Dennis077 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα σας, ψάχνω ένα πρόγραμμα free που να μπορεί να ενώσει 2 φωτογραφίες σε μια, μήπως ξέρετε κάποιο; Ευχαριστώ
accipio Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Αν με τον όρο "να ενώσει" εννοείς να μπει ή μία δίπλα στην άλλη (και όχι, π.χ. η μία μέσα στην άλλη), τότε προτείνω το δωρεάν και θαυματουργό Irfanview. Κλικ στο Image → Merge images (Simple Panorama image...) → σέρνεις μέσα το πλαίσιο τις δύο εικόνες, επιλέγεις κάθετη (vertical) ή οριζόντια (horizontal) τοποθέτηση, την απόσταση μεταξύ των δύο εικόνων σε pixels → Create image και αποθηκεύεις τη νέα εικόνα. 2
accipio Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Να συμπληρώσω ότι μπορείς και να τοποθετήσεις μια εικόνα μέσα σε μια άλλη, ως εξής: Ανοίγεις την πρώτη εικόνα (τη μεγαλύτερη σε διαστάσεις, προφανώς) με το IfranView → Edit → Insert overlay/watermark color/image... → στο παράθυρο που ανοίγει επιλέγεις τη δεύτερη εικόνα με το Choose → με κλικ μέσα στην πρώτη εικόνα επιλέγεις πού θα τοποθετηθεί η νέα εικόνα (μπορείς να κάνεις πολλαπλά κλικ μέχρι να σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα) → στο Overlay Transparency επιλέγεις το ποσοστό διαφάνειας, αν θέλεις → OK.
pcmasterrace123 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το καλύτερο τζάμπα πρόγραμμα για να μοντάρεις φωτογραφίες είναι το krita ,είναι και open source νομίζω. Μοιάζει αρκετά με το photoshop. Τώρα κάτι τόσο απλό που θες εσύ το κάνεις και στο paint🤣 Edit : Αν δεν θες να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα μπες στο pixlr (είναι σελίδα) ,από παλιά θυμάμαι ήταν τζάμπα αν δεν το έχουν αλλάξει. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από pcmasterrace123 1
kormos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Στις 10/2/2022 στις 2:30 ΜΜ, Dennis077 είπε Καλησπέρα σας, ψάχνω ένα πρόγραμμα free που να μπορεί να ενώσει 2 φωτογραφίες σε μια, μήπως ξέρετε κάποιο; Ευχαριστώ Δες και το GIMP
D___G Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 21 ώρες πριν, pcmasterrace123 είπε Το καλύτερο τζάμπα πρόγραμμα για να μοντάρεις φωτογραφίες είναι το krita ,είναι και open source νομίζω. Μοιάζει αρκετά με το photoshop. Τώρα κάτι τόσο απλό που θες εσύ το κάνεις και στο paint🤣 Edit : Αν δεν θες να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα μπες στο pixlr (είναι σελίδα) ,από παλιά θυμάμαι ήταν τζάμπα αν δεν το έχουν αλλάξει. Επίσης ένα πολύ καλό δωρεάν online είναι το photopea Photopea | Online Photo Editor 1
Dennis077 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Στις 10/2/2022 στις 2:39 ΜΜ, accipio είπε Αν με τον όρο "να ενώσει" εννοείς να μπει ή μία δίπλα στην άλλη (και όχι, π.χ. η μία μέσα στην άλλη), τότε προτείνω το δωρεάν και θαυματουργό Irfanview. Κλικ στο Image → Merge images (Simple Panorama image...) → σέρνεις μέσα το πλαίσιο τις δύο εικόνες, επιλέγεις κάθετη (vertical) ή οριζόντια (horizontal) τοποθέτηση, την απόσταση μεταξύ των δύο εικόνων σε pixels → Create image και αποθηκεύεις τη νέα εικόνα. Ακριβώς 2 εικόνες που είναι χωρισμένες να γίνουν μια. Το δοκίμασα αλλά έχω ένα θεμα μου βγάζει τη νέα εικόνα ενωμένη ως ασπρόμαυρη και όχι έγχρωμη όπως είναι κανονικά. Τι μπορεί να φταίει;
accipio Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2022 Δεν ξέρω, αυτό δεν μου το έχει κάνει ποτέ απ' όσο θυμάμαι.
micos000 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Dennis077 είπε Ακριβώς 2 εικόνες που είναι χωρισμένες να γίνουν μια. Το δοκίμασα αλλά έχω ένα θεμα μου βγάζει τη νέα εικόνα ενωμένη ως ασπρόμαυρη και όχι έγχρωμη όπως είναι κανονικά. Τι μπορεί να φταίει; Μπορεί να είναι σε διαφορετικά color tables οι δύο φωτογραφίες ή μπορεί να μην είναι 24bit αλλά π.χ. 256 χρώματα και να μπερδεύεται. Οι φωτογραφίες είναι από φωτογραφική ή από το Internet; Είναι και οι δύο jpg ή μήπως η μία είναι gif ή webp; Φόρτωσε την μία στο irfan και πήγαινε Image->Information και σύγκρινε το με την άλλη. Αν είναι από φωτογραφική τότε στο information θα έχει στο κάτω μέρος και ένα κουμπάκι exif. Σύγκρινε τα και αυτά. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2022 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα