Billkap95 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα Έχω ένα laptop ACER ASPIRE 5750G https://www.e-shop.gr/acer-aspire-5750g-2456g75mnkk-intel-core-i5-2450m-6gb-750gb-nvidia-geforce-gt610m-p-PER.902608 Για λόγους εργασίας θα χρειαστώ ενα laptop αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να αγοράσω νέο αυτή την περίοδο. Το ACER το χρησιμοποιούσα ως βασικό μου υπολογιστή από το 2012 μέχρι το 2019 που έφτιαξα ένα αξιοπρεπέστατο build. Τώρα χρειάζομαι φορητότητα και ροδάκια στο desktop δεν μπορώ να βάλω. Σκέφτηκα να βάλω εναν SSD και 4GB RAM ακόμα στο ACER για να κάνω τη δουλειά μου μέχρι να πάρω ένα καλό laptop και ήθελα να ρωτήσω 2 πράγματα: 1) Αξίζει τον κόπο; 2) Αν μπορει κάποιος να μου βρεί μια συμβατή RAM ΥΓ: Το Desktop ειναι σε αγγελία εδώ για πώληση η ανταλλαγή με laptop
mphxths Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Billkap95 είπε 1) Αξίζει τον κόπο; Aναλογως τι εργασιες θες να κανεις σε αυτο το μηχανημα ενδεχομενως και να αξιζει. Σιγουρα με ssd και παραπανω μνημη θα πηγαινει πολυ καλυτερα. Σε 2η φαση , αν θες να το τερματισεις , αν δεν κανω λαθος μπορει να αναβαθμιστει και ο επεξεργαστης. 2 ώρες πριν, Billkap95 είπε 2) Αν μπορει κάποιος να μου βρεί μια συμβατή RAM DDR3 , αλλα κατι πιο συγκεκριμενο δεν μπορουμε να ξερουμε. Κατεβασε το cpu-z και βαλε εδω σκρινσοτς απο τις καρτελες με τις μνημες. Kατα πασα πιθανοτητα , θες ddr3 - 1600 low voltage. 1
Billkap95 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, mphxths είπε Aναλογως τι εργασιες θες να κανεις σε αυτο το μηχανημα ενδεχομενως και να αξιζει. Σιγουρα με ssd και παραπανω μνημη θα πηγαινει πολυ καλυτερα. Σε 2η φαση , αν θες να το τερματισεις , αν δεν κανω λαθος μπορει να αναβαθμιστει και ο επεξεργαστης. DDR3 , αλλα κατι πιο συγκεκριμενο δεν μπορουμε να ξερουμε. Κατεβασε το cpu-z και βαλε εδω σκρινσοτς απο τις καρτελες με τις μνημες. Kατα πασα πιθανοτητα , θες ddr3 - 1600 low voltage. Word, Excel, Σπάνια Powerpoint, Abbyy Finereader, Rhino 3d και λιγο Matlab. Γενικά όλα αυτά τα σήκωνε απλά ο HDD έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και από τότε οιυ έφτιαξα τον σταθερό η διαφορά μου φαίνεται η μέρα με τη νύχτα 1 ώρα πριν, mphxths είπε Aναλογως τι εργασιες θες να κανεις σε αυτο το μηχανημα ενδεχομενως και να αξιζει. Σιγουρα με ssd και παραπανω μνημη θα πηγαινει πολυ καλυτερα. Σε 2η φαση , αν θες να το τερματισεις , αν δεν κανω λαθος μπορει να αναβαθμιστει και ο επεξεργαστης. DDR3 , αλλα κατι πιο συγκεκριμενο δεν μπορουμε να ξερουμε. Κατεβασε το cpu-z και βαλε εδω σκρινσοτς απο τις καρτελες με τις μνημες. Kατα πασα πιθανοτητα , θες ddr3 - 1600 low voltage. Αυτα είναι τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του λαπτοπ https://icecat.biz/en/p/acer/lx.rhz02.053/aspire-notebooks-5750g-2454g75mnkk-14861286.html
mphxths Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Billkap95 είπε Word, Excel, Σπάνια Powerpoint, Abbyy Finereader, Rhino 3d και λιγο Matlab. Γενικά όλα αυτά τα σήκωνε απλά ο HDD έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και από τότε οιυ έφτιαξα τον σταθερό η διαφορά μου φαίνεται η μέρα με τη νύχτα Rhino 3d και matlab πρεπει να τσεκαρεις τι απαιτησεις εχουν. Μπορει να τα σηκωνε καποτε , τις παλιοτερες εκδοσεις , δεν ξερω πλεον τις νεοτερες αν τις σηκωνει. 1 ώρα πριν, Billkap95 είπε Αυτα είναι τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του λαπτοπ https://icecat.biz/en/p/acer/lx.rhz02.053/aspire-notebooks-5750g-2454g75mnkk-14861286.html Δεν γιναμε σοφοτεροι. Για τις μνημες , οπως ειπα καποια DDR3 παιρνει. Λοιπα χαρακτηριστικα , κατεβασε το προγραμματακι που σου ειπα για σιγουρες πληροφοριες. Για τον δισκο , ενας οποιονδηποτε 2.5 ssd sata λογικα θα δουλεψει. Για επεξεργαστη αν ψηνεσαι , λογικα πρεπει να παιρνει καποιον i7 2ης γενιας. Δες και εδω τι λενε σχετικα. Ebay θα πουλανε με το τσουβαλι τετοιους επεξεργαστες σε τιμες χωμα... ριξε μια ματια και απο κει. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από mphxths 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα