Ampataki Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα θεματάκι (και ελπίζω να παραμείνει έτσι και να μην γίνει θεματάρα) με το αμάξι μου. Το λαμπάκι ESP άναψε ξαφνικά μια μέρα και δεν λέει να σβήσει. Να πω ότι όταν το σβήνω και το αφήνω να κρυώσει η μηχανή, σβήνει. Στο επόμενο άναμμα δεν ανάβει και λειτουργεί κανονικά. Έλα όμως που όταν πιάσει θερμοκρασία ( λίγο κάτω από τους 90 βαθμούς) ξαφνικά ανάβει και κόβει τις στροφές. Όλες οι ταχύτητες πάνε μέχρι τις 3500 - 3700 στροφές και μετά ρετάρουν. Πήγα σε έναν μηχανικό για διαγνωστικό, και μου είπε ότι έσβησε την βλάβη που του εμφάνισε. Δυστυχώς όμως ήταν προσωρινό. Με το που ζεστάθηκε η μηχανή, άναψε πάλι. Γνωρίζει κάποιος από τι μπορεί να είναι;;;
meletis_m Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Ampataki είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα θεματάκι (και ελπίζω να παραμείνει έτσι και να μην γίνει θεματάρα) με το αμάξι μου. Το λαμπάκι ESP άναψε ξαφνικά μια μέρα και δεν λέει να σβήσει. Να πω ότι όταν το σβήνω και το αφήνω να κρυώσει η μηχανή, σβήνει. Στο επόμενο άναμμα δεν ανάβει και λειτουργεί κανονικά. Έλα όμως που όταν πιάσει θερμοκρασία ( λίγο κάτω από τους 90 βαθμούς) ξαφνικά ανάβει και κόβει τις στροφές. Όλες οι ταχύτητες πάνε μέχρι τις 3500 - 3700 στροφές και μετά ρετάρουν. Πήγα σε έναν μηχανικό για διαγνωστικό, και μου είπε ότι έσβησε την βλάβη που του εμφάνισε. Δυστυχώς όμως ήταν προσωρινό. Με το που ζεστάθηκε η μηχανή, άναψε πάλι. Γνωρίζει κάποιος από τι μπορεί να είναι;;; Η βλάβη τι κωδικό είχε , τι αφορούσε , τώρα το ίδιο σφάλμα βγάζει ξανά;
dOf4 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Στις 10/2/2022 στις 2:43 ΜΜ, Ampataki είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα θεματάκι (και ελπίζω να παραμείνει έτσι και να μην γίνει θεματάρα) με το αμάξι μου. Το λαμπάκι ESP άναψε ξαφνικά μια μέρα και δεν λέει να σβήσει. Να πω ότι όταν το σβήνω και το αφήνω να κρυώσει η μηχανή, σβήνει. Στο επόμενο άναμμα δεν ανάβει και λειτουργεί κανονικά. Έλα όμως που όταν πιάσει θερμοκρασία ( λίγο κάτω από τους 90 βαθμούς) ξαφνικά ανάβει και κόβει τις στροφές. Όλες οι ταχύτητες πάνε μέχρι τις 3500 - 3700 στροφές και μετά ρετάρουν. Πήγα σε έναν μηχανικό για διαγνωστικό, και μου είπε ότι έσβησε την βλάβη που του εμφάνισε. Δυστυχώς όμως ήταν προσωρινό. Με το που ζεστάθηκε η μηχανή, άναψε πάλι. Γνωρίζει κάποιος από τι μπορεί να είναι;;; Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με ένα Hyundai i30 του 2015.. άναψε ξαφνικά το esp μετά από κάποιο σημείο πατάω γκάζι και το αμάξι δεν ανταποκρίνεται, πεφτουν οι στροφές και με πατημένο γκάζι μετά από λίγα δευτερόλεπτα επιταχύνει... Γνωρίζουμε τι βλάβη είναι;
alan boy Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Έχω και εγώ το πρόβλημα αυτό. HYUNDAI i 30 του 2009 Ανάβει το λαμπάκι του esp και μαζί δεν δουλεύει το στροφόμετρο. Επίσης για να πάρει μπρος θέλει να πατήσω μίζα τουλάχιστον 3φορες Έχω την εντύπωση ότι όταν πατάω γκάζι μπερδεύει και λίγο (ρεταρει) Μόλις σβήσω τη μηχανή βγάλω εντελώς το κλειδί και το ξαναβάλω λειτουργει κανονικά. Όμως τωρα ακόμα και να βγάλω το κλειδί και να το ξαναβάλω μπρος κάνει το πρόβλημα. Ευτυχώς δε σβήνει (ακόμα) και Θα προλάβω να το πάω σε κάποιο συνεργείο Έτυχε και σε κάποιον άλλο;
Ribopaido Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδια το DTC θελουμε... Τι λεει η obd? C0762 πχ? Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2022 από Ribopaido
alan boy Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, Ribopaido είπε Παιδια το DTC θελουμε... Τι λεει η obd? B0362 πχ? Τον κωδικό της βλάβης εννοείς ;
Menelaos83 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, alan boy είπε Τον κωδικό της βλάβης εννοείς ; Ναι αυτο.Παιζει να εχει σχεση με τον maf παντως για αυτο να κανει κομπιασματα και ρεταρισματα. Επεξ/σία 11 Ιουνίου 2022 από Menelaos83
alan boy Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε Ναι αυτο.Παιζει να εχει σχεση με τον maf παντως για αυτο να κανει κομπιασματα και ρεταρισματα. Όταν λέμε maf εννοείς κάποια πλακέτα;
Menelaos83 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 50 λεπτά πριν, alan boy είπε Όταν λέμε maf εννοείς κάποια πλακέτα; Ειναι αισθητηρας που εχεις σχεση με την μαζα αερα στον κινητηρα.Δεν ξερω παραπανω γτ δεν ειμαι ειδικος απλα θυμαμαι φιλο που εχε τετοιο προβλημα και το θεμα ηταν σε αυτον τον αισθητηρα.
Ribopaido Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) DTC κωδικος βλάβης διάγνωσης σωστα . Δές αυτο, αν ειναι esp θα εχει να κανει με το chassis , σφαλμα C0...κατι αν ειναι μαφ (αισθητηρας μέτρησης μαζας αέρα) θα ειναι P0...κατι ( powertrain) Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2022 από Ribopaido
dOf4 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σας. Το ζήτημα σε εμένα λύθηκε, Δόξα τω Θεώ, πολύ εύκολα! Ηταν ένα λαστιχάκι στο πετάλι του φρενου... το αυτοκίνητο καταλάβαινε οτι μάλλον δεν εχω φρένα(;) (ενώ είχα φρένα ΔΕΝ αναβαν τα στοπ οταν το πατούσα), έτσι μαλλον περιόριζε το αμαξι τη δυνατότητα να πας πιο γρήγορα και εκοβε τις στροφές (και άναβε το ESP μόνιμα...) πήγα στην αντιπροσωπεία και ένας καλός μάστορας εκεί, το βρήκε με την μία. Αλλαξαμε στο πετάλι του Φρένου ένα λαστιχάκι και λύθηκε το πρόβλημα. Εδώ και 10 μερες δουλεύει απροβληματιστα! Το καλύτερο; το κόστος ήταν 1.5€, ( με την εργασία 😆😆) 3
alan boy Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Σήμερα πήγα συνεργείο και εγώ. Μου άλλαξε τη φούσκα στο πενταλ του φρένου για το esp και αλλάξαμε και ένα αισθητήρα στο στρόφαλο για το θέμα με το στροφόμετρο και που αργούσε να πάρει μπροστά η μηχανή. Μέχρι στιγμής λειτουργεί άψογα το i30 1
alan boy Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Παιδιά καλημέρα. Έχω δει κάποια Διαγνωστικά βλαβών στο ίντερνετ. Πιστεύω ότι το κόστος που έχει δεν είναι τρελό. Αλλά πιο αξίζει; έχει κάποιος καμία πρόταση; Το αυτοκίνητο που έχω είναι hyundai i30 2009 μοντέλο Πχ πέτυχα αυτό https://www.skroutz.gr/s/24349434/Konnwei-KW310-Διαγνωστικό-Αυτοκινήτου-Ψηφιακό-OBD-2-με-Καλώδιο-262803.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Και αυτό https://www.skroutz.gr/s/20354943/Konnwei-KW808-Διαγνωστικό-Αυτοκινήτου-Ψηφιακό-OBD-2-με-Καλώδιο.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Τι λέτε; Εντωμεταξύ ψάχνω κάποιο να έχει ελληνική γλώσσα αλλά δεν βρήκα
dOf4 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 36 λεπτά πριν, alan boy είπε Παιδιά καλημέρα. Έχω δει κάποια Διαγνωστικά βλαβών στο ίντερνετ. Πιστεύω ότι το κόστος που έχει δεν είναι τρελό. Αλλά πιο αξίζει; έχει κάποιος καμία πρόταση; Το αυτοκίνητο που έχω είναι hyundai i30 2009 μοντέλο Πχ πέτυχα αυτό https://www.skroutz.gr/s/24349434/Konnwei-KW310-Διαγνωστικό-Αυτοκινήτου-Ψηφιακό-OBD-2-με-Καλώδιο-262803.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Και αυτό https://www.skroutz.gr/s/20354943/Konnwei-KW808-Διαγνωστικό-Αυτοκινήτου-Ψηφιακό-OBD-2-με-Καλώδιο.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Τι λέτε; Εντωμεταξύ ψάχνω κάποιο να έχει ελληνική γλώσσα αλλά δεν βρήκα Σαν εταιρία με διαγνωστικά την έχω ακούσει. Ωστόσο πρέπει να σιγουρευτείς οτι δουλεύει,( δείχνει ενδείξεις που σε ενδιαφέρουν) στο μοντέλο που έχεις. Παλαιότερα είχα προσπαθήσει να δω με διάφορα, μικρότερα obdII από eBay (και σύνδεση με εφαρμογή στο κινητό )την κατάσταση του φίλτρου dpf, ανεπιτυχώς.. Δεν είναι υψηλό το κόστος αλλά κρίμα είναι να μην δουλεύει. Εάν ωστόσο δοκιμάσεις καποιο που ειναι λειτουργικό θα με ενδιέφερε μιας και έχω το ίδιο μοντέλο.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα