Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Canon ImagePrograf TM-200, και απορία: Αντί να δίνω 500 ευρώ για 5 μελάνια, μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με 120, και με εξίσου αυθεντικά μελάνια της Canon;

Εξηγούμαι. Κατ' αρχάς, δεν θα ήθελα να λούσω τέτοιο μηχάνημα με χρωστικές αμφιβόλου ποιότητας. Ο κίνδυνος για την κεφαλή είναι υπαρκτός, και δεν αλλάζω γνώμη. Οπότε, σκέφτηκα μήπως γίνεται να χρησιμοποιεί κανείς τα μπουκαλάκια της Canon για τις δεξαμενές της σειράς Pixma G, και να επαναγεμίζει συμβατά δοχεία. Σημειώνω πως, ενώ ο συγκεκριμένος plotter χρησιμοποιεί 5 pigment μελάνια ΜΒΚ,BΚ,C,M,Y (το MBK είναι matt black), οι φιάλες για τους οικιακούς Pixma G περιέχουν 1 pigment BK (δίχως matt), και 3 dye C,M,Y.

Με αυτά τα δεδομένα, θα έχει λόγο για παράπονα ο plotter επειδή του βάλαμε dye, και του... βγάλαμε το matt;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Wurlit είπε

Canon ImagePrograf TM-200, και απορία: Αντί να δίνω 500 ευρώ για 5 μελάνια, μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με 120, και με εξίσου αυθεντικά μελάνια της Canon;

Εξηγούμαι. Κατ' αρχάς, δεν θα ήθελα να λούσω τέτοιο μηχάνημα με χρωστικές αμφιβόλου ποιότητας. Ο κίνδυνος για την κεφαλή είναι υπαρκτός, και δεν αλλάζω γνώμη. Οπότε, σκέφτηκα μήπως γίνεται να χρησιμοποιεί κανείς τα μπουκαλάκια της Canon για τις δεξαμενές της σειράς Pixma G, και να επαναγεμίζει συμβατά δοχεία. Σημειώνω πως, ενώ ο συγκεκριμένος plotter χρησιμοποιεί 5 pigment μελάνια ΜΒΚ,BΚ,C,M,Y (το MBK είναι matt black), οι φιάλες για τους οικιακούς Pixma G περιέχουν 1 pigment BK (δίχως matt), και 3 dye C,M,Y.

Με αυτά τα δεδομένα, θα έχει λόγο για παράπονα ο plotter επειδή του βάλαμε dye, και του... βγάλαμε το matt;

Εδώ και 1 χρόνο με σύριγγα γεμίζω τα μελάνια του TM-200 με κάποια φθηνά από EPSON-TANK που έχω για πολυμηχάνημα χωρίς κανένα πρόβλημα , και στο MBK βάζω απλό μαύρο γιατί στην δουλειά μου δεν με ενδιαφέρει η χρωματική ακρίβεια. (δεν έχω κανένα παράπονο από ποιότητα εκτύπωσης). Αν κάποια στιγμή χρειαστεί να αλλάξω κεφαλή το κόστος έχει ήδη αποσβεστεί προ πολλου γιατί κάνω μεγάλη χρήση. Οταν κάνεις "μαμουνιά" πρέπει να αναλάβεις και το ρίσκο , εγώ το δοκίμασα και μου "κάθησε" καλά με πάμθφηνο epson μελάνι.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση, η οποία μου άρεσε κιόλας. Διευκρίνηση, δεν έχω ακόμη αγοράσει τον εκτυπωτή, αλλά το σκέφτομαι σοβαρά. Συμφωνώ για το ριψοκίνδυνο του εγχειρήματος, αλλά με ποιοτική χρωστική πιστεύω πως ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες βλάβης. Το ότι μπορείς να βγάλεις δουλειά και με μελάνη άλλης εταιρείας, το κάνει ακόμη πιο δελεαστικό (συμπτωματικά, έχω σφραγισμένες μπουκάλες Epson).

Άσχετο-σχετικό, με έναν πρόχειρο υπολογισμό για εκτύπωση φωτογραφίας ποιότητας standard σε καλό χαρτί, με αυθεντικά cartdridge, έβγαλα κόστος περίπου 20 λεπτά για μία Α4 (διαιρώντας το κόστος της Α1 στα 8), ώστε να μπορώ να συγκρίνω τη διαφορά με τους υπόλοιπους Α4 της αγοράς. Δεν ξέρω κατά πόσο μέσα έπεσα αλλά, γενικά, μου ακούγεσαι αρκετά ικανοποιημένος με τον TM-200. Καλό αυτό.

Επεξ/σία από Wurlit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω τον συγκεκριμένο εκτυπωτή εδώ και 1,5 χρόνο.

Το κόστος που αναφέρεις είναι σχετικό.

Μου έχει τύχει να τυπώσω με 3 ml σελίδα A1

μου έχει τύχει και με 9 ml.(φωτογραφία)

Είναι ανάλογα το χαρτί που θα επιλέξεις και το πόσο

σκοτεινή-ανοιχτόχρωμη είναι η εικόνα.

Εάν θές στείλε μου με μήνυμα το τηλ σου να σου πώ ότι πληροφορία θέλεις.

Επεξ/σία από gatos74
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

έχω τον tm300 σε φωτοτυπικό κέντρο κοντά στα 3 χρόνια και αν εξερέσεις μια κεφαλί που άλλαξα μόλις συμπλήρωσε 14μηνες απο θέμα κόστους εκτύπωσης σε fast mode σε μηχανολογικά σχέδια( που έχει αριστη ποιότητα σε αυτό το mode) είναι ο ποιο οικονομικός σε κατανάλωση στην κατηγορία του. Παρόλο που τον δουλεύω καθαρα επαγγελματικά και θα ήθελα όσον δυνατο περισσότερο κερδος δεν θα του έβαζα ποτέ κάτι πέρα απο τα γνήσια μελάνια του. Είναι μεγάλο ρίσκο ειδικά αν τον δουλέυεις για επαγγελματική χρήση να σου φάει κανα σκάλωμα και να περιμένεις ποσες μέρες για να τον επισκευάσεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ πως με τα αυθεντικά μελάνια έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αλλά μόνο αν δεν ξέρεις τι κάνεις. Από τότε που δημιούργησα αυτό το θέμα, έχω διαβάσει αρκετές γνώμες σε συζητήσεις - δίνοντας πάντα προσοχή στα αρνητικά σημεία, και έχω δει αρκετά παραδείγματα και μελέτες για τα είδη και την ποιότητά τους (χημική σύσταση), τη συμβατότητα, την αντοχή στο χρόνο, και λοιπές δοκιμές, από επαγγελματίες στον χώρο. Υπάρχουν συμβατά μελάνια πολύς καλής ποιότητας, δοκιμασμένα, κι έχω αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Αναφορικά με τα pigment, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καλύτερη απόδοση ακόμα και στα κατάλοιπα που αφήνουν στην κεφαλή. Το ζήτημα είναι λίγο πολύπλοκο όσον αφορά τους συνδυασμούς εκτυπωτών, μελάνης, χαρτιών, και ρυθμίσεων μέσω των οδηγών των εκάστοτε μηχανημάτων. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο αν έχεις την όρεξη να ασχοληθείς και, μετά τον πρώτο όγκο πληροφοριών, αρχίζεις και φιλτράρεις άνετα τα δεδομένα βάσει των ζητουμένων σου.

Οπότε, όπως γράφω και στο αρχικό μήνυμα, ο κίνδυνος για βλάβη με υποδεέστερα ή ασύμβατα μελάνια είναι υπαρκτός. Αν είναι να πας με ό,τι φθηνότερο βρεις μπροστά σου, καλή τύχη, γιατί θα τη χρειαστείς.

Επεξ/σία από Wurlit
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 15/3/2022 στις 5:03 ΜΜ, Wurlit είπε

Συμφωνώ πως με τα αυθεντικά μελάνια έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αλλά μόνο αν δεν ξέρεις τι κάνεις. Από τότε που δημιούργησα αυτό το θέμα, έχω διαβάσει αρκετές γνώμες σε συζητήσεις - δίνοντας πάντα προσοχή στα αρνητικά σημεία, και έχω δει αρκετά παραδείγματα και μελέτες για τα είδη και την ποιότητά τους (χημική σύσταση), τη συμβατότητα, την αντοχή στο χρόνο, και λοιπές δοκιμές, από επαγγελματίες στον χώρο. Υπάρχουν συμβατά μελάνια πολύς καλής ποιότητας, δοκιμασμένα, κι έχω αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Αναφορικά με τα pigment, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν καλύτερη απόδοση ακόμα και στα κατάλοιπα που αφήνουν στην κεφαλή. Το ζήτημα είναι λίγο πολύπλοκο όσον αφορά τους συνδυασμούς εκτυπωτών, μελάνης, χαρτιών, και ρυθμίσεων μέσω των οδηγών των εκάστοτε μηχανημάτων. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο αν έχεις την όρεξη να ασχοληθείς και, μετά τον πρώτο όγκο πληροφοριών, αρχίζεις και φιλτράρεις άνετα τα δεδομένα βάσει των ζητουμένων σου.

Οπότε, όπως γράφω και στο αρχικό μήνυμα, ο κίνδυνος για βλάβη με υποδεέστερα ή ασύμβατα μελάνια είναι υπαρκτός. Αν είναι να πας με ό,τι φθηνότερο βρεις μπροστά σου, καλή τύχη, γιατί θα τη χρειαστείς.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα  μήπως έχεις κάποιες εταιρείες να προτείνεις για καλά συμβατά μελάνια pigment? Για canon pro 2000.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, angelsmokee είπε

Για να μην ανοίγω νέο θέμα  μήπως έχεις κάποιες εταιρείες να προτείνεις για καλά συμβατά μελάνια pigment? Για canon pro 2000.

https://www.octoink.co.uk/categories/*-Canon-Printer-Products/Pro-Series

Πιστεύω πως οι μελάνες για τον Pro-1000 είναι συμβατές με τον Pro-2000.

Προσωπικά είχα άψογη εξυπηρέτηση, και αναλυτικές απαντήσεις στις (αρκετές) ερωτήσεις μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Wurlit είπε

https://www.octoink.co.uk/categories/*-Canon-Printer-Products/Pro-Series

Πιστεύω πως οι μελάνες για τον Pro-1000 είναι συμβατές με τον Pro-2000.

Προσωπικά είχα άψογη εξυπηρέτηση, και αναλυτικές απαντήσεις στις (αρκετές) ερωτήσεις μου.

Συμφωνώ απόλυτα.....ο Martin είναι απίστευτος.

Κοίταξε μόνο chroma optimiser να χρησιμοποιείς το γνήσιο.(ξέρω <<τρωει>> πολύ αλλά τα συμβατά δέν...)

Οι διαφορές στην πιστότητα των χρωμάτων είναι πολύ μικρές (εάν βέβαια τύπωνες για γκαλερί δέν

θα έμπαινες στην διαδικασία να ρωτήσεις για συμβατά).

Εάν θές στείλε ένα mail στην μητρική εταιρία https://www.octopus-office.de/shop/en/

μήν μπορείς να τα αγοράσεις από εκεί χωρίς να πληρώσεις τελωνείο.

Σου παραθέτω και μιά αγγελία από pro 2100 που λένε ότι γνωρίζουν ένα μέρος στην αθήνα για μελάνια.

Εάν θές τους ρωτάς (και μας ενημερώνεις έτσι για να γνωρίζουμε..😀)

https://www.facebook.com/marketplace/item/1077135499567646/?ref=category_feed&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3Aadf77630-cc5e-40f3-8a00-06eade3241a5

Kαλό πάντως θα ήταν να μου στείλεις και το τηλ σου με μήνυμα να τα λέγαμε...

Επεξ/σία από gatos74
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε καμία περίπτωση μη θεωρηθεί πως πουλάω μελάνια, το αντίθετο. Κάνω εκτυπώσεις επαγγελματικά πάνω από 30 χρόνια, είναι μέρος της εργασίας μου. Το βλέπω ως εξής: Έχεις ένα μηχάνημα (επένδυση) που το χρησιμοποιής επαγγελματικά και είναι μέρος της δουλειάς σου, από την οποία βγάζεις χρήματα. Κάθε "πατέντα" με "συμβατά" μελάνια για αυτόν τον εκτυπωτή, θα σου φανεί συμφέρουσα, αλλά σε κάποιο διάστημα (αργά ή γρήγορα) η κεφαλή θα αρχίσει να παραπαίει. Το μελάνι δεν είναι μόνο χρώμα. Εν συντομία, είναι οι λεπτόκοκες χρωστικές, ο διαλύτης και κάποια άλλα συστατικά που μόνο ο κατασκευαστής ξέρει (και φυσικά δεν λέει) για να έχει ροή, να μη στεγνώνει στο κύκλωμα και στις κεφαλές, στο capping που παρκάρουν οι κεφαλές. Ταυτόχρονα, πρέπει να στεγνώνει γρήγορα όταν εκτεθεί στο χαρτί και στον αέρα. Να αντέχει στην υγρασία και στο φως. Έχοντας αυτά κατά νου, και μαθαίνοντας το κόστος κεφαλής και κυκλώματος μελανιού αν κάτι πάει στραβά (συνήθως πάει στραβά όταν έχεις δουλειά να τυπώσεις) αποφασίζεις αν θα πάρεις το ρίσκο. Όσον αφορά την ποιότητα της εκτύπωσης, αυτό είναι κάτι που μερικοί αρκούνται και με λίγα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Σε καμία περίπτωση μη θεωρηθεί πως πουλάω μελάνια, το αντίθετο. Κάνω εκτυπώσεις επαγγελματικά πάνω από 30 χρόνια, είναι μέρος της εργασίας μου. Το βλέπω ως εξής: Έχεις ένα μηχάνημα (επένδυση) που το χρησιμοποιής επαγγελματικά και είναι μέρος της δουλειάς σου, από την οποία βγάζεις χρήματα. Κάθε "πατέντα" με "συμβατά" μελάνια για αυτόν τον εκτυπωτή, θα σου φανεί συμφέρουσα, αλλά σε κάποιο διάστημα (αργά ή γρήγορα) η κεφαλή θα αρχίσει να παραπαίει. Το μελάνι δεν είναι μόνο χρώμα. Εν συντομία, είναι οι λεπτόκοκες χρωστικές, ο διαλύτης και κάποια άλλα συστατικά που μόνο ο κατασκευαστής ξέρει (και φυσικά δεν λέει) για να έχει ροή, να μη στεγνώνει στο κύκλωμα και στις κεφαλές, στο capping που παρκάρουν οι κεφαλές. Ταυτόχρονα, πρέπει να στεγνώνει γρήγορα όταν εκτεθεί στο χαρτί και στον αέρα. Να αντέχει στην υγρασία και στο φως. Έχοντας αυτά κατά νου, και μαθαίνοντας το κόστος κεφαλής και κυκλώματος μελανιού αν κάτι πάει στραβά (συνήθως πάει στραβά όταν έχεις δουλειά να τυπώσεις) αποφασίζεις αν θα πάρεις το ρίσκο. Όσον αφορά την ποιότητα της εκτύπωσης, αυτό είναι κάτι που μερικοί αρκούνται και με λίγα.

Eγω δέν μπήκα κάν στην διαδικασία να σκεφτώ να αλλάξω τα μελάνια του plotter μου με aftermarket λόγο σεβασμού

στον πελάτη.

Μία εκτύπωση από την οποία κερδίζω 15 ευρώ με άλλα μελάνια θα κέρδιζα άλλα 60 λεπτά.

Τυπώνω καμβά κυρίως και θέλω οι εκτυπώσεις να διαρκέσουν.

Τώρα εάν τύπωνα πχ αφίσες για εκδηλώσεις θα το σκεφτόμουν διαφορετικά.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, gatos74 είπε

Eγω δέν μπήκα κάν στην διαδικασία να σκεφτώ να αλλάξω τα μελάνια του plotter μου με aftermarket λόγο σεβασμού

στον πελάτη.

Μία εκτύπωση από την οποία κερδίζω 15 ευρώ με άλλα μελάνια θα κέρδιζα άλλα 60 λεπτά.

Τυπώνω καμβά κυρίως και θέλω οι εκτυπώσεις να διαρκέσουν.

Τώρα εάν τύπωνα πχ αφίσες για εκδηλώσεις θα το σκεφτόμουν διαφορετικά.

Ακριβώς. Τυπώνω πολλά τετραγωνικά κάθε χρόνο έως και σε πολύ μεγάλες διαστάσεις, σε πολλά υλικά. Όσα προβλήματα εμφανίζονται σε μηχανήματα παραγωγής κοστίζουν πολύ σε χρόνο και σε χρήμα (και άγχος) και όλα ξεκινούν από "οικονομικά" και "συμβατά" μελάνια. Ναι, τα εργοστασιακά αναλόσιμα είναι υπερκοστολογημένα, αλλά πόσο κοστίζουν οι μέρες που ο εξοπλισμός μένει σε αχρηστία ενώ η δουλειά περιμένει?

• Like 1
Δημοσ.

Τα συμβατά μελάνια δεν είναι για μηχανήματα ή υπηρεσίες που μπορεί να πάρεις 15 ή 20 ευρώ ανα εκτύπωση απο πελάτη.

Δεν είναι καν για υπηρεσίας φωτοτυπίου, εκτός και αν ο ιδιοκτήτης είναι γνώστης τεχνικών θεμάτων που μπορεί να λύσει άμεσα και μόνος του στο φωτοτυπικό του.

Συμβατά θα πάρει κάποιος που έχει μεν αρκετές εκτυπώσεις, αλλά δεν τον νοιάζει ούτε η τονικότητα των χρωμάτων, ούτε το κόστος επισκευής του μηχανήματος του. Παίρνει έναν laser εκτυπωτάκο των 150 ευρώ και δεν τον νοιάζει αν στα 20-30 συμβατά που θα αλλάξει θα του χαλάσει, επειδή θα έχει δώσει 10 ευρώ για κάθε δοχείο και όχι 60 ευρώ. Μόλις του χαλάσει το εκτυπωτάκι του θα πάρει άλλο.

Σαφώς και οι επαγγελματίες που πληρώνονται καλά απο την δουλειά των εκτυπώσεων, θα βάλουν γνήσια. Και θα το κάνουν και για άλλον λόγο. Επειδή σε ένα εκτυπωτάκι των 100-150 ευρώ το γνήσιο έχει 60-70 ευρώ και το συμβατό 10 ευρώ και η διαφορά είναι πως με 3 τόνερ έχεις ήδη κάνει απόσβεση της αγοράς του εκτυπωτή σε σχέση με τα γνήσια. Όμως σε ένα μηχάνημα εκτύπωσης πλότερ ή μεγάλου φωτοτυπικού η διαφορά μεταξυ γνήσιων και συμβατών δεν είναι μεγάλη. Επειδή εκει πληρώνεις το μηχάνημα εξαρχής. Δεν είναι όπως στα μικρά εκτυπωτάκια που σου δίνουν το μηχάνημα με χασούρα για να σου τα πάρουν απο τα αναλώσιμα.

Πάντως για την ποιότητα των συμβατών, να πω πως δεν υστερούν. Τουλάχιστον τα καλά συμβατά. Οι όποιες διαφορές είναι στις τονικότητες των χρωμάτων και στα πιθανα κλειδώματα με update των εταιριών εκυπωτών (που όμως δεν ευθυνεται η εταιριά συμβατών). Για τους περισσότερους που τυπώνουν για πάρτη τους, δεν τίθεται καν θέμα. Θα πρέπει να πάρει κάποιος πολύ μάπα συμβατά για να του φρακάρει η κεφαλή λόγο χρωστικών ή διαλυτών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητέ φίλε Wurlit, δεν έχω εμπειρία με τέτοια μηχανήματα να σε βοηθήσω, στο οικονομικό/επαγγελματικό κομμάτι εσύ είσαι ο μόνος που έχει όλα τα δεδομένα, θα με ενδιέφερε όμως, αν δεν γίνομαι ενοχλητικός, ποια είναι (όταν καταλήξεις) η τελική σου επιλογή και κυρίως με ποιο σκεπτικό.

Επεξ/σία από georgeole
Δημοσ.
Στις 20/8/2022 στις 2:03 ΜΜ, georgeole είπε

ποια είναι (όταν καταλήξεις) η τελική σου επιλογή και κυρίως με ποιο σκεπτικό.

Καλημέρα, και συγγνώμη για την καθυστέρηση. Για μένα, το σκεπτικό για την όποια μέλλουσα επιλογή βασίζεται στο ζύγισμα κόστους, απόδοσης, κι εμπιστοσύνης στο προϊόν - μελάνι και μηχάνημα. Συμφωνώ με όλους, είτε κλίνουν προς τη σίγουρη λύση των αυθεντικών λύσεων, είτε προτίθενται να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Αν είναι να μιλήσω συγκεκριμένα για την κατηγορία των plotter, τα μηχανήματα της Canon είναι γνωστά για την καθολική ποιότητά τους, και προσωπικά θα πήγαινα με τα μελάνια της OctoInk, λόγω του ότι χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε συνδυασμό με χαμηλότερο κόστος - το οποίο γίνεται ακόμη μικρότερο αν αγορασθούν σε μεγαλύτερες ποσότητες από Τσεχία (αν θυμάμαι καλά). Άλλωστε, είναι πιο εύκολο να ρυθμίσεις ένα μηχάνημα εξ' αρχής, από το να παραμετροποιήσεις μία ήδη στρωμένη εργασιακή ροή.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...