lary7 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 20 λεπτά πριν, papp0us είπε Ναι αλλα εγώ είναι ένας απλός ιδιώτης, και οταν πουλάω ένα αυτοκίνητο σε πολύ χαμηλή τιμή για να ΜΗΝ μπλέξω με αυτά, θα ήθελα να μη περνάνε για ηλίθιο στις διαπραγματεύσεις. Επίσης τα μεταχειρισμένα δεν είναι ακριβά μόνο για αυτόν που θα αγοράσει το δικό , αλλα και για εμένα που θα πάρω το επόμενο. Να πιάσω και εγώ ολα τα αυτοκίνητα που τα έχουν 12.000€ να τους λέω "παιδιά 10 δίνω, γιατί και εμένα μου κόβουν στο δικό μου"; Καλώς η κακώς έτσι πάει η κατάστασει και επηρεάζει τα πάντα, γιατί ολοι στις αγγελίες βάζουν μεγάλη τιμή ενώ στους μαντράδες, στις αντιπροσωπίες, σε συναλλαγές κατ ιδίαν πάντα ακούς για τιμές 20-30% κάτω απο αυτές που ζητάνε για ίδιο αμάξι σε αγγελίες. Όπως και εσυ, και ο γαμπρός μου ειχε βάλει αγγελία ενα Polo με τιμή που έβγαλε απο το car.gr αν και του έλεγα πως είναι πολλά. Αφού πέρασε 1 μήνας και δεν υπήρχε ενδιαφέρον το έδωσε 1 χιλιάρικο κάτω και έφυγε αμέσως.
telis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Στο κλαμπ περί αυτοκινήτου, αλλά και σε άλλα τοπικ που έχουν ανοιχθεί για αγορά καινούριου, όλοι λένε να πάμε σε όλες τις αντιπροσωπείες και να ζητήσουμε προσφορές γιατί υπάρχει το περιθώριο και μπορεί να πάρουμε καλύτερη τιμή ή περισσότερα δώρα. Και λέμε για καινούριο αυτοκινήτο. Το παζάρι λοιπόν είναι αποδεκτό στις αντιπροσωπείες, αλλά όχι στους ιδιώτες αν πας να πάρεις μεταχειρισμένο? Αυτό λέτε? Πλάκα κάνουμε? 1
papp0us Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 9 λεπτά πριν, telis είπε Στο κλαμπ περί αυτοκινήτου, αλλά και σε άλλα τοπικ που έχουν ανοιχθεί για αγορά καινούριου, όλοι λένε να πάμε σε όλες τις αντιπροσωπείες και να ζητήσουμε προσφορές γιατί υπάρχει το περιθώριο και μπορεί να πάρουμε καλύτερη τιμή ή περισσότερα δώρα. Και λέμε για καινούριο αυτοκινήτο. Το παζάρι λοιπόν είναι αποδεκτό στις αντιπροσωπείες, αλλά όχι στους ιδιώτες αν πας να πάρεις μεταχειρισμένο? Αυτό λέτε? Πλάκα κάνουμε? To παζάρι που κάνεις στην αντιπροσωπεία είναι "κάνει 28 καινούργιο, αλλα εγώ έχω 17.000 στην τσέπη, τα θέλεις ή όχι" Αυτό έχεις στο μυαλό σου σαν παζάρι; 1
telis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, papp0us είπε To παζάρι που κάνεις στην αντιπροσωπεία είναι "κάνει 28 καινούργιο, αλλα εγώ έχω 17.000 στην τσέπη, τα θέλεις ή όχι" Αυτό έχεις στο μυαλό σου σαν παζάρι; Αυτό που λες ΔΕΝ είναι παζάρι. Γιατί βάζεις μια υπερβολή για να γελοιοποιείσεις αυτο που γράφω? Που υπονοησα τέτοιες μπαρούφες?
papp0us Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, telis είπε Αυτό που λες ΔΕΝ είναι παζάρι. Γιατί βάζεις μια υπερβολή για να γελοιοποιείσεις αυτο που γράφω? Που υπονοησα τέτοιες μπαρούφες? Μα για αυτό μίλησα, 6.500€ αγγελία το παζάρι 9/10 είναι "σου δίνω 5000 στην τσέπη". Για αυτό ανέφερα οτι αυτό ΔΕΝ είναι παζάρι. Όπως δεν είναι παζάρι οτι ο τάδε έμπορος του κάνει δόσεις, οπότε εγώ θα πρέπει ξαφνικά να το δώσω 1000-1500€ φτηνότερα γιατι δεν είμαι κατάστημα. 19 λεπτά πριν, telis είπε Αυτό λέτε? Πλάκα κάνουμε? Αυτό λέμε λοιπόν, και καθόλου πλάκα δεν κάνουμε.
telis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, papp0us είπε Μα για αυτό μίλησα, 6.500€ αγγελία το παζάρι 9/10 είναι "σου δίνω 5000 στην τσέπη". Για αυτό ανέφερα οτι αυτό ΔΕΝ είναι παζάρι. Όπως δεν είναι παζάρι οτι ο τάδε έμπορος του κάνει δόσεις, οπότε εγώ θα πρέπει ξαφνικά να το δώσω 1000-1500€ φτηνότερα γιατι δεν είμαι κατάστημα. Αυτό λέμε λοιπόν, και καθόλου πλάκα δεν κάνουμε. 28000 με 17000, είναι το ίδιο με 6500 και 5000. Εντάξει με έπεισες ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα
papp0us Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, telis είπε 28000 με 17000, είναι το ίδιο με 6500 και 5000. Εντάξει με έπεισες ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα Δηλαδή το 6.500 με το 5000 σου φαίνεται οκ παζάρι, αλλα το 28 με τα 17 είναι γελοιοποίηση; Προφανώς ΔΕΝ μιλάμε για το ίδιο πράγμα Αν το 17 το κάνω 20 αλλάζει η στάση σου; γιατι 5000 στα 6.500 είναι 30% κάτω. Μπορεί σαν ποσό να μη σου κάνει εντύπωση αλλα για εσένα το παζάρι είναι "φιλε δίνω 30% κάτω στην ήδη χαμηλή τιμή" για εμένα δεν είναι.
telis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, papp0us είπε Δηλαδή το 6.500 με το 5000 σου φαίνεται οκ παζάρι, αλλα το 28 με τα 17 είναι γελοιοποίηση; Προφανώς ΔΕΝ μιλάμε για το ίδιο πράγμα Αν το 17 το κάνω 20 αλλάζει η στάση σου; γιατι 5000 στα 6.500 είναι 30% κάτω. Μπορεί σαν ποσό να μη σου κάνει εντύπωση αλλα για εσένα το παζάρι είναι "φιλε δίνω 30% κάτω στην ήδη χαμηλή τιμή" για εμένα δεν είναι. Ναι γιατί στην περίπτωση των 6500 και 5000, μπορεί να τα βρείτε στα 5800. Στο άλλο που είπες απλά είναι με γελοία υπερβολή και δεν παίζει να γίνει καμία απολύτως συμφωνία ποτέ. Εγώ από την άλλη αγγελίες που αναφέρουν ότι δεν επιδέχονται παζάρι τις θεωρώ κακόπιστες. Μπορεί να βρω κάτι στπν έλεγχο που όντως να σηκώνει μείωση της τιμής, εσύ δηλαδή που λες ότι θέλω τόσα και δεν με νοιάζει, είσαι τοοοοοσο αξιόπιστος?
Joshua21 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Βασικά το παζάρι στο καινούργιο και το παζάρι στο μεταχειρισμένο δεν συγκρίνονται ως μεγέθη, το καινούργιο έχει τιμή καταλόγου και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο αντιπρόσωπος να κόψει ένα μέρος από την προμήθεια του, σε αντίθεση με τα μεταχειρισμένα που ο πωλητής μπορεί να το βάλει ότι τιμή γουστάρει και επίσης να κόψει όσο γουστάρει. 1
papp0us Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, telis είπε Ναι γιατί στην περίπτωση των 6500 και 5000, μπορεί να τα βρείτε στα 5800. Στο άλλο που είπες απλά είναι με γελοία υπερβολή και δεν παίζει να γίνει καμία απολύτως συμφωνία ποτέ. Εγώ από την άλλη αγγελίες που αναφέρουν ότι δεν επιδέχονται παζάρι τις θεωρώ κακόπιστες. Μπορεί να βρω κάτι στπν έλεγχο που όντως να σηκώνει μείωση της τιμής, εσύ δηλαδή που λες ότι θέλω τόσα και δεν με νοιάζει, είσαι τοοοοοσο αξιόπιστος? Ρε συ, πήγε το αμάξι στον μηχανικό; ΤΟΥ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ, και είπα ΟΧΙ ακατέβατα; Η είπα οτι δεν σηκώνω παζάρι; Εγώ σου λέω οτι η ατάκα "φίλε 5 στο χέρι" σαν πρώτη κουβέντα, δεν είναι παζάρι, και δεν μπαίνω σε κόπο να τη συζητήσω. Και ξαναλεώ οτι αν ήταν 1 τηλέφωνο, ντάξει, υπάρχουν και αυτοί, μιλάμε οτι μια βδομάδα τώρα είναι οι 5/10 , μαζί με κανα δυο ακόμα που απαιτούν να ρίξω την τιμή στα 5500 που έχουν, γιατι δεν κάνω δόσεις. Δηλαδή Insomnia θα γίνουν και στα αυτοκίνητα, θα μου στέλνουν σε λίγο ανταλλαγές με μπουφάν για ρολόγια, και θα μου λένε "μα στο Banggood κάνει τόσο"; Κάτι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε; ΝΑΙ, βλέπει το αυτοκίνητο, βρίσκουμε τι θέλει, τα βάζουμε στη μέση και είμαστε ολοι ευτυχισμένοι. Αν δηλαδή πω εγώ στον άλλο "οκ 5.000" και πάω στο μηχανικό ,και θέλει π.χ και 2 φυσούνες, θα του κόψω και για τις φυσούνες μετά; 1
renaultclioV Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Και κάποιοι ιδιώτες υπερβάλλουν, ή ανεβάζουν την τιμή ωστε με παζάρι να έρθει εκεί που θέλουν. Απ την μία θέλουν λεφτά στο χέρι απ την άλλη κάνουν και τους δύσκολους. Σέρβις στην αντιπροσωπεία, φυλάσσεται σε γκαραζ , ατρακαριστο, χλμ στην Εγνατία κλπ ολοι τα ίδια γράφουν, πας εκεί και αν ψάξεις αρχίζεις να βρίσκεις κουσουρια αλλά οχι παζάρια σου λένε στο τηλ. Εδω ενας είχε βάλει με μπλανκο στο χρωμα τελευταία στιγμή για να μην δούμε λεπτομέρειες αλλά απ το τηλ δεν κατεβαζε τιμη.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Morosana είπε Επειδή έχεις κολλήσει με το σαλόνι δεν είναι πραγματική ένδειξη χλμ. Η δουλειά μου από το σπίτι είναι 800 μέτρα και επειδή υπάρχει πάρκινγκ κάνω αυτή την αποσταση καθημερινά όποτε μπήκα βγήκα μια φορά για τη δουλειά. Θα μπω θα βγω μια φορά για τον παιδικό που είναι επισης κοντά, μια φορά για σουπερμάρκετ και διαφορά ψώνια μια για καμία δραστηριότητα των παιδιών, μια μπορεί να το πάρει και η γυναίκα να πεταχτεί κάπου γιατί συνήθως πιάνω την πιο βολική θέση. Μαξ αυτό το αυτοκίνητο στα 10 χρόνια θα κάνει 20000 χλμ γιατί δεν το πάμε ταξίδια αλλά το σαλόνι θα είναι ταλαιπωρημένο. ισως ένα κουρασμένο σαλόνι θα είναι deal breaker για τον Jimmy του μέλλοντος που νομίζει ότι η κατάσταση του σαλονιού αντιπροσωπεύει τα χλμ και θα κανει σενάρια με το μυαλό του αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ξερεις πολλους πωλητές που πουλάνε αμάξι 10 ετών με 20.000χλμ;;;;;;Αληθινά χλμ. Αν βγεις αύριο να ψάξεις αμάξι, πόσα τετοια θα βρείς; Το δικό σου σαλόνι, όσο και να λες ότι είναι ταλαιπωρημενο, που δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο μετά από 20.000χλμ, εκτός αν οδηγείς σαν ουρακοταγκος και όχι σαν άνθρωπος, θα έχει πολλές ενδείξεις για τα χλμ του,θα έχεις τα κτεο του, πολλά πάνω θα ειναι ακόμα καινούρια. Πιστεύεις αυτός που βλέπει καθημερινά μεταχειρισμένα αμάξια, δεν θα το καταλάβει; Ότι έχει όντως τόσα λίγα χλμ; Εδω μιλάμε για αμάξια που τα φέρνουν από έξω, που έχουν στην πραγματικότητα πάνω από 300.000χλμ,και τα πουλάνε με 100.000χλμ,που δεν έχουν χαρτιά ιστορικού κλπ. Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ μεταχειρισμενο άνω των 5-7 ετών, και ποτέ από Ελλάδα. Είτε έμπορο είτε ιδιώτη. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2022 από jmmys
LLLEFTERIS Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όταν έψαχνα αμάξι μιλούσα με έναν φίλο που δούλευε παλια σε εταιρία με καινούρια και μεταχειρισμένα. Του λέω ρε Μιχάλη ψάχνω στο Car και δεν υπάρχουν ιδιώτες τα 9-10 αμάξια είναι μαντράδες. Μου λέει Λευτέρη τα πάνε στους μαντράδες και τα αφήνουν εκεί για πούλημα σαν να τους δίνει τον χώρο και εκεί που κάποιος δίνει ένα αμάξι για να φύγει 5.000 ο μαντράς το δίνει 6.000 για αυτό βγάζουν τις πινακίδες γιατί εσένα που σε ενδιαφέρει μπορεί να έχεις άκρη να βρεις τον ιδιοκτήτη και να το πάρεις χωρίς το κέρδος του μαντρά. Του λέω καλά δεν βγάζουν τις πινακίδες για να μην πληρώνουν τέλη; όχι μου λέει για να μην μπορείς να βρεις τον ιδιοκτήτη και χάσουν το κέρδος τους τις πινακίδες τις έχουν η στο μαγαζί ή μέσα στο πορτμπαγκάζ. Να πω πως όταν έψαχνα αμάξι είχα δει σε μαντρά ένα fabia station στα 5.950 και μετά από λίγες μέρες είδα το ίδιο ακριβώς από ιδιώτη στα 5.000 και φυσικά είχε διαγραφεί από τα αυτοκίνητα του μαντρά. Τώρα το αμάξι που πήρα από Ιταλία και εκτελωνίστηκε στο όνομα μου με απαλλαγή τέλος ταξινόμησης λόγω τρίτεκνος έχει 148.000 χιλιόμετρα επειδή έχω την άδεια και τον αριθμό κυκλοφορίας του Ιταλού είδα ότι στις 3/11/2020 που πέρασε εκεί κτεο είχε 133.000 χιλιόμετρα οπότε σε 15 μήνες λογικά είναι τα 15.000 χιλιόμετρα. Να πω ότι δεν πέρασε εδώ κτεο και δέχτηκαν το κτεο της Ιταλίας και η άδεια μου γράφει πως πρέπει να περάσει για πρώτη φορά κτεο στις 3/11/2022 δηλαδή ακριβώς δύο χρόνια από τότε που πέρασε ο Ιταλός. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2022 από LLLEFTERIS
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα