mikegad Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, inetien12 είπε Μα δεν θελουμε Windows 11 !!!! Με το ζορι ? Σε καμια 10 ετια που θα γινουν stable θα τα βαλουμε , προς το παρον ασε τους beta users να το βαλουν . Mα αυτό σου λέει και η Microsoft, να μην τα βάλεις. Ούτε τον τίτλο δεν πρέπει να διάβασες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anubis_IV Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Βρε σιγα μην αλλαξω εγω τα win 7 μου και χασω την ησυχια μου😁😁😁😁....απο το 2030 και βλεπουμε 🧑💻🧑💻🧑💻🧑💻 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, load said: Για εποχές vista να δεις τι upgrade χρειαζόσουν για να τρέχουν απλά μέτρια Πάντως τα Vista ήταν μακράν η πιο ριζική αλλαγή στο κύριο μέρος των Windows, όλα τα επόμενα βασισμένα στα Vista είναι Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από Hacker?pcs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barman_ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 7 hours ago, silentalex16 said: αλλη μια γκρίνια στη ζωη μας... πραγματικα Τυπου,θα κανω αναβαθμιση,δεν χρειαζεται να μου το υπενθυμιζεις καθε χρονο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Aurumnus είπε LINUX όμως μπορείς να έχεις στους υπολογιστές της επιχείρησης σου; Ή θα έχεις πρόβλημα με την ΑΑΔΕ; Άνετα μπορείς. Κανένα πρόβλημα με την ΑΑΔΕ. Ο μόνος λόγος που δεν έχω είναι γιατί τα λογιστικά προγράμματα που χρησιμοποιώ δεν είναι συμβατά με τα Linux. 3 ώρες πριν, MikeKata είπε Να μη γίνει το άρθρο Linux vs Windows, αλλα γιατί να έχεις πρόβλημα με την ΑΑΔΕ; Ειλικρινά ρωτάω, μήπως μου διαφεύγει κατι. Φαντάζομαι μιλάς για την περίπτωση που τρέχεις open source λειτουργικό και freeware προγράμματα. Π.χ αν εχεις LibreOffice αντί για MS Office, τι να σου πει η ΑΑΔΕ; "Γιατί δεν πας να πληρώσεις και χρησιμοποιείς το δωρεάν"; Ακόμα και proprietary συστήματα υπάρχουν με Linux kernel. Π.χ για ένα απλό NAS server. Αν φυσικά, τα προγράμματα που χρησιμοποιείς στη δουλειά σου τρέχουν στο αντίστοιχο λειτουργικό... Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο γράφω με σιγουριά. To ίδιο ισχύει για όλα τα μη εμπορικά προγράμματα, εκτός κι αν αναφέρουν με σαφήνεια ότι δεν προορίζονται για εμπορική χρήση στους όρους τους. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από Tlykog 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aurumnus Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, MikeKata είπε Να μη γίνει το άρθρο Linux vs Windows, αλλα γιατί να έχεις πρόβλημα με την ΑΑΔΕ; Ειλικρινά ρωτάω, μήπως μου διαφεύγει κατι. Φαντάζομαι μιλάς για την περίπτωση που τρέχεις open source λειτουργικό και freeware προγράμματα. Π.χ αν εχεις LibreOffice αντί για MS Office, τι να σου πει η ΑΑΔΕ; "Γιατί δεν πας να πληρώσεις και χρησιμοποιείς το δωρεάν"; Ακόμα και proprietary συστήματα υπάρχουν με Linux kernel. Π.χ για ένα απλό NAS server. Αν φυσικά, τα προγράμματα που χρησιμοποιείς στη δουλειά σου τρέχουν στο αντίστοιχο λειτουργικό... Δεν ξέρω, ρωτάω. Γιατί υποτίθεται ότι οτιδήποτε έχεις π.χ στο χώρο της επιχείρησης σου, πρέπει να έχεις τιμολόγιο για αυτά. 35 λεπτά πριν, Tlykog είπε Άνετα μπορείς. Κανένα πρόβλημα με την ΑΑΔΕ. Ο μόνος λόγος που δεν έχω είναι γιατί τα λογιστικά προγράμματα που χρησιμοποιώ δεν είναι συμβατά με τα Linux. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο γράφω με σιγουριά. To ίδιο ισχύει για όλα τα μη εμπορικά προγράμματα, εκτός κι αν αναφέρουν με σαφήνεια ότι δεν προορίζονται για εμπορική χρήση στους όρους τους. Δεν την γνωρίζω την νομοθεσία για το συγκεκριμένο θέμα, γι'αυτό και ρώτησα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Οτιδηποτε εχεις και χρησιμοποιεις στην επιχειρηση σου και υποκειται σε ορους επι πληρωμης (πχ. για εμπορικη χρηση) τοτε υποχρεουσαι να τα εχεις αγορασμενα και να τα αποδικνυεις με τιμολογια αγορας. Αν αυτο που εχεις ειναι επι πληρωμη αλλα στους ορους αναφερεται πως δεν υποχρεουσε να πληρωσης αν δεν κανεις εμπορικη χρηση προς τριτους αλλα μονο για προσωπικη χρηση (χρηση εντος της εταιρειας), τοτε δεν υποχρεουσε να αποδειξεις τιποτα. Αν τωρα φτασουμε και στο Open Source λογισμικο, εκει δεν θα ασχοληθουν καν... Σκεψου μονο οτι για να γλυτωσει τις αδειες των windows απο τα pc ολων των δικαστηριων καποια στιγμη το κρατος, πηγε να τα γυρισει ολα σε Linux. Αχταρμας ! για 2 βδομαδες δε δουλευε τιποτα... Ξεκινησαν να τα πηγαινουν πισω στα μαγαζια για να "βαλουν" Windows παλι... 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tlykog Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 36 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Δεν ξέρω, ρωτάω. Γιατί υποτίθεται ότι οτιδήποτε έχεις π.χ στο χώρο της επιχείρησης σου, πρέπει να έχεις τιμολόγιο για αυτά. Δεν την γνωρίζω την νομοθεσία για το συγκεκριμένο θέμα, γι'αυτό και ρώτησα. Κανένα πρόβλημα φίλε μου. Η απάντησή μου είναι καλοπροαίρετη. Είμαι λογιστής με δικό μου γραφείο. Προφανώς και δεν είμαι παντογνώστης, αλλά απ΄ όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα που έχω δει (και συμβαίνει συχνα) είναι να αγοράζει κάποιος volume licenses από Office ή Windows και να νομίζει ότι είναι νόμιμος μόνο και μόνο επειδή έχει παραστατικό... Παρόλα αυτά, για τον τομέα ελέγχου νόμιμου λογισμικού, η εφορία έχει ειδικό τμήμα. Δεν είναι ο "τυπικός έλεγχος". 4 λεπτά πριν, mohic4n είπε Οτιδηποτε εχεις και χρησιμοποιεις στην επιχειρηση σου και υποκειται σε ορους επι πληρωμης (πχ. για εμπορικη χρηση) τοτε υποχρεουσαι να τα εχεις αγορασμενα και να τα αποδικνυεις με τιμολογια αγορας. Αν αυτο που εχεις ειναι επι πληρωμη αλλα στους ορους αναφερεται πως δεν υποχρεουσε να πληρωσης αν δεν κανεις εμπορικη χρηση προς τριτους αλλα μονο για προσωπικη χρηση (χρηση εντος της εταιρειας), τοτε δεν υποχρεουσε να αποδειξεις τιποτα. Αν τωρα φτασουμε και στο Open Source λογισμικο, εκει δεν θα ασχοληθουν καν... Σκεψου μονο οτι για να γλυτωσει τις αδειες των windows απο τα pc ολων των δικαστηριων καποια στιγμη το κρατος, πηγε να τα γυρισει ολα σε Linux. Αχταρμας ! για 2 βδομαδες δε δουλευε τιποτα... Ξεκινησαν να τα πηγαινουν πισω στα μαγαζια για να "βαλουν" Windows παλι... Ακριβώς. Μια μικρή μόνο διευκρίνηση: επειδή στο εξωτερικό, κάποιοι πωλούν άδειες Windows, που ανήκουν σε volume licenses, και εκδίδουν παραστατικό δε σημαίνει ότι η χρήση τους είναι νόμιμη... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Tlykog είπε ..... Το μόνο πρόβλημα που έχω δει (και συμβαίνει συχνα) είναι να αγοράζει κάποιος volume licenses από Office ή Windows και να νομίζει ότι είναι νόμιμος μόνο και μόνο επειδή έχει παραστατικό... Παρόλα αυτά, για τον τομέα ελέγχου νόμιμου λογισμικού, η εφορία έχει ειδικό τμήμα. Δεν είναι ο "τυπικός έλεγχος". Ακριβως αυτο !! Ολοι τα διαφημιζουν, ολοι τα προτιμουν, αλλα, κανεις (!!!) δε τους λεει οτι εαν τα χρησιμοποιησουν σε εταιρικο περιβαλλον, στον ελεγχο που θα τους κατσει θα φανε τα προστηματα το ενα μετα το αλλο !!! Και δε μιλαμε για 2-3 κατοσταρικα, μιλαμε για 2χιλιαρα με το καλημερα και βαλτε αναλογα την επιχειρηση, αναλογα τα pc, αναλογα με την εγκατασταση (πχ. αν υπαρχει server, server me sql, κοκ...). Κι οπως ειπες, ο ελεγχος αυτος δεν ειναι απλος, με τον "μπακαλη" της ΣΔΟΕ που δε ξερει τι του γινεται, σκαει με τεχνικο της Μ$ και ΣΔΟΕ και Αστυνομια μαζι... Ελεγχοι εχουν ξεκινησει ηδη σε Αθηνα και Θεσσαλονικη, Πατρα κλπ.... Με τις υγειες σας Και επειδη ξεφυγαμε απο το θεμα μας, μας επιστρεφω: Τα 11 αν θες τα βαζεις, δε σε υποχρεωνει κανεις. Ακομη και στα pc που μπορουν να μπουν, μενουν στο χωρο των update χωρις να γινονται εγκατασταση... και εχω παρα πολλες τετοιες περιπτωσεις. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από mohic4n 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mohic4n είπε Ακριβως αυτο !! Ολοι τα διαφημιζουν, ολοι τα προτιμουν, αλλα, κανεις (!!!) δε τους λεει οτι εαν τα χρησιμοποιησουν σε εταιρικο περιβαλλον, στον ελεγχο που θα τους κατσει θα φανε τα προστηματα το ενα μετα το αλλο !!! Και δε μιλαμε για 2-3 κατοσταρικα, μιλαμε για 2χιλιαρα με το καλημερα και βαλτε αναλογα την επιχειρηση, αναλογα τα pc, αναλογα με την εγκατασταση (πχ. αν υπαρχει server, server me sql, κοκ...). Κι οπως ειπες, ο ελεγχος αυτος δεν ειναι απλος, με τον "μπακαλη" της ΣΔΟΕ που δε ξερει τι του γινεται, σκαει με τεχνικο της Μ$ και ΣΔΟΕ και Αστυνομια μαζι... Ελεγχοι εχουν ξεκινησει ηδη σε Αθηνα και Θεσσαλονικη, Πατρα κλπ.... Με τις υγειες σας Για λογισμικό αγορασμένο με τιμολόγιο από Ελληνικό κατάστημα, νόμιμη επιχείρηση δηλαδή, δεν υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου. Τουλάχιστον αυτή την ενημέρωση έχω εγώ. Και υπάρχουν καταστήματα στη γνωστή μηχανή αναζήτησης που έχουν το Office Professional Plus 2021 στα 65 ευρώ, με τιμολόγιο. Το 2019 (Professional Plus) κοστίζει 34 ευρώ, πάλι με τιμολόγιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε επιχείρηση μπορείς μεν να έχεις Windows 10/11 σε Home έκδοση, αλλά το Office πρέπει να είναι απαραιτήτως το Professional. @AurumnusAν μια επιχείρηση έχει Linux, προφανώς δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα και αυτή τη λύση έχουμε υλοποιήσει εμείς. Linux Mint ή Ubuntu LTE, LibreOffice και Thunderbird ως mail client. Κανένα θέμα μέχρι σήμερα. Μπορεί να ζητηθεί η άδεια χρήσης που αναγράφει ότι το λειτουργικό είναι open source ή δωρεάν. Και προφανώς δεν ψάχνουν μόνο το λειτουργικό ή τις εφαρμογές γραφείου, αλλά τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών γραμματοσειρών. Όσο για το αν μας "αναγκάζει" η Microsoft να βάλουμε τα 11, που αναφέρθηκε, σε καινούργια λάπτοπ, ακόμα κι αν απενεργοποιήσω την ειδοποίηση στο taskbar ξαναβγαίνει με μπλε εικονίδιο μετά από λίγες ημέρες που λέει ότι είναι έτοιμα για εγκατάσταση, αν και εγώ δεν επέλεξα ποτέ να κατέβουν. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από BritGreek 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TaxiarhisGR Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Εγω λεω να μας παραγγελνουν και αυτοματα Hardware αφου το θελουν τοσο πολυ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Αυτες ειναι συμφωνιες. Η Microsoft σμπρωχνει για αγορες νεου Hardware και μετα ποσοστα (λεμε τωρα, δεν ειμαστε και μπροστα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 17 ώρες πριν, BritGreek είπε Για λογισμικό αγορασμένο με τιμολόγιο από Ελληνικό κατάστημα, νόμιμη επιχείρηση δηλαδή, δεν υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση ελέγχου. Τουλάχιστον αυτή την ενημέρωση έχω εγώ. Εαν μπεις στο official site της M$ θα δεις τις τιμές που "παίζουν" πάνω κάτω. Σου βάζω και ένα ποσό της τάξεως των 10,00€ λιγότερο για μεγάλα καταστήματα και αλυσίδες (αν θα βρεις). Εκεί και αυτές είναι οι τιμές. Όταν θα σου/τους κάνουν έλεγχο, έλα να ξαναμιλήσουμε. Το πόσες, τι τύπου, τι ισχύει για κάθε τύπο άδειες, για ποιους ισχύουν - ιδιώτης, επαγγελματίας με ατομ. επιχείρηση, εταιρεία μικρή ή μεγάλη, εταιρεία με 5-10 άτομα, εταιρεία με 5-10 άτομα και σύνθετη εγκατάσταση, εταιρεία με 10-50 άτομα, κοκ - μη το συνεχίσω κι άλλο κατάλαβες τι θέλω να πω. Για κάθε περίπτωση αντιστοιχεί ένας τύπος άδειας. Και να κλείσω εδώ το θέμα της άδειας θα σας δώσω ένα παράδειγμα που ίσχυε παλιότερα <Win8. Αγοράζει κάποιος έναν υπολογιστή και έχει άδεια πάνω (σε μορφή αυτοκόλλητου). Αλλάζει τον υπολογιστή με νεότερο και ξεκολλάει την άδεια από το παλιό και την κοτσάρει στο νέο αφού - την έχει πληρώσει ήδη και - είναι δική του, σωστά; Λάθος, η άδεια ανήκει στο pc που έχει ενεργοποιηθεί. Δεν επιτρεπόταν να μετακινηθεί. Αυτό άλλαξε με τα Win8 και ενσωμάτωση της άδειας στην μητρική. Πόσοι ξέρουν, ότι αν σε νέο φορητό που βγάλει εντός εγγύησης πρόβλημα η μητρική και γίνει αλλαγή από την εταιρεία, τότε η εταιρεία πρέπει είτε να σου δώσει γραπτώς την νέα άδεια (τον κωδικό δλδ.) είτε να σου δώσει νεο CD με την εγκατάσταση των Windows τα οποία έφερε εξ' αρχής ο φορητός; Για το θέμα είπα παραπάνω. I'm out. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, mohic4n είπε Εαν μπεις στο official site της M$ θα δεις τις τιμές που "παίζουν" πάνω κάτω. Σου βάζω και ένα ποσό της τάξεως των 10,00€ λιγότερο για μεγάλα καταστήματα και αλυσίδες (αν θα βρεις). Εκεί και αυτές είναι οι τιμές. Όταν θα σου/τους κάνουν έλεγχο, έλα να ξαναμιλήσουμε. Το πόσες, τι τύπου, τι ισχύει για κάθε τύπο άδειες, για ποιους ισχύουν - ιδιώτης, επαγγελματίας με ατομ. επιχείρηση, εταιρεία μικρή ή μεγάλη, εταιρεία με 5-10 άτομα, εταιρεία με 5-10 άτομα και σύνθετη εγκατάσταση, εταιρεία με 10-50 άτομα, κοκ - μη το συνεχίσω κι άλλο κατάλαβες τι θέλω να πω. Για κάθε περίπτωση αντιστοιχεί ένας τύπος άδειας. Και να κλείσω εδώ το θέμα της άδειας θα σας δώσω ένα παράδειγμα που ίσχυε παλιότερα <Win8. Αγοράζει κάποιος έναν υπολογιστή και έχει άδεια πάνω (σε μορφή αυτοκόλλητου). Αλλάζει τον υπολογιστή με νεότερο και ξεκολλάει την άδεια από το παλιό και την κοτσάρει στο νέο αφού - την έχει πληρώσει ήδη και - είναι δική του, σωστά; Λάθος, η άδεια ανήκει στο pc που έχει ενεργοποιηθεί. Δεν επιτρεπόταν να μετακινηθεί. Αυτό άλλαξε με τα Win8 και ενσωμάτωση της άδειας στην μητρική. Πόσοι ξέρουν, ότι αν σε νέο φορητό που βγάλει εντός εγγύησης πρόβλημα η μητρική και γίνει αλλαγή από την εταιρεία, τότε η εταιρεία πρέπει είτε να σου δώσει γραπτώς την νέα άδεια (τον κωδικό δλδ.) είτε να σου δώσει νεο CD με την εγκατάσταση των Windows τα οποία έφερε εξ' αρχής ο φορητός; Για το θέμα είπα παραπάνω. I'm out. Είχα την ίδια άποψη με εσένα. Η απάντηση που πήρα είναι ότι αν είναι από ελληνικό κατάστημα που εκδίδει νόμιμα τιμολόγια, συγκεκριμένα για το Office που ρώτησα, δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να είναι η Professional έκδοση . Για την μετακίνηση της άδειας των Windows, προφανώς ισχύει ό,τι έγραψες. Όσο για το αυτοκόλλητο, αν δεν συνοδεύεται από τιμολόγιο αγοράς, είναι σαν να μην υπάρχει. Σε refurbished υπολογιστές με άδεια Windows 10 για refurbished έκανα ολόκληρη ιστορία για να γράφει το τιμολόγιο ότι περιλαμβάνουν Windows 10 (είχαν νέο αυτοκόλλητο που το άνοιγες εσύ με νέα άδεια για refurbished). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Στις 11/2/2022 στις 12:31 ΜΜ, Sakeyz είπε Αναίσχυντος χρήστης Win 7 αναρωτιέται γιατί υπήρξε η δήλωση πως τα 10 θα ήταν τα τελευταία windows. Δεν τους έκατσε το os as a service και πήγαμε σε αρχιτεκτονική (wintel) big little άρα νέο kernel - γνώμη μου 🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα