Προς το περιεχόμενο

ESP Hyundai i30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα θεματάκι (και ελπίζω να παραμείνει έτσι και να μην γίνει θεματάρα) με το αμάξι μου. Το λαμπάκι ESP άναψε ξαφνικά μια μέρα και δεν λέει να σβήσει. Να πω ότι όταν το σβήνω και το αφήνω να κρυώσει η μηχανή, σβήνει. Στο επόμενο άναμμα δεν ανάβει και λειτουργεί κανονικά. Έλα όμως που όταν πιάσει θερμοκρασία ( λίγο κάτω από τους 90 βαθμούς) ξαφνικά ανάβει και κόβει τις στροφές. Όλες οι ταχύτητες πάνε μέχρι τις 3500 - 3700 στροφές και μετά ρετάρουν. Πήγα σε έναν μηχανικό για διαγνωστικό, και μου είπε ότι έσβησε την βλάβη που του εμφάνισε. Δυστυχώς όμως ήταν προσωρινό. Με το που ζεστάθηκε η μηχανή, άναψε πάλι. Γνωρίζει κάποιος από τι μπορεί να είναι;;; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ampataki είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ένα θεματάκι (και ελπίζω να παραμείνει έτσι και να μην γίνει θεματάρα) με το αμάξι μου. Το λαμπάκι ESP άναψε ξαφνικά μια μέρα και δεν λέει να σβήσει. Να πω ότι όταν το σβήνω και το αφήνω να κρυώσει η μηχανή, σβήνει. Στο επόμενο άναμμα δεν ανάβει και λειτουργεί κανονικά. Έλα όμως που όταν πιάσει θερμοκρασία ( λίγο κάτω από τους 90 βαθμούς) ξαφνικά ανάβει και κόβει τις στροφές. Όλες οι ταχύτητες πάνε μέχρι τις 3500 - 3700 στροφές και μετά ρετάρουν. Πήγα σε έναν μηχανικό για διαγνωστικό, και μου είπε ότι έσβησε την βλάβη που του εμφάνισε. Δυστυχώς όμως ήταν προσωρινό. Με το που ζεστάθηκε η μηχανή, άναψε πάλι. Γνωρίζει κάποιος από τι μπορεί να είναι;;; 

Η βλάβη τι κωδικό είχε , τι αφορούσε , τώρα το ίδιο σφάλμα βγάζει ξανά;

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 10/2/2022 στις 2:43 ΜΜ, Ampataki είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με ένα Hyundai i30 του 2015.. άναψε ξαφνικά το esp μετά από κάποιο σημείο πατάω γκάζι και το αμάξι δεν ανταποκρίνεται, πεφτουν οι στροφές και με πατημένο γκάζι μετά από λίγα δευτερόλεπτα επιταχύνει...

Γνωρίζουμε τι βλάβη είναι; 

Δημοσ.

Έχω και εγώ το πρόβλημα αυτό. HYUNDAI i 30 του 2009

Ανάβει το λαμπάκι του esp και μαζί δεν δουλεύει το στροφόμετρο. Επίσης για  να πάρει μπρος θέλει να πατήσω μίζα τουλάχιστον 3φορες 

Έχω την εντύπωση ότι όταν πατάω γκάζι μπερδεύει και λίγο (ρεταρει) 

Μόλις σβήσω τη μηχανή βγάλω εντελώς το κλειδί και το ξαναβάλω λειτουργει κανονικά.

Όμως τωρα ακόμα και να βγάλω το κλειδί και να το ξαναβάλω μπρος κάνει το πρόβλημα. Ευτυχώς δε σβήνει (ακόμα) και Θα  προλάβω να το πάω σε κάποιο συνεργείο 

Έτυχε και σε κάποιον άλλο; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ribopaido είπε

Παιδια το DTC θελουμε... Τι λεει η obd? B0362 πχ?

Τον κωδικό της βλάβης εννοείς ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, alan boy είπε

Τον κωδικό της βλάβης εννοείς ; 

Ναι αυτο.Παιζει να εχει σχεση με τον maf παντως για αυτο να κανει κομπιασματα και ρεταρισματα.

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Menelaos83 είπε

Ναι αυτο.Παιζει να εχει σχεση με τον maf παντως για αυτο να κανει κομπιασματα και ρεταρισματα.

Όταν λέμε maf εννοείς κάποια πλακέτα; 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, alan boy είπε

Όταν λέμε maf εννοείς κάποια πλακέτα; 

Ειναι αισθητηρας που εχεις σχεση με την μαζα αερα στον κινητηρα.Δεν ξερω παραπανω γτ δεν ειμαι ειδικος απλα θυμαμαι φιλο που εχε τετοιο προβλημα και το θεμα ηταν σε αυτον τον αισθητηρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

DTC κωδικος βλάβης διάγνωσης σωστα . Δές αυτο, αν ειναι esp θα εχει να κανει με το chassis , σφαλμα C0...κατι  αν ειναι μαφ (αισθητηρας μέτρησης μαζας αέρα) θα ειναι P0...κατι ( powertrain)

Επεξ/σία από Ribopaido
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Το ζήτημα σε εμένα λύθηκε, Δόξα τω Θεώ, πολύ εύκολα! Ηταν ένα λαστιχάκι στο πετάλι του φρενου... το αυτοκίνητο καταλάβαινε οτι μάλλον δεν εχω φρένα(;) (ενώ είχα φρένα ΔΕΝ αναβαν τα στοπ οταν το πατούσα), έτσι μαλλον περιόριζε το αμαξι τη δυνατότητα να πας πιο γρήγορα και εκοβε τις στροφές (και άναβε το ESP μόνιμα...) πήγα στην αντιπροσωπεία και ένας καλός μάστορας εκεί, το βρήκε με την μία.  Αλλαξαμε στο πετάλι του Φρένου ένα λαστιχάκι και λύθηκε το πρόβλημα. Εδώ και 10 μερες δουλεύει απροβληματιστα! Το καλύτερο;  το κόστος ήταν 1.5€, ( με την εργασία 😆😆)

• Like 3
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα πήγα συνεργείο και εγώ. 

Μου άλλαξε τη φούσκα στο πενταλ του φρένου για το esp και αλλάξαμε και ένα αισθητήρα στο στρόφαλο για το θέμα με το στροφόμετρο και που αργούσε να πάρει μπροστά η μηχανή. 

Μέχρι στιγμής λειτουργεί άψογα το i30

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. 

Έχω δει κάποια Διαγνωστικά βλαβών στο ίντερνετ. Πιστεύω ότι το κόστος που έχει δεν είναι τρελό. Αλλά πιο αξίζει; έχει κάποιος καμία πρόταση; 

Το αυτοκίνητο που έχω είναι hyundai i30 2009 μοντέλο 

Πχ πέτυχα αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/24349434/Konnwei-KW310-Διαγνωστικό-Αυτοκινήτου-Ψηφιακό-OBD-2-με-Καλώδιο-262803.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Και αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/20354943/Konnwei-KW808-Διαγνωστικό-Αυτοκινήτου-Ψηφιακό-OBD-2-με-Καλώδιο.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Τι λέτε; 

Εντωμεταξύ ψάχνω κάποιο να έχει ελληνική γλώσσα αλλά δεν βρήκα 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, alan boy είπε

Παιδιά καλημέρα. 

Έχω δει κάποια Διαγνωστικά βλαβών στο ίντερνετ. Πιστεύω ότι το κόστος που έχει δεν είναι τρελό. Αλλά πιο αξίζει; έχει κάποιος καμία πρόταση; 

Το αυτοκίνητο που έχω είναι hyundai i30 2009 μοντέλο 

Πχ πέτυχα αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/24349434/Konnwei-KW310-Διαγνωστικό-Αυτοκινήτου-Ψηφιακό-OBD-2-με-Καλώδιο-262803.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Και αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/20354943/Konnwei-KW808-Διαγνωστικό-Αυτοκινήτου-Ψηφιακό-OBD-2-με-Καλώδιο.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Τι λέτε; 

Εντωμεταξύ ψάχνω κάποιο να έχει ελληνική γλώσσα αλλά δεν βρήκα 

Σαν εταιρία με διαγνωστικά την έχω ακούσει. Ωστόσο πρέπει  να σιγουρευτείς οτι δουλεύει,( δείχνει ενδείξεις που σε ενδιαφέρουν)  στο μοντέλο που έχεις. Παλαιότερα είχα προσπαθήσει να δω με διάφορα,  μικρότερα obdII από eBay (και σύνδεση με εφαρμογή στο κινητό )την κατάσταση του φίλτρου dpf, ανεπιτυχώς..

Δεν είναι υψηλό το κόστος αλλά κρίμα είναι να μην δουλεύει. Εάν ωστόσο δοκιμάσεις καποιο που ειναι λειτουργικό θα με ενδιέφερε μιας και έχω το ίδιο μοντέλο..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...