορεις να παιρνεις τα ΑΛΠ και να τα δινεις πισω με "ανταλλαγμα" ενα τιμολογιο στο τελος του μηνα. τωρα τον ιδιο τον βενζινα. οχι δεν γίνεται.
logistoulis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε οχι δεν γίνεται. Εγώ το έχω δει να βγαίνουν συγκεντρωτικά τιμολόγια Άλλωστε όλα τα τιμολόγια στα βενζινάδικα είναι σε αντικατάσταση αποδείξεων, το σύστημα εισροών εκροών βγάζει πάντα απόδειξη λιανικής όταν βγει βενζινη από την αντλία και με την έννοια του απλοποιημένου τιμολογίου εφόσον δε μιλάμε για εμπόρευμα ή πάγιο μια χαρά χαρά κάνεις τη δουλειά σου μέχρι 100 ευρω με τις αποδείξεις Ένα τιμολόγιο άλλωστε ίσως δημιουργούσε και θέμα με τα μετρητά, στην περίπτωση που έχω εγώ τα μεγάλα τιμολόγια η εξόφληση γίνεται αποκλειστικά από και το βενζινάδικο ουσιαστικά δίνει πίστωση Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από logistoulis 1
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, logistoulis είπε Εγώ το έχω δει να βγαίνουν συγκεντρωτικά τιμολόγια Άλλωστε όλα τα τιμολόγια στα βενζινάδικα είναι σε αντικατάσταση αποδείξεων, το σύστημα εισροών εκροών βγάζει πάντα απόδειξη λιανικής όταν βγει βενζινη από την αντλία και με την έννοια του απλοποιημένου τιμολογίου εφόσον δε μιλάμε για εμπόρευμα ή πάγιο μια χαρά χαρά κάνεις τη δουλειά σου μέχρι 100 ευρω με τις αποδείξεις Ένα τιμολόγιο άλλωστε ίσως δημιουργούσε και θέμα με τα μετρητά, στην περίπτωση που έχω εγώ τα μεγάλα τιμολόγια η εξόφληση γίνεται αποκλειστικά από και το βενζινάδικο ουσιαστικά δίνει πίστωση Λες για https://www.taxheaven.gr/news/44293/dieykriniseis-sxetika-me-ta-prathria-kaysimwn-kai-th-diasyndesh-fhm-kai-diabibash-dedomenwn-twn-parastatikwn Οποτε έχει δ́ίκιο ο φίλος και λάθος εγώ.,αφου το λες και εσύ ως πιο ειδικός απο εμένα.
logistoulis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Καλά κι εγώ έχω χρόνια να δουλέψω βενζινάδικο από πίσω (και δεν ψήνομαι να το ξανακάνω ) , αλλά θυμάμαι ότι ο φορολογικός μηχανισμός που είχαν τότε έβγαζε αποδείξεις ακόμα και για το καύσιμο που έμπαινε στα φορτηγά της εταιρείας (και μετά σκέψου ένα παραστατικό σαν ακυρωτικό και στη συνέχεια ένα άλλο για την ιδιοχρησιμοποιηση που ο μηχανογραφος το είχε ονοματίσει αυτοπαραδοσης) , χάος σε καταχώρηση χωρίς γέφυρα. Αλλά σήμερα που μιλάμε έχω προμηθευτή βενζινάδικο που μου δίνει μερικά μεγάλα τιμολόγια ανά διαστήματα μέσα στο μήνα Μου έχει τύχει βέβαια και τιμολόγια 5€ σε ταξί, όλα σε αντικατάσταση αλπ τότε..
lyda94 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Στις 11/2/2022 στις 10:30 ΜΜ, logistoulis είπε Εγώ το έχω δει να βγαίνουν συγκεντρωτικά τιμολόγια Άλλωστε όλα τα τιμολόγια στα βενζινάδικα είναι σε αντικατάσταση αποδείξεων, το σύστημα εισροών εκροών βγάζει πάντα απόδειξη λιανικής όταν βγει βενζινη από την αντλία και με την έννοια του απλοποιημένου τιμολογίου εφόσον δε μιλάμε για εμπόρευμα ή πάγιο μια χαρά χαρά κάνεις τη δουλειά σου μέχρι 100 ευρω με τις αποδείξεις Ένα τιμολόγιο άλλωστε ίσως δημιουργούσε και θέμα με τα μετρητά, στην περίπτωση που έχω εγώ τα μεγάλα τιμολόγια η εξόφληση γίνεται αποκλειστικά από και το βενζινάδικο ουσιαστικά δίνει πίστωση Στις 11/2/2022 στις 8:05 ΜΜ, panagiotis54 είπε ειμαι αρκετα σιγουρος πως μπορεις να παιρνεις τα ΑΛΠ και να τα δινεις πισω με "ανταλλαγμα" ενα τιμολογιο στο τελος του μηνα. ρωτα τον ιδιο τον βενζινα. Άρα φυλάμε όλες τις αποδείξεις του μήνα και στο τέλος τις επιστρέφουμε και μας δίνει ένα συγκεντρωτικό τιμολόγιο. Φίλοι μου μας σώζετε!
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, lyda94 είπε Άρα φυλάμε όλες τις αποδείξεις του μήνα και στο τέλος τις επιστρέφουμε και μας δίνει ένα συγκεντρωτικό τιμολόγιο. Φίλοι μου μας σώζετε! βεβαια αν δεν πει το ναι ο βενζινάς δεν γίνεται τίποτα. Με αυτόν πρέπει να μιλήσετε .
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παλαιοτερα που δουλευα σε ΔΕΔΔΗΕ μας εκοβε δελτια αποστολης καθε φορα που εβαζε σε υπηρεσιακο και μια φορα τον μηνα τιμολογιο και επισυναπτομενα τα δελτια .Δεν ξερω αν εχει αλλαξει . Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από Γιάννης Platano
lyda94 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε βεβαια αν δεν πει το ναι ο βενζινάς δεν γίνεται τίποτα. Με αυτόν πρέπει να μιλήσετε . Ναι φυσικά, απλά να έχω μια πρώτη γνώση ότι όντως μπορεί να γίνει. 3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Παλαιοτερα που δουλευα σε ΔΕΔΔΗΕ μας εκοβε δελτια αποστολης καθε φορα που εβαζε σε υπηρεσιακο και μια φορα τον μηνα τιμολογιο και επισυναπτομενα τα δελτια .Δεν ξερω αν εχει αλλαξει . ΔΑ στις βενζίνες?
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, lyda94 είπε Ναι φυσικά, απλά να έχω μια πρώτη γνώση ότι όντως μπορεί να γίνει. ΔΑ στις βενζίνες? Ναι ή καπως ετσι το ελεγαν.Οπως και να εχει υπηρχε συγκεντρωτικο τιμολογιο Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα