paylidis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Ωραιο χρωμα, ασχημο αμαξι λιγα cc Και αλογα... Επειδή έχω το ίδιο μοτέρ-setup σε διαβεβαιώ ότι είναι παραπάνω από εντάξει τόσο εντός οσο κ εκτός πολης. Κάποιοι που τα έχουν μετρήσει έχουν βγάλει 99-100 ίππους δε ξέρω εάν ισχύει. Σίγουρα παντως η ροπή του βγαίνει σε πιο ωφέλιμο εύρος σε σχέση με τη βενζίνη όποτε δε νιώθεις την έλλειψη ίππων καθόλου. Ούτε εγώ το περίμενα τόσο καλό… (προσωπικα ήθελα <100 άλογα κάτι γιατί η γυναίκα είναι καμικάζι κ τρεχει μη πάει κ σκοτωθεί πουθενά - ακόμα κ αυτό το πάει Μαλλιοκουβαρα) Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από paylidis 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Στις 10/2/2022 στις 5:51 ΜΜ, Stamos_1 είπε Καλησπέρα σας. Με τη σύζυγο μου αποφασίσαμε να προχωρήσουμε για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Προσπαθώ από το ίντερνετ να βρω έμπορο για αγορά με δόσεις, αλλά μετά από κάποια thread που διαβάσατε εδώ δεν ξέρω ποιόν να εμπιστευτώ ή που να ξεκινήσω τη διαδικασία. Μπορείτε να μου προτείνετε εσείς κάποιον για να ξεκινήσουμε; Ευχαριστώ https://goo.gl/maps/3NcZx34cj1kUSpueA
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 13 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε https://goo.gl/maps/3NcZx34cj1kUSpueA Εχεις κάποια εμπειρία από αυτόν;
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Στα λεφτά που δίνεις και αφού θα είναι με δόσεις εγώ για κάτι καινούργιο θα κοιτούσα, ίσως εργοστασιακό υγραέριο Renault/Dacia. Ή κάποιο μεταχειρισμένο που να έχει ακόμα εργοστασιακή εγγύηση, πχ κάποιο kia ή ford. Δεν θυμάμαι ποιος άλλος έχει μεγάλη εγγύηση.
Trelloneritis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Επειδή το λέτε και το ξαναλέτε για αγορά καινούργιου σας ερωτώ, στα λεφτά που διαθέτει (€17000 max.) ποιο καινούργιο που να κάνει καλύπτει τις ανάγκες του μπορεί να αγοράσει; Είμαι στην ίδια ακριβώς φάση και έχω καταλήξει ότι σε αυτά τα λεφτά αυτοκίνητο που να καλύπτει τις ανάγκες μου και να είναι αξιοπρεπές σε εξοπλισμό υπάρχει μόνο σε μεταχειρισμένο 5ετίας.
terry308 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Trelloneritis είπε Επειδή το λέτε και το ξαναλέτε για αγορά καινούργιου σας ερωτώ, στα λεφτά που διαθέτει (€17000 max.) ποιο καινούργιο που να κάνει καλύπτει τις ανάγκες του μπορεί να αγοράσει; Είμαι στην ίδια ακριβώς φάση και έχω καταλήξει ότι σε αυτά τα λεφτά αυτοκίνητο που να καλύπτει τις ανάγκες μου και να είναι αξιοπρεπές σε εξοπλισμό υπάρχει μόνο σε μεταχειρισμένο 5ετίας. Άλλος θέτει deal breakers ενώ ο συντάκτης του θέματος δεν έθεσε κανένα. Ίσως μόνο ότι θέλει έναν αξιόπιστο μαντρά. Άλλος ζητάει adaptive cruise control, άλλος clima, άλλος όμορφο (δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα) άλλος να αρέσει και στη γυναίκα, άλλος να κάνει καφέ, άλλοι ζητάνε όλα αυτά και θέλουν να δώσουν ελάχιστα χρήματα, η αγορά αυτοκινήτου έχει αυξήσεις και σε καινούργια και σε μεταχειρισμένα. Θέστε 1-2 deal breakers ώστε να μειώσετε τις επιλογές, εγώ στην αγορά καινούργιου το 2018, είχα θέσει τον κυριότερο όρο, καύσιμο: φυσικό αέριο, τέλος, απ εκεί και πέρα έκανα τη βόλτα μου σε έκθεση αυτοκινήτου (γινόταν τότε εκθέσεις) είδα όλα τα διαθέσιμα μοντέλα, πήρα προσφορές και βάσει του budget μου αποφάσισα να πάρω το ibiza, σχεδόν 2000€ φθηνότερα από το polo με τόν ίδιο εξοπλισμό .... Τώρα πάω για μεταχειρισμένο ώς 2ο στην οικογένεια, πάλι 1ος παράγοντας επιλογής ήταν το φ. α., όρισα το budget μου ψάχτηκα τι επιλογές έχω, κατέληξα στο ίδιο μοντέλο, ίδιας χρονολογίας και οριακά εκτός budget,με οοοοοοολλλααα τα έξοδα για να πω με το κλειδί στο χέρι, μιας και είναι Γερμανίας, στην Ελλάδα η έκδοση αυτή δεν υπάρχει και όσες φθηνότερες εκδόσεις υπάρχουν, τα οχήματα είναι τουλάχιστον 3000€ ακριβότερα χωρίς τα έξτρα του εξοπλισμού αυτού. Οι εταιρείες έχουν καλύτερα επιτόκια από τις τράπεζες... Θέστε ζητούμενα να φιλτραριστουν οι διαθέσιμες επιλογές Θέλω.... Προσφέρω €..... 2
zio10 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Trelloneritis είπε Επειδή το λέτε και το ξαναλέτε για αγορά καινούργιου σας ερωτώ, στα λεφτά που διαθέτει (€17000 max.) ποιο καινούργιο που να κάνει καλύπτει τις ανάγκες του μπορεί να αγοράσει; Είμαι στην ίδια ακριβώς φάση και έχω καταλήξει ότι σε αυτά τα λεφτά αυτοκίνητο που να καλύπτει τις ανάγκες μου και να είναι αξιοπρεπές σε εξοπλισμό υπάρχει μόνο σε μεταχειρισμένο 5ετίας. Εγώ θα κοιτούσα sandero και clio lpg αυτή τη στιγμή. Νομίζω και τα δύο είναι εντός budget. 1
Ntinaras Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, terry308 είπε Άλλος θέτει deal breakers ενώ ο συντάκτης του θέματος δεν έθεσε κανένα. Ίσως μόνο ότι θέλει έναν αξιόπιστο μαντρά. Άλλος ζητάει adaptive cruise control, άλλος clima, άλλος όμορφο (δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα) άλλος να αρέσει και στη γυναίκα, άλλος να κάνει καφέ, άλλοι ζητάνε όλα αυτά και θέλουν να δώσουν ελάχιστα χρήματα, η αγορά αυτοκινήτου έχει αυξήσεις και σε καινούργια και σε μεταχειρισμένα. Θέστε 1-2 deal breakers ώστε να μειώσετε τις επιλογές, εγώ στην αγορά καινούργιου το 2018, είχα θέσει τον κυριότερο όρο, καύσιμο: φυσικό αέριο, τέλος, απ εκεί και πέρα έκανα τη βόλτα μου σε έκθεση αυτοκινήτου (γινόταν τότε εκθέσεις) είδα όλα τα διαθέσιμα μοντέλα, πήρα προσφορές και βάσει του budget μου αποφάσισα να πάρω το ibiza, σχεδόν 2000€ φθηνότερα από το polo με τόν ίδιο εξοπλισμό .... Τώρα πάω για μεταχειρισμένο ώς 2ο στην οικογένεια, πάλι 1ος παράγοντας επιλογής ήταν το φ. α., όρισα το budget μου ψάχτηκα τι επιλογές έχω, κατέληξα στο ίδιο μοντέλο, ίδιας χρονολογίας και οριακά εκτός budget,με οοοοοοολλλααα τα έξοδα για να πω με το κλειδί στο χέρι, μιας και είναι Γερμανίας, στην Ελλάδα η έκδοση αυτή δεν υπάρχει και όσες φθηνότερες εκδόσεις υπάρχουν, τα οχήματα είναι τουλάχιστον 3000€ ακριβότερα χωρίς τα έξτρα του εξοπλισμού αυτού. Οι εταιρείες έχουν καλύτερα επιτόκια από τις τράπεζες... Θέστε ζητούμενα να φιλτραριστουν οι διαθέσιμες επιλογές Θέλω.... Προσφέρω €..... Το ΦΑ ομως ποσο εχει τωρα?
terry308 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Το ΦΑ ομως ποσο εχει τωρα? 1.179€ στη Θεσσαλονίκη που βάζω, πετρέλαιο δεν θέλαμε... υβριδικό δεν αξίζει, γιατί θα κάνει 140χλμ καθημερινά λόγω εργασίας. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από terry308
Ntinaras Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, terry308 είπε 1.179€ στη Θεσσαλονίκη που βάζω, πετρέλαιο δεν θέλαμε... υβριδικό δεν αξίζει, γιατί θα κάνει 140χλμ καθημερινά λόγω εργασίας. Ε τοτε παλι δε συμφερει. Καλυτερα LPG, που ειναι και πιο διαδεδομενο και πιο φτηνο στην μετατροπη.
korakios Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Ε τοτε παλι δε συμφερει. Καλυτερα LPG, που ειναι και πιο διαδεδομενο και πιο φτηνο στην μετατροπη. για να συγκρίνεις cng με lpg κάνεις τιμή cng διά δύο πιο διαδεδομένο , ναι το lpg είναι όντως όσο για μετατροπή με το cng χάνεις δυστυχώς τεράστιο χώρο αποσκευών 1
terry308 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ntinaras είπε Ε τοτε παλι δε συμφερει. Καλυτερα LPG, που ειναι και πιο διαδεδομενο και πιο φτηνο στην μετατροπη. Εργοστασιακα μοντέλα, μαμά, ibiza tgi, υπάρχει πρατήριο κτλ κτλ. Είχαμε 2 αμάξια με μετατροπή σε υγραέριο, 1800€ κόστος το 2009; - 2010... το ένα αντικατασταθηκε το 2018 από το 1ο tgi (έχει διανύσει 112.000χλμ) και το 2ο θα αντικατασταθεί από το "νέο" tgi . Ναι είναι πιο διαδεδομένο το lpg αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση φθηνότερο από το cng. Με 13€ κάνω 300-320χλμ πορείας , έναντι 10€ προ αυξήσεων. Εργοστασιακό lpg κοιτούσαμε, αλλά το duster ήθελε 17.000Κ, μεταχειρισμένο 13.000€ ενώ το budget ήταν 10-11.000€... Μετατροπή δεν υπήρχε καν ως επιλογή Το lpg αλλάζει δεξαμενή στα 10 έτη, ενώ το cng στα 20. Συν ο εξοπλισμός του ibiza, ενεργητική και παθητική ασφάλεια είναι ανώτερη του duster και όταν κάνεις 35.000χλμ/έτος Εγνατία οδό είναι σημαντικός παράγοντας. Βάσει spritmonitor για 73.109 km με cng έχω πληρώσει 2.538 EUR , οπότε αυτές οι 6.000€ διαφοράς με το καινούργιο μετρώνται σε κόστος καυσίμων για περίπου 150.000χλμ ή ~70.000χλμ για αντίστοιχα μεταχειρισμένο lpg, που βάσει της διαφοράς στη κατανάλωση καυσίμου είναι περισσότερα. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από terry308
makuis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, korakios είπε για να συγκρίνεις cng με lpg κάνεις τιμή cng διά δύο πιο διαδεδομένο , ναι το lpg είναι όντως όσο για μετατροπή με το cng χάνεις δυστυχώς τεράστιο χώρο αποσκευών καλησπέρα γιατί cng διά δύο;
terry308 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, makuis είπε καλησπέρα γιατί cng διά δύο; Τόσο βγαίνει κι επί προσωπικής εμπειρίας. Με το όχημα μετατροπής lpg (1.2 16v punto) vs το εργοστασιακό cng ibiza. Ίδια διαδρομή, Βέροια - Θεσσαλονίκη - Βέροια Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από terry308 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα