Paris_Kts Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα σας, Ενοικίασα ένα σπίτι πριν 5 μήνες, ημιυπόγειο, σε "οικογενειακή" πολυκατοικία, το οποίο είχε κάποιες φθορές στα κουφώματα (έλειπαν λάστιχα από τα τζάμια) και τις σίτες (όλες σκισμένες λόγω του ότι παρατούσαν έναν σκύλο που είχαν κάτω πριν μπω εγώ) , συμφωνήσαμε καθώς το ενοικίασα ότι ο αλουμινάς θα ερχόταν να τα επισκευάσει εντός του πρώτου μήνα, περνώντας οι μέρες και λόγω της έντονης σεισμικότητας στην περιοχή, παρουσιάστηκαν ρωγμές σε αρκετά σημεία του σπιτιού και μαζί με όλα αυτά με το που μπήκε ο χειμώνας, παρουσιάστηκε στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού έντονη ενεργή μούχλα που όσες φορές και να την καθάριζα, όσο και να αέριζα το σπίτι, μετά από 2 μέρες εμφανιζόταν και πάλι (μας δημιούργησε έντονο αναπνευστικό πρόβλημα σε σημείο να κοιμόμαστε πλέον στο σαλόνι και να βρωμάνε και τα ρούχα μας στην ντουλάπα). Στους 4 μήνες την κατέβασα στο σπίτι για να κάνουμε κάτι λογαριασμούς με το ρεύμα (είχα μετρητή) αλλά και για να της τα επισημάνω για άλλη μία φορά, η κυρία είχε ξεχάσει τελείως τις φθορές και για αυτό (έλεγε) δεν είχε έρθει ο αλουμινάς... Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο με τον τελευταίο χιονιά όπου έμπαζε όλο το σπίτι κρύο αέρα από τα τζάμια των ανεπισκέυαστων παραθύρων και δεν μπορούσα με τίποτα να ζεστάνω το σπίτι, όπου βρήκα (έτυχε) καινούργιο σπίτι στα ιδια λεφτά και της ανακοίνωσα πως θα φύγω και ότι θέλω λύση του συμβολαίου λόγω των φθορών του σπιτιού (κάτι που δεν της άρεσε). Την ρώτησα επανειλημμένα δύο φορές, εάν θέλει να της στοκάρω κάτι τρύπες που είχα από μία βάση της τηλεόρασης και κάτι φωτιστικά, μου απάντησε όχι , μιας και θα έβαζε έτσι και αλλιώς μπογιατζή για να το βάψει και έτσι τις άφησα ως έχει.. Πριν λίγες μέρες έλαβα πάλι τηλεφώνημα της στο οποίο μετά από μία μακροσκελή συζήτηση που έκανε μαζί μου, μόνη της.. κατέληξε να μου ζητάει 350 ευρώ για τον μπογιατζή και εγώ να της δηλώνω ότι δεν πρόκειται να της δώσω ούτε μισό ευρώ , εκείνη να με απειλεί ότι θα μιλήσει με τον δικηγόρο της και εγώ από τα νεύρα να της κλείνω το τηλέφωνο στη μούρη! Να τονίσω ότι είμαστε πολύ νοικοκυρεμένοι σαν άνθρωποι και πεντακάθαροι, δεν λερώσαμε ούτε τοίχους, ούτε κάναμε ζημιές, σεβόμαστε την περιουσία του άλλου και σε γενικές γραμμές το σπίτι το παραδώσαμε καλύτερο από ότι το παραλάβαμε (έπειτα από ηλεκτρολογικές επισκευές και διάφορα άλλα μερεμέτια)..! Από εκεί έφυγα χωρίς χρέη ,ενοίκια πληρωμένα και μαύρα και καθαρά (όλη η Κρήτη έτσι είναι , dont judge) , και το ρεύμα μου πληρωμένο και με περίσσευμα παρακαλώ (Στα χαρτιά το σπίτι μη ηλεκτροδοτούμενο, έπαιρνα με μετρητή από αυτήν), σήμερα είναι 9 του μηνός και μέχρι αύριο έχει περιθώριο να μου κάνει την λύση για το μισθωτήριο και ακόμα τίποτα... Το ερώτημα μου τώρα σε όσους έχουν περάσει κάτι παρόμοιο ή τυχαίνει να είναι νομικοί ή κάτι παρεμφερή. Τί προτείνετε να κάνω από εδώ και πέρα? Πώς να κινηθώ? θα φαίνομαι ότι χρεώνομαι και άλλον μήνα αν δεν μου κάνει την λύση μέχρι αύριο? Και γενικά ότι θέλετε να προτείνετε ή να πείτε καλοδεχούμενο!!!
george1807 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δικηγόρο και εξώδικο προτείνω. Στο εξώδικο θα καταγράψεις τους λόγους για τους οποίους έφυγες οι οποίοι είναι μια χαρά και λογικοί και επίσης ότι άδειασες το διαμέρισμα την τάδε του μηνός. Από εκει και πέρα ας κάνει αυτή ό,τι θέλει. Εσύ θα τα έχεις όλα καταγεγραμμένα.
Paris_Kts Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, george1807 είπε Δικηγόρο και εξώδικο προτείνω. Στο εξώδικο θα καταγράψεις τους λόγους για τους οποίους έφυγες οι οποίοι είναι μια χαρά και λογικοί και επίσης ότι άδειασες το διαμέρισμα την τάδε του μηνός. Από εκει και πέρα ας κάνει αυτή ό,τι θέλει. Εσύ θα τα έχεις όλα καταγεγραμμένα. Κόστος στο περίπου γνωρίζουμε?
george1807 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Υπ[ολογίζω γύρω στα 100€ μαζί με την επίδοση του εξωδικου και αν το συντάξεις μόνος σου. 1
Paris_Kts Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, george1807 είπε Υπ[ολογίζω γύρω στα 100€ μαζί με την επίδοση του εξωδικου και αν το συντάξεις μόνος σου. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!!!
ekechagi Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Το ενοικιαστήριο είναι ανεβασμένο στο taxisnet?
Paris_Kts Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 51 λεπτά πριν, ekechagi είπε Το ενοικιαστήριο είναι ανεβασμένο στο taxisnet? Καλησπέρα Ναι είναι , αλλά σαν επιλογή εγώ από μεριάς μου δεν μπορώ να κάνω κάτι , επικοινώνησα και μαζί της μέσω μηνύματος και την παρακάλεσα μέχρι το τέλος της εβδομάδας να μου έχουν κάνει την λύση και το έριξε στον λογιστή , ότι του το είπε όταν το άδειασα και μπορεί να το ξέχασε… Γενικά ξεχνάνε πολλοί και πολυ…. 🤔
csontheline Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Νοικιάζει σπίτι που φαίνεται ως μη ηλεκτροδοτούμενο; Ωωω, πανηγύρι μπορείς να κάνεις. Αρχικά, μπορείς να βάλεις τον δικηγόρο να καλέσει για να ρωτήσει για την λύση στο ταξις. Μπορείς να ρισκάρεις βάζοντας φίλο, κι ας μην είναι δικηγόρος. Στην συνέχεια, πας στο εξώδικο. Για 350€ δεν θα κάνει τίποτα, ειδικά με τέτοιο χρέπι που νοικιάζει. 3
ekechagi Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Φωτογραφίες τις ζημιές από το σεισμό, τα χαλασμένα κουφώματα, την ενεργή μουχλά. Εξώδικη κοινοποίηση όπου θα αναφέρεις ότι ήσουν τυπικός στο ενοίκιο και τα κοινόχρηστα, ότι το ακίνητο είναι μη ηλεκτροδοτούμενο, και θα περιγράφεις αναλυτικά τις βλάβες που υπηρχάν και την παντελή αδιαφορία από μεριάς της. Ξεκαθαρίζεις ότι το βάψιμο δεν ήταν μέσα στην αρχική συμφωνία και απαιτείς άμεση λύση του συμφωνητικού. 1
trelas007 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φαντάζομαι μη ηλεκτροδοτούμενο στο taxis, χωρίς αριθμ. παροχής. Χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό. Δωστης μια διορία να σου κάνει την λυση άμεσα αλλιως ανέφερε οτι θα την καταγγείλεις στην εφορία για όλες τις παρανομίες της(βλ. παραπάνω). Μπορείς να της ράψεις ένα κουστούμι που θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει. Με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν έχει αναφέρει συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία. Edit: Πως γίνεται και μαύρα και μισθωτήριο στο taxis? Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2022 από trelas007 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 30 λεπτά πριν, trelas007 είπε Φαντάζομαι μη ηλεκτροδοτούμενο στο taxis, χωρίς αριθμ. παροχής. Χωρίς ενεργειακό πιστοποιητικό. Δωστης μια διορία να σου κάνει την λυση άμεσα αλλιως ανέφερε οτι θα την καταγγείλεις στην εφορία για όλες τις παρανομίες της(βλ. παραπάνω). Μπορείς να της ράψεις ένα κουστούμι που θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει. Με κάθε επιφύλαξη καθώς δεν έχει αναφέρει συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία. Edit: Πως γίνεται και μαύρα και μισθωτήριο στο taxis? 400 ενοίκιο και δήλωση στο ταξις τα 200 (οπότε 200 μαύρα 200 τράπεζα)
DrFreeman Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Αναρωτιέμαι αν μπορεί να ζορίσει τον ιδιοκτήτη εν προκειμένω για τα μαύρα (αφού αυτά δε φαίνονται πουθενά)
vs_skg Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Ακόμα και να πάει με τα νερά σου και να σου δώσει αυτό που θες, κάνε την καταγγελία στην εφορία να γλυτώσεις τον επόμενο που θα βάλει μέσα...
kage Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 δεν θα ταν προτιμοτερο να ζητησεις γνωμες πριν φυγεις? θα συμπληρωνατε ενα ιδ.συμφωνητικο κ ολα οκ ή θα πιεζες απευθειας για λυση μισθωσης στο taxis χωρις χαρτι.. κατα 99% δεν απαγορευεται να μοιραζεις ρευμα εφοσον ειναι δηλωμενα τα τ.μ. στον λογαριασμο..απλα ειναι χαζομαρα γιατι ανεβαινει η κλιμακα κ πληρωνουν απευθειας πιο ακριβα ολες τις kw πια...
DrFreeman Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2022 4 hours ago, vs_skg said: Ακόμα και να πάει με τα νερά σου και να σου δώσει αυτό που θες, κάνε την καταγγελία στην εφορία να γλυτώσεις τον επόμενο που θα βάλει μέσα... Φαντάζομαι εννοείς για το μη ρευματοδοτούμενο. Για τα μαύρα πως θα κάνει καταγγελία όμως; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα