Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την παρακατω ερωτηση για οποιον γνωριζει:

Οταν υπαρχει  ρελες ασφαλειας συνδεδεμενος στον πινακα και καει, το υπολοιπο σπιτι θα εχει ρευμα η ειναι επιτακτικη η αλλαγη του?

Δημοσ.

Το ρεύμα θα διακοπεί αν πέσει ο διακόπτης, αν έχει πάθει βλάβη το ρελέ με ανεβασμένο διακόπτη περνά ρεύμα με όλους τους κινδύνους ηλεκτροπληξίας , καλείς επειγόντως ηλεκτρολόγο !!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συνήθως ο ρελές διαορροής όταν καεί πάυει να λειτουργεί το κουμπί test. 

Εννοείται ότι δεν παρέχει πλέον καμμία προστασία και πρέπει να αλλαχτεί. Το  σπίτι έχει κανονικά ρεύμα. 

Μου έτυχε βεβαια σε πελάτη και ρελές που η μία από τις δύο επαφές του δεν είχε συνέχεια , και κατά συνέπεια το σπίτι δεν είχε ρεύμα. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

To ρωταω γιατι ο ρελλες ειχε μπει πριν περιπου 1 χρονο και ηταν καινουργιος και μας ειπε ο ηλεκτρολογος οτι καηκε και τον αλλαξε. Απλα ηθελα να τσεκαρω μηπως δεν ηταν συνδεδεμενος  και μας ελεγε οτι ηταν καμμενος. Μου ειπε ενας γνωστος οτι αν ηταν καμμενος ο ρελες δεν θα ειχε ρευμα κια το υπολοιπο σπιτι και με εβαλε σε υποψιες, αλλα μαλλον εκανε λαθος.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 10/2/2022 στις 3:05 ΜΜ, spocky είπε

To ρωταω γιατι ο ρελλες ειχε μπει πριν περιπου 1 χρονο και ηταν καινουργιος και μας ειπε ο ηλεκτρολογος οτι καηκε και τον αλλαξε. Απλα ηθελα να τσεκαρω μηπως δεν ηταν συνδεδεμενος  και μας ελεγε οτι ηταν καμμενος. Μου ειπε ενας γνωστος οτι αν ηταν καμμενος ο ρελες δεν θα ειχε ρευμα κια το υπολοιπο σπιτι και με εβαλε σε υποψιες, αλλα μαλλον εκανε λαθος.

Κάποια φωτό του "καμένου"ρελέ; Συνήθως δεν καίγονται αυτά, δεν είναι ασφάλειες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όμως καίγονται… ειδικά μιας συγκεκριμένης (καλής κατά τα αλλά μάρκας) καίγονται στον 1-1.5 χρόνο… κ εγώ δε το πίστευα μέχρι που το είδα (πρακτικά είχε κοπεί-καεί-λιώσει τελειως ο χαλκός στη φαση)

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.

οι δδε δεν έχουν προστασία από βραχυκυκλώματα οπότε αν έχουν εγκατασταθεί χωρίς ανάντη προστασία βραχυκυκλώματος όπως μερικές φορές γίνεται, μπορεί να καούν. Συνήθως απλά παύουν να λειτουργούν εντός των προδιαγραφών χρόνου και ρεύματος.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, paylidis είπε

Κι όμως καίγονται… ειδικά μιας συγκεκριμένης (καλής κατά τα αλλά μάρκας) καίγονται στον 1-1.5 χρόνο… κ εγώ δε το πίστευα μέχρι που το είδα (πρακτικά είχε κοπεί-καεί-λιώσει τελειως ο χαλκός στη φαση)

ποια μάρκα;

Δημοσ.

Για να καεί ο χαλκός στην φάση σημαίνει ότι δεν ήταν καλά σφιγμένο το καλώδιο μέσα στην τρύπα της φάσης και άρχισε να σπινθηρίζει λόγω κακής επαφής.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AntreasSverkos είπε

ποια μάρκα;

Δεν έχει σημασία… θα ήταν δυσφήμιση. Οι ηλεκτρολόγοι ξέρουν… όχι κινεζικό παντως όλως παραδόξως…

2 ώρες πριν, Vasileios-gr είπε

Για να καεί ο χαλκός στην φάση σημαίνει ότι δεν ήταν καλά σφιγμένο το καλώδιο μέσα στην τρύπα της φάσης και άρχισε να σπινθηρίζει λόγω κακής επαφής.

Μπα - κακές παρτίδες / κακός σχεδιασμός. Κάποια τα επέστρεψαν εντός εγγύησης και έγινε αντικατάσταση αλλά ξανάέβγαλαν το πρόβλημα μετα από ανάλογο διάστημα. 

Πιθανως να έχει να κάνει με το φορτίο που διαχειρίζεται γιατί σε κάποιες δικές μου εγκαταστάσεις που τα έχω χρησιμοποιήσει είναι οκ (συνήθως εξοχικά) ενώ σε μόνιμες κατοικίες μου το έλεγαν κ δε το πίστευα μέχρι που το είδα με τα μάτια μου…

Δημοσ.
Στις 10/2/2022 στις 12:11 ΠΜ, spocky είπε

Εχω την παρακατω ερωτηση για οποιον γνωριζει:

Οταν υπαρχει  ρελες ασφαλειας συνδεδεμενος στον πινακα και καει, το υπολοιπο σπιτι θα εχει ρευμα η ειναι επιτακτικη η αλλαγη του?

Δεν ειναι απαραίτητο να μην έχει ρεύμα το σπίτι για να μην λειτουργεί σωστά το ρελε, απλά δεν θα προσφέρει προστασία από διαρροές ρεύματος, με το δοκιμαστικό κομβιο μπορείς να τσεκάρεις αν δουλεύει σωστά. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να μην έχει ρεύμα το σπίτι. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

Δεν έχει σημασία… θα ήταν δυσφήμιση. Οι ηλεκτρολόγοι ξέρουν… όχι κινεζικό παντως όλως παραδόξως…

Μπα - κακές παρτίδες / κακός σχεδιασμός. Κάποια τα επέστρεψαν εντός εγγύησης και έγινε αντικατάσταση αλλά ξανάέβγαλαν το πρόβλημα μετα από ανάλογο διάστημα. 

Πιθανως να έχει να κάνει με το φορτίο που διαχειρίζεται γιατί σε κάποιες δικές μου εγκαταστάσεις που τα έχω χρησιμοποιήσει είναι οκ (συνήθως εξοχικά) ενώ σε μόνιμες κατοικίες μου το έλεγαν κ δε το πίστευα μέχρι που το είδα με τα μάτια μου…

Δυσφημιση θα ηταν αν ηταν ψεμα.

Αν ηταν ετσι δε θα γραφαμε πουθενα κριτικες στο σκρουτζ... 

• Like 2
Δημοσ.

και σε εμένα έχει συμβεί σε εγκατάσταση τα δδε μετά από έλεγχο να έχουν το μεγάλο ποσοστό αστοχίας που αποφάσισα να αντικατασταθούν όλα με κόστος πολλά χιλιάρικα. Ούτε και εγώ θα αναφέρω το όνομα αλλά φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο, μιας από τις τρεις μεγάλες εταιρίες του χώρου. Το πιθανότερο είναι κακός σχεδιασμός της συγκεκριμένης σειράς. Γιαυτό τον λόγο πρέπει να ελέγχονται οι εγκαταστάσεις, το ότι υπάρχει κάτι δεν σημαίνει και ότι λειτουργεί.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Δυσφημιση θα ηταν αν ηταν ψεμα.

Αν ηταν ετσι δε θα γραφαμε πουθενα κριτικες στο σκρουτζ... 

ας πούμε ότι με το ίδιο όνομα φιρμασ κυκλοφορούσε παλιά ο armstrad 

36 λεπτά πριν, nvel είπε

και σε εμένα έχει συμβεί σε εγκατάσταση τα δδε μετά από έλεγχο να έχουν το μεγάλο ποσοστό αστοχίας που αποφάσισα να αντικατασταθούν όλα με κόστος πολλά χιλιάρικα. Ούτε και εγώ θα αναφέρω το όνομα αλλά φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο, μιας από τις τρεις μεγάλες εταιρίες του χώρου. Το πιθανότερο είναι κακός σχεδιασμός της συγκεκριμένης σειράς. Γιαυτό τον λόγο πρέπει να ελέγχονται οι εγκαταστάσεις, το ότι υπάρχει κάτι δεν σημαίνει και ότι λειτουργεί.

Το άνοιξες; Κομμένος χαλκός εσωτερικά; Γιατί υπάρχουν κ αναφορές ότι απλά δεν έπεφτε αλλά ευτυχώς ήταν κατανοητό καθως δε δούλευε κ το τεστ (για αυτό ο σωστός τεχνίτης επισημαίνει να γίνονται δοκιμές από τον ένοικο κάθε τρίμηνο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν θα έχανα το χρόνο μου για να βρω τι έφταιγε, δεν ήταν ένα αλλά εκατοντάδες. Τα δδε δεν ενεργοποιούνταν σε σωστό χρόνο και ρεύμα και σε πολλά δεν λειτουργούσε και το τεστ.Από αυτό που είπες για τον amstrad δεν ήταν τελικά η ίδια εταιρία με τα δικά μου, ούτε βεβαία και οι εταιρίες που υπαινίσσεσαι έχουν σχέση μεταξύ τους εκτός από το όνομα.

Επεξ/σία από nvel

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...