Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Everest είπε

Εναρμόνιση με ΕΕ από σήμερα, μετράει για 6μηνο το νόσησης και για 9μηνο το εμβολιασμού.

Δλδ όσοι βγάλανε για 3μηνο τώρα θα μπορούν να το έχουν για 6μηνο; Επίσης που μπορώ να δω ποτέ λήγει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Everest είπε

Εναρμόνιση με ΕΕ από σήμερα, μετράει για 6μηνο το νόσησης και για 9μηνο το εμβολιασμού.

Καλημέρα εμένα που νόσησα αρχές Ιανουαρίου μου το βγάζει άκυρο. Θα ισχύσει και σε εμάς το εξάμηνο; 

Γνωρίζει κάποιος;

Επεξ/σία από Hiddenite
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hiddenite είπε

Καλημέρα εμένα που νόσησα αρχές Ιανουαρίου μου το βγάζει άκυρο. Θα ισχύσει και σε εμάς το εξάμηνο; 

Γνωρίζει κάποιος;

Λογικά όταν θα γίνει η εναρμόνιση θα σε πιάσει και σένα.... αυτο λέει η λογική

Προς το παρόν δεν έχει γίνει εναρμόνιση ούτε έχει ανακοινωθεί πότε θα γίνει  ... τώρα για ποιο λόγο κάποιος επιμένει και ξανεπιμένει  ότι  έχει γίνει ήδη η εναρμόνιση..... άγνωστο....

Παραθέτω σημερινή προσπάθεια έκδοσης πιστοποιητικού νόσησης ... που δεν προχωρα και γράφει ξεκάθαρα οτι έχουν περάσει 90 ημερες

Χjjjjjωρίς τίτλο.png

Επισης και τις δηλώσεις που εγιναν την Παρασκευή  οτι ΘΑ.....

«Έγινε μία σύσταση από την Κομισιόν σε όλα τα κράτη-έλη να ενοποιήσουμε τους χρόνους των πιστοποιητικών. Δηλαδή του πιστοποιητικού εμβολιασμού που είναι στο 9μηνο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και του πιστοποιητικού νόσησης που είναι στο 6μηνο. Η χώρα μας, λόγω του ότι ήθελε να ενισχύσει τον εμβολιασμό, αυτούς τους χρόνους τους είχε συντμήσει, δηλαδή το πιστοποιητικό νόσησης είναι τριμήνου και για του εμβολιασμού λέγαμε ότι από το 7μηνο και μετά λογίζεσαι ως ανεμβολίαστος. Για αυτό το λόγο έχει ζητηθεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να εισηγηθεί- και επειδή είναι και κατεύθυνση που έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά σε όλα τα κράτη μέλη- πιθανολογώ ότι θα υπάρξει εισήγηση για εναρμόνιση και των δικών μας πιστοποιητικών. Δηλαδή να είναι 9μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού και 6μηνο το πιστοποιητικό νόσησης. Θα τοποθετηθεί η Επιτροπή, αλλά προφανώς θα γίνει ενοποίηση»

2 ώρες πριν, Annasp είπε

Δλδ όσοι βγάλανε για 3μηνο τώρα θα μπορούν να το έχουν για 6μηνο; Επίσης που μπορώ να δω ποτέ λήγει;

το πιστοποιητικό νόσησης γράφει ημερομηνία λήξης

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.

Αυτό που όλα τα μαθαίνουμε από τον τύπο (ειδήσεις) στο περίπου και όχι από τον αρμόδιο τύπο (υπουργό) με διαπερνάει.

Επι του θέματος τώρα, θεωρώ ότι όλα τα 3μηνα πρέπει να πάρουν αυτήν την παράταση.

Ειδωμεν...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι έχετε πιστοποιητικά κρατημένα στα χέρια σας, ενώ είχαν λήξει πρόσφατα, δοκιμάσατε να τα ελέγξετε;

Έχω γνωστούς μου που  πλέον βγαίνει έγκυρο το πιστοποιητικό(εμβολιασμού) ενώ είχε λήξει , έχω ακούσει οτι ισχύει και για τα πιστοποιητικά νόσησης αλλά από γνωστό-γνωστού οπότε κρατώ και επιφύλαξη.

Τα πιστοποιητικά εύκολα μπορούν να ελεγθούν μέσω της covid free gr εφαρμογής που βρίσκει κάποιος και εγκαθιστά δωρεάν στο android κινητό του μέσω google play store

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έχω γνωστούς μου που  πλέον βγαίνει έγκυρο το πιστοποιητικό(εμβολιασμού) ενώ είχε λήξει , έχω ακούσει οτι ισχύει και για τα πιστοποιητικά νόσησης αλλά από γνωστό-γνωστού οπότε κρατώ και επιφύλαξη.

Προφανώς φίλε, αλλά αφού δεν αναγνωρίζει του teot, δεν ισχύει. 😁
ΘΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΕΙ όπως σχολιάζει. Θέλει και να ειρωνευτεί ότι επιμένουμε "ότι  έχει γίνει ήδη η εναρμόνιση" , για "άγνωστο" λογο λες και αν ρωτούσε διάφορους γνωστούς του από χθες, δεν θα του έλεγαν ό,τι και εμείς εδώ.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Everest είπε

Προφανώς φίλε, αλλά αφού δεν αναγνωρίζει του teot, δεν ισχύει. 😁
ΘΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΕΙ όπως σχολιάζει. Θέλει και να ειρωνευτεί ότι επιμένουμε "ότι  έχει γίνει ήδη η εναρμόνιση" , για "άγνωστο" λογο λες και αν ρωτούσε διάφορους γνωστούς του από χθες, δεν θα του έλεγαν ό,τι και εμείς εδώ.

Βασικά, επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. Έκανε μια τοποθέτηση ο κος Πλέυρης επί του θέματος ωστόσο επίσημη αλλαγή ή φεκ δεν έχω δει. Το επίσημο για την ώρα είναι οτι ΘΑ εναρμονιστεί.

Το οτι έχει αλλάξει η εφαρμογή το λέω με βεβαιότητα, καθώς το έχω διασταυρώσει (σε προσφάτως ληγμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού)

Πραγματική απορία... αν κάποιος έχει προσφάτως ληγμένο πιστοποιητικό που επανενεργοποιήθηκε, καλύπτεται από τον νόμο ή χρειάζεται rapid για να πάει στη δουλειά που ελέγχετε μέσω εργάνη;

Δημοσ.

Από τη στιγμή που έχει αρχίσει και λειτουργεί σε κάποιους, γιατί νας μας ενδιαφέρει αν έχει/θα ανακοινωθεί επίσημα; Χαροποίησα πολλούς γνωστούς που τους είχε λήξει και το διαπίστωσαν στην πράξη από χθες.

Δημοσ.

Έδωσα ήδη ένα παράδειγμα.

Δεν μιλάμε μόνο για την περίπτωση που θες να πας για ένα καφέ ή να μπεις σε ένα κατάστημα.

Στην εργασία τι ισχύει; Το επίσημα λέει rapid το ανεπίσημα λέει πράσινο πιστοποιητικό περνάς...

Δημοσ.

Για τα ληγμένα που αναφέρετε φίλοι μου, τα περιστατικά σας, που τα είδατε, είναι μόνο για εμβολιασμό;

Κατέβασαν καινούριο πιστοποιητικό ή το ήδη κατεβασμένο έγγραφο πλέον " περνάει" στην εφαρμογή

Δημοσ.

εχω την αισθηση οτι θα εναρμονιστουν εκ νεου τον σεπτεμβρη μιας και απο το μαιο μεχρι τοτε θα ανασταλουν τα πιστοποιητικα οπως ολα τα κρατη μεχρι τωρα τα αιρουν, κορωνοιος γιοκ για χαρην τουρισμο και απο σεπτεμβρη θα τον ξανα αναστησουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Hiddenite είπε

Για τα ληγμένα που αναφέρετε φίλοι μου, τα περιστατικά σας, που τα είδατε, είναι μόνο για εμβολιασμό;

Κατέβασαν καινούριο πιστοποιητικό ή το ήδη κατεβασμένο έγγραφο πλέον " περνάει" στην εφαρμογή

Για το εμβολιασμού δεν ξέρω τι γίνεται και δεν έχω κάποιο να δοκιμάσω... όλα στην άμμεση οικογένεια ειναι τριπλοεμβολιασμού.

αλλά για το νόσησης το έγραψα και παραπάνω, δεν σ  αφήνει να κατεβάσεις  νέο πιστοποιητικό  ....  γράφει  σε κόκκινο πλαίσιο  ότι   έχουν περάσει 90 ήμερες

Σε έλεγχο με την εφαρμογή,  σε δύο συγγενών  μου που δοκίμασα ( το ένα εληξε σήμερα και το άλλο πριν 22 ημέρες)  τα βγάζει άκυρα

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.

Πιστοποιητικό ανάρρωσης που έληξε 31-01-2022 (με την παράταση που δόθηκε) και μου το έβγαζε άκυρο, από χθες που το δοκίμασα τυχαία βγαίνει έγκυρο. Τώρα λήγει στις 17-04-2022 στο εξάμηνο λογικά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, go2jimmys1 είπε

Πιστοποιητικό ανάρρωσης που έληξε 31-01-2022 (με την παράταση που δόθηκε) και μου το έβγαζε άκυρο, από χθες που το δοκίμασα τυχαία βγαίνει έγκυρο. Τώρα λήγει στις 17-04-2022 στο εξάμηνο λογικά

Επειδή προσπαθώ να καταλάβω τι γίνετα

Το πιστοποιητικό είχε αρχικά  εκδοθεί με εξάμηνη και μειώθηκε η ισχύ του με τους περιορισμούς  η με τρίμηνη διάρκεια?

Γιατί εγώ και τα δυο που δοκίμασα και τα βγάζει άκυρα (το ένα που έληξε σήμερα μεχρι χθες το έβγαζε έγκυρο)  είχαν εκδοθεί σαν τρίμηνης διάρκειας.

Επεξ/σία από teot
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...