nyne Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα . Τον Αύγουστο ανανέωσα για 24 μήνες το πακέτο 2play nova με 100mbps.Πλέον έχω διαθεσιμότητα και προσφορά από οτε για οπτική ινα μέσω της sfbb,επειδή δεν ξέρουμε αν θα ανανεωθεί η επιδότηση και μετά το τέλος του Μαρτίου ,σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω αίτηση ώστε να έχω πλέον οπτική ίνα (και σε καλή τιμή). Ψάχνοντας για το ποσό που θα πρέπει να πληρώσω στη νόβα για αποχώρηση βρήκα αυτό https://nova.gr/upload/oroi-bb-ypiresion_site_2_20211107_210517.pdf .Όποτε αν καταλαβαίνω καλά αν αποχωρήσω πχ τον επόμενο μηνά(έβδομος που οκ θα κάνω την αίτηση άλλα φαντάζομαι ότι θέλουν και κανένα μήνα/δυο για να το βάλουν),το κόστος θα είναι 41 ευρό η και λιγότερο.Διαβάζω καλά το συμβόλαιο η υπάρχει και κάτι άλλο που δεν υπολογίζω? Ευχαριστώ .
stcp Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομίζω είναι πολύ λίγο για να είναι αληθινό. Πρέπει στο συμβόλαιό σου να υπάρχει και σελίδα που γράφει το τέλος διακοπής ανά μήνα. Αν δεις τι γράφει στις αποσβέσεις από πάνω θα καταλάβεις. Όπως και νά' χει τηλ. στην εξυπηρέτηση να σου πουν ακριβώς. Αν έχεις 100αρα vdsl χωρίς θέματα δεν ξέρω αν αξίζει το penalty διακοπής για ftth 100. PS: κοιτάζω το δικό μου συμβόλαιο vodafone vdsl 50 24μηνο, στον 7ο μήνα το penalty είναι σχεδόν 100Ε! Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από stcp
jkoukos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, nyne είπε Τον Αύγουστο ανανέωσα για 24 μήνες το πακέτο 2play nova με 100mbps.Πλέον έχω διαθεσιμότητα και προσφορά από οτε για οπτική ινα μέσω της sfbb,επειδή δεν ξέρουμε αν θα ανανεωθεί η επιδότηση και μετά το τέλος του Μαρτίου ,σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω αίτηση ώστε να έχω πλέον οπτική ίνα (και σε καλή τιμή). Ψάχνοντας για το ποσό που θα πρέπει να πληρώσω στη νόβα για αποχώρηση βρήκα αυτό https://nova.gr/upload/oroi-bb-ypiresion_site_2_20211107_210517.pdf .Όποτε αν καταλαβαίνω καλά αν αποχωρήσω πχ τον επόμενο μηνά(έβδομος που οκ θα κάνω την αίτηση άλλα φαντάζομαι ότι θέλουν και κανένα μήνα/δυο για να το βάλουν),το κόστος θα είναι 41 ευρό η και λιγότερο.Διαβάζω καλά το συμβόλαιο η υπάρχει και κάτι άλλο που δεν υπολογίζω? Μακάρι να ήταν τόσο λίγο, αλλά δεν είναι, καθώς ο πίνακας είναι μόνο το ένα μέρος του υπολογισμού. Διαφορετικά όλοι θα φεύγαμε όποτε θέλαμε. Διαβάζεις το άρθρο 7.15 του αρχείου που παρέθεσες. Αναφορά σε κείμενο 7.15. Σε περίπτωση καταγγελίας της Σύμβασης από τον Συνδρομητή χωρίς υπαιτιότητα της Nova ή από τη Nova λόγω υπαιτιότητας του Συνδρομητή, ο Συνδρομητής οφείλει να εξοφλήσει τους λογαριασμούς του έως την χρονική στιγμή ισχύος της καταγγελίας. Σε περίπτωση που η καταγγελία πραγματοποιηθεί πριν τη συμπλήρωση δώδεκα (12) μηνών ή των εικοσιτεσσάρων (24) μηνών (εάν ο συνδρομητής έχει επιλέξει την «Προσφορά για συμβάσεις 24μηνης διάρκειας» ή την υπηρεσία VDSL internet) από την ημερομηνία έναρξης ισχύος παροχής της υπηρεσίας ο Συνδρομητής οφείλει να καταβάλει επίσης στη Nova τέλος πρόωρης διακοπής σύμβασης ορισμένου χρόνου, όπως ορίζεται στην αίτηση ενεργοποίησης υπηρεσιών, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας σύμβασης. Το ποσό πρόωρης διακοπής που θα πρέπει να καταβάλει ο συνδρομητής κατά τη διακοπή μιας σύμβασης ορισμένου χρόνου, πριν την παρέλευση της ορισμένης διάρκειας της, δεν δύνεται να υπερβαίνει το μικρότερο από τα ακόλουθα: Το σύνολο της έκπτωσης μηνιαίου παγίου που έχει λάβει μέχρι τη στιγμή της διακοπής συν το εναπομείναν ποσό απόσβεσης για τυχόν επιδότηση (α) συσκευής ή τερματικού εξοπλισμού και (β) κατασκευής σύνδεσης στο δίκτυο βάση του πίνακα αποσβέσεων για το μετά τη χρονική στιγμή επέλευσης των αποτελεσμάτων της ως άνω καταγγελίας διάστημα. Ειδικά σε περίπτωση που η καταγγελία της Σύμβασης γίνει πριν την πάροδο δύο (2) μηνών καταβάλει πάγια δύο (2) μηνών, το σύνολο της έκπτωσης δύο μηνιαίων παγίων συν το εναπομείναν ποσό απόσβεσης για τυχόν επιδότηση (α) συσκευής ή τερματικού εξοπλισμού και (β) κατασκευής σύνδεσης στο δίκτυο βάση του πίνακα αποσβέσεων για το μετά των πρώτων δύο μηνών της Σύμβασης διάστημα. Το ένα τρίτο του αθροίσματος των μηνιαίων παγίων για το μετά την χρονική στιγμή επέλευσης των αποτελεσμάτων της ως άνω καταγγελίας διάστημα μέχρι την κανονική λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου συν το εναπομείναν ποσό απόσβεσης για τυχόν επιδότηση συσκευής ή/και τερματικού εξοπλισμού ή/και κατασκευής σύνδεσης στο δίκτυο που αντιστοιχεί στο διάστημα για το οποίο δεν καταβάλλονται πάγια. Το τέλος διακοπής βαρύνει τη Nova έναντι τρίτων για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της σύνδεσης του Συνδρομητή με το Τηλεπικοινωνιακό Δίκτυό της. Προκαταβληθέντα πάγια τέλη συμψηφίζονται με τις απαιτήσεις της Nova λόγω της πρόωρης λήξης της Σύμβασης. Εφόσον ο Συνδρομητής έχει υποβάλει αίτημα φορητότητας σε άλλο πάροχο, τότε η φορητότητα υλοποιείται εντός των προθεσμιών που ορίζεται από τους εκάστοτε ισχύοντες Κανονισμούς της ΕΕΤΤ, χωρίς αυτό να επηρεάζει τις υποχρεώσεις του Συνδρομητή έναντι της Nova. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από jkoukos
nyne Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Επειδή δεν κατάλαβα Χριστό , πως βγάζουμε το άθροισμα της "ποινής" διότι χάθηκα...Πχ εγώ δεν έχω επιδότηση συσκευής ούτε κατασκευάστηκε εκ νέου δίκτυο κτλ,απλά ανανέωσα το συμβόλαιο μου. Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2022 από nyne
kallonos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, nyne είπε Επειδή δεν κατάλαβα Χριστό , πως βγάζουμε το άθροισμα της "ποινής" διότι χάθηκα...Πχ εγώ δεν έχω επιδότηση συσκευής ούτε κατασκευάστηκε εκ νέου δίκτυο κτλ,απλά ανανέωσα το συμβόλαιο μου. Το συμβόλαιο σου έχει ένα πινακακι που γράφει το μήνα αποχώρησης και το κόστος. Αλλιώς βγαίνει με τις εκπτώσεις που έχεις λάβει για τους μήνες που το έχεις χρησιμοποιήσει. Δηλαδή τιμή τιμοκαταλόγου είναι 50€ και στο δίνει 25€ πληρώνεις 25 ευρώ για κάθε μήνα. Χοντρικά βέβαια γιατι στο κόστος υπολογίζεται ο ΦΠΑ αλλά όχι το τέλος σταθερής τηλεφωνίας.
nyne Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μα αυτό το πινάκα είδα κ εγώ και είναι 41€ πχ αλλά ο φίλος από πάνω είπε ότι υπολογίζεται αλλιώς...
kallonos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, nyne είπε Μα αυτό το πινάκα είδα κ εγώ και είναι 41€ πχ αλλά ο φίλος από πάνω είπε ότι υπολογίζεται αλλιώς... Αυτό που έστειλες είναι από το δικό σου συμβόλαιο; Η το βρήκες γενικά στο site;
jkoukos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Αυτό το πινακάκι έχει όνομα (εναπομείναν ποσό απόσβεσης) και προστίθεται στην έκπτωση του παγίου που έχεις λάβει. Από την στιγμή που αφορά ανανέωση, δεν το υπολογίζεις και κοιτάς μόνο τον πίνακα του δικού σου συμβολαίου που αναφέρει το ποσό του τέλους ανάλογα τον μήνα διακοπής. 9 ώρες πριν, kallonos είπε Αυτό που έστειλες είναι από το δικό σου συμβόλαιο; Η το βρήκες γενικά στο site; Είναι του site πληροφοριακό υλικό ως έχει υποχρέωση να είναι αναρτημένο.
nyne Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Επειδή είναι ανανέωση στην ανανέωση,(είμαι 5 χρόνια στη νοβα) δεν έχω νέο συμβόλαιο αλλά το πρόγραμμα μου είναι αυτό που αναγράφεται στο συγκεκριμένο συμβόλαιο. Ευχαριστώ για της πληροφορίες παιδιά θα τους κάνω και μια ερώτηση για το τέλος για να είμαι σχετικά σίγουρος.
jkoukos Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Δεν έχει σημασία από πότε έχεις συμβόλαιο. Από το 2018 έχει αλλάξει ο κανονισμός στο θέμα του υπολογισμού του τέλους πρόωρης διακοπής. Στα νέα συμβόλαια υπάρχει σχετικός πίνακας ενώ στα παλιά σαν την δική σου, θα έπρεπε να σου την στείλουν ή τουλάχιστον μπορείς να το ζητήσεις. Αυτό που παρέθεσες είναι απλά ενημερωτικό, όπου μνημονεύεται μόνο το ένα μέρος τους υπολογισμού, αφού είναι στάνταρτ για όλες τις συνδέσεις, ενώ το άλλο μέρος αφορά αποκλειστικά το πακέτο υπηρεσιών του καθενός και το ποσοστό έκπτωσης που έχει λάβει. Ωστόσο αναφέρει (όπως ορίζει ρητά ο κανονισμός) με ποιον τρόπο υπολογίζεται το συνολικό τέλος. Η ΕΕΤΤ είχε βγάλει τότε σχετική ανακοίνωση προς τους καταναλωτές, δίνοντας παράδειγμα αυτού του υπολογισμού. Δες από την μέση και κάτω, εκεί που ξεκινά το τμήμα 3ο στάδιο... 1
nyne Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2022 Μάλιστα άρα καθώς δεν αναγράφεται πουθενά στο λογαριασμό μου η "έκπτωση " δεν μπορώ να γνωρίζω και το τελικό ποσό.Θα επανέλθω αφού πάρω απάντηση από τη νοβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα