Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτη την εμμονη με τους μαντραδες παντως δεν την καταλαβαινω. Οταν εγω πουλαγα το δικο μου αμαξι και με επαιρναν τηλ για να το δουνε, τους το ακυρωνα μολις μαθαινα οτι ειναι μαντραδες. Ουτε ως αγοραστες δεν ηθελα να τους βλεπω. Εχω μεχρι και συγγενη μαντρά και ποτε δε θα αγοραζα αμαξι ουτε καν απο αυτον, μιας και ξερω οτι εχει κοροιδεψει μεχρι και πολυ κοντινους συγγενεις του.

Παντα απο ιδιωτη και παντα μετα απο ελεγχο απο  αξιολογο μηχανικο, αγοραζουμε μεταχειρισμενο αυτοκινητο.

Ισως να ηταν καλο να κανουμε μια λιστα με μηχανικους που κανουν οντως σοβαρο ελεγχο, οσοι ξερουμε. Ειχα εναν πολυ καλο στον Βυρωνα αλλα εχω χασει τα στοιχεια του. Σε καποιους αλλους που ειχα παει, οι ελεγχοι ηταν αστειοι (και μερικοι απο αυτους ηταν σε επισημες αντιπροσωπειες)

Επεξ/σία από firegarden
  • Like 1
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jmmys είπε

Ξαναλέω, επειδη μιλάς για γενικό αρπακολλατζιδικο έλεγχο, 

Τιμόνι, πεντάλ, λεβιές, χερούλια και καθίσματα δεν έχουν σχεση με τους δρόμους. Οι επιφάνειες τους δηλαδή. Αυτά τα συγκεκριμένα. Η φθορά τους έχει να κάνει με το πόσο επαφή είχε ο οδηγός. Άλλη φθορά έχουν στα 100.000,αλλη στις 300. 000χλμ.

https://colorglo.gr/ypiresies/autokinito/

Τιμόνι, λεβιέ, χερούλια, καθίσματα ταμπλό, διακοπτες και οτι άλλο έχει φθορά τριβής έχει μπόλικα στο portfolio τους  😛 και φυσικά υπάρχουν  ένα σωρό τέτοια συνεργεία 

Δεν γίνεται αντικατάσταση σχεδόν σε τίποτα εκτος από ουρανούς που έχουν ξεκολλήσει και όπως φαντάζεσαι δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά με εμπόρους. 

Στο τέλος κάνουν και ένα χάιδεμα με κάποιο πολύ ψιλό γυαλοχαρτο ή σκοτς για να γίνει μια πατινα που να συνάδει με τα χλμ  και τρέχα γύρευε. 

Για τον μαντρά που του στείλει 15 νταλίκες αμάξια το χρόνο  το κόστος για μια τέτοια υπηρεσία είναι πολύ μικρό. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, firegarden είπε

Αυτη την εμμονη με τους μαντραδες παντως δεν την καταλαβαινω. Οταν εγω πουλαγα το δικο μου αμαξι και με επαιρναν τηλ για να το δουνε, τους το ακυρωνα μολις μαθαινα οτι ειναι μαντραδες. Ουτε ως αγοραστες δεν ηθελα να τους βλεπω. Εχω μεχρι και συγγενη μαντρά και ποτε δε θα αγοραζα αμαξι ουτε καν απο αυτον, μιας και ξερω οτι εχει κοροιδεψει μεχρι και πολυ κοντινους συγγενεις του.

Παντα απο ιδιωτη και παντα μετα απο ελεγχο απο  αξιολογο μηχανικο, αγοραζουμε μεταχειρισμενο αυτοκινητο.

Ισως να ηταν καλο να κανουμε μια λιστα με μηχανικους που κανουν οντως σοβαρο ελεγχο, οσοι ξερουμε. Ειχα εναν πολυ καλο στον Βυρωνα αλλα εχω χασει τα στοιχεια του. Σε καποιους αλλους που ειχα παει, οι ελεγχοι ηταν αστειοι (και μερικοι απο αυτους ηταν σε επισημες αντιπροσωπειες)

Μα έχουν τη λογίκη οτι πάνε σε μαγαζί(σαν την αντιπροσωπεία) με αυτοκίνητα, απλά με μεταχειρισμένα όχι καινούρια. Οι μαντράδες επίσης πουλάνε και εγγύηση(μέ ότι όρους κι αν είναι) και πάρα πολλοί τσιμπάνε. Καλύτερα κι όλας γιατί αν ψάχνανε όλοι  από ιδιώτη δεν θα βρίσκαμε εμείς. ☝️

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι τους κατηγορείται; Την δουλειά τους κάνουν; Πωλητές είναι. Κέρδος θέλουν. Και μάλιστα έχουν δίκη τους επιχείρηση. 

Δηλαδή, όταν τα στέλνετε σε service σε γνωστές αλυσίδες νομίζετε ότι τα περιποιούνται καλύτερα; Φυσικά και όχι. Πολλές φορές τους τελειώνουν και τα χρώματα και κάνουν μιξαζ ότι γουστάρουν.

Όταν έχεις ένα εστιατόριο τα ψάρια και τα καλαμάρια είναι ελληνικά νομίζετε; Από τα τοπικά νερά; ΟΧΙ. Είναι κατεψυγμένα από Κίνα (έχω δει άπειρες τέτοιες σακούλες). Η το χταποδάκι είναι ελληνικό (με το ελληνικό δεν εννοώ ότι είναι καλύτερο αλλά ότι το πλασάρουν ψεύτικα ως ελληνικό). Φυσικά και όχι. Κατεψυγμένο είναι από Κίνα, στην καλύτερη Ινδία. 

Όταν πάτε σε ένα ξενοδοχείο νομίζετε ότι η καμαριέρα καθαρίζει και την λεκάνη καλά καλά, η ότι το ποτηράκι που είναι για να πίνεις η να φτύνεις νερό όταν πλένεις τα δόντια σου είναι καθαρό; Πολλές καμαριέρες το χρησιμοποιούν στο καθάρισμα και απλά τα παρατάνε εκεί μετά. 

Αν δεν έχετε δίκη σας επιχείρηση με εργαζόμενους δεν καταλαβαίνετε πως λειτουργεί το πράγμα.

Κατα 99,999 φταίει ΠΑΝΤΑ ο αγοραστής.

Γιατί;

Γιατί δεν έκανε τις σωστές ερωτήσεις όταν έπρεπε. Γιατί δεν πρόσεξε καλά καλά παντού το αυτοκίνητο και υπέγραψε. Γιατί δεν ΦΡΟΝΤΙΣΕ να βεβαιωθεί ότι τα λεγόμενα του πωλητή ισχύουν.

Όταν πάτε στον Κωτσόβολο και σας πλασάρουν μια στραπατσαρισμένη συσκευασία που κατα 99,999 είναι επιστροφή έχετε ρώτησε ποτέ, παιδιά είναι επιστροφή; Και ας πούνε φυσικά όχι κύριε, έχετε ανταπαντήσει αυτό μπορείτε να το υπογράψετε με όνομα και επώνυμο. Αν όχι, παρακαλώ μου δίνεται άλλη συσκευασία; 

• Confused 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, insomniac01 είπε

Ρε παιδιά τι τους κατηγορείται; Την δουλειά τους κάνουν; Πωλητές είναι. Κέρδος θέλουν. Και μάλιστα έχουν δίκη τους επιχείρηση. 

Δηλαδή, όταν τα στέλνετε σε service σε γνωστές αλυσίδες νομίζετε ότι τα περιποιούνται καλύτερα; Φυσικά και όχι. Πολλές φορές τους τελειώνουν και τα χρώματα και κάνουν μιξαζ ότι γουστάρουν.

Όταν έχεις ένα εστιατόριο τα ψάρια και τα καλαμάρια είναι ελληνικά νομίζετε; Από τα τοπικά νερά; ΟΧΙ. Είναι κατεψυγμένα από Κίνα (έχω δει άπειρες τέτοιες σακούλες). Η το χταποδάκι είναι ελληνικό (με το ελληνικό δεν εννοώ ότι είναι καλύτερο αλλά ότι το πλασάρουν ψεύτικα ως ελληνικό). Φυσικά και όχι. Κατεψυγμένο είναι από Κίνα, στην καλύτερη Ινδία. 

Όταν πάτε σε ένα ξενοδοχείο νομίζετε ότι η καμαριέρα καθαρίζει και την λεκάνη καλά καλά, η ότι το ποτηράκι που είναι για να πίνεις η να φτύνεις νερό όταν πλένεις τα δόντια σου είναι καθαρό; Πολλές καμαριέρες το χρησιμοποιούν στο καθάρισμα και απλά τα παρατάνε εκεί μετά. 

Αν δεν έχετε δίκη σας επιχείρηση με εργαζόμενους δεν καταλαβαίνετε πως λειτουργεί το πράγμα.

Γιατί;

Γιατί δεν έκανε τις σωστές ερωτήσεις όταν έπρεπε. Γιατί δεν πρόσεξε καλά καλά παντού το αυτοκίνητο και υπέγραψε. Γιατί δεν ΦΡΟΝΤΙΣΕ να βεβαιωθεί ότι τα λεγόμενα του πωλητή ισχύουν.

Όταν πάτε στον Κωτσόβολο και σας πλασάρουν μια στραπατσαρισμένη συσκευασία που κατα 99,999 είναι επιστροφή έχετε ρώτησε ποτέ, παιδιά είναι επιστροφή; Και ας πούνε φυσικά όχι κύριε, έχετε ανταπαντήσει αυτό μπορείτε να το υπογράψετε με όνομα και επώνυμο. Αν όχι, παρακαλώ μου δίνεται άλλη συσκευασία; 

Πραγματικα θα τρελαθουμε εδώ μέσα.. Για σένα να δηλαδη σε ολο το εμπόριο ειναι απατεωνες και υπαιτιος ειναι ο καταναλωτης; Με τετοια μυαλα λογικό να βασιλευουν οι απατες. 

• Like 13
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, simoszol είπε

Πραγματικα θα τρελαθουμε εδώ μέσα.. Για σένα να δηλαδη σε ολο το εμπόριο ειναι απατεωνες και υπαιτιος ειναι ο καταναλωτης; Με τετοια μυαλα λογικό να βασιλευουν οι απατες. 

τετοια μυαλα εχουν οι εμποροι
και τους φαινεται παραλογο οταν ζητας τα ρεστα
ειναι λιγο σα το μ@λ@κ@ που περναει κοκκινο χωρις καν να κοιταξει. σε βριζει κι απο πανω αμα του πατησεις καμια κορνα

• Like 7
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Morosana είπε

https://colorglo.gr/ypiresies/autokinito/

Τιμόνι, λεβιέ, χερούλια, καθίσματα ταμπλό, διακοπτες και οτι άλλο έχει φθορά τριβής έχει μπόλικα στο portfolio τους  😛 και φυσικά υπάρχουν  ένα σωρό τέτοια συνεργεία 

Δεν γίνεται αντικατάσταση σχεδόν σε τίποτα εκτος από ουρανούς που έχουν ξεκολλήσει και όπως φαντάζεσαι δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά με εμπόρους. 

Στο τέλος κάνουν και ένα χάιδεμα με κάποιο πολύ ψιλό γυαλοχαρτο ή σκοτς για να γίνει μια πατινα που να συνάδει με τα χλμ  και τρέχα γύρευε. 

Για τον μαντρά που του στείλει 15 νταλίκες αμάξια το χρόνο  το κόστος για μια τέτοια υπηρεσία είναι πολύ μικρό. 

Παλι δεν κατάλαβες τι λεω, και στην ουσία συμφωνούμε στην απάτη που γίνεται από τους μαντραδες. 

Οτι και και να κάνουν σε ένα αμάξι,τα εκατοντάδες χιλιάδες χλμ που θα κατεβάσουν, δεν θα μπορούν να κρυφτούν από ένα έμπειρο μάτι.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, jmmys είπε

Παλι δεν κατάλαβες τι λεω, και στην ουσία συμφωνούμε στην απάτη που γίνεται από τους μαντραδες. 

Οτι και και να κάνουν σε ένα αμάξι,τα εκατοντάδες χιλιάδες χλμ που θα κατεβάσουν, δεν θα μπορούν να κρυφτούν από ένα έμπειρο μάτι.

Συμφωνούμε στην απάτη διαφωνούμε ότι υπάρχουν τσακάλια έξω που μπορούν να ξεγελάσουν αρκετά μάτια ακόμα και έμπειρα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ποιο είναι αυτό το μάτι που θα καταλάβει αν ένα αμάξι έχει οδηγηθεί αποκλειστικά εθνική οδό με cruise control για 300.000χλμ και ένα για 150.000 και ένα για 75.000 στο Σύνταγμα

Αν δεν ήταν ψυχολογικό το θέμα, θα έπαιρνα ένα αμάξι 5ετιας που γράφει 300.000 πάρα ένα με 80 που ξέρω οτι έχουν γίνει πόλη ή ενέχει ρίσκο να είναι 300

Ένιγουει.

Αυτό το μάτι που λες, πες μου ποιος μηχανικός (?) είναι. Να τον καλοπληρώσω με γραπτή αναφορά από την εταιρεία του.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, paylidis είπε

Εαν απλα ειχες παει για ελεγχο στην αντιπροσωπεια πριν την αγορά θα το ηξερες... Αλλα οι 8/10 αγοραστες μεταχειρισμενων που θα δωσετε 5-10-15 χιλιαρικα κοιτατε να γλυτωσετε τα 50-60€ που θελει η αντιπροσωπεία (δε στο λεω επι προσωπικου, αυτη ειναι η αληθεια) και στο τελος σας βγαινει ακριβότερα το κοστουμι...

Δυστυχως δε προκειται να βγαλεις άκρη εκτος εαν ξοδεψεις μερικα χιλιαρικα σε δικηγόρους...

Πηρες χαρτι απο την αντιπροσωπεία για τα αληθινα χλμ;

Το ΚΤΕΟ τι λεει; Ποτε το αγορασες;

Η αντιπροσωπεία θα μου δώσει χαρτί μόνο με εισαγγελική παραγγελία Έντ μεταξύ επικοινωνησα μαζί του και με είπε θα το συζητήσει με τον συνεργάτη του και θα με ενημερώσει για την επιστροφή χρημάτων

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nadal1999 είπε

και με είπε θα το συζητήσει με τον συνεργάτη του και θα με ενημερώσει για την επιστροφή χρημάτων

και 99,99% συνέχισε να κάνει ότι έκανε με το που έκλεισε το τηλέφωνο, το ίδιο θα έκανα

ξεκινάς με εξώδικο ,το οποίο προσωπικά θα το αγνοούσα και όταν οριστεί δικάσιμος ίσως επικοινωνήσει με πρόταση λύσης

αν σκέφτεσαι τα λεφτά που θα χάσεις σε δικαστικά , τότε έχεις ήδη χάσει αρκετά παραπάνω

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nadal1999 είπε

Η αντιπροσωπεία θα μου δώσει χαρτί μόνο με εισαγγελική παραγγελία Έντ μεταξύ επικοινωνησα μαζί του και με είπε θα το συζητήσει με τον συνεργάτη του και θα με ενημερώσει για την επιστροφή χρημάτων

Δεν μπορεί να σου δώσει το ιστορικό του service; πλάκα κάνει; 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Ποιο είναι αυτό το μάτι που θα καταλάβει αν ένα αμάξι έχει οδηγηθεί αποκλειστικά εθνική οδό με cruise control για 300.000χλμ και ένα για 150.000 και ένα για 75.000 στο Σύνταγμα

Αν δεν ήταν ψυχολογικό το θέμα, θα έπαιρνα ένα αμάξι 5ετιας που γράφει 300.000 πάρα ένα με 80 που ξέρω οτι έχουν γίνει πόλη ή ενέχει ρίσκο να είναι 300

Ένιγουει.

Αυτό το μάτι που λες, πες μου ποιος μηχανικός (?) είναι. Να τον καλοπληρώσω με γραπτή αναφορά από την εταιρεία του.

Υπάρχουν εταιρείες που ασχολούνται με αυτό. 

Προσοχή, ΌΧΙ εταιρείες που πουλάνε και οι ίδιες μεταχειρισμένα, αλλά που δεν έχουν καμμια σχέση με πώληση, αλλά μόνο με έλεγχο. 

Το κόστος όμως είναι 100-150 ευρώ. 

Αν ψάξεις στο Google θα βρεις. 

Και φυσικά, πάλι δεν είσαι σίγουρος,απλά μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να πάρεις σαβούρα. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Όπως σωστά επεσήμαναν οι άλλοι, είδε ο OP ντίζελ εξωτερικού, από μαντρά και στα 100Κ @ 11 χρόνια και δεν άρχισαν τα καμπανάκια να χτυπάν; 

Πάντως οι ευρωπαίοι δεν είναι ηλίθιοι, τα καλά μεταχειρισμένα τα δίνουν στις τοπικές αγορές.
Στο νότο φεύγει όλη η μάκα που θα έμενε απούλητη, ή θα έφευγε στο κόστος του σκράπ.

Κρίμας τώρα και μακάρι να γίνει κάτι και να πάρει τα λεφτά του ή κάτι ανάλογο, δεν το βλέπω βέβαια γιατί πολλοί τρώνε από την μπίζνα των μεταχειρισμένων/μαντράδων και ο νόμος ΔΕΝ εφαρμόζεται.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, insomniac01 είπε

Γιατί;

αδιανόητο post!

να μας πεις τι επιχειρηση έχεις να μην πατησουμε

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...