Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, korakios είπε

ενεργειακή απόδοση κιλού cng vs λίτρου lpg

Ευχαριστώ, άρα το cng έχει σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά δεν το προωθούν.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, makuis είπε

Ευχαριστώ, άρα το cng έχει σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά δεν το προωθούν.

εδώ αφήσαν τη μισή Ελλάδα χωρίς φυσικό αέριο για θέρμανση , το cng θα προωθήσουν ....?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

εδώ αφήσαν τη μισή Ελλάδα χωρίς φυσικό αέριο για θέρμανση , το cng θα προωθήσουν ....?

Σωστά, απ' τη μία διαφήμισαν πόσο καθαρό είναι απ' την άλλη δεν το βρίσκεις...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, makuis είπε

Σωστά, απ' τη μία διαφήμισαν πόσο καθαρό είναι απ' την άλλη δεν το βρίσκεις...

+Δεν νοθεύεται

+Δεν κλέβει η αντλία 

+Έχει 6% Φ. Π. Α. 

-Υψηλό κόστος εγκατάστασης (υπάρχει πρόγραμμα ΕΣΠΑ) 

-Μεγάλη γραφειοκρατία για τις άδειες κτλ 

-Μικρή γκάμα επιλογών αυτοκινήτων εισαγωμενα στην Ελλάδα προς πώληση ως καινούργια 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, terry308 είπε

+Δεν νοθεύεται

+Δεν κλέβει η αντλία 

+Έχει 6% Φ. Π. Α. 

-Μικρή γκάμα επιλογών αυτοκινήτων εισαγωμενα στην Ελλάδα προς πώληση ως καινούργια 

Στην Ελλάδα ζεις οπότε για το ΦΠΑ μη βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ότι θα παραμείνει τόσο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Trelloneritis είπε

Στην Ελλάδα ζεις οπότε για το ΦΠΑ μη βάζεις το χέρι σου στη φωτιά ότι θα παραμείνει τόσο.

Ήταν 24% ή 13% δε θυμάμαι ακριβως και μπήκε σε καθεστώς ενέργειας 6% πριν 1 χρόνο περίπου 

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.
7 ώρες πριν, terry308 είπε

+Δεν νοθεύεται

+Δεν κλέβει η αντλία 

+Έχει 6% Φ. Π. Α. 

ειδικά το τελευταίο που λες σε συνδυασμό με τα περιορισμένα πρατήρια αποτρέπει πολύ κόσμο που θα ήθελε να πάρει cng.

Γενικά νομίζω ότι η τωρινή περίοδος είναι απ΄ τις δυσκολότερες και πολύ tricky για αγορά αυτοκινητου ever.

• Like 3
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, makuis είπε

ειδικά το τελευταίο που λες σε συνδυασμό με τα περιορισμένα πρατήρια αποτρέπει πολύ κόσμο που θα ήθελε να πάρει cng.

ακόμα παραμένει υπο πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις , αλλά πιστεύω το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οτι δεν μπορεί να γίνει μετατροπή χωρίς να θυσιάσει κάποιος το χώρο αποσκευών , αλλιώς θα είχε εξαπλωθεί όπως το lpg το οποίο ουσιαστικά οι μετατροπές ήταν που το έκαναν διαδεδομένο παρά τα ελάχιστα εργοστασιακά που κατα καιρούς ήρθαν με το σταγονόμετρο

1 ώρα πριν, makuis είπε

Γενικά νομίζω ότι η τωρινή περίοδος είναι απ΄ τις δυσκολότερες και πολύ tricky για αγορά αυτοκινητου ever.

αν ήταν να πάρω αμάξι τώρα θα έπαιρνα όσο το δυνατόν φθηνότερο υπάρχει >10ετίας  (με μόνη προϋπόθεση να είναι μηχανικά άριστο αφήνοντας εξωτερική εμφάνιση , εξοπλισμό κτλ) και να του έβαζα υγραέριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/2/2022 στις 11:36 ΠΜ, Trelloneritis είπε

Επειδή το λέτε και το ξαναλέτε για αγορά καινούργιου σας ερωτώ, στα λεφτά που διαθέτει (€17000 max.) ποιο καινούργιο που να κάνει καλύπτει τις ανάγκες του μπορεί να αγοράσει; Είμαι στην ίδια ακριβώς φάση και έχω καταλήξει ότι σε αυτά τα λεφτά αυτοκίνητο που να καλύπτει τις ανάγκες μου και να είναι αξιοπρεπές σε εξοπλισμό υπάρχει μόνο σε μεταχειρισμένο 5ετίας.

εγώ πήρα το corolla sedan live 1.5 σε λευκό. Το αγόρασα 16.100 μετά από προσφορά -900 που έτρεχε στην ΤΟΥΟΤΑ, μείον 510 τριτεκνίας. Το πήρα, ως γνωστόν, μετά από υπομονή 7 μηνών. Έχω πάθει πλάκα με την ποιότητα κύλισης και τα συστήματα ασφαλείας. Και την οικονομία, Αθήνα - Λαμία - Αθήνα με 130 και με όλη την οικογένεια και τις αποσκευές μέσα (5 άτομα), 5,8 λίτρα τα 100 Km. Πιστεύω ότι τα τελευταία 2 χρόνια, τα περισσότερα αμάξια, έχουν αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο, κάτι σαν την επανάσταση από home computers σε PC την δεκαετία του 90.

Επεξ/σία από georgevr
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, georgevr είπε

εγώ πήρα το corolla sedan live 1.5 σε λευκό. Το αγόρασα 16.100 μετά από προσφορά -900 που έτρεχε στην ΤΟΥΟΤΑ, μείον 510 τριτεκνίας. Το πήρα, ως γνωστόν, μετά από υπομονή 7 μηνών. Έχω πάθει πλάκα με την ποιότητα κύλισης και τα συστήματα ασφαλείας. Και την οικονομία, Αθήνα - Λαμία - Αθήνα με 130 και με όλη την οικογένεια και τις αποσκευές μέσα (5 άτομα), 5,8 λίτρα τα 100 Km. Πιστεύω ότι τα τελευταία 2 χρόνια, τα περισσότερα αμάξια, έχουν αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο, κάτι σαν την επανάσταση από home computers σε PC την δεκαετία του 90.

Οκ

Προσωπικά κοιτάω αέρια ή πετρέλαιο

Αυτό που λες εσύ φαντάζομαι είναι βενζίνη;

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Οκ

Προσωπικά κοιτάω αέρια ή πετρέλαιο

Αυτό που λες εσύ φαντάζομαι είναι βενζίνη;

βενζίνη με 125 ατμοσφαιρικά άλογα. Αν είχα 3 χιλιάρικα παραπάνω θα έπαιρνα το υβριδικό. Τα πετρέλαια τελειώνουν στην Ευρώπη. Η ΤΟΥΟΤΑ τα σταμάτησε. Ενημερώσου, γιατί μπορεί να βρεθείς μπροστά σε κάποια έκπληξη, όπως κι εγώ το 2010 με το δύλιτρο RAV μου με τα τέλη κυκλοφορίας να εκτοξεύονται στο 690 ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ!

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, georgevr είπε

βενζίνη με 125 ατμοσφαιρικά άλογα. Αν είχα 3 χιλιάρικα παραπάνω θα έπαιρνα το υβριδικό. Τα πετρέλαια τελειώνουν στην Ευρώπη. Η ΤΟΥΟΤΑ τα σταμάτησε. Ενημερώσου, γιατί μπορεί να βρεθείς μπροστά σε κάποια έκπληξη, όπως κι εγώ το 2010 με το δύλιτρο RAV μου με τα τέλη κυκλοφορίας να εκτοξεύονται στο 690 ευρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ!

Βενζίνη = τεράστιο κόστος μετακίνησης

Άλλο 50χλμ πόλη με υβριδικό και άλλο 100 σε επαρχιακό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...