Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι 25 χρονών και φοιτώ ως βοηθός νοσηλευτή σε εσπερινό ΕΠΑΛ. Σκέφτομαι αφού τελειώσω να ασκήσω το επάγγελμα σε κάποια χώρα της ΕΕ

(Γερμανία, Ολλανδία κλπ.). Δεν φοβάμαι την προσαρμογή ούτε αφήνω και πολλά πίσω, ουσιαστικά θα μια αρχή από το 0, αυτό που θα έκανα στην Ελλάδα ούτως η άλλως. Θα εκτιμούσα πληροφορίες / γνώμες γύρω α τα εξής θέματα :

1. Τρόποι εμπλουτισμού του βιογραφικού μου μέσα στα επόμενα 2 χρόνια με μορφή εξ 'αποστάσεων σεμιναρίων ή κάτι τέτοιο. Τα προγράμματα του ΕΚΠΑ λένε κάτι;  Θα σημαίνουν τίποτα για τον Ολλανδό εργοδότη/δημόσιο; 

2. Δεν έχω καθαρίσει με στρατό, θα έχω πρόβλημα αν ρίξω πιστόλα και φύγω ή πάρω Ι5; 

3. Γίνεται να συνεχίσω την εκπαίδευση μου σε κάποιο Πανεπιστήμιο σε, ας πούμε Γερμανία η Ολλανδία χωρίς να ξεκινάω από το 0 (τύπου κατατακτήριες); Θα ήθελα να έχω εξέλιξη κάπως προς τα ψυχικής υγείας πράγματα. (θέμα χρόνου και χρημάτων τίθεται εκτός)

4. Έχω ακούσει να μείνω μακριά από μεσάζοντες τύπου σου βρίσκουμε δουλειά στα στρώνουμε όλα μην ανησυχείς, όπα, μας χρωστας 40.000, πόσο αληθεύουν αυτές οι ιστορίες;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :) 

Δημοσ.

1.

2. Πήγαινε στρατό οπωσδήποτε,  θα σε κυνηγάει μια ζωή (αν είχες πάει πριν ένα χρόνο θα έκανες 9-μηνο...).

3. Δες το 1.Στην Γερμανία (Αυστρία, Ελβετία), είναι διαφορετικό το σύστημα.

4. Μακρυά! Βασίζεσαι στις δυνάμεις σου και πορεύεσαι βάσει σχεδίου (π. Χ. Εξυπακούεται για μένα στην περίπτωσή σου, γνώση γερμανικών β2 τουλάχιστον, καλό απολυτήριο επαλ + μόρια + καθαρισμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

και τωρα 9μηνο θα κανει αρκει να παει Εβρο και οχι Αθηνα να υπηρετησει. Το να "ριξεις πιστολα" δηλαδη να βγεις ανυποτακτος οταν ληξει η αναβολη σου, σημαινει και προστιμο 6000 ευρω το οποιο παει αυτοματα στην εφορια (προσοχη ειναι προστιμο οχι εξαγορα, η υποχρεωση δηλαδη παραμενει), αν βγεις Ι5 οκ θα εισαι.

Τροποι εμπλουτισμου του βιογραφικου= εμπειρια, πρακτικη κλπ

Δημοσ.

Ψάξτο πάρα πολύ καλά.

Γενικά ο κλάδος των νοσηλευτών έχει ακόμα καλή αποκατάσταση και στην Ελλάδα αλλά αν αποφασίσεις να φύγεις θα πρέπει να ξέρεις με κάθε λεπτομέρεια τι ισχύει για ν΄αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Απαιτείται χρόνος για συλλογή πληροφοριών, άριστος προγραμματισμός των κινήσεών σου και εκμάθηση της γλώσσας της χώρας στην οποία σκοπεύεις να μεταναστεύσεις.

Δεν μας μπαίνει μια ιδέα, καβαλάμε  ένα αεροπλάνο έτσι στα τυφλά και φεύγουμε επειδή το σύνηθες σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι να επιστρέψουμε έτσι ακριβώς όπως φύγαμε.

Και όπως πολύ σωστά είπε ο @Tantalos211 κανόνισε οπωσδήποτε να πας στρατό επειδή ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή και αυτό θα είναι πάντα ένα αγκάθι που θα περιορίζει τις επιλογές σου.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sibyl είπε

Ψάξτο πάρα πολύ καλά.

Βεβαίως και θα το ψάξω, δεν σκοπεύω να ξενιτευτώ ελαφρά τη καρδία

4 ώρες πριν, Tantalos211 είπε

2. Πήγαινε στρατό οπωσδήποτε,  θα σε κυνηγάει μια ζωή (αν είχες πάει πριν ένα χρόνο θα έκανες 9-μηνο...).

3. Δες το 1.Στην Γερμανία (Αυστρία, Ελβετία), είναι διαφορετικό το σύστημα.

Δεν είναι στα σχέδια μου να φύγω ανυπότακτος, αλλά θεωρητικά μιλώντας, αν δεν σκόπευα να γυρίσω στην Ελλάδα πόσο θα με επιβάρυνε αυτό σε μία χώρα όπως η Γερμανία/Ολλανδία;  Στην περίπτωση του Ι5 τι ισχύει; 

3 ώρες πριν, epp είπε

Τροποι εμπλουτισμου του βιογραφικου= εμπειρια, πρακτικη κλπ

Φυσικά και θα κάνω πρακτική, αλλά ψάχνω τρόπους για το κάτι έξτρα να κάνω από τη νέα σχολική χρονιά, κάτι το έξτρα τύπου ΕΚΠΑ, coursera, ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορεί να μεταφράσει την θέληση μου για να μάθω και σε μορφή χαρτιού, αν έχετε να προτείνετε κάτι τέτοιο

Για περισσότερο κόντεξτ, έχω πάρει απολυτήριο από ΓΕΛ και έχω δώσει πανελλήνιες, είχα περάσει σε ΤΕΙ πληροφορικής που το παράτησα επειδή κατέληξα ότι δεν μου αρέσει. Δεν έχω να περιμένω κάτι από τους γονείς μου (μαγαζιά, χωράφια κλπ.) ούτε έτοιμη δουλειά να με περιμένει ούτε διασυνδέσεις ή κάτι άλλο που να με κρατάει στην Ελλάδα, και δεν με φοβίζει η σκέψη της σκληρής δουλειάς, του ξεβολέματος και της ξενιτιάς

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koulouvaxata είπε

Στην περίπτωση του Ι5 τι ισχύει; 

Ψάξε εδώ να δεις τι ισχύει:

1) https://www.stratologia.gr/el/nomothesia

2) ΠΔ 11/2014 "Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων..." https://smy.army.gr/sites/smy.army.gr/files/p.d.112014krisi_somatikis_ikanotitas.pdf και κάποιες τροποποιήσεις του προηγούμενου ΠΔ με αυτό: https://smy.army.gr/sites/smy.army.gr/files/3513b-14_tropopoiiseis_pd_11-2014.pdf και με αυτό: https://smy.army.gr/sites/smy.army.gr/files/1360b-19_tropopoiiseis_pd_11-2014.pdf.pdf 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε δουλειές στο εξωτερικό, είτε έχει Ι5 είτε όχι, τους νοιάζει?

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pi314 είπε

Σε δουλειές στο εξωτερικό, είτε έχει Ι5 είτε όχι, τους νοιάζει?

Από τα λίγα που έψαξα όχι. Το δύσκολο είναι να τρέχεις πέρα δώθε με τις αναβολές μέχρι να πάρεις το Ι5 σε περίπτωση που βρίσκεσαι έξω 

Δημοσ.

1. MEBEKO για να ρωτησεις αν αναγνωριζεται το Επαλ και ως τι. 
2. Γνωση γερμανικων Β1. 
3. Το μονο που θα σου προτεινα, αν ειναι εφικτο, ειναι να τελειωσεις ΤΕΙ. Καμια άλλη πιστοποιηση/σεμιναριο δε παιζει ρολο. 
4. Για τα 6χιλ € γελαω. Αποτελει αστειο ποσο. Ενδεικτικα εδω ειναι συνηθες να περαγεσαι για 3ημερο Μονακό, Παρισι κτλ. Μιλουσα με μια νοσηλευτρια χτες, εχει παει 60φορες Βαρκελωνη, στα περισσοτερα ελληνικα νησια και σε ολες τις γυρω χωρες. 
5. Ειδικα ο τομεας Ψ. Υγειας εχει πολυ καλη απορροφηση και καλυτερες συνθηκες εργασιας. 

Δημοσ.

Και εγω λεω ξεμπερδευε με τον στρατο πρωτα. Δεν ξερεις πως στα φερνει η ζωη, ξερεις ποσοι αναγκαστηκαν να γυρισουν εκτακτα λογω κοβιντ απο αλλες χωρες και το βρηκαν μπροστα τους? Μπορεις να εξαγορασεις στα 33 αλλα το προστιμο ειναι 6000 ενω η εξαγορα με τη νεα δωδεκαμηνη θητεια εχει παει γυρω στα 9000. Δεν αξιζει.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Και εγω λεω ξεμπερδευε με τον στρατο πρωτα. Δεν ξερεις πως στα φερνει η ζωη, ξερεις ποσοι αναγκαστηκαν να γυρισουν εκτακτα λογω κοβιντ απο αλλες χωρες και το βρηκαν μπροστα τους? Μπορεις να εξαγορασεις στα 33 αλλα το προστιμο ειναι 6000 ενω η εξαγορα με τη νεα δωδεκαμηνη θητεια εχει παει γυρω στα 9000. Δεν αξιζει.

Στο 9μηνο θα χει βαλει πανω απο 25.000 στην ακρη. Μπορει και παραπανω. Οικονομικα αξιζει 100%

Δημοσ.

Αγγλια Ισπανια και Βελγιο που εχω προσωπικη αποψη Απο ΕΠΑΛ δεν αναγνωριζετε το πτυχιο πουθενα χρειαζετε άπταιστη γνωση της γλωσσας τον λογο τον καταλαβαινεις και υπαρχει μεγαλη ζητηση παντου Μισθος αυτη τη στιγμη στο Βελγιο με κατι εφημεριες απο το σπιτι 2100-2200

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, xgol είπε

1. MEBEKO για να ρωτησεις αν αναγνωριζεται το Επαλ και ως τι. 
2. Γνωση γερμανικων Β1. 
3. Το μονο που θα σου προτεινα, αν ειναι εφικτο, ειναι να τελειωσεις ΤΕΙ. Καμια άλλη πιστοποιηση/σεμιναριο δε παιζει ρολο. 
4. Για τα 6χιλ € γελαω. Αποτελει αστειο ποσο. Ενδεικτικα εδω ειναι συνηθες να περαγεσαι για 3ημερο Μονακό, Παρισι κτλ. Μιλουσα με μια νοσηλευτρια χτες, εχει παει 60φορες Βαρκελωνη, στα περισσοτερα ελληνικα νησια και σε ολες τις γυρω χωρες. 
5. Ειδικα ο τομεας Ψ. Υγειας εχει πολυ καλη απορροφηση και καλυτερες συνθηκες εργασιας. 

Έχεις πραγματικά την εντύπωση ότι οι νοσηλευτές στην Γερμανία βγάζουν τόσα λεφτά, που κάνουνε κανονικα Dolce Vita; Μηπως υπερβαλεις λιγο; Αντε με εφημεριες και εμπειρια, μαξ 3κ καθαρα να φτασεις.

Επεξ/σία από Papakaliati
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Papakaliati είπε

Έχεις πραγματικά την εντύπωση ότι οι νοσηλευτές στην Γερμανία βγάζουν τόσα λεφτά, που κάνουνε κανονικα Dolce Vita; Μηπως υπερβαλεις λιγο; Αντε με εφημεριες και εμπειρια, μαξ 3κ καθαρα να φτασεις.

Κατ’ αρχας δεν ειμαι νοσηλευτης, οποτε ασε τον δικο μου μισθο. Δευτερον μιλαω για Ελβετία, οχι Γερμανια. Τελος την Παρασκευη ειχα αυτη την κουβεντα με Νοσηλευτρια. Να συμπληρωσω επισης πως για 5 βραδινες εφημεριες, παιρνουν 5 μερες οφφ. Btw 6 εβδομαδες διακοπες/ετος κ τυχον υπερωριες πληρωνονται/δινονται ρεπο, στο ακεραιο. 

Δημοσ.

2 κορίτσια που γνωρίζω πηγαν γερμανία αλλά πήγαν μετα και σε άλλη σχολή εκεί και παράλληλα έμαθαν τη γλώσσα όπως κι αλλα ατομα που πήγαν με αλλα πτυχια και ηθελαν να ασχοληθούν με τη νοσηλευτική. η μια κοπέλα πήρε με καποιο τρόπο υποτροφία με κοινωνικά κριτηρια καθως ειναι πολύτεκνη σε σχολή που εχει διδακτρα τωρα εργαζονται σε γηροκομεια και νοσοκομεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...