BritGreek Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα στο Forum. Αναβάθμισα προχθές δύο γραμμές VDSL από 50 σε 100, κατόπιν προσφοράς του παρόχου μου, εννοείται σε διαφορετικές περιοχές. Και οι δύο γραμμές στα 50 λειτουργούσαν άψογα, χωρίς λάθη ή αποσυγχρονισμούς. Από τη στιγμή που πάτησα αποδοχή, μέσα σε λίγα λεπτά έσβησαν τελείως τα router και συγχρόνισαν ξανά στη νέα ταχύτητα, κάτι το οποίο με προβλημάτισε, γιατί υποτίθεται ότι θα λάμβανα ειδοποίηση ενεργοποίησης και θεώρησα ότι η αλλαγή δεν γίνεται αστραπιαία. Αποτέλεσματα: στη μια γραμμή η τηλεφωνία (voip) σταμάτησε να λειτουργεί ενώ το Phone είναι αναμμένο, τα FEC φτάνουν σε δευτερόλεπτα τις 50000 και η ταχύτητα δεν έχει καμία σχέση με την ονομαστική ή την αναμενόμενη. Δείχνει ότι συγχρονίζει στα 87.000 ενώ κατεβάζω από Nvidia σαν να είναι 2Mbit. Στο speedtest μου βγάζει ταχύητα 15 στο up, το οποίο απλώς δεν ισχύει, και στο down περίπου 43. Στην άλλη γραμμή, πάλι το up βγαίνει ~15 και το down λιγότερο από 40 σε πολλά speedtest που έκανα. Στο router δείχνει συγχρονισμό στα 109 και up 11. Μίλησα με τεχνική υποστήριξη, δεν βρίσκουν τι είναι λάθος και μου πρότειναν να έρθει τεχνικός και στους δύο χώρους, το οποίο φυσικά αποδέχτηκα. Έχει κανείς καμία ιδέα, κατά προσέγγιση, ως προς το τι θα μπορούσε να έχει πάει στραβά, καθώς το 2/2 πρόβλημα δεν το θεωρώ πιθανό; Reset στα router, και κάθε άλλη πιθανή λύση από πλευράς μου τα έχω ήδη δοκιμάσει. Στον πάροχο, οι γραμμές φαίνονται ενεργοποιημένες ως 100ρες και ότι όλα λειτουργούν κανονικά, εκτός από τα FEC, συμπεριλαμβανομένης και της τηλεφωνίας. Εγώ πάντως, στη μια γραμμή είμαι για δεύτερη ημέρα χωρίς τηλέφωνο. Σας ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Στατιστικα απο τα ρουτερς , αλλιως φερε μια τραπουλα να ριξουμε τα ΤΑΡΩ. Για τα FEC χεστηκες , τα CRC ειναι το προβλημα. Επισης για να "παρεις" το μεγιστο της 100αρας συνδεσης , πρεπει να εχεις συνδεθει στο ρουτερ με καλωδιο ή/και σε 5GHz ασυρματο δικτυο. Κατι τετοιο μπορει να συμβαινει στην 2η περιπτωση. Τελος δεν ξερουμε τι γινεται με την εσωτερικη καλωδιωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Spoiler Καλωδίωση σωστή και τοποθετημένη πρόσφατα, χωρίς προβλήματα με 50ρα. Οι μετρήσεις είναι με καλώδιο. Τα στατιστικά είναι από τη μια γραμμή. Για την άλλη θα μπορώ να ανεβάσω το Σάββατο πάλι. Αυτή είναι που δεν δουλεύει το τηλέφωνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, BritGreek είπε Καλωδίωση σωστή και τοποθετημένη πρόσφατα, χωρίς προβλήματα με 50ρα. To χωρις προβληματα με την 50αρα δεν μου λεει τιποτα. Διακλαδωσεις , powerlines , περιεργα πολυπριζα , ακυρες αναμονες συνδεδεμενες στην κεντρικη , επηρεαζουν την 100αρα περισσοτερο απο ο,τι επηρεαζουν την 50αρα. Στο σκρινσοτ , που ειναι τα crc/fec errors? Οπως και να χει , το μοντεμ εχει συγχρονισει στα ~87mbps και αρα πρεπει να κατεβαζεις με περιπου ~80mbps (~10mb/s). Αν η δοκιμη εγινε με καλωδιο και δεν κατεβαζει με τοσο , κατι τραβαει ταχυτητα ή καποιο προβλημα παιζει. Τσεκαρε και στο fast.com να δεις ποσο σου βγαζει , γιατι τελευταια το speedtest.net μου κανει νερα. Γιατι τωρα συγχρονιζει τοσο και οχι παραπανω ... τι να σου πω... πολλοι παραγοντες παιζουν ρολο. Με attainable στο ~108mbps , καπου μεσα στα 90κατι θεωρητικα πρεπει να συγχρονιζεις. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 @mphxths Spoiler Με restart στο router μόλις τώρα. Η τηλεφωνία εξακολουθεί να μην λειτουργεί, ενώ στο router ανάβει κανονικά το λαμπάκι phone. H καλωδίωση είναι πρόσφατα τοποθετημένη (γυψοσανίδες) και ελεγμένη, ακόμα και από τον πάροχο σε προηγούμενη βλάβη πριν βάλω VDSL. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BritGreek είπε Η τηλεφωνία εξακολουθεί να μην λειτουργεί Oταν μου πρωτοενοεργοποιηθηκε η vdsl , δεν επαιζε η τηλεφωνια. Εκανα factory reset το μοντεμ για να παιξει. Καντο , δεν χανεις κατι. Για την καλωδιωση τι να σου πω , εσυ ξερεις τι γινεται. Παντως να ξερεις οτι αμα υπαρχουν παραλληλες πριζες , επηρεαζει την ταχυτητα... Δεν ξερω αν η ταχυτητα συγχρονισμου σε σχεση με το attainable , ειναι φυσιολογικη. Η πλακα ειναι οτι εχω παρομοιες ταχυτητες. Actual Rate(Up/Down) 10999/90188 kbps Attainable Rate(Up/Down) 48876/108175 kbps Υποθετω οτι για το δεδομενο attainable , ειμαστε σε φυσιολογικη ταχυτητα συγχρονισμου. Αν το attainable ηταν πιο πανω , αναλογικα θα βλεπαμε και μεγαλυτερη ταχυτητα συγχρονισμου. Γιατι δεν ειναι πιο μεγαλο το attainable , οπως ειπα , πολλοι παραγοντες.. χαλκος απο καμπινα εως το σπιτι , κατανεμητης , εσωτερικη καλωδιωση , παρεμβολες/crosstalk μεσα στην καμπινα , αποσταση απο την καμπινα κλπ... Τελος , ριχνε κανα βλεφαρο στα crc errors. Αυτα ειναι που δημιουργουν προβλημα. Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα Δοκίμασες factory reset? Με αλλο ρουτερ δοκίμασες ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, bill2015 είπε Καλησπέρα Δοκίμασες factory reset? Με αλλο ρουτερ δοκίμασες ; Καλησπέρα. Ναι, έχω κάνει τρία factory reset, με άλλο router της ίδιας εταιρείας δεν συγχρονίζει καν. Αύριο θα έρθει τεχνικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Σχεδόν ένα μήνα μετά και έπειτα από αλλεπάλληλες κλήσεις και τέσσερις επισκέψεις τεχνικών στον χώρο μου, η μια γραμμή αποκαταστάθηκε πλήρως, αλλά η δεύτερη έχει συνεχόμενα disconnects και ping spikes, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω ούτε βιντεοκλήση, που είναι αναπόσπαστο μέρος της δουλειάς μου. Το μόνο που μένει είναι να γίνει συνδυαστικό με ΟΤΕ, το οποίο περιμένω να γίνει την Τρίτη. Η γραμμή ελέχθηκε δύο φορές από τον ΟΤΕ και τέσσερις φορές από τη Voda. Μου αλλάχτηκε πόρτα, ελέγχθηκε η καλωδίωση, αλλά έχω πάρα πολλά CRC και FEC. Μου είπαν ότι αν δεν αλλάξει κάτι με το συνδυαστικό θα μου προτείνουν υποβάθμιση γραμμής καθώς δεν ξέρουν τι άλλο μπορεί να φταίει. Πριν από μια εβδομάδα, διαπιστώσαμε επίσης ότι τα καλώδια της γραμμής μου στο box είχαν αφαιρεθεί από τη ρεγκλέτα, τα έχουν κόψει πολύ κοντά και τα έχουν δέσει με ταινία. Αυτό σίγουρα δεν το έκανε τεχνικός της voda γιατί ήμουν παρών όλη την ώρα και μου το ανέφερε και ο ίδιος. Τώρα υπάρχει μια ολόκληρη κενή σειρά στην ρεγκλέτα στην οποία δεν μπορούν να μπουν τα καλώδια γιατί πλέον δεν φτάνουν. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2022 από BritGreek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα