Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό forum αλλά πρόκειται για πρόγραμμα των windows οπότε υποθέτω ναι. Υπήρχε θέμα στο κινητό, έκανα όλες τις φωτό εξαγωγή στο λάπτοπ. Σε κάποιους φακέλους πάω να ανοίξω τις φωτογραφίες και βγάζει "photos can't open this file because the format is currently unsupported or the file is corrupted". Και όταν επιλέγω προβολή στο φάκελο το details για ημερομηνια μεγεθος κλπ, στο μέγεθος βγάζει 0KB. Δεν υπάρχουν πουθενά αλλού αυτές οι φωτο ως backup σε drive τπτ. Βοήθεια! Πως το φτιάχνω?

Δημοσ.

Το κινητό δουλεύει ακόμα; Οι φωτογραφίες υπάρχουν εκεί;

Αν είχες ενεργοποιήσει τα αντίγραφα ασφαλείας στο κινητό σου δες στο google photos αν είναι android ή στο icloud αν είναι iphone. Συνδέσου στον λογαριασμό σου και δες αν υπάρχει κάτι.

Αν οι φωτογραφίες ήταν σε sd card μπορείς να ψάξεις για ανάκτηση π.χ. με το δωρεάν recuva για αρχή και αν δεν βρεις κάτι συνεχίζεις με άλλα προγράμματα. Για παράδειγμα έχω κάνει επιτυχή ανάκτηση σε sd card από gopro με το disk drill pro.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, micos000 είπε

Το κινητό δουλεύει ακόμα; Οι φωτογραφίες υπάρχουν εκεί;

Αν είχες ενεργοποιήσει τα αντίγραφα ασφαλείας στο κινητό σου δες στο google photos αν είναι android ή στο icloud αν είναι iphone. Συνδέσου στον λογαριασμό σου και δες αν υπάρχει κάτι.

Αν οι φωτογραφίες ήταν σε sd card μπορείς να ψάξεις για ανάκτηση π.χ. με το δωρεάν recuva για αρχή και αν δεν βρεις κάτι συνεχίζεις με άλλα προγράμματα. Για παράδειγμα έχω κάνει επιτυχή ανάκτηση σε sd card από gopro με το disk drill pro.

Όχι, όπως είπα δεν υπάρχουν πουθενά αντίγραφα, backup. Το κινητό το έδωσα σε τεχνικό και του έκανε reset σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Δεν υπήρχε sd ήταν στο κινητό έτσι. Γιατί όμως έγινε αυτό? Εννοώ, οι υπόλοιπες μεταφέρθηκαν κανονικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρω φωτό από κινητό σε λάπτοπ. Μπορώ κάπως να τις φτιάξω? 

Δημοσ.
Στις 11/2/2022 στις 9:06 ΜΜ, DisasterMaster είπε

Όχι, όπως είπα δεν υπάρχουν πουθενά αντίγραφα, backup. Το κινητό το έδωσα σε τεχνικό και του έκανε reset σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Δεν υπήρχε sd ήταν στο κινητό έτσι. Γιατί όμως έγινε αυτό? Εννοώ, οι υπόλοιπες μεταφέρθηκαν κανονικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που μεταφέρω φωτό από κινητό σε λάπτοπ. Μπορώ κάπως να τις φτιάξω? 

Προφανως δεν ολοκληρωθηκε σωστα η μεταφορα των συγκεκριμενων αρχειων απο το κινητο στο λαπτοπ (αποτυχια hardware? software? αγνωστο) και δυστυχως δεν το ειδες εκεινη τη στιγμη. Τα αρχεια 0kb που βλεπεις ειναι απλα αχρηστα. Αν οι φωτος σου ηταν εξαιρετικα σημαντικες θα μπορουσες να κανεις μια αποπειρα να το δωσεις σε εταιρεια ανακτησης δεδομενων μπας και. Προετοιμασου ομως για το ενδεχομενο αποτυχιας ή/και για το ενδεχομενο υψηλου κοστους.

Δημοσ.

Καλά πριν δώσεις το κινητό σε τεχνικό δεν κοίταξες αν οι φωτογραφίες έχουν αντεγραφει σωστά; Κατά την αντιγραφή μήπως έβγαλε κάποιο σφάλμα και δεν το πρόσεξες;

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, chios είπε

Καλά πριν δώσεις το κινητό σε τεχνικό δεν κοίταξες αν οι φωτογραφίες έχουν αντεγραφει σωστά; Κατά την αντιγραφή μήπως έβγαλε κάποιο σφάλμα και δεν το πρόσεξες;

Αυτό είναι το περίεργο. Εκείνη την στιγμή όταν τις άνοιξα ήταν κανονικές. Ακούγεται γελοίο το ξέρω αυτό, αλλά τώρα μετά από 1 μήνα που πήγα να τις ξαναδώ συμβαίνει αυτό. Τι να πώ δεν έχω ιδέα πραγματικά. Τις τσέκαρα τότε γτ ήθελα να βεβαιωθώ κιόλας αν είναι όλες εκεί. Γι αυτό με ξαφνίαζει και το ψάχνω να δω μην είναι τίποτα άλλο. Με κάτι αναζητήσεις στο ίντερνετ μου βγήκε οτι μπορεί να ναι ιός που έκανε τα αρχεία 0kb αλλά δεν έχει γίνει σε άλλα αρχεία αυτό και έχω κάνει πολλαπλά scan με antivirus σε βάθος. 🤷‍♀️

Δημοσ.

Δεν είναι ιός (μάλλον ransomware εννοείς) αυτό. Μπορεί να χτύπησε ο δίσκος ή μια άλλη περίπτωση είναι μήπως έχει βάλει τις φωτογραφίες σε υποφάκελους μέσα σε άλλου υποφάκελους με μεγάλα ονόματα και το σύνολο των χαρακτήρων του path μαζί με όνομα των αρχείων υπερβαίνει τους 256 χαρακτήρες.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο μετονόμασε κάποιους υποφάκελους σε μικρότερα ονόματα,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...