nickol-us Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Όποιος εργάζεται σε ιδιωτικό/δημόσιο τομέα και έχει φυσική παρουσία στην εργασία, εφόσον δεν διαθέτει κάποιο πιστοποιητικό που είναι ενεργό τότε υποχρεούται να κάνει ένα rapid test την εβδομάδα. Λεπτομέρειες για κλάδους και ειδικότητες αναλυτικά στο ΦΕΚ https://www.elinyae.gr/sites/default/files/2022-07/3891b_2022.pdf Spoiler 2. Όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσή- σαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 αντιστοίχως και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, εκτός αν προβλέπεται διαφο- ρετικά με ειδική διάταξη της παρούσας, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανί- χνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρ- μακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη, σύμ- φωνα με την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55570/12.9.2021 (Β’4207) κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.69461/5.11.2021 (Β’ 5163) και Δ1α/Γ.Π.οικ.23985/3.5.2022 (Β’ 2196) όμοιες αποφά- σεις και την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.64232/15.10.2021 (Β’ 4766) κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιή- θηκε με τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.69459/5.11.2021 (Β’ 5165) και Δ1α/Γ.Π.οικ.24415/3.5.2022 (Β’ 2193) όμοιες αποφάσεις, αντιστοίχως, όπως εκάστοτε ισχύουν. Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 1/9 ωστόσο είναι μέτρα που τηρήθηκαν όλο το καλοκαίρι, δε νομίζω από Σεπτέμβρη να πάψει η υποχρέωση του rapid test Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από nickol-us 1
sheik Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Για τι κλαδο εργασιας μιλαμε? Γνωστή συμβουλευτική του λεγόμενου Big-4
AntiCambeR Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Για τους άνω των 60 συνεχίζει το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους; Είχε ξεκινήσει κάπου τον Φεβρουάριο. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από AntiCambeR
basilis_k6 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Για τους άνω των 60 συνεχίζει το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους; Είχε ξεκινήσει κάπου τον Φεβρουάριο. εχει ανασταλει απο το καλοκαιρι. δεν εχει καταργηθει αλλα δεν παιζει να ξαναγινει. ηταν μεγαλο φιασκο και χωρις πολύ σοβαρο προβλημα, καποια μεταλλαξη τυπου δελτα, δεν υπαρχει καν σαν σεναριο. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από basilis_k6
nickol-us Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, AntiCambeR είπε Για τους άνω των 60 συνεχίζει το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους; Όχι, δεν συνεχίζει αλλά δεν έχει καταργηθεί κιόλας. Έχει ανασταλεί μέχρι 30/9 όπου και θεωρητικά θα επανεξεταστεί όπως τα μέτρα για τις μάσκες κτλ κτλ https://www.karagilanis.gr/files/apof_gp_oik_20906_2022_yp_ygeias.pdf
Doubt Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, sheik είπε Συνεχιζουν να μπαινουν αυτοματα προστιμα ή εχει μπει το ολο συστημα στον παγο λογω καλοκαιριου; Κι αν εξακολουθουν να ισχυουν τα ιδια πως και δεν εχω φαει προστιμο ακομα 😕 Είσαι άνω των 65 ετών; (κομματάκι δύσκολο)
sheik Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 44 λεπτά πριν, Doubt είπε Είσαι άνω των 65 ετών; (κομματάκι δύσκολο) Δεν εμπαινε προστιμο μονο σε ανω των 65 αλλα και σε εργαζομενους που δεν εκαναν τα 2 , ή το 1 μετεπειτα, rapid test την εβδομαδα καθως δηλωνονταν στην Εργανη. Απο οτι καταλαβα εξακολουθει να ισχυει...δεν μπορω να καταλαβω ομως τι διαφορα εχω εγω ανοσολογικα που δεν εχω κανει 3η δοση με καποιον που εκανε πριν 9 μηνες και γιατι αυτος να θεωρειται εμβολιασμενος και γω οχι, ενω το πιθανοτερο ειναι πως κανεις απο τους 2 μας δεν εχει την απαραιτητη ''ανοσια''...
nickol-us Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, sheik είπε δεν μπορω να καταλαβω ομως τι διαφορα εχω εγω ανοσολογικα που δεν εχω κανει 3η δοση με καποιον που εκανε πριν 9 μηνες και γιατι αυτος να θεωρειται εμβολιασμενος και γω οχι, ενω το πιθανοτερο ειναι πως κανεις απο τους 2 μας δεν εχει την απαραιτητη ''ανοσια''... Καλύτερα ας μην κάνουμε αυτή τη συζήτηση, σε διαφορετική περίπτωση δεν βλέπω να επιβιώνει το νήμα, θα κλειδώσει. Ισχύει κανονικά το rapid, παρακολουθώ τα φεκ όλο το καλοκαίρι και στο λέω με σιγουριά, αν είδες έκανα και παράθεση. Τώρα τι γίνεται με τα πρόστιμα κανείς δεν ξέρει αν βεβαιωθούν και πότε... (;) Στους 60+ άργησαν να τα "μοιράσουν", οι περισσότεροι διάβαζα σε άρθρα οτι τα άφησαν απλήρωτα και κινούνται νομικά. Το κόστος τπθ rapid πάντως είναι σχετικά μικρό πλέον, καλό θα ήταν να μην παίζεις με τη "φωτιά" καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύεις κι εσύ και η εταιρία με μεγάλο πρόστιμο Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από nickol-us 1
sheik Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Καλύτερα ας μην κάνουμε αυτή τη συζήτηση, σε διαφορετική περίπτωση δεν βλέπω να επιβιώνει το νήμα, θα κλειδώσει. Ισχύει κανονικά το rapid, παρακολουθώ τα φεκ όλο το καλοκαίρι και στο λέω με σιγουριά, αν είδες έκανα και παράθεση. Τώρα τι γίνεται με τα πρόστιμα κανείς δεν ξέρει αν βεβαιωθούν και πότε... (;) Στους 60+ άργησαν να τα "μοιράσουν", οι περισσότεροι διάβαζα σε άρθρα οτι τα άφησαν απλήρωτα και κινούνται νομικά. Το κόστος τπθ rapid πάντως είναι σχετικά μικρό πλέον, καλό θα ήταν να μην παίζεις με τη "φωτιά" καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύεις κι εσύ και η εταιρία με μεγάλο πρόστιμο Επειδη δεν ψηνομαι να κανω 3η θα ξεκινησω τα rapid μεχρι να ξεκαθαρισει η κατασταση καθως υποθετω μεχρι τελη Σεπτεμβριου θα επανελθουμε στην ''κανονικοτητα'' και θα αναμενω να δω τι ακριβως θα ισχυει τοτε. Ισως να αλλαξει αυτο με την 3η δοση, ερχονται και νεα εμβολια και δεν ψηνομαι να κανω 3η δοση απο το ''παλιο'' και να κανουν μετα ξερω γω υποχρεωτικο τον εμβολιασμο και με την νεα εκδοση.
Doubt Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, sheik είπε δεν μπορω να καταλαβω ομως τι διαφορα εχω εγω ανοσολογικα που δεν εχω κανει 3η δοση με καποιον που εκανε πριν 9 μηνες και γιατι αυτος να θεωρειται εμβολιασμενος και γω οχι, Αυτοί που τα εισηγούνται αυτά ξέρουν κάτι παραπάνω από μένα και σένα, απλά ακολούθησε τις συστάσεις. (όταν λέω "κάτι" εννοώ πολύ πολύ παραπάνω, ούτε μπορείς να φανταστείς πόσο)
constantinos_rho Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, sheik είπε δεν μπορω να καταλαβω ομως τι διαφορα εχω εγω ανοσολογικα που δεν εχω κανει 3η δοση με καποιον που εκανε πριν 9 μηνες και γιατι αυτος να θεωρειται εμβολιασμενος και γω οχι, ενω το πιθανοτερο ειναι πως κανεις απο τους 2 μας δεν εχει την απαραιτητη ''ανοσια''... Την ίδια απορία έχω και εγώ
raid_av Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 25/8/2022 στις 7:46 ΜΜ, nickol-us είπε Όποιος εργάζεται σε ιδιωτικό/δημόσιο τομέα και έχει φυσική παρουσία στην εργασία, εφόσον δεν διαθέτει κάποιο πιστοποιητικό που είναι ενεργό τότε υποχρεούται να κάνει ένα rapid test την εβδομάδα. Λεπτομέρειες για κλάδους και ειδικότητες αναλυτικά στο ΦΕΚ https://www.elinyae.gr/sites/default/files/2022-07/3891b_2022.pdf Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 2. Όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσή- σαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 9 αντιστοίχως και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα, εκτός αν προβλέπεται διαφο- ρετικά με ειδική διάταξη της παρούσας, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανί- χνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρ- μακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη, σύμ- φωνα με την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.55570/12.9.2021 (Β’4207) κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε με τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.69461/5.11.2021 (Β’ 5163) και Δ1α/Γ.Π.οικ.23985/3.5.2022 (Β’ 2196) όμοιες αποφά- σεις και την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.64232/15.10.2021 (Β’ 4766) κοινή υπουργική απόφαση, όπως τροποποιή- θηκε με τις υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.69459/5.11.2021 (Β’ 5165) και Δ1α/Γ.Π.οικ.24415/3.5.2022 (Β’ 2193) όμοιες αποφάσεις, αντιστοίχως, όπως εκάστοτε ισχύουν. Τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 1/9 ωστόσο είναι μέτρα που τηρήθηκαν όλο το καλοκαίρι, δε νομίζω από Σεπτέμβρη να πάψει η υποχρέωση του rapid test Εφοσον τα μετρα ισχυουν μεχρι 1/9 σημερα δηλ (καλο μηνα) και δεν εχει εκδοθει νεα ΚΥΑ ,αρα δεν χρειαζεται να κανουμε και rapid για την δουλεια σωστα ?
paylidis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, raid_av είπε Εφοσον τα μετρα ισχυουν μεχρι 1/9 σημερα δηλ (καλο μηνα) και δεν εχει εκδοθει νεα ΚΥΑ ,αρα δεν χρειαζεται να κανουμε και rapid για την δουλεια σωστα ? ναι πως... 😅 ντρεπεται και η ντροπη με τα μετρα τους... 5
constantinos_rho Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) οι θετικοι κυκλοφορουν ελευθερα παντου να μη χασουν τις διακοπες του (τρεις γνωστοι μου το εκαναν). τα σχολεια θα ανοιξουν χωρις μασκες και τεστ και ο εργαζομενος για να παει στη δουλεια του θελει τεστ στο φαρμακειο . αλητες. αισχος. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από constantinos_rho 4
chill Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 25/8/2022 στις 10:27 ΜΜ, sheik είπε Επειδη δεν ψηνομαι να κανω 3η θα ξεκινησω τα rapid μεχρι να ξεκαθαρισει η κατασταση καθως υποθετω μεχρι τελη Σεπτεμβριου θα επανελθουμε στην ''κανονικοτητα'' και θα αναμενω να δω τι ακριβως θα ισχυει τοτε. Ισως να αλλαξει αυτο με την 3η δοση, ερχονται και νεα εμβολια και δεν ψηνομαι να κανω 3η δοση απο το ''παλιο'' και να κανουν μετα ξερω γω υποχρεωτικο τον εμβολιασμο και με την νεα εκδοση. Βρέθηκα στην ίδια θέση με εσένα όταν έληγε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Έπρεπε είτε να κάνω τρίτη δόση ενός εμβολίου που δεν προστατεύε από την μετάλλαξη του Ιανουαρίου ή να πετάω τα λεφτά μου στα rapid. Επέλεξα έναν τρίτο δρόμο, αυτόν της νόσησης. Και όταν εν συνεχεία έληξε και αυτό επέλεξα να ξανανοσήσω 😛 Μάντεψε τι θα κάνω όταν λήξει και πιστοποιητικό της 2η νόσησης τη νέα χρονιά!!! Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από chill 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις