PedroG Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Προσφατα σε αντικατασταση καρτας μικρης Τραπεζας (εχω την Αττικης εδω και πολλα χρονια και με εξυπηρετεί) μου τεθηκε το ερωτημα να αντικαταστησω την MASTERCARD ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ σε VISA παλι ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ της ίδιας τραπεζας! ειμαι σε διλημμα εχω την δυνατοτητα αναβαθμισης ή αλλαγης απο ΜΑΣΤΕΡ σε VISA παντα για χρεωστικη και οχι Πιστωτικη! Ξερει κανεις ποια ειναι η ουσιαστική διαφορα αναμεσα σε αυτες τις 2? και αν πραγματικα αξιζει να μεταπηδησω σε VISA απο MASTERCARD πάντα της τραπεζας που βρικσομαι....
dimitris_sal Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω οτι εχει μεγάλες διαφορές. Ίσως μόνο το οτι υπάρχει μια , πολύ μικρή είναι η αλήθεια, πιθανότητα να μην συνεργάζεται κάποιο κατάστημα με mastercard. Απίθανο να συμβεί κατι τέτοιο με visa. Δεν ειναι diners ή american express που πολλά καταστήματα τις αποφεύγουν λόγω υπερβολικών κρατήσεων! Πέρα απο αυτό δες αν εχει διαφορές στις χρεώσεις (ετήσιο πάγιο κλπ) Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από dimitris_sal
Bitbit Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δεν έχει καμία διαφορά απολύτως στην πράξη.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Οι διαφορές μεταξύ αυτών των δύο καρτών είναι μηδέν.
MikeJ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια επιχείρηση που να δέχεται μόνο τη μία από τις 2 κάρτες. Mastercard και Visa συνήθως πάνε χέρι χέρι. Μάλιστα θυμάμαι που όταν κάποτε έκλεινα κάτι αεροπορικά, με visa είχες μία μικρή έκπτωση έναντι άλλων καρτών (μπορεί να ήταν συγκυριακό βέβαια). Σε κάθε περίπτωση πιστεύω είναι καλύτερο αν έχεις πολλαπλές κάρτες, τότε να ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες γιατί ποτέ δε ξέρεις πότε θα βρεις μια προσφορά κλπ.
Bitbit Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, MikeJ είπε Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια επιχείρηση που να δέχεται μόνο τη μία από τις 2 κάρτες. Mastercard και Visa συνήθως πάνε χέρι χέρι. Μάλιστα θυμάμαι που όταν κάποτε έκλεινα κάτι αεροπορικά, με visa είχες μία μικρή έκπτωση έναντι άλλων καρτών (μπορεί να ήταν συγκυριακό βέβαια). Σε κάθε περίπτωση πιστεύω είναι καλύτερο αν έχεις πολλαπλές κάρτες, τότε να ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες γιατί ποτέ δε ξέρεις πότε θα βρεις μια προσφορά κλπ. αν θέλουμε να πιάσουμε τις λεπτομέρειες έχεις δίκιο. Με visa κι εγώ έχω τσιμπήσει κάτι εκπτώσεις - προσφορές. πχ στο box food με visa τσιμπάς περισσότερους πόντους. η visa είχε κάνει campaign 2 φορές αν συμπληρώσεις έναν αριθμό online αγορών σου επέστρεφε χρήματα στον λογαριασμό. Τη μια φορά είχα πάρει 5€, την άλλη δε θυμάμαι. Νομίζω πάλι 5€ ή 10€. Ίσως ξανακάνουν. δε θυμάμαι ποτέ να κέρδισα κάτι με mastercard. Οπότε καλό είναι να έχεις και τα 2.
basilis_k6 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 αν εχεις την βασικη εκδοση της καρτας και δεν εισαι απο αυτους που ταξιδευουν πολυ συχνα η χαλανε πολλα λεφτα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ απολυτως διαφορά. για τους πελουσιους υπαρχουν μερικες διαφορες στα benefit αλλα οχι στις βασικες καρτες.
SabotazNic Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε αν εχεις την βασικη εκδοση της καρτας και δεν εισαι απο αυτους που ταξιδευουν πολυ συχνα η χαλανε πολλα λεφτα δεν εχουν ΚΑΜΙΑ απολυτως διαφορά. για τους πελουσιους υπαρχουν μερικες διαφορες στα benefit αλλα οχι στις βασικες καρτες. Αυτό που λες είναι διάφορες μεταξύ χρεωστικών και πιστωτικών. Καμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των χρεωστικών καρτών των τραπεζών (προφανώς αφήνω από έξω τις κάρτες cosmote, ομάδων κτλ). Προνόμια όπως περισσότερους πόντους στις συναλλαγές, ασφάλεια, είσοδο σε business lounge στα αεροδρόμια κτλ προσφέρουν οι πιστωτικές. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από SabotazNic 1
kostasbm Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 μεταξύ τους οι χρεωστικές δεν έχουν διάφορες......όμως η κάθε μια σε περιπτώσεις αεροπορικών έχουν κάποια καλά όχι πάντα. Πχ ασφάλεια ταξιδιού με αγορά εισητηριου..η κάποια προσφορά σε ξενοδοχεία η σε ενοικιασεις οι πιστωτικες άλλο καπέλο αλλά προνόμια άλλες εκπτώσεις αλλά στοιχίζουν
DrLo Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μου έχει τύχει μόνο μια περίπτωση που κάπου χρειάστηκε να αγοράσω/πληρώσω κάτι στο νετ (εξωτερικό) και δε λειτουργούσε η Mastercard αλλά η VISA ήταν ΟΚ . Δε θυμάμαι καν τι ήταν. 99.9% είναι το ίδιο στο μέσο χρηστη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα