Προς το περιεχόμενο

Αγορά Monitor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πιο   Monitor (μάρκα,μέγεθος  κλπ)   πιστεύεται  ότι  είναι  το  κατάλληλο  για  μεταφραστή   που κάθεται πολλές ώρες μπροστά σε οθόνη (κυρίως να μην κουράζει τα μάτια),ανεξάρτητα από τιμή.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tayg46 είπε

πιο   Monitor (μάρκα,μέγεθος  κλπ)   πιστεύεται  ότι  είναι  το  κατάλληλο  για  μεταφραστή   που κάθεται πολλές ώρες μπροστά σε οθόνη (κυρίως να μην κουράζει τα μάτια),ανεξάρτητα από τιμή.

Αγαπητέ Tayg46.

α.) Ποια οθόνη έχετε τώρα;

β.) Σε ποια απόσταση σας βολεύει να κάθεστε καλύτερα όταν πληκτρολογείτε πιο χαλαρα; (π.χ. πληκτρολόγιση μυνήματος στο insomnia, εκτός ωραρίου, χωρίς καμία πίεση) Αναφέρομαι σε απόσταση της μύτης από το σημείο ενδιάμεσα στα μάτια, έως το κέντρο της οθόνης, μετρημένη με πασέτο ή μεζούρα.

γ.) Σε παραγωγική εργασία έρχεστε πιο κοντά στην οθόνη; Πόσα εκατοστά;

δ.) Το βάθος του γραφείου στο οποίο θα τοποθετηθεί η οθόνη ποιο είναι;

ε.) Με ποια 2 προγράμματα περνάτε τις περισσότερες ώρες που είστε μπροστά στην οθόνη;

Δημοσ.

α)  το laptop έχει 17αρι Monitor

β)  απόσταση της μύτης από το σημείο ενδιάμεσα στα μάτια, έως το κέντρο της οθόνης 45 πόντους

γ)  όχι

δ)  βάθος γραφείου 70 πόντους

ε)  ms office , adobe acrobat pro

• Thanks 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Tayg46 είπε

ανάλυση   1920x1080

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, Tayg46! Ελπίζω να σου βάλουν και άλλοι τις προτάσεις τους. Θα σου βάλω δικιά μου αύριο το πρωί.

Δημοσ.

αν καθεσαι πολλες ωρες τοτε συνισταται οσο το δυνατον μικροτερη οθονη και απο την πλευρα σου χαμηλωμα αντιθεσης και φωτεινοτητας.Μην ξεχνας οτι η οθονη ειναι λαμπες led που τις κοιταμε απευθειας.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Tayg46 είπε

α)  το laptop έχει 17αρι Monitor

β)  απόσταση της μύτης από το σημείο ενδιάμεσα στα μάτια, έως το κέντρο της οθόνης 45 πόντους

γ)  όχι

δ)  βάθος γραφείου 70 πόντους

ε)  ms office , adobe acrobat pro

Το πρόβλημα σε σχέση με το να σου προτείνω άλλη ακόμα πιο ξεκούραστη οθόνη, μας το προκαλεί το ότι το βασικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείς είναι το ms office. Από αυτά που εγώ γνωρίζω, καμία έκδοσή του, με καμία ρύθμιση, δεν εκμεταλλεύεται οθόνες υψηλού ρυθμού ανανέωσης και ελπίζω ότι αν κάνω λάθος, θα με διορθώνουν οι υπόλοιποι. Είναι κλειδωμένο σε ρυθμούς ανανέωσης κάτω από 60Hz.

Υπό αυτές τις συνθήκες, θα σου προτείνω οθόνη που ελαχιστοποιεί την κόπωση που προκαλείται στα μάτια σου, όταν σκρολάρεις και αλλάζεις σελίδα στις εφαρμογές του office. Αυτή είναι που σε κουράζει περισσότερο. Προτείνω την Asus PB277Q που θα βρεις στην παρακάτω επιλογή που έχω κάνει. Βάζω και μια Iiyama, αν για όποιο λόγο, δε σου αρέσει η Asus, αλλά για την Iiyama έχω βρει λιγότερες πληροφορίες και είναι η Asus αυτή που εγώ προτείνω:

https://www.skroutz.gr/c/43/othones-upologiston/f/501108_690570_1345135/toulachiston-qhd-2560-x-1440-TN-75-Hz.html?availability_enum=10&o=οθονες+για+υπολογιστη&order_by=pricevat&order_dir=asc

Δημοσ.

η καλυτερη λυση ειναι ενα old school eizo 1934 οπου οταν θα το πιασεις  στα χερια σου θα βαλεις κοντα στο 0 φωτεινοτητα και αντιθεση.Αν υπηρχε το 1734 θα σου ελεγα 17" γιατι θα ηταν ακομη πιο ξεκουραστο.

τις νεες τασεις, δηλαδη οθονες wide και πανω απο 19" θα σε κουρασουν στις πολλες ωρες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...