Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα! 
λοιπον θα εξηγήσω όσο γίνεται πιο συνοπτικά το θέμα μήπως έχει και κάποιος άλλος πέσει θύμα παρόμοιας απάτης! 
Η μητέρα μου μπήκε στο internet banking της τος προάλλες και βρήκε ότι είχε χρεωθεί αλλεπάλληλες φορές μικρόποσα αλλά και ποσά για προμήθειες εμβάσματος προς δικαιούχο και με αιτιολογία Facebk ads fb.me / ads η κάτι παρόμοιο! 

Με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι υπάρχει τέτοιου είδους απάτη υποκλέπτοντας στοιχεία κάρτας και «στήνουν» εικονικές εταιρίες και παίρνουν λεφτά μέσω «διαφημίσεων»! 

Τις προβλεπόμενες διαδικασίες για αμφισβήτηση συναλλαγών στην τράπεζα και κλείδωμα της κάρτας της έκανε αλλά το support του Facebook είναι χαοτικό και δεν μπορώ να βγάλω άκρη και να απευθυνθώ κάπου! 

Υπάρχει κάποιος που να έχει ζήσει κάτι παρόμοιο και να με βοηθήσει να ανακτήσουμε τα χρήματα και να σταματήσει αυτή η απάτη; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kokinosx είπε

λοιπον θα εξηγήσω όσο γίνεται πιο συνοπτικά το θέμα μήπως έχει και κάποιος άλλος πέσει θύμα παρόμοιας απάτης! 
Η μητέρα μου μπήκε στο internet banking της τος προάλλες και βρήκε ότι είχε χρεωθεί αλλεπάλληλες φορές μικρόποσα αλλά και ποσά για προμήθειες εμβάσματος προς δικαιούχο και με αιτιολογία Facebk ads fb.me / ads η κάτι παρόμοιο! 

Με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι υπάρχει τέτοιου είδους απάτη υποκλέπτοντας στοιχεία κάρτας και «στήνουν» εικονικές εταιρίες και παίρνουν λεφτά μέσω «διαφημίσεων»! 

Τις προβλεπόμενες διαδικασίες για αμφισβήτηση συναλλαγών στην τράπεζα και κλείδωμα της κάρτας της έκανε αλλά το support του Facebook είναι χαοτικό και δεν μπορώ να βγάλω άκρη και να απευθυνθώ κάπου! 

Υπάρχει κάποιος που να έχει ζήσει κάτι παρόμοιο και να με βοηθήσει να ανακτήσουμε τα χρήματα και να σταματήσει αυτή η απάτη; 

Tα στοιχεία της κάρτας που τα βρήκαν;

Δημοσ.

Υποψιαζόμαστε ότι απέκτησαν πρόσβαση μέσω κάποιων link είτε fishing είτε link π περιέχουν ιούς (τύπου είσαι Εσυ στη φωτό και ακολουθεί κακόβουλο link) 

Η μητέρα μου δεν έχει και τεράστια ευκολία με την τεχνολογία και με ασφαλής τρόπους συναλλαγής ειδικά με ιστοσελίδες από Κίνα κτλ ( που δυστηχως κάποιες φορές χρησιμοποιεί) 

• Sad 1
Δημοσ.

λεφτα πισω δεν θα παρεις

δεν μπορεις να κανεις τιποτα ουτε να την σταματησεις, θα φυτρωσουν αλλες 10.

μην μπουμε τωρα σε διαδικασιες πως και τι μα δεν εδωσα pin δεν εδωσα λογαριασμο, δεν εδωσα password, δεν εστειλα φωτογραφια, δεν πατησα κανα λινκ, δεν εχασα την καρτα μου.

υπολοιπα εδώ: 

λυπαμαι για τα λεφτα που χασατε αλλα πιο προσοχη στο μελλον.

5 ώρες πριν, kokinosx είπε

Υποψιαζόμαστε ότι απέκτησαν πρόσβαση μέσω κάποιων link είτε fishing είτε link π περιέχουν ιούς (τύπου είσαι Εσυ στη φωτό και ακολουθεί κακόβουλο link) 

Η μητέρα μου δεν έχει και τεράστια ευκολία με την τεχνολογία και με ασφαλής τρόπους συναλλαγής ειδικά με ιστοσελίδες από Κίνα κτλ ( που δυστηχως κάποιες φορές χρησιμοποιεί) 

επισης τωρα το διαβασα καλα, τις παιρνεις την καρτα απο τα χερια και τα υπολοιπα χθες.

Δημοσ.
Στις 10/2/2022 στις 8:32 ΜΜ, kokinosx είπε

Στο facebook υπάρχει σημείο που δηλώνεις ότι θεωρείς πως έχει "χακαριστεί" η σελίδα σου και σε οδηγεί στο να αλλάξεις password και να τσεκάρεις τελευταίες αναρτήσεις, σχόλια κτλ. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα αλλά σε δεύτερη φάση πρέπει να πας και να δεις όλες τις εφαρμογές/ιστοτόπους που έχουν συνδεθεί με facebook (που έχουν πάρει άδειες δηλαδή) και να σβήσεις ό,τι σου φαίνεται ύποπτο. Αυτά είναι για τα από εδώ και πέρα - υποθέτω ότι δεν υπάρχει διαδικασία ανάκτησης χρημάτων μέσω facebook, αν αυτό αφορούσε η ερώτησή σου. (Εκτός από το κλείδωμα, προχωρήσατε και σε αλλαγή κάρτας, υποθέτω;)

Δημοσ.

Ναι κλείδωμα και αλλαγή κάρτες άμεσα αλλά και αμφισβήτηση συναλλαγής μέσω eurobank! Το παράξενο στην όλη ιστορία π ξέχασα να αναφέρω είναι ότι η μητέρα μου δεν έχει καν λογαριασμό Facebook 

• Confused 1
Δημοσ.

Δεν έχει σχέση το Facebook απ'ότι κατάλαβα. Τώρα μόνο στην αστυνομία μπορείς να πας αλλά αν είναι από άλλη χώρα δεν πιστεύω πως γίνεται τίποτα. Αν είναι μικρό το ποσο πες της ότι πλήρωσε για μάθημα. 

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Βρε παιδιά καλησπέρα μόλις χθες μου σημαίνει το ίδιο ακριβώς έχω προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αλλά δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνω για να αποφύγω τυχών άλλη παραβίαση να σημειώσω εδώ ότι δεν ανοίγω πότε συνδέσμους ή κάτι αντίστοιχο πως μπορεί να έγινε η παραβίαση, η τράπεζα τα επιστρέφει τα χρήματα? Και αν ναι σε πόσο καιρό? Επίσης μπήκα στο πρωσοπικο μου λογαριασμό να δω αν εκ παραδρομής έκανα κάτι αλλά στην αντίστοιχη σελίδα στο facebook στη διαχείριση διαφημίσεων δεν έχω ούτε τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε καν αγορά διαφημίσεων 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/2/2022 στις 8:32 ΜΜ, kokinosx είπε

Καλησπέρα. Επαθα το ίδιο. Διαπίστωσα σήμερα οτι χρεώθηκα απο 2 έως 12 ευρώ πολλές φορές. Έκανα αμφισβήτηση αλλα είπαν οτι σε 2 μήνες περίπου θα χω απάντηση για την έρευνα. Λύθηκε το θέμα σε εσας? Πήρατε πίσω τα λεφτά? 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, great είπε

indeed, πως ? περιεγραψε αναλυτικα αν θες

Μπήκα στο ebanking και ειδα ενα σωρο συναλλαγές μεσα σε 4 - 5 μέρες με αυτη την ονομασία..και αρκετές φορές ηταν ποσο 12 ευρώ. Πηρα στην τραπεζα και εκανα αμφισβήτηση και κατάργηση της κάρτας. Να σημειώσω οτι δεν έχω χάσει την κάρτα, ούτε έχω δώσει στοιχεία κάπου πέρα απο αγορές σε έμπιστα site 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...