AngelicaB Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, Είμαι σε αναζήτηση ακινήτου προς ενοικίαση για συγγενικό πρόσωπο και σήμερα είχα ένα κάπως περίεργο ραντεβού.... Συναντήσαμε ένα "διαμεσολαβητή" για τον μεσίτη και μας έδειξε το σπίτι. Μας είπε ότι το σπίτι το έχει αγοράσει Κινέζος και ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας το μεσιτικό για τα σχετικά. Μου είπε τα κλασσικά ότι θέλει 2 ενοίκια και την αμοιβή του μεσιτικού και μου είπε μετρητά. Τον ρώτησα αν μπορώ να πληρώσω με κάρτα και μου είπε όχι και ότι το γραφείο είναι τύπου επενδυτική εταιρεία. Δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί μου απλά σκέφτομαι ότι το ενοίκιο ήταν αρκετά χαμηλό σε σχέση με τα υπόλοιπα και πρώτη φορά δεν συναντώ τον μεσίτη αυτοπροσώπως. Τελικά οι μεσίτες δέχονται μόνο μετρητά για την αμοιβή τους η και για τα δύο ενοίκια? Απλά περνάει από το μυαλό μου ότι μπορεί να είναι απάτη ... Έψαξα την εταιρεία στο ίντερνετ και φαίνεται ότι είναι μόνο ένας Κινέζος ιδιοκτήτης και το κεφάλαιο της ήταν 150.000€... δεν ξέρω .. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
greekfragma Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα. Καλή τύχη. ούτε εμείς ξέρουμε.
vins Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ας ξεκινήσουμε από το βασικο: Τις περισσότερες φορές, όταν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, απλώς δεν είναι αληθινό. Επίσης, όλοι οι νομιμοι επαγγελματίες μεσίτες δέχονται κάρτα. Φυσικά αν πληρώσεις με κάρτα θα κοπεί παραστατικό με ΦΠΑ. Το γιατί αποφασίζουν οι περισσότεροι να πληρώσουν μαύρα επομένως δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Ρώτησες πώς θα γίνει συμβόλαιο; Βασικα θα γίνει συμβολαιο; Με ποιον; Κι άλλες τέτοιες πολύ βασικές ερωτήσεις. Αν σου βρωμάει, που προφανώς σου βρωμάει για να μπήκες να το γράψεις, ή φύγε μακριά εξαρχής, ή διαφορετικα ψαξτο τελείως διεξοδικά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Λεφτά θα πάρουν, έχουν υποχρέωση να σου απαντήσουν σε κάθε ερώτηση. Αν δεις ότι δεν απαντάνε, φεύγεις μακριά. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από vins 2
Skywalker333 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 με τοσους πολλους κομπιναδόρους ενοικιαστες, ιδιοκτήτες και μεσίτες εκει έξω, πλέον συμβόλαιο σε ΟΛΑ και όλα τα λεφτά θα γίνονται καταθεση. Ειναι τόσες μα τοσες πολλές οι ιστορίες τρέλας που πραγματικά δεν αξίζει καθόλου για τα λιγα λεφτα που γλιτωνεις μαυρα, να εχεις μονιμα τον κινδυνο ο αλλος να σου κανει τη ζωη πατίνι. 2
AngelicaB Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Βασικά έχετε δίκιο. Πήρα και ένα γνωστό μεσιτικό για να ρωτήσω και μου είπε ότι πάντα πριν υπογράψεις η δώσεις χρήματα πρέπει να σου δείξουν την μεσιτική απόδειξη. Θα κάτσω να ψάξω περαιτέρω για συμβόλαια κλπ και σίγουρα θα προτείνω η πληρωμή να γίνει με κάρτα. Πρώτη φορά έρχομαι σε επαφή με κάτι τέτοιο και δεν έχω ιδέα από λεπτομέρειες που πρέπει κάποιος να προσέξει. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας ❤️ 1
DrLo Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Ασ τον να περιμένει. Είναι πολύ πιθανό να είναι απάτη. Αν σε πρίξει να προχωρήσετε κλπ είναι 100% απάτη. 1
vamvakoolas Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 14 ώρες πριν, AngelicaB είπε Βασικά έχετε δίκιο. Πήρα και ένα γνωστό μεσιτικό για να ρωτήσω και μου είπε ότι πάντα πριν υπογράψεις η δώσεις χρήματα πρέπει να σου δείξουν την μεσιτική απόδειξη. Θα κάτσω να ψάξω περαιτέρω για συμβόλαια κλπ και σίγουρα θα προτείνω η πληρωμή να γίνει με κάρτα. Πρώτη φορά έρχομαι σε επαφή με κάτι τέτοιο και δεν έχω ιδέα από λεπτομέρειες που πρέπει κάποιος να προσέξει. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας ❤️ πολυ σωστα σου ειπαν. Ο μεσιτης κατα την υποδηξη ακινητου θα σου ζητησει ταυτοτητα ενω θα σου κοψει αποδειξη/συμβαση οπου θα δεις αμοιβη και ολους τους ορους για το ακινητο με την υσηχεια σου. Εφοσον σου αρεσει το διαμερισμα θα πληρωθει ειτε καρτα ειτε καταθεση ειτε μετρητα (γα κατω των 500 ευρ). Ολα τα αλλα ειναι...παπατζιλικια 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα